LEGACY
Problem s listovima
36 odgovora3,078 pregleda
jelenko270
ISTRAŽIVAČ165 REP77%
→ Entuzijasta
jelenko270ISTRAŽIVAČ
jan 2014.
jan 2014.#1
Znaci listovi su mi poceli zutjeti odozdola prema gore, i spustati se i savijati prema dole, mislim da je problem s hranom... koje gnojivo da stavim?, citao sam negdje da se otopi umjetno gnojivo u prirodnoj vodi i sa apricom po listovima poprska, to sam napravio.... sad se bojim da necu zeznut nes :D, isto sam odstranio suhe listove
pomoc :D plz
napomena ph nisam mjerio jos *
ljoVe
ENTUZIJASTA563 REP91%
→ Poznavalac
ljoVeENTUZIJASTA
jan 2014.
jan 2014.#2
jelenko moj medenko... znaci ovako...~u
enje velikih fan listova odozola prema gore je normalno u odreenom perioda ~ivota biljke...moraa dati neke osnovne podatke o grow-u...sve ti piae na forumu...help upitnik tako neato...ugl, vrsta zemlje, svjetlo , ventilacija, vlaga...i na plotu piae pi
ka pa hebi ga....nije to to :) . moraa postati sliku te napisati podatke koje sam ti gore naveo pa ti morti neko i pomogne ato nevjerujem jer momci koji se upuste u gajenje a neznaju kako se biljka prihranjuje ili zaljeva i kako iato i zaato...dobiju kratki odjeb :) ajde se malo potrudi i napiai neato suvislije... Folijarnim hranjenjem nebua zeznul stvar ako si prskal DEMI vodom uz dodatak blagog koktela minerala i vitamina...prije bih rekao da si smu
kal neki NPK za kukuruz... inace biljke se prihranjuju preko korjena zaljevanjem...ako ih zaljevaa...to je jako bitno za biljku :)
jelenko270
ISTRAŽIVAČ165 REP77%
→ Entuzijasta
jelenko270ISTRAŽIVAČ
jan 2014.
jan 2014.#3
Znaci biljka je stara vec kojih 25dana sto je mlado ima. nekih 10 cm. .... zemlja za cvijece ona + 25% stirapor izmvrljen .. svetlo udaljeno nekih 30cm .. zaljevana svaki drugi dan po malo.... kad mi se to pocelo desavat mislio sam da je normalno no medutim se prosirilo i poceli se listovi susiti na krajevima.. kao sto rekoh od odozdo prema gore... nema ventilatora ... temparatura 20° u improviziranom boxu...ph nije mjeren... znaci flasho sam ju i stavio u vecu posudu. s novom zemljom pomjesanom s 25% stiraporom i 10% pjeska i stavio biljku dublje u tlo.. jel. treba jos sta xd
evo slike
malo su lose..
POMOC XD
M a n d o r
AMBASADOR3.869 REP68%
→ Legenda
M a n d o rAMBASADOR
jan 2014.
jan 2014.#4
daj jos informacija,kako zaljevas,koja je zemlja i tako al izgleda kao da ima previse vode,vlage i to+ovo topljenje gnojiva pa spricanje na mlade biljoze, vidi sta i ostali kazu :D posadi nove kaj sad lol ;)
edit: pa onda citaj ako si pocetnik gdje si pogrijesio https://vutra.org/forum/22-uzgajanje/
jelenko270
ISTRAŽIVAČ165 REP77%
→ Entuzijasta
jelenko270ISTRAŽIVAČ
jan 2014.
jan 2014.#6
"gojenju" xD
gledaj ja sam pocetnik sto ste tice toga, i vjerovatno negdje grijeaim nadam se da ce neko iskusniji doci i rec o cemu se radi :)
zaljevam rukama, ne nogama, zemlja kupovna za cvijece.. :smoke18:
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2014.
jan 2014.#7
niska temperatura, previse vlage, verovatno neadekvatno svetlo (ili je predaleko), nisi napisao koju lampu koristis, koje je seme... bolje kreni od pocetka, al kako treba, to je ocajno za 25 dana starosti. imas ovde dva vodica za unutrasnji uzgoj https://vutra.org/forum/23-unutra%C5%A1nje-uzgajanje/
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
jan 2014.
jan 2014.#8
aba stiropor i pjesak ako je zemlja nikakva. Ovo je tema o zemlji i jako je va~no koja se zemlja stavi. Loaa zemlja jednostavno spali biljke kakve su tebi joa ako su zanemarene ostale stvari normalno da sve ode u "tri lepe".
