VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaProblem biljke
LEGACY

Problem biljke

26 odgovora2,548 pregleda

sep 2013.

Zzzz imam problem sa biljkom , vrh mi se poceo ko susit , dobio neku kafenu boju , i lisatovi se posusili da nije neka zaraza ili bolest da je ostavim jos ili da je iscupam i spremam za susenje a evo i slike : http://postimg.org/image/4ytro2hb3/ http://postimg.org/image/mdxuc9bqp/

sep 2013.

biljka ti po ima da pljesnjivi...skidaj odma i suai

sep 2013.

ok , hvala drug idem da je susim , poZZZ :joint2:

sep 2013.

hmm... i ja imam jednu takvu,ja sam mislio da sam je spalio djubrivom!:-/ ...sutra u da zalepim sliku,da mi ka~ete dijagnozu!;-)
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

dec 2013.

da ne otvaram novu temu temu. odavde sve deluje ok ali izgleda imam problem sa nedostatkom magnezijuma. molio bih cenjene kolege da ka~u ata misle i daju koji savet.hvala unapred u pitanju je par listova,al naravno,brinem :)
mar1oPOZNAVALAC

dec 2013.

Izgleda kao nedostatak Kalcija
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

dec 2013.

ma ja sam debil.naduvano govedo.na kalcijum sam i mislio :D kako da resim taj problem? samo nek odgovor nebude "daj joj malo kalcijuma" :D

dec 2013.

PlasticPeyote moras dati nekakav info o biljci nemoguce je ovako dati bilo kakvu dijagnozu..zemlja,prehranjivanje bla,bla.ph itd.tek onda konkretan odgovor ovako samo lupetanje bezveze
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

dec 2013.

oko mesec ipo dana stara.domaica i n.lights(al NL je ok za sada) ph 6,5 - 6,8 -co2 (po propisu) -poly feed 20:20:20+me azot fosfor kalijum i gomila mikroelemenata (koristim ga po specifikaciji proizvoa a) temperatura / vla~nost -mrak 21-22c 75-80 % -pod lampama 25-28c 43-57 % box je u fulu.veli ina oko 0,6 kvm lampe 2x 45W cfl 6500K(plava) cfl 250W CFL 2700K(CRVENA) odraena ventilacija naravno. zalivam po ps-u ako sam ata propustio,reci opa cupa

dec 2013.

Haifa chemicals hm?! Kako ga doziras? Edit: pitam zato sto je to gnojivo u granulama :)ako se nevaram
mar1oPOZNAVALAC

dec 2013.

To gnojivo nema kalcija ali zato imaju proizvod Multi Ca+Mg+B, folijarno gnojivo tekue folijarno gnojivo koje slu~i za prevenciju i lije enje biljka kod kojih je doalo do poremeaja tkiva izazvanih pomanjkanjem kalcija i magnezija
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

dec 2013.

opa cupa jeste u granulama.stavljam jednu kafenu kaaiku na 10l i jesete Haifa chemicals.bravo majstore :) a co2 je u tabletama.njega stavljam u drugoh 10l pa kombinujem.jednom zalivam sa jednom drugi put sa drugom vodom. a povremeno zalijem sa obi nom odstajalom vodom ph7 mar1o- hvala,potra~iu a ovo na vrhu biljke tek sad primetio

dec 2013.

malo su problem te vrazije granule.Nekako to nije u praksi kod uzgoja ganje.Obicno se sa takvim gnojivom lako predoziraju biljke. Kada dodajes co2 dali poslije kontroliras ph?? Obicno voda is pipe ima dovoljno kalcija tako da ga nije potrebno dodavati....nedostatak kalcija se jako rijetko pojavi e sada ako koristis RO vodu ili neku filtriranu onda je moguce da ti nedostaje kalcija ili mozda pretvrdu vodu ..sve mi se vrti oko vode!!!!! Ja bi rekao da je problem ph !!! iskreno meni biljke izgledaju odlicno malo vise lisne mase ali to zahvali Haifi i cfl-u Ja bi izbacio HC i ubacio neko manje komplicirano gnojivo a provjereno ;)koristi vodu iz pipe i obavezno korigiraj ph poslije ubacivanja co2 tablete. Znaci nedostatak kalcija je moguc ali da bi do toga doslo moras se dobro potruditi.
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

dec 2013.

opa cupa jasno,puno hvala. javljamo de ica i ja kad se izborimo sa ovom nedaom :) a izboriemo se :) peace p.s. vidia,nisam proveravao ph posle co2,bravo,hvala

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se