VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPrvi put - spor rast
LEGACY

Prvi put - spor rast

108 odgovora6,969 pregleda
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

poz ekipa ,nov sam ...zanima me ovako imam 2 biljke tutankamon-pyramid seed.600w hps +30% plavog spektra za vegetaciju..prostoriju 8 m2,nemam boks smao ovako na golo ajmo rec ..nekako mi se sporo razvijaju ..ovo postam kod kompica jer nemam net ni nista..
s0vaAMBASADOR

dec 2013.

Stavi slike... ne razumem bas sta ti treba... slabo se razvijaju ispod 600w... ??? Kolko su stare, kolike su saksije i ostale informacije.
Vu ing.POZNAVALAC

dec 2013.

Pa daj prvo slike, a ako si mislio da se sporo razvijaju zato sto su stare nedelju dana a nisu porasle 2 metra...

dec 2013.

alo noob, 600w je za nekih 2m2 a ne za 8

dec 2013.

ako ih ve imaa na otvorenom, stavi barem neki reflektor i spusti lampu na 60 cm od biljaka, stavi i sobni ventilator malo dalje da puae po biljkama. nema razloga da ne uspiju na taj na in (iako se gubi jako puno svjetla). Tutankhamon je jako zahvalan, preporu am ti da napravia topping viae puta (ako su joa u vege) i neki LST kako bi ih ato viae proairio, u cvjetanju mu je potrebno i dobro prihranjivanje (mo~e puno progutati). za bilo koji nepoznati pojam (LST, topping i sli no) koristi forum search ;) pozz i sretno!
mjesalicaISTRAŽIVAČ

dec 2013.

Orginalan nick noob1312 :) Sretno sa growom
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

pratim vec dosta dugo ovaj forum al svejedno prvi put radim ... stare su nekih od izlaska nekih 20-25 dana ... posude su male dosta .znam da je za 2m2 .znaci imam reflektor(cooltube) i vent na njemu . topping-rezanje vrha? da mislio sam al me strah da ne sjebem nes,i LST-ono sa mrezom? to imam u planu probat cu do kraja dana stavit slike . planiram uskoro boks napravit hvala :D

dec 2013.

fotke pa moze diskusija dalje, ovako lutamo u magli ;) a box je dobra ideja, trebala ti je i ranije pasti na pamet edit: editovao sam naslov jer Prvi put imamo vec X puta ;)
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

malo me muci sigurnost pa me j*** stavljat slike ,jel bilo kakvih problema oke tnx :D

dec 2013.

ja ne znam za neke probleme, naravno bez bilo kakvih licnih detalja na fotkama
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

[bez sadržaja]

dec 2013.

a na koliko kazes da je lampa udaljenosti
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

sad je na nekih 30cm a bila je i vise polako sam spusta da ih nebi sprzia il neznam sta

dec 2013.

koja je temperatura u prostoriji kad ne radi lampa
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

uf da to je jedna problem kad ne radi padne do nekih 15-20 a inace 27-33

dec 2013.

ako padne i do 15 nemam vise pitanja
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

pa a jel mi mos rec o cem se radi?jer ja te sad nista nisam skuzio

dec 2013.

pa otkrili smo problem, na oko 15 i ispod biljka dozivljava blag sok, ne mozes se svakodnevno igrati toplo/hladno sa mladim biljkama, ne valja ako je pod lampom preko 27, a bez lampi pada na ispod 17, naravno de ce se sporije razvijati il stagnirati, moras podici tu temp. na iznad 17 kad ne rade lampe edit: premestena tema u adekvatan podforum
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

oke hvala ...nastojat cu to rjesit kroz par dana sto brze...a cito sam i svugdje je pisalo da je dosta izdrzljiva i da joj nis previse ne smeta ..jer ovo kak je sad se razvilo za nekih tj dana ..ono vrjeme koda je stajala sa rastom oke tnx

dec 2013.

izdrzljiva je, u smislu da moze da podnese i prvi sneg, al to se odnosi na biljke iz outdoora, i koje nisu stare samo 20ak dana, nego imaju toliko ili manje do kraja
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

oke hvala puno si pomogao ja cu svakih par dana se javiti tu na temu, kako cu biti u mogucnosti .pozz

dec 2013.

Citaj jer vidi se da nisi puno cito.Sry ali mislim da ce se vecina slozitsamnom.Ovo je hobi kojem nikad kraja ucenja.
Vu ing.POZNAVALAC

dec 2013.