Zato se prvo informira kako i ata onda se krene uprotivnom obi
no bude kasno.
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
jan 2014.
jan 2014.#9
evo lijepo je jelenko napisao sta je napravio haha...eto zeca, vidi ga gdje se sakrio ;)
granule..urea haha to mi blinka :)
Avantura
ZMAJ15.881 REP
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
jan 2014.
jan 2014.#11
kreni ispocetka..inace nisu sva mineralna gnojiva za folijarnu gnojidbu..dapace..vecina klasicnih mineralnih gnojiva koja se koriste u intenzivnoj poljoprivredi -pogotovo ratarstvo-NISU pogodna za folijarnu..-folijarna je kada prskas biljku tj. hranis ju preko lista..
a ako si koristio nesto tipa urea,kan..to je samo brzi nacin za unistavanje biljke..
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
jan 2014.
jan 2014.#12
...a uz to sve i nereguliran pH koji je jako bitan faktor u indooru.
Jones_Davy
ZMAJ17.484 REP
Jones_DavyZMAJ
jan 2014.
jan 2014.#13
I uzmi mentora. Odea na mentorski kutak, izaberea jednog, upitaa ga mo~ea li biti moj mentor, i kad ti odobri sluaaa njegove savjete u potpunosti (ne experimentiraj) i imat ea za zapaliti. :read:
https://vutra.org/forum/60-mentorski-kutak/
jelenko270
ISTRAŽIVAČ165 REP77%
→ Entuzijasta
jelenko270ISTRAŽIVAČ
jan 2014.
jan 2014.#14
nista biljka je propala nazalost, krecemo ispocetka
Jones, hvala :)
M a n d o r
AMBASADOR3.869 REP68%
→ Legenda
M a n d o rAMBASADOR
jan 2014.
jan 2014.#15
nije da njamke al mislim da se da i bez ph metra nesto izvuc ;)
2 REP4%
→ Istraživač
feb 2014.
feb 2014.#17
HAUG...prvi put se javljam i aktivno ucestvujem na forumu...I naravno da imam i neki problem! Dvije bozanske biljke su u pitanju, Aurora indica(sjeme iz Svice)...30-i dan im je cvjetanja i prije 2-3 dana se lisce pocelo susiti i tamniti(na jednoj izrazajnije)! Mjerio sam ph zemlje i on se krece od 7 u jednoj saxiji do 7.5 na drugoj...ona sto je tamnija je sa normalnim ph...7! Ovaj grow nije od pocetka isao kako je bilo planirano, umjesto na 600w on je odradjen sa 250w ali posto su samo dvije cure u pitanju mislim da je i to donekle moglo zadovoljiti njihove potrebe! Mjesto uzgoja je kupatilo, sa dobrim dotokom vazduha, temperatura od 20-26 stepeni...zemlja u saxiji je pola kokosov treset a pola obicna zemlja za cvijece, philips 250w sijalica, u veg fazi koristen HESI TNT complex+Supervit+Ferticare...sad u cvjetanju HESI Boost+Supervit+gnojivo za cvjetajuce biljke(Green garden)...i ne znam sta jos reci! Interesuje me da li neko zna na sta da obratim paznju i da probam izvuci maximum iz ovog grow-a(koji je PRVI ali definitivno NE I POSLJEDNJI)...sljedeci ce biti kako treba ili ga nece ni biti! Postavicu i par slika pa ako je neko raspolozen da pomogne bratu po biljci neka se javi...i hvala unaprijed! PEACE & LOVE...3011.IPB3012.IPB
ljoVe
ENTUZIJASTA563 REP91%
→ Poznavalac
ljoVeENTUZIJASTA
feb 2014.
feb 2014.#18
HAUGH! Moraa otvoriti novu temu ali dobro....pH 7,0 je neutralan ali nije normalan, meni se pokazao najbolji pH izmeu 6,3 i 6,5.... nezaam ato da ti viae ka~em...a slika ti je mutna jebiga :)
mičurin
LEGENDA14.246 REP92%
→ Zmaj
mičurinLEGENDA
feb 2014.
feb 2014.#19
udi me...
Pored toliko tutorijala i dnevnika na forumu,ti folijarno gnojia biljku sa par listia i nemaa adekvatnu ventilaciju?!?!?
Pripremi se kako treba,i ne eksperimentiraj kao po
etnik, nego nastoj kopirati nekog tko je uspjeano odradio grow po tvojoj mjeri.Mislim na prostor,opremu itd...
jan 2014.
1 / 19
jan 2014.
feb 2014.