VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaLom stabljike & oporavak?
LEGACY

Lom stabljike & oporavak?

22 odgovora6,610 pregleda

maj 2007.

Lijep pozdravec! Stabljika stara neato viae od tjedan i pol stvarno je po ela solidno napredovati, a kad ono - vjetar mi ju slomi onako pri dnu, nisam mogao vjerovati! I to mi je ve 2. put da se desilo (ne na istoj stabljici, naravno)! Proalo je par sati otkada se to desilo, listovi joa uvijek imaju onu svoju "tvrdou", ali su se nekako spustili. Uspio sam a kalicom i joa ne ime "izravnati", tj. da sada stoji ravno. Eto, ini se da sam to trebao prije napraviti :ohno: :ohno: :ohno: Zanima me ima li ikakve aanse da se biljka oporavi? :sick: I koje su vaae solucije, tj. na koji na in rijeaavate to da biljka ostane uspravna a da je nimalo ne oatetite kad to radite? Hvala!
BullAMBASADOR

maj 2007.

Stabljika ce ti se oporaviti ..... samo je ostavi vezanu za tu cackalicu .

maj 2007.

Istina je. Potpuno se oporavila od loma, ali je pre~ivjela ogroman stres, joa dan danas je u aoku. :ohno: Sama stabljika po ela je "nagnuto u desno" rasti (kao kad ide za suncem :sun2: ) i jedan lapi je uniaten, tj. izgleda kao da je zgu~van. :sick: Vidjeti emo ata e biti dalje od toga...
SLO-EraLEGENDA

maj 2007.

no panic :) i meni je ova zadnja biljka i bezbroj ostalih puta bila slomljena,nalomljena,skoro prerezana napola.... sve to one vrlo dobro podnesu ako nisu bas suvise mlade(tad su najosetljivije) sretno
PampersPOZNAVALAC

jun 2007.

Ja nisam imo te srece, svaki put kad bi mi pukla ostala bi puknuta, samo sto ih je meni led lomio ne vjetar... kako vjetar? De montiraj neki vjetrobran... brisace, spojlere. Cujem da s spojlerima brze raste.

jun 2007.

Ne mogu da otvorim temu, pa da zloupotrebim ovu... Zanima me sledece, da nisu malo male ove biljke, citral, star oko 45 dana, sve regularno presadjeno, sunca ima oko 8, 9 sati, malo je manje djubreno, redovno zalivano... i jos nesto.... sta je dodjavola ovo, slagali su nas da je neki purple, ali meni iskreno lici na paradajz
gensAMBASADOR

jun 2007.

imaa temu "rano cvetanje"... to si trebao tamo postati
bongashLEGENDA

jun 2007.

Pa kakve veze ima njegov problem sa ranim cvjetanjem ? :sun2: @travarko Ona mala sa zadnje slike je vutra, a ono do nje (vee) zbilja sli i na neki paradajz ...

jun 2007.

Gens je u pravu, u medjuvremenu sam ja editovao poruku, pozdrav.
SLO-EraLEGENDA

jun 2007.

travarko te biljke imaju podlogu gde su sva hraniva izprana-zemlja je krsovita i okopaj to malo!!

jun 2007.

Pretpostavio sam da je do toga, ove jeseni ide malo bolja priprema, inace se okopavaju na svake dve nedelje, kako korov raste, a nema hranjivih materija? Prihranio sam ih malo, ima li sanse da nesto uspe?
SLO-EraLEGENDA

jun 2007.

ima jer ako budes dobro okopavao-dohranjivo svakih 14dana bit e sve ok

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se