VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaBiljke neče procvjetati
LEGACY

Biljke neče procvjetati

22 odgovora2,432 pregleda
darafukačPOZNAVALAC

feb 2016.

Pozdrav svima! Evo mene nakon dugog vremena...nakon dva uspjeana growa ovaj sada i nejde najbolje... Posadio sam 10 sjemenki od ega je izaalo 6 biljaka...proalo je 2 mjeseca od kad su izaale, narasle su ogromne a cvijeta joa nema..narasle su 1m do 1,30m i cijeli box je pun liaa (isti box u kojem sam nekad imao 8 biljaka) Posaene su u 12 lt posude, zemlja je od onog aiamiaa (kupljena u grow shopu), dodao sam glistina i kalong powdera prilikom sadