VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaNekoliko pitanja
LEGACY

Nekoliko pitanja

16 odgovora1,695 pregleda

maj 2009.

Pozdrav. NERAZMJERNOST Prvo pitanje se odnosi na visinu biljke u razmjeru sa listovima Zadnjih dana nije bilo sunca vani pa sam odlu ila biljku staviti unutra i poptraviti stanje odabranim sijalicama kako bi nastavila dobivati toplinu i dr. No biljka koliko sam vidjela po ostalim dnevnicima se dosta izdu~ila a listovi su ostali mali..mislim da bi to mogao biti nedostatak sunca, ...so dali se mo~e nedostatak sunca zamjeniti privremenom svjetlijkom i dali ima joa nekih utjecaja zaato se biljka tako razvija? ZALJEVANJE Drugo pitanje se odnosti na ZALJEVANJE. Nigdje na sajtu nisam mogla na i koliko se puta mora zaljevati biljka Ja ju nadgledam i zaljevam svakodnevno u umjerenim koli inama i nisam joa uo ila znakove "prezaljevanja"....pa da mi ka~ete dali je to previae ili radim kako treba ?? GNOJIVO To je zasad to...ustvari imam joa jedno pitanje u poljoprivrednoj trgovini sam tra~ila hranu za vegetativnu fazu i dali su mi gnojivo za biljke cvjetnja e?....dali mogu to upotrjebit ako ga dovoljno jako razrjedim da nebi uniatio biljku u veg. fazi? Eto sad je toto....pozdrav , budem uskoro i ja napravila svoj dnevnik da se upoznate s mojom voljenom Suzy Boyle. Pozdrav :bis::costumed-smiley-027:dog_walk2:

maj 2009.

-Da nabaci koju sli icu,i koliko je to od lampe- -Kakve lampe uop e imaa- -Ako i ne piae na sajtu onda i netreba pisati,to je bar lako,daj info kolika je koli ina zemlje po biljci usput.Nemoj svaki dan,najmanje svaki drugi,ja svaka 3-4 dana,sad od kad je toplije svaka 2-3 jer je suho skoro ve nakon dan- Daj viae info sve skupa,na forumu ima sve ata trebaa znati.:sun2:

maj 2009.

Ok zna i zaljevanje, dva,tri dana.Ja sam u teglici promnjera 15 pu 10 cm zasadila tu jednu i sad dokad je bilo sun ano dr~ala sam ju vani na toplom ,a i po no i je bila vani i nikla je nakon samo jednog dana-to je ajmo re outdoor uzgoj bio...super se razvijala...i sad nakon nekoliko dana je doalo loae vrijeme i otkad nije imala sunca kolko je trebala po ela se manje i nepravilnije ravijat...pa poato nisam bila opremljena za indoor uzgoj uzela sam atednu ~arulju florua mislim kojom grijem kornja u u akvariju du~u, i s njome ju grijem,oko 10 h na dan, danas sam joj i box ajmo to nazvat napravila. Neuo avam joa nikakve loae promjene osim tog usporenog rasta....no valjda e se to sada poboljaati... Trenutno nisam u mogu nosti stavit slike,budem mogla kasnije malo... a htjela sam pitati joa u vezi ventilatora meni se ini da e mi previae rashladiti box...toga se bojim? to nije problem ili ima nekih "tajni" da se to ne dogodi..imam osje aj da trkeljam gluposti al ovo mi je tek prvo uzgajanje pa eto..u im se... eto..?' Joa mi je sad plus problem ato sam negjde zametnula termometar i nikak ga nemogu na ...da provjerim to s ventilatoroommm :ohno::ohno::ohno:

maj 2009.

Zalivanje je meni svaka 2-3 dana ali ne zna i da je i tebi:bj1: Mo~da je tebi ata ti ja sad znan ata,pa je zemlja vla~na i nakon 5 dana...pa viae odma~e. Najbolje kad se zemlja na vrhu malo osuai,tako ja bar.To najbolje provjeria da u zemlju zabodea prst,i ako je suho pogotovo koji centimetatar onda znaa ata trebaa napraviti:eyebrows: Nadam se da nisi pogreano shvatila! I opredjeli je di bi je radije unutra ili vani:sun2:

maj 2009.

A ata nebi imala sku~it :P?haha...netko valjd ima tu problema sam sa soboma l doobro.hah Pa znam da bi se trebala opredjelit al boim je se ostavit vani kad su ovak nepogodni uvjeti..
ZOKIAMBASADOR

maj 2009.

kad je oblacno na zemlju dopada 6000lm a ti sa tom zaruljom nemas ni priblizno toliko tako da si je bolje trebala ostaviti napolju.. ako imas uslova za napolje tj. ako ti niko nece srati za biljku preporucujem da je izneses na polje tako je bolje.. ili kupi hps 250w pa pici.. ili mozes jos da kupis par stedni eto min nek bude 4al to je min nad min :))

maj 2009.

Ipak si pogreano shvatila:rofl:

maj 2009.

E hvala na savjetu Zoki...a ti na G..roollf ja sama na sebe... ini se da jesam krivo shvatila heh...sad ijavidim....hehe..*****u kiau i obla no vrijeme baa kad se ja idem bavit poljoprivredom:2flip::ohno::costumed-smiley-027

maj 2009.

Zoki,a jel pametno dr~t vani zbog sunca ako su temperature ni~e od 19 stupnjeva? Zna i riskirat svjetlost s temperaturoM??

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se