Pozz ekipo!
Evo zasadih svoj drugi indoor, sudjeluju:
Hawaian Snow,
Lemon Skunk,
White Rhino
Sve je ialo ok sve tamo negdje do 30-35 dana vegetacije, kad sam po
eo primjeivati ovo ato se uo
ljivije vidi na slikama...tada sam po
eo gnojiti (zvu
i straano).
S obzirom kako sam proali grow gotovo sjebao biljke sa pregnojavanjem nabavio sam prema stonerovoj preporuci, set organskih gnojiva od Biobizza (bio-grow 8/2/6 http://www.freeimagehosting.net/uploads/ce95ab3687.jpg; bio-bloom 2/6/3,5 http://www.freeimagehosting.net/uploads/5dd6b1da85.jpgi topmax 0,1/0,01/0,1 http://www.freeimagehosting.net/uploads/82d70a0322.jpg), tu je i joa
isti PK B-cuzz 0/13/14 http://www.freeimagehosting.net/uploads/a897fb78e5.jpg (on je mineralno gno).
Proali sam put gnojio s Plantellom (list + cvet) i biljka ih nije najbolje primila.
Nadam se kako su ova gnojiva bolja...ali rezultai za sad nisu.
Ina
e uvjeti su svi drugi ok jedino sam u zadnjih nekoliko dana imao problema s vlagom (dosezala je i do 90% kad su ugaaena svjetla), ali sam danas stavio da rade sva tri venta i kad su ugaaena svjetla, ato do sad nije bio slu
aj!
Vlaga se kree sa svjetlima oko 60-65% temp 23-25; bez svjetla 80-90% temp 18-19.
Grow je u konobi (podrum) koja se ne grije ali ima stalnu temperaturu negdje izmeu 15-18 tijekom cjele godine, poznato je da su podrumi vla~niji stoga ovo s vlagom je razumljivo, samo ato do sada nije nikada prelazila 80%...ove kiae i to u
inile su svoje.
Upaljeni ventovi i po mraku trebali bi dati rezulatat vidjet u ve sutra.
Odmah da rjeaim i oko PH:
zemlja 6,8 (u disperziji s destiliranom vodom), odnosno 6,4-6,5 (u disperziji s vodom koju uvjek koristim)
voda 6,3 (prokuhana, ohlaena, procjeena kroz salvete, ph spuatam s octem)
Zemlja: compo sana za zeleno bilje s agrosilom i perlitom + humus + perlit + osuaeni rje
ni pjesak (odogovareajui omjeri!)
Dosada su cjelu vegetaciju nekih ukupno 40 dana, biljke bile pod MH 18/6, ju
er sam ih stavio na cvjetanje HPS 12/12.
Prvi put probleme sam uo
io negdje oko 35 dana vegetacije, do tada su samo papale ono ato im ju u zemlji, tada sam prvi put zagnoji sa pola najmanje doze bio growa, zna
i stavio sam 1 ml po litri, isto sam ponovio joa jednom dakle ukupno dva puta zagnojeno s pola min. doze bio growa... no neki osjetni rezultat nisam primjetio, kao da biljke ne prihvaaju odnosno nedovoljno apsorbiraju gnojivo.
Ju
er sam primjetio na lemonu vee oateenje koje je doslovno nastupilo preko noi i to je najviae uo
ljivo na dva para srednjih listova, izleda mi kako im pored duaika nedostaje i fosfor pa sam ju
er dao hawaianu i lemonu pola min. doze bio blooma (u kojem dominira fosfor) danas se joa ne vide gotovo nikakvi rezultati ili mo~da vrlo slabi.
Po
inje me izluivati ova situacija iz slika se vidi kako stvari ne izgledaju baa najbolje, ne znam ato mi je
initi, ula~em puno truda i svega ostaloga no rezultati baa nisu neki...ne znam ato da im dam, ato da poduzmem ako im ne bude bolje.
Molim savjet prema svemu ovome ato sam napisao i naravno prema slikama (kojih ima dovoljno da se uo
e nedostatci) ata da radim ata da dam i kome odnosno koliko
ega...i sli
no.
Bune me ova gnojiva od Biobizza, piae da se daju sa svakim zaljevanjem uz postupno podizanje doze od 2ml do 5ml po litri vode... nije mi jasno da li stvarnmo treba sa baa svakim zaljevanjem, to je kod mene onda svaka tri dana... da ne pretjeram pa opet ne spalim biljke to me je paranoja....a s druge strane vidi se da im fali samo ne znam
ega najviae, odnosno ato da im prvo dam. Ovo ato sam im dosada dao nije donijelo baa neke rezultate, je li mo~da u ne
em drugom problem? PH sigurno nije, nekoliko puta mjereno! Vlaga mo~da?
Ne bih htio da propadne a ne znam ato da radim...ako mo~e malo temeljitiji i konkretniji odgovor oko toga ata da napravim da li da poja
am gnojenje i koliko, odnosno kome i
ega da dam? Ako treba joa ata nabaviti... ne znam stvarno viae! Sredstva nisu problem, samo recito ato teba joa, ali da to stvarno aljaka!
Temeljito sam opisao situaciju a evo kona
no i slika iz kojih je sve vidljivo (white rhino se joa najbolje dr~i iako je i on na
et). Znam da e i od ovoga bti neato ali ~elim poboljaati stvari, te~im perfekciji a daleko sam od nje... Hvala unaprijed!
Hawaian Snow:
Lemon Skunk:
White Rhino: