VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikanestanak struje, molim pomoc!!
LEGACY

nestanak struje, molim pomoc!!

46 odgovora3,838 pregleda
SKTAMBASADOR

feb 2011.

imam problem drugari. gajim indoor oko 20 dana su stare biljke jos u vege fazi. jutros je nestalo struje i po svemu sudeci nece je biti do ponedeljka. sta mogu da uradim da pomognem biljakama? temperatura je bila danas 12c. koliko stete moze da bude? napominjem da mi je grow na 20ak km od kuce gde zivim i da nisam u mogucnosti da boravim tako. sta da radim?
Z&NZMAJ

feb 2011.

Jesi ti siguran da je nestanak struje u pitanju? Jesi pogledao osigura e? U svakom slu aju,mislim da nee bit dobro ako ostanu tako 2 dana.Najmanja ateta bi bila da im to potakne cvjetanje... Mo~da netko ima iskustva s takvom situacijom,pa pri ekaj joa koji odgovor.
SKTAMBASADOR

feb 2011.

100% sam siguran, nema u celom tom kraju, neki je bas opak kvar, a elektricare bole..... da to rese brzo. nije mi zbog mene, u tom kraju ima sigurno ljudi koji imaju malu decu, starih ljudi, bolesnih.... koji se mozda greju na struju ili tako nesto. a tu moze ili da padne bandera ili da rikne nesto u trafo stanici, to su kvarovi koji se resavaju za pola sata. nervira me nemar starsno
sensimanISTRAŽIVAČ

feb 2011.

brate ja nemam mnogo iskustva, ali znam da ce temperatura sigurno pasti dosta u toku noci. mozes li nesto da ucinis da ih zastitis?
FukmondoAMBASADOR

feb 2011.

nejma ti druge nego svee upalit barem do ponedeljka,a ako ti ne pripale onda ih tuzi ako si podmirio racune:sick::icon_lol: :icon_lol:
TarkiPOZNAVALAC

feb 2011.

Stavi biljke na prozor na ju~noj strani... ili barem blizu prozora. Od hladnoe im nee biti niata osim ato nee napredovati tih dana baa ko pod lampom.
EXARPPOZNAVALAC

feb 2011.

Pre~ivie par dana...posluaaj ata ti Tarki ka~e is sve ebit OK.

feb 2011.

nemam iskustva u zastiti svete biljke, ali imam kod npr. smokve koja raste na moru, a ja je evo imam na SZ Hrvatske i prezivi zimu. Ako mozes nabavi slamu ili sijeno i "zamotaj" ih u to. Da ih grije. Sretno!
SKTAMBASADOR

feb 2011.

nisu meni iskljucili, nego ceo region. neka havarija. bio sam sinoc i odneo mini butan grejalicu, s tim da sam malo odskrinuo vrata da ulazi svez vazduh. kad sam posao kuci bila je temp 16c. bitno mi je bilo da opstanu tokom noci, moram da idem danas da vidim da li je dosla struja i ako jeste da prestelujem tajmere
NoTrippinAMBASADOR

feb 2011.

Stavi ih ko ata ti tarki ka~e blizu prozora da dobijaju bar dnevno svijetlo, a kad ti doe struja mi se ini najbolje da ih bacia na cvjetanje.Neki ljudi namjerno prije nego bace na 12/12 dr~e u mraku 24 sata i ne dogodi se niata staano, a ata se ti e tempeature nee im niata bit dok su god u kui.Bie to sve dobro.
SKTAMBASADOR

feb 2011.

vratila se struja. hvala bogu. ali sad me muci jedan hps. videcu sta ce biti. rano je za cvetanje, jos ih nisam oblikovao pomocu lst onako kako zelim da budu, tek su krenuli donji vrhovi da rastu. cilj mi je da se lepo rasire i da imaju sto vise vrhova u istoj ravno, sami tim i slicnog kvaliteta
SiDAMBASADOR

feb 2011.

:thumb: vratila se struja, sad stignea popravit atetu, koje nadam se nema... makar nebi bilo neke velike atete... Tarki je dao isto lijepi primjer kojeg i ja prakticiram s vremena na vrijeme i cvjee isto ok napreduje :icon_lol: tako da, nema mjesta panici ako ti se ponovi situacija...
spushenjeISTRAŽIVAČ

feb 2011.

biljke su na 20/4 stare su oko tri nedelje...sinoc nestalo struje i bile u mraku skoro 12h, vratio sam ih 24/0...jel imao neko slichan problem i jel to nece da utiche na eventualnu promenu pola i tako te devijacije...ili je fazon:vreme ce da pokaze?
SekachAMBASADOR

feb 2011.

Nece im nista biti...vec smo imali takvih slucajeva(ja osobno takoder)...nemoj ih forsirat s tih 24/0...prije ce ti to usrati nakon tog mraka...stavi na normalnih 18/6 da peglaju i biti ce im super... =)

feb 2011.

Tako je!Vegetativni re~im je 18/6 a ne 24/0.To se koristi kod konova ili sedlinga prvi tjedan da bi se potaklo rast korjena.
slobodanAMBASADOR

feb 2011.

pozdrav spusenje ja sam imao isto nestanak struje ,i to vise puta u toku growa... bilo je sve ok na kraju. takodje mislim da bi trebalo da rebacis na 18/6 rezim rada svetlosti,eventualno ako imas volje i vremena da to uradis u par dana postepenim smanjivanjem...
spushenjeISTRAŽIVAČ

feb 2011.

prvu nedelju sam ih drzo na 24/0,drugu sam ih prebacio na 20/4 i extra izrazsle ko na na onom snimku sa jutuba u time lapse-u...sad su na 24/0 jer sam se uplashio da ne krenu da mi cvetaju al ok stavicu ih na 18/6 mada ni sa ovim sistemom kao sto rekoh nisam imo preoblem dok nije nestalo struje i dok nisu bile u mraku 12h..samo pitam...sve sam savrseno precizno vodio do sad pa sam se uplashio jer iako su stare tri nedelje uopste nisu male...pozz

maj 2012.

To mi se desilo danas, lampa se upalila u 16h, a oko 18h je nestala struja zbog oluje.:violent018: Nakon 2h su otklonili kvar da bi oko 20h ponovo pala mre~a na dva asa. Biljke su mi na 12/12 treu nedelju i u punom su cvetu, frka mi je sad da se atogod desi s njima. Doterao sam tajmere na ispravno vrme i nastavio. Evo jedne slike da vidite kako sve to izgleda 790.IPB, nadam se da e sve proi dobro. Jel je imao neko sli an problem? Zahvaljujem svima koji su doprineli da ovaj forum postane prava jedna enciklopedija uzgoja :dada
GreenRyderLEGENDA

maj 2012.

.....bit ce to sve ok, zbog malo tog mraka nebi trebalo bit problema........savjetujem da procitas PRAVILNIK i neotvaras teme za bzvz kao sad da ti netko od nadleznih ne udjeli karton....pozz

maj 2012.

Izvinjavam se zbog teme, pravilnik sam pro itao odavno ali kad ti najviae treba neki podatak nema aanse da ga naea. A ova opcija search je od pomoi do mojega ili ja ne znam da je koristim, tra~io sam nestanak struje i izbacio mi je hrpu tema ali ove nie bilo ni od korova. Sve u svemu biljkice su ok, ali toliko sam se posvetio ovoj turi koja mi je prva uspeana da sam se istraumirao skroz kad je stuja po ela da zajebava pogotovo ato mi je ostalo 2-3 nedelje do berbe.
DJFlyHighLEGENDA

maj 2012.

man from utopia nemoj se zabrinjavat nisi ni otvorio temu :) postao si u otvorenu temu samo s naslovom :) pa se zabunio ryder mislio da si otvorio novu :) btw ljepe su ti biljke :) vidim neki scrog i to :) ljepo :D samo nastavi ! i nemoj se brinut nece im nista bit! peace out !
GreenRyderLEGENDA

maj 2012.

....nisam se ja zabunio nego je netko od nadleznih spojio sa ovom temom da nema milion istih tema razbacano na forumu......mnogi ne vide da nasi moderatori imaju pune ruke posla i uvijek su u pogonu.......:icon_wink:

maj 2012.

Tema je spojena i ako se ne pazi onda se deaava da ima milion razbacanih tema. Kad koristite pretragu idite na preciznija pretraga i u jednoj od opcija stavite ako nije "search titles only". Ili u google "nestanak struje vutra"

maj 2012.

Hvala DJ, prvo sam radio LST na 5 biljaka pa mi se pre 4 nedelje desi sli na situacija sa strujom i za 4-5 dana ladno procvetaju dve biljke (muaka i ~enska) iako su bile i dalje na 18/6. Tada sam i preaao na 12/12, ina e bih joa terao vegu. Nakon nedelju dana mi se joa dve poka~u kao mu~jaci i eto , ostah sa dve ~enske od kojih je jedna dosta unazaena zbog male saksije. Poato je jedna bila dosta naprednija od druge, pale su pod mre~u. Sad vidim da struja mo~e biti fatalna, daa im sve od sebe, a Tesla ih sjebe...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se