A sto im ne roknes ti lampu da radi non-stop i da ih ujedno greje dok su male? Mozes i manju lampu za 2 biljke ako je problem racun za struju. A ovo prethodno sto su ti rekli sve stoji.
PurgerAMBASADOR

dec 2013.

a ovaj strujni radijator na fotki ti sluzi za? sa njim mozes lijepo kontrolirati temp. u mraku... ako ima termostat nemora ni raditi stalno.....ne znam kaj te muci...bilo bi dobro kad bi ove kartonske pregrade reflektirale...sretno
WhiteWidow86ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

pa jeli moguce da nemozes napraviti neki box da spasais rasipanje lumena imas odlicnu sijalicu koja radi cuda malo se potrudi pa ces vidjet kako se sve vrati na kraju ...
s0vaAMBASADOR

dec 2013.

Mozda stagniraju zbog zemlje? Koja je zemlja? Meni je cudno da im fali svetla od 600w na 30cm... Za 25 dana su male.
noob1312ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

pozz evo doso sam u mogucnost doc tu .znaci sad je sve u redu cca 35cm su velike stare su po tocnoj racunici za nekih 10-ak dana ce bit 2 mj . e sad koliko bi ju trebo pustit da bude cm ?pa onda u cvatnju ? i koji promjer boxa?
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

vidim da me niko ne dozivljava -.- ...uglavnom sad su nekih blizu 40 ak cm visine ...stare su 2 mj ..meni sasvim oke izgledaju slike cu bacit kroz par dana dok mi date koji svajet ...kolko bi jos bilo pametno u vegi drzat? i zanima me kolko bi se mogli dobit od prilike ? min-max?
ljoVeENTUZIJASTA

jan 2014.

Jebiga lik, otvori dnevnik uzgoja onda... prvo pukni slike od 2mjesecnih curica, koliko cesh dobiti ovisi o srainu, u vjetima, treningu... vec si ih trebao staviti na 12/12 po meni...u pravilu, na cvatnju prebacia kada se lijepo razgranaju...

jan 2014.

[bez sadržaja]
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

evo slika .. oba dvije iste sorte..zanima me ovako najvise jel je moguce ako ih stavim jos mj dana u vegi ,znaci 3 mj bi bile stare ..jel ikako moguce da ja dobijem bar nekih 150-200 ..sve okolo je sranje nema kvalitete ,zato sam se i odlucio za ovo ...
ljoVeENTUZIJASTA

jan 2014.

vidim ja da tebe pati zarada :) Pod prvo, seli u duplo vecu teglu... Pogledaj kako su moje izgledale sa mjesec dana (imamo istu sijalicu), brodski pod ima refleksiju od 2% rasipaa svjetlo bezveze....pa da si barem alu foliju stavio....jbt Trebaa staviti neki makro snimak...iduci put fotkaj kada je mrak( ali sa blicom :) ) bacaj to na 12/12 i ne ocekuj viae od 20-30 g osuaene materije...puno sam i rekao
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

iskreno cu ti rec do zarade mi nije ...nego mie dosta ovih ulicnih sranja a skupih .... da imam u planu za koji dan prebacit u vece ...kak samo? pa zato sam i mislio ostavit jos jedno mj-mj i pol u vegi i onda tek u cvatnju ... da se osiguram za neko vrijeme ..(puno kurim) haha ..sad su cca 40-45 cm ja sam mislio ostavit do 1m...al ti mogu rec da se u zadnjih 5 dana razvijaju nenormalno... jel mi je to cudno malo na 600w da dobijem samo tolko i ovak naso sam neko je dobio sa 250w oko 75 g ..ove sorte na jednoj .. i ako bi mogao netko objasnit neku semu il nes kak da dobim bolje ,vise i sve ...cito sam al nemogu se snac jednostavno se izgubim ..pa ak neko moze objasnit .molim vas ljepo :D

jan 2014.

pa radi tako kako je radio taj neko sa 250w kada je dobio 75gr, ne postoji neka "sema", uzgoj nije rad na traci, zna se od cega zavisi kvalitet i kvantitet, citaj dnevnike uzgoja, tamo imas raznih "sema" pa pokupi onu koja ti odgovara ;)
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

ma krivo sam se izrazio ,postupak sam mislio .oke hvala i jos pitanje evo dns cu stavit u vece tegle ... i oce znacit kaj ak napravim neki onak kak ti box tek tolko da ne rasipavam lumene? i jel tocno ovo kaje reko :V.I.T.R.I.O.L - da ju sad stavim da cu dobiti nekih 20-30? sori mozda glupo pitanje al zanima me
TarzanZMAJ

jan 2014.

presadi u vece tegle, pitas kako pa ja neznam sta te tu ima zbunjivat, u novu teglu sipaj malo zemlje po dnu pa pazljivo ovu izvuci sa zemljom i stavi u novu, i nadosipaj zemlje koliko fali STVARNO JAKO KOMPLICIRAN POSAO,, naravno da znaci ako napravis box kako bog zapovijeda, da ne znaci imao bi biljke kakve i dolice lampi od 600w, a ne ovo...izgledaju ko da su pod 150w rasle,oblozi alu folijom ili necim bijele boje, ako ti nije frka produzi vegu imat ces vece biljke ako ti je vec do toga..i citaj, poz

jan 2014.

