VUTRA
LEGACY

KANDŽE

16 odgovora1,865 pregleda
m@l@AMBASADOR

mar 2013.

Koji su sve mogui uzroci pravljenja kani na listovima? Hvala

mar 2013.

To znaci da je dobila necega previse...ili te muci Ph..........a iskreno..mislim da tebe muci visak vode;)
weedoyeLEGENDA

mar 2013.

visak vode i uzmi malo citaj, pomuci se trazeci pa ces nauciti i nesto sto bi sutra pitala :D
m@l@AMBASADOR

mar 2013.

tra~ila sam o tim kand~ama, ali nisam naala, zato sam i otvorila tu temu :P mo~e biti da je ph, jer sam ju do sada samo sa destiliranom zaljevala i nije bilo nikakvih problema.. zadnja 2 zaljevanja sam pomijeaala sa odstalajalom piparom.. moram dest.kupit. i joa jedno pitanjce: jel ima smisla perlit gore na povrainu zemlje stavit?

mar 2013.

ako znas funkciju perlita onda ti je jasan i odgovor ;) gore ce ti biti u funkciji isto koliko i sljunak da pobacas
m@l@AMBASADOR

mar 2013.

kad sam sadila nisam imala perlita pa sam stiropor nadrobila, ali sam mislila da mo~da ima neke svrhe gore ga sad stavit, al ne bum jer nema smisla.. stavit u ako u ju presaivat, a trebala bi

mar 2013.

Mala imas nekakav poseban razlog zasto koristis destiliranu vodu za zaljevanje?

mar 2013.

destilirana voda ti nije najsretnije rijeshenje... destilirana voda je ocishchena od svega...shto znachi da nema i neke, za biljku korisne, elemente koje obichna voda iz pipe ima...tako da ..ako se zaljeva iskljuchivo sa destiliranom ( ili chak sa RO vodom ) potrebno je dodavati Cal/Mag dodatke tj. kalcij i magnezij.. sve u svemu..destilirana voda zaista nije najsretnije rijeshenje...puno bi ti bilo bolje koristiti vodu iz pipe ...kojoj chesh korigirati ph sa npr. limunom ( mislim da se mozhe rechi da je jedna zhlichica na litru vode neka..onak napamet...srednja mjera sa kojom mohesh korigirati ph sa 8 na oko 7. -kod mene je ph oko 8 i ja moram staviti 2 zhlice limunova soka da bi spustila na 6,5 ).. takodjer nemoj koristiti ustajalu vodu iz pipe...puno je bolje nekako malo prozrachiti vodu i na taj nahin potjerati tj. natjerati na isparavanje klor...npr. sipash vodu u nekakvu vechu kantu-lavor i par puta presipash iz jedne posudu u drugu-onako sa nekakve visine-kao kada zhelish ohladiti tekuchinu...tako chesh se rijeshiti bar dijela klora.. neki koriste i zrahne pumpe za akvarije ( + shupljikavi kamen ) kako bi obogatili vodu kisikom + rijeshili se tih isparivih elemenata poput klora. inache.kandzhe se mogu pojaviti zbog pretjeranog gnojenja, vishka vlage i, u neki sluchajevima zbog prevelike temperature - list se nekada pochne uvijati prema gore ili prema dle...ili se stranice lista pochnu savijati prema unutra-pogotovo mlado ne potpuno razvijeno lishche na vrhovima-zbog blizine lampe. ( glava me boli da jedva gledam.tako da..oprosti/te ako je malo zbrdazdola ili nejasno...)
M a n d o rAMBASADOR

mar 2013.

Previse Azota Biljka ce dobiti tamno zeleni izgled. Stablo ce biti krhko a korenje nedovoljno razvijeno. Listovi ce se savijati pri krajevima i izgledace kao kandze. Moze da napravi probleme sa kalcijumom. Uzroci Previse vode i premalo organskih jedinjenja moze izazvati nedostatak. pH 6.8 je savrsen za N. Potrudite se da biljke ne budu izlozene prevelikoj hladnoci jer moze usporiti uzimanje N iz zemlje. Ustvari evo ti izvor da ne ka~ea da nema na forumu.... ;) https://www.vutra.org/topic/1257-vodic-za-bolesne-biljke-i-nedostatke-u-prihrani/

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se