VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaGnojivo od koprive - izrada i namjena
LEGACY

Gnojivo od koprive - izrada i namjena

24 odgovora5,485 pregleda
olidoboliLEGENDA

dec 2014.

km2O76HSn-Q

dec 2014.

Mo~ea malo opisati ata, kako i zaato? Nije temu dovoljno otvoriti s jednim video prilogom bez rije i. Mo~da netko nema dovoljno internet prometa da pogleda video ako me shva aa. Hvala.
pix21ISTRAŽIVAČ

maj 2016.

ja tek sada ovo vidim a sajt mi je bio kopriva na koprivi brat bratu 6m2 kopriva sam pocupao
StepaTHCPOZNAVALAC

jun 2016.

Evo da podelim svoje iskustvo s koprivom ove godine. Na meru koprive stavljao sam 10 puta viae vode, sve to u kantu od jupola i poklopio reaetkom. Za prvu turu trebalo je oko 15ak dana da prestane da peni i da se listovi lepo razlo~e. Meaanje svaki dan. Druga tura bila gotova za nedelju dana (toplije vreme + dodao malo iz prve ture). To ato sam dobio sam opet u razmeri 1:10 razbla~ivao vodom i zalivao tek rasaene bilje - na tome su bile ceo maj. Rezultat je odli an - brzi rast, lepa tamna boja listova, ma super je ispalo. Ovo ubrivo je pre svega azotno, zna i odli no za start. Pri tome ima i gvo~a. Sada sam u ostatak od druge ture pobacao osuaene kore od banane - kalijum. Pa kad i to malo satruli zalivau i sa tim. Ina e sama te nost smrdi u~asno, kao govno pa joa gore.

jun 2016.

Kalij iz kora od banane nestaje u vodi nakon samo 24 sata.
StepaTHCPOZNAVALAC

jun 2016.

Beae ga onda.

jun 2016.

Isjeckaa koru od banane, i stavia oko biljaka uz stabljiku, preko toga zaljevaj i pustia je da se razgradi, na taj na in e najbolje apsorbirati kalij iz nje ;)
StepaTHCPOZNAVALAC

jun 2016.

Videh negde ka~e mo~e i sve~a kora da se trlja po listovima - folijarno :D Ali ovo da se razlo~i sam prevideo.

jun 2016.

Pa nebih rekao baa da su takve stvari pametne, em ato mo~ea navui kojekakve insekte, em ato je banana sama po sebi podlo~na gljivi nim oboljenjima.
StepaTHCPOZNAVALAC

jun 2016.

Ma jaata, ne odnosi se na vuju, ve trljaju voke ljudi.
NazgulISTRAŽIVAČ

jun 2016.

Kad je najbolje poceti gnojit?moje su stare 18 dana,kad je najbolje vrijeme?jel dovoljno gnojit samo s tim pripravkom od kopriva il treba jos nesto? I da,kolko cesto se s tim gnoji?
L0oDZMAJ

jun 2016.

Sve ovisi u kakvoj ti je zemlji curica,ako je u kvalitetnoj,onda nakon 25-30 dana... a ako ti biljka pocne pokazivat glad,to jes donji listovo pocnu lagano zutit,onda mos pocet... a gnojis sa svakim drugim zalivanjem ili posmatras curu,pa vidis kako joj godi i da li joj je dovoljno samo gnojivo od koprive...
zolaAMBASADOR

jun 2017.

Koliko je bitno mesanje svaki dan, zivim u zgradi pa ne mogu ovde to da odradim ako toliko smrdi, mogu samo u selu ali tamo mogu da odem jednom nedeljno najvise ?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se