dzaba ti 600w bez boxa, a kolicinu ces znati kad izmeris, na osnovu cega ocekujes da ti neko kaze ocekivanu kolicinu, mani se razgovora na tu temu kad biljke nisu ni procvetale
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

Tarzan sori nisam glup covjek pa znam kaj znaci presadit ...eto puno si mi reko tnx :D PowerSeed znam pitam otprilike ..meni je prvi put a vama nije tako da... hvala :) :
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

kroz nekih 20-tak dana ih mislim staviti u cvatnju stanje je puno bolje ,i vise nego kaj sam se nado za bez boxa slike cu stavit kroz par dana da vidite malo
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

imam pitanje jos ,mislio sam jednu biljku stavit pod neke cfl samo da prezivi vegu jos da drzi ,pa jel ima veze boja ? i jacina lampi?

jan 2014.

naravno da ima, ako ces da odrzavas vege uzmi cfl od 6400K, a jacinu lampi prilagodi prostoru u kojem planiras drzati biljku, ista prica kao za hps, ako je prostor npr. za hps150w uzmi cfl lampi da u zbiru imaju oko 150w
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

hvala e ovak :60x60x60 je negdje prostor taman ce stat na neko vrijeme .pa sam mislio lupit bar 50 -70w? i hps mi ima 2100k ,a ove imaju po 2700k mogo bi s tim odrzat vegu znaci?
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

evo ga ekipa bile bi bolje slikice al sam debil sjebo 3 ljepse slike slucajno izbriso a da se vracam malo mi je daleko...2 mj i 5 dana od kad su izasle iz zemlje i u da slikano sa kamerom od 2 megapixela pa sad xD kak vam se cini ? :D
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

i da sori ekipa opet post.... za 6 dana tocno ide u fazu vege... pa odma prije nego to napravim bi htio da mi malo pomognete da nes ne zaje**** kaj da radim dok ce bit u fazi cvijetanja?

jan 2014.

a u kojoj je sad fazi ako ce tek da ide u vege
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

sori malo mie mozak strokav haha za 6 dana ce u cvatnju*
doc_docENTUZIJASTA

jan 2014.

zalijevaj
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

pa logicno da cu zalijevat ,al s cim? koje gnojivo da koristim? do sad sam koristio :root stimulator i enzymes+ od Advanced natural power
doc_docENTUZIJASTA

jan 2014.

Ja bi koristio neko gnojivo za cvatnju, crvena plantela ili onaj boost i P+ a mozes dodat i big bud ili mikronutrijente. Edit: ako vec koristis root stimulator a jos su ti u vegetaciji mogao si stvarno stavit duplo vece posude da ti se taj korijen siri, nije da imas 15 biljaka pa ti je problem, a bile bi ti duplo vece
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

oke hvala puno na informaciji malo cu pogledat pa vidjet kaj da kupim ... da kaje najace u ove tegle sam stavio tek jucer .. bile su u teglama ,pogledaj prijasnje slike i zalio sam direkt po korijenu (kak je osto kalup od tegle tak sam okreto i zalijeavo) pa tek stavio u vece) .. napravio bih ja to i prije al nisam imo tegle
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

ekipa pisite propalo!! -.- puknula je stanga na kojoj je to bilo visilo repflektor i ventilator su pali na biljke i sve strgali....

jan 2014.

:ohno: sad si naucio kako ne raditi, sledeci put bude bolje, obezbedi uslove za uzgoj pa onda uzgajaj... steta, lepo su bile izvegetirane, jbg
doc_docENTUZIJASTA

jan 2014.

Moja sucut al eto sad se mozes ozbiljnije pripremit
noob1312ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

i hocu ..puno bolje cu sve napravit ..vec sam polako u pripremi samo me lova dere po glavi i vise citam po forumu pratim da se bolje pripremim necu opet radit ko sad..ali opet mie zao biljkica ..kad te nece onda te nece imam jedno pitanje s frendom sam bacio okladu ,da se nisu sjeb*** ,jel moguce da bi dobio cca nekih 250-300 g?

jan 2014.

sad to nesec nikad saznati, cemu takve oklade o necemu sta bi bilo kad bi bilo, prosao voz, nemoj biti opterecen kolicinom, skockaj box kako treba pa iz pocetka (teoretski gledano, pod 600w je moguce dobiti do 600gr, a kao sto vidis ti nisi dobio ni 1)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se