LEGACY
Problem prebrzog rasta
42 odgovora2,922 pregleda
7 REP14%
→ Istraživač
jan 2010.
jan 2010.#1
Pozdrav svima, evo vec duze vrijeme pratim ovaj forum i stvarno ste super. Ovo mi je prva sadnja i prije nego sto sam krenuo dosta sam se informirao o tome, ali evo opet nastali problemi.
Naime kao sto videte iz prilozenih slika imam problem prebrzog rasta stabljiki. Vec su mi nakon 4 dana prebrzo izrasle. Ovu na prvoj slici sam presadio u vecu posudu i stavio je puno dublje u zemlju nakon toga i prekrio oko trecinu stabljike zemljom ali je ponono izrasla i pocela se naginjati. U trenutku slikanja ima vec dva tjedna kako su posadene. U pocetku sam ih drzao oko 15 sati pod svjetlom ali kako su prebrzo rasle sada ih drzim samo uz prozor i na toplom. Zemlja je kupljeni humus pomjesan sa malo stiropora, a zaljevam ih svaka 3 dana, tj dok se zemlja ne sasusi.
Takoder na trecoj slici se vidi da su mi se na jednoj stabljici dva lista pocela susiti prije dva dana (dva veca su normalna). To je presadena stabljika pa ne znam da li da mozda dodam malo gnojiva u vodu. Bi li to pomoglo problemu?
Stvarno ne znam u cemu je problem pa ako bi mi mogli dati kakav savet kako da usporim rast i dobim na debljini stabljike bio ih vam zahvalan. A takoder i na svim drugim savetima :)
http://img685.imageshack.us/img685/2881/img0784zq.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/1410/img0785k.jpg
http://img686.imageshack.us/img686/4558/img0786ut.jpg
Teglica_Unka
AMBASADOR2.292 REP23%
→ Legenda
Teglica_UnkaAMBASADOR
jan 2010.
jan 2010.#2
stavi koju stednu za promenu a djubre ni u ludilu :ludaci_lol:
James Bong
ISTRAŽIVAČ70 REP13%
→ Entuzijasta
James BongISTRAŽIVAČ
jan 2010.
jan 2010.#3
Sto nevidis da idu prema svjetlu. Trebas im nac neko bolje mjesto sa vise sunca pa nece vise ic u visinu tolko. Nemos biljku samo zabit u zemlju i zakopat nece ti to nista pomoc moras lakse s njima dok su jos ovako male...
PS. gnojiva nikako nemoj stavljat.
upitnik???
LEGENDA5.189 REP2%
→ Zmaj
upitnik???LEGENDA
jan 2010.
jan 2010.#5
Dobar si hehehe
Da dobijea na debljini stabljike.... Neea je brale za drva i lo~it pa debljina heheheh
Zezam se ja malo moraa nekad jbg...
Okani se presaivanja svako malo i nemoj ubrit minimum do starosti 20 i koji dan.... Vidim spominjea neku zemlju koju si kupio pa vidi jeli ona ima u sebi nekih ubriva ve i koliko mo~da je zato list malo po~utio.
Izdu~uju se u potrazi za svjetlom normalno,probaj neku lampu obi
nu ili sa atednom sijalicom pa improviziraj malo box-ia nekog bar od kartonske kutije.
Koja rupa za ventilaciju da zraka mo~e pro i do i to je to.....
Jeli to radia pripremu za OUT jer ako si pratio sve na forumu o groowu onda si vido da bez lampe,box-a,ventilacije itd... neide baa tako lako
Ali kako bilo
estitam na hrabrosti i pokuaaju bar...
Sretno...
15 REP30%
→ Istraživač
nov 2010.
nov 2010.#16
posadio sam par biljka u sobi izasle su iz zemlje i nastavile rasti sad je najvea oko 15-16 cm ali jos imam samo ona po
etna 2 para lista. Koji bi mogo bit problem jer je vec proslo 2-3 tjedna. Ima obi
nu ~arulju 300 wati stavio sam nesto umjetnog gnjojiva nisam bas pazio na udio nitrata. zemlja je crnica.
btw. koliko dodu te prof. HPS ~arulje i mogu li ja to stavit u sobu umjesto ~arulje?
slobodan
AMBASADOR2.743 REP36%
→ Legenda
slobodanAMBASADOR
nov 2010.
nov 2010.#18
pozdrav stanko
bilo bi dobro da postavis i koju sliku,malo mi je ne logicno da je biljka isterala samo ona prva dva mala lista i da je visoka 15cm i stara 3 nedelje...
obicna sijalica od 300w ti je nista,ako vec ne mozes uzeti hps ubaci bar stedne za pocetak pa kad ti se stvore uslovi zameni ih sa hps.. zemlja,katastrofa... gnojivo??? ako ne znas koje je,bolje nemoj ni da ga koristis... nezelim da me svatis pogresno niti da te uvredim ali u mom kraju postoji izreka "koliko para toliko i muzike..."
najbolje bi bilo da malo prelistas forum neko vreme i da naucis osnove,a zatim to znanje i primenis,a za sve nedostatke i nepravilnosti se mi ovde medjusobno pomazemo...
jan 2010.
1 / 22
jan 2010.
nov 2010.