VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaFleke na listovima... pomoc
LEGACY

Fleke na listovima... pomoc

110 odgovora9,151 pregleda
blankerENTUZIJASTA

maj 2013.

kako se rijestiti ovih fleka po listovima? totalni sam pocetnik u svemu .... imajte razumijevanja :) u pocetku sam previsoko stavio svijetlo i zato su se tak izduzile pa sam spustio... :punch2: detalji staros cca 2tj voda PH vrijednosti ~6.5 temp boxa 25°C-27°C konstantno preko noci ~20°C Rasvjeta 3x23W Štedne(3x1550 Lumena) 18/6 zemlja terra magma i jos jedno pitanje.. kad su spremne za van presaditi?

maj 2013.

spremne su za outdoor, presadjuj... i da se nisi malo zaleteo sa kolicinom za prvi grow, treba to hendlati ;)
cane corso winerENTUZIJASTA

maj 2013.

Druze po onom sto si naveo a i po biljkama koristio si stedne sijalice koje light ratio imaju 2000k?? Ali mislim da je najvaznije da ih posadis dublje kada ih budes stavljao u zemlju vani jer ovako izduzene posle prvog sunca otici ce jos par cm gore a onda ''kvrc''mali vetric i biljka na pola! A ne znam na koje fleke mislis posto jedino sto sma video to je liht zelena boja na jednom listu (prosarano) moguce je da imas visak necega.Ja sma imao (imam jos malo) isti problem sa biljcicom koju sma isflesovao sa 40l vode u saksijama 11l i evo posle 2 nedelje biljka podmladjene listove pusta normalno zelenu boju.Jesi li davao neku prihranu?Nisam upucen u terra magmu ali rekao bih da je jako hranljiva zemlja pa se nadam da nisi sunuo nesto mimo te vode sto su korigovao na 6.5 ?! Opet sada ce vec neko od ''grow dzombi'' da se oglasi :) Pozdrav i sretno!
blankerENTUZIJASTA

maj 2013.

Pola ih je domacica neka ustavi pojma neam sta je. dobar je dim bio ... a ostalo je super lemon haze i northern light Korigirao sam na 6.5 sa limunom jer sam procitao da je to idealni PH moja voda iz pipe je cca 8 sto je malo visoko... od pocetka ih drzim na 6.5 sve su odlicne osim 1,2 kao bijeli su dijelovi lista. nista ama bas nista nisam stavio osim vode. zemlju sam vidio da je preporucena ovdje na forumu tako da sam se za nju odlucio.Sto se tice visine biljki i sam sam milsio zasadit dublje barem do pola od sadasnje visine.pocetnik sam jos jbg ucis s vremenom :) Hvala svima na odgovrima i savjetima.
blankerENTUZIJASTA

jun 2013.

Evo jedan dobra slika gdje se vidi problem to je NL automatic

jun 2013.

...i to joa raste u toj aaici od 2 decilitra ?
blankerENTUZIJASTA

jun 2013.

Prijatelju ne znam iz kojih si ti krajeva ali kod mene liju kise vec 6 dana i nema prestanka na vidiku barem jos 3dana. Da ih stavim van sad !? Pitanje je sto bi bilo s njima!

jun 2013.

Kod mene je poplava bila 2x, biljke su mi poneke i mlae i manje od tvojih i niat im ne fali. Tvoje ne da su prerasle te aaice nego su i trostruko prerasle. Prije e ti se tako po et suaiti nego vani na kiai. Korijen je ono ato je bitno a kod tebe sam siguran da je taj korijen maksimalno iskoristio prostor. Kako god, dr~im ti fige, ja se brinem za moje kad su duplo manje u tolikim aaama, za tak neat bi posjedio :)

jun 2013.

jel to neko kuka sto pada kisa, samo nek pada, bice bolja sezona... kad na leto bude mesec~dva suvo, kukacemo za kisom... presadjuj to napolje, kisa ne ubija biljke, pogotovo ne tako formirane, pa nije tek kotiledone otvorila da se brines, smo van slobodno
nice&cleanAMBASADOR

jun 2013.

presadjuj pod hitno,od srede ide lepse vreme,zemlja vlazna,a i neces se tripovati vise sa flekama,samo spremi DOoosta terramagme za ubaciti u rupe...kad ti budu buknule stvarno se nadam da imas dobar sajt gde ces ih presaditi i odgajiti sve najbolje
dulkanENTUZIJASTA

jun 2013.

