VUTRA
LEGACY

Help :((

26 odgovora1,691 pregleda

jun 2010.

Nevem kaj se dogaja :( Listje je se mehko.... se bo oporavila? http://img267.imageshack.us/img267/7397/abcd0001r.jpg supstral terra magma zemlja, 300W CFL 20 cm nad cvetom

jun 2010.

e ove fotografije moracemo uvest kaznu za lose fotografije sa telefona. Brale ne znam ko ce ti odgovorit kad se tako slabo vidi.

jun 2010.

Meni se ini da joj je previae toplo zbog uvijanja listova prema gore!?

jun 2010.

sorry na fotki... nisam imala fotoic pri sebi. temp je v boxu 30 stepeni, bo prezivela? zela sam ju van, kar bo na soncu ne pa v boxu.
BjelacAMBASADOR

jun 2010.

fakat se nis ne vidi...mozda ti je sjeme u drami. aj slikaj ponovno i napraiv par fotki pa zaberi najbolju i tu postaj
mila moja,nemoj toliko vode davati.liae nije ~uto,dakle nije svjetlost u pitanju,smanji navodnjavanje.po visini biljke preporu am zalijevati svaki 2.dan,ali doslovno s 2 kapljice vode.i autni u teglu jedan atapi gnojiva i da,sad su temperature sjebano,pogotovo se griju ak si stavila obi nu foliju.ventilator podesi da puae dijagonalno prema gore,da se vrui zrak ne spuata na biljku.temp si reguliraj na 25 celzijusa
BjelacAMBASADOR

jun 2010.

kaj si bolestan ??? sve si krivo reko...nemoj davat krive savjete ako neznas kakvo gnjojivo??? kakvo zalijevanje?? zemlja je ok, ima ekipe kojoj biljka pliva u vodi. zalij tek kad bude suha! prije toga ni kap! to sto je lisce zeleno ne znaci da ima svjetla...
bjelac,ti to meni?dajem savjete koje sam ja koristila,jer meni biljke sasvim fino napreduju,pa se smatram kvalificiranom davat savjete.sigurno ne bih krivo savjetovala ljude,nisam od ju er.moje bebe su se rodile 17.5. i do danas su narasle 24 cm.dakle...buzz off
He-ManLEGENDA

jun 2010.

Hajde smirite tenzije i ne brljezgajte bezveze. Zemlja je ok, svjetlo je ok, udaljenost lampe od biljke isto ok. Temperatura od 30°C je prevelika a s tim vjerovatno je i vlaznost premalena. Biljka reagira dignutim listovima da sacuva tekucinu. Zaljevati samo kada se zemlja na dubini od 2-3cm osusi i to samo toliko da se zemlja navlazi. Nikako ne raditi totalnu poplavu. CFL pokraj ovoliko sunca je uzaludno trosenje para, ljepo ti to izbaci na balkon i uzivaj.

jun 2010.

Hvala, stavljena na balkon i polahko pocela dolaziti k sebi. Hvala He-Manu in ostalima.
aost100ENTUZIJASTA

jun 2010.

ubuduce, za cfl atedne lampe je 20 cm prevelika udaljenost. moraju biti blize, 4-5-6 cm od vrha ali tada ti treba dobra ventilacija. ova informacija ti nije potrebna, ali po zimi ce ti biti :D

jul 2010.

Moze li mi neko pomoci ?na sta vam ovo lichi nedostatak chega ...ja mislim da je azot u pitanju , zelim da se konsultujem....
#34POZNAVALAC

jul 2010.

Azot nije slike itave biljke+popuneni upitnik = konzultacije :D
aost100ENTUZIJASTA

jul 2010.

oporavit ce se, ljeto je, pusti je na suncu a ne pod cfl-kama. imao sam isti problem ali me nije zabrinuo jer vjerujem suncu i njegovoj mo i. i ja se slazem sa bjelcem, sjeme je u drami, kao sta sam naveo, imao sam istu stvar.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se