Pozdrav! Na biljci (staroj malo vise od dvadeset dana) pocele su da se pojavljuju bele tacke. Sta Mislite? p.s ovo u sredini je voda, orosio sam ih, da ne mislite da je nesto drugo:)
CreativeLEGENDA

jun 2013.

Ne bih se kladio ali cini mi se da ti neki vanjski nametnik malo posjecuje biljku ...vidjet ce se bolje za pra dana ako se pogorosa jel to ili nesto drugo. U svakom slucaju posto je u casici moglo bi se polako i presadivanje neko ;)
dulkanENTUZIJASTA

jun 2013.

Zapravo nije u casici nego u manjoj plasticnoj saksiji... ne znam kako da izvedem prezadjivanje iz saksije od tvrde plastike a da ne ostetim biljku...:(
s0vaAMBASADOR

jun 2013.

Ostavi da se zemlja potpuno osusi, okrenes saksiju naopako tako da ti je biljka izmedju prstiju jedne ruke i usput pridrzava zemlju a drugom lagano lupas po saksiji da se zemlja odvoji. Onda samo povuces saksiju i ostane ti biljka sa zemljom u ruci.
dulkanENTUZIJASTA

jun 2013.

Hvala mudra Sovo :). Uradicu to, ali sacekacu jos malo, da stabla (imam dve biljke) ojacaju, da ih ne bi slucajno polomio. A i necu da ih stresiram svaki cas... nek se razvijaju jos malo u ovim saksijama.:)
grga77AMBASADOR

jun 2013.

kolke su saksije? mislim da bi mogao ostavit i u njima samo dodaj jos malo svjetla ili iznesi vanka kad sunce izadje...
dulkanENTUZIJASTA

jun 2013.

saksije su od jedne litre, ali kao sto vidis nisu skroz pune. Terasa na kojoj stoje je na suncanoj strani tako da ceo dan pratim sunce (koliko mogu) :). Dal trebaju vece saksije?
CreativeLEGENDA

jun 2013.

neces ti nikoga stresirati ...odvano su one napunile korjenom posude da ih mozes presaditi ....samo stavi stabljiku izmedu kaziprsta i srednjaka i okreni tu saksiju kako ti je sova rekao .Kocis biljku ovako ;)
dulkanENTUZIJASTA

jun 2013.

Hocu, hvala na savetu! Idem za vikend po teramagmu, perlit, i vece saksije :smoke18: eh, da, samo sto komsija koji zivi terasu do moje merka biljke... kaze mi da ce da ceka da puste hedove pa ce da mi ih obere nocu :)
blankerENTUZIJASTA

jun 2013.

evo mene opet proslo je 1mj od presaivanja van i nesto kao da mi jede listove i neki su blago blijedi na rubovima malo zuckasti. citao sam da mi valjalo posipati pepela okolo i da se preaprica sa koprivom,neopitroidom itd a tu su i nove sto sam prije cca 5 dana presadio i njih mi nesto brsti. slike su lose jer nazalost nisam imao nista bolje da uslikam ali mislim da ce te vidjeti nisam zalijevao niti gnojio sve je cisti outdoor sta bog da :) `to vi preporu ate... Lijep pozdrav

jul 2013.

Pepel, soc od kave, bakar - Prirodna zaatita protiv pu~eva. Pu~omor - Otrov za pu~eve Pitroid - Otrov za insekte al ne toliko uspjeaan kod pu~eva. Kopriva, bijeli luk, kopar, metvica, bazga, komora , menta, masla ak, papar, ljuta paprika, ru~marin, lavanda - Prirodni otrov za insekte. Pa se sam odlu i ata ~elia i na koji na in ~elia, normalno kad saznaa sa im imaa problema :)
grga77AMBASADOR

jul 2013.

kupi si plantela list i zali duplom dozom za pocetak da im malo pomognes nabrzaka jer je to mineralno gnojivo koje ce odma da djeluje, a kasnije ako oces prirodnim putem stavi stajskog ili kokosjeg gnoja samo pazi ne previse da ne spalis biljoze
blankerENTUZIJASTA

jul 2013.

sto se tice gnojenja...ne znam gdje god sa procitao svi pisu nemoj gnojiti sve do kraja zasad nije potrebno... rekao bih da su neki insekti ...a iskreno nerazumijem se pa ako bi netko tko je imao slican problem napisao svoje rijesenje bio bih mu jako zahvalan., pri presaivanju sam stavio 50/50 humusa/zemlju obicnu i dobro zalio da se korijen uhvati
roguz2ENTUZIJASTA

jul 2013.

samo ti njih gnoji ato viae hrene imaju bolje rastu,joa ako je rje o vanjskom saenju onda baa nikako nemo~ea pretjerati,uzmi od plantele gnojivo za list imaa u obliku aumeih tableta,rastopia jednu u litri vode i hrania ih folijarno svakih 7 dana

jul 2013.

nemoj dezinformirati ljude, mo~e se i vani pregnojiti biljke, i to lakae nego ato mislia...
BladeZMAJ

jul 2013.

Nebih se slo~io...ako je pravi outdoor a pod tim mislim da biljke nisu u teglama...jako teako bi pregnjojio biljke...eto SKT sam savijetovao da zalije za Plantellom list 40ml na 2 lit vode...a znamo da je na pakovanju 15ml na 2 lit vode...znaci 2,6 puta veca doza od preporucene...biljke su sa zadovoljstvom prihvatile hranu....i fino se oporavile od hesi vodice i ~utenja listova. Ja svoje redovito krkam 3 duplim dozama...zato nebih rekao da je dezinformacija....kao dokaz tome nudim i 4 linka u mom potpisu (moji dnevnici) ako procitate vidjet cete da godinama krkam biljke jacim dozama

jul 2013.

ja sam u prvom outdooru zalio biljke stare 3 mjeseca duplom dozom i dobio sam kand~e po svim listovima, o iti viaak duaika (a bile su u zemlji)...
blankerENTUZIJASTA

avg 2013.

presaene 6.6 ot tog datuma nisam prihranjivao niti iata... sve ato da priroda danjaanje stanje NL SL kad ce ovaj NL biti spreman... piae da trea cca 9-10tjedana od kad se posadi a po meni je on spreman vaae mialjenje?
TarzanZMAJ

avg 2013.

pa meni isto izgleda ok za skidat, al sta ga je tolko spalilo? najbolje misljenje i odgovor ce ti ipak dat mikroskop.. ;)

avg 2013.

Skidaj NL. Tarzane prirodno je da liae po ne ~utiti kad je biljka spremna za berbu.

avg 2013.

jel to automatik kad mu treba tako malo od kad se posadi, ili si ti nesto pobrkao ne znam cije je seme, ali ugavnom za nl u outdooru obicno pise: Ready for harvest end of September/beginning of October sto se lisca tice, po meni to ne deluje prirodno zuto, donji veci i stariji fan listovi su jos zeleni (a oni treba prvi da pozute), a u tom vrhu lisce deluje nekako sprzeno, braon i uvrnuto, ne znam... u svakom slucaju, da je moja ne bih je jos dirao edit: ovako izgledaju prirodno zuti listovi pred harvest i komparacija sa njegovom, ona biljka je jos zelena, a sta je s*ebalo listove...
blankerENTUZIJASTA

avg 2013.

Automatic je- royal queen seeds Srednji bud mi djeluje atomski bas ima brutalan miris ovi sastrane mi jos djeluju kao su na ca 80% koliko da joa sa ekam po vaaem? ja ovo prvi put radim pa nemam nekog iskustva.

avg 2013.

a cuj, ja sam naleteo i na ovakav podatak bas za Northern Light Automatic (Royal Queen Seeds) feminized, Indoor Flowering Time: Medium (66 to 90 days), zatim: an average lifespan of 10 weeks from seed to harvest. ako je neki prosek 70ak dana, jasno je da moze krace ali moze i cesto jeste i duze... licno bih je ostavio bar do karaja meseca, nije to puno... al tebi od volje... mada, ako ces gledati ovo da su drzali i 90 dana, onda je to prva sedmica narednog meseca. svakako je cista indica u pitanju, neces zeznuti nista ako ostavis koji dan duze ;)
blankerENTUZIJASTA

avg 2013.

sacekat cu jos tjedan dana :) a ovo s listovima mi djeluje prirodno sto su se osusili. u biti trebao bi po listovima vidit kad je spremna tj gotova. moju se pocet suaiti? kako vam djeluje ovaj Super lemon takoer iz posta sa NL-om Lijep pozdrav
Closet freakAMBASADOR

sep 2013.

Problemi, problemi.. Evo ovako, imao sam neato sjemenki, oko 15 komada, od toga su 7-8 bile ljepe tigraste boje, od toga je proklijala samo jedna-.- pa da ne bacam, ostavio sam ju i sad mi poka~e da je mudonja, a tako sam je ljepo istreniro...bila je pod 120w cfl, a sad je pod 150w hps Biljka je danas stara to no mjesec dana, a 24. po ela cvjetati, ali ostavit u je da skupim polen i oplodim ~enke koje su trenutno na klijanju (valjda e bit koja ~enka) Biljka se nalazi u 2.5 lboci koju sam prerezao i oblo~io ducktapem i arapom. Zemlja je neka njema ka NATURAHUM BLUMENERDE. zaljevao sam ju flaairanom vodom (janom) kojoj sam regulirao ph, 6.5 - 6.8. Zaljevao sam samo kad bi po liau vidio da tra~i vodu i kad bi zemlja bila potpuno suha. Temperatura u boxu je 30-32 stupnja kod biljke, a u boxu je op enito nekih 23 kad je upaljeno svijetlo i vlaga je 40%. Kad je svijetlo ugaaeno je nekih 21stupanj, a vlaga oko 90%. Unutra je mokar ru nik i 2 ona plasti na poklopca od cd-a. ju er sam je prvi put gnojio i primjetio fleke, vjerojatno od nedostatka gnojiva, al ima viae problema (crvena stabljika, kane i te fleke) btw, te kane mi se uvjek deaavaju samo u tim kaljevima. Evo vam slike, pa mi pokuaajte re i od ega mu sve to? tu je crvena stabiljka
Closet freakAMBASADOR

sep 2013.

nema veze ako neznate to no ata je, al to me prati ve 2. grow, pa....
GagibaAMBASADOR

sep 2013.

Strpljenja samo, javie ti se neko iskusniji sa eventualnim objaanjenjem. Moje trenutne biljke su pokazale sli ne probleme pri ali na kraju se pokazalo da je uzrok neregulisani pH koji je zaklju ao biljku. Uz to sam je verovatno i prenavodnjavao. Kod tebe ka~ea, to nije slu aj. Joa je rano da biljka sama odbacuje nepotrebne listove, dakle neki problem sa mikroelementima postoji. Sve u svemu dok ti se neko ne javi sa konkretnijim objaanjenjem is itavaj teme koje su iznad one u kojoj piaemo pa mo~da doea do reaenja. Sreno.... :)

sep 2013.

Fri e ova druga slika po redu nije nikakav nedostatak gnojiva ili pregnojavanje. Vidi se iz aviona da je biljka ope ena od visoke temperature, ak mi se ini da je apricana folijarno pa je kapljica na listu izazvala paljenje.
Closet freakAMBASADOR

sep 2013.

ako je to razloga, ja sretanXD ugl, tu i tamo naapricam teglu, tj. arapu na tegli obi nom vodom da podignem malo vlagu oko nje, pa par kapi pobjegne na liae. pa nebi li je voda trebala atitit od temp? temp kod biljke je meni u redu kad stavim ruku ispod. Imam napravljeni home made reflektor od onog metala koju je u grijalici na sporale, a biljku i lampu djeli plexyglass, a po hps-u puae 120cm vent maximalnom brzinom i taj zrak nekako cirkulira prema biljci dolje, pa je zato vjerojatno malo vea temp..dal bi bilo dobro da maknem plexy ili ato? jer ruku do hps-a mogu pribli~it 15 cm, a da mi nije vru e. :D `ta sa tim kanama onda radit i crvenom stabiljkom? Edit; zanima me da li ja mo~da imam hot spotove zbog reflektora? kako uop e primjetit da ih imam?? O.o
Closet freakAMBASADOR

sep 2013.

da li ja postavljam preteaka pitanja?
maverickAMBASADOR

sep 2013.

Vent puae po HPSici i onda u biljku? Kakva je to sad obrnuta logika? A voda na liau ne atiti od opeklina nego ih stvara jer kapljica djeluje kao lea i koncentrira svijetlost.
Closet freakAMBASADOR

sep 2013.

ma zrak koji prolazi kroz hps prolazi pokraj plexija i nekao uspjeva puhati po biljci. Idi na moj dnevnik i svatit ea nekako.;)
Igor78ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

Kakve su ovo fleke na listovima?Molim za pomoc http://postimg.org/image/5ox58wse7/ Isto imam problem da biljke stoje pravo gde sam morao da im dam oslonac.Mozda im dajem previse svetla ili malo vise vode.Biljke su stare 10 dana.http://postimg.org/image/angm454vv/

okt 2014.

Meni se ini kao da je skureno od kapljica vode koje su ostale na listu dok je svijetlo bilo upaljeno. Izdu~uju se za svijetlom ato zna i da ti je lampa preudaljena od biljaka.
Igor78ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

Ph je na 7 lampa je pola metra nad biljkama.Spusticu jos malo ali se bojim da ne izgore.
Igor78ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

Spustio sam lampu i evo slika kako to trenutno izgleda.Ventilator se ne vidi ali je usmeren da duva izmedju lampe i biljki. http://postimg.org/image/5bi5076il/ Nemoze da uhvati sve istu svetlost ali cu povremeno da ih premestam tako da dobiju prilicno sve isto svetlosti.
Igor78ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

400 w hps je lampa.Drugu nemam a semenke su od samog pocetka u ovim saksijama gde su i proklijale.
jesamZMAJ

okt 2014.

napuni tegle do kraja zemljom, kad ve nisi prije ;)

okt 2014.

zemlje stavi,do prvih ko~ni listova, izdu~ene su dosta, a zaljevaj svaki 3do 5dana,lampa ni~e ali ne da pr~i, temparatura i vlaga da neodskau previae,joa je tu malo zelene mase,to bi ja uinio,pozz!!! :joint2:
Igor78ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

Jbg zadnji mali listici poceli da se suse na dve biljke i ako sam stavio ventilator blizu da drzi temp na 26-27. http://postimg.org/image/9e7igciz7/

okt 2014.

bez brige tako to mora biti ;)
Igor78ISTRAŽIVAČ

okt 2014.

Uh sad mi je laknulo.Hvala puno na brzom odgovoru.I love vutra!Super ste.
BezbolniISTRAŽIVAČ

nov 2014.

Slika je u prilogu http://imgur.com/86CZtff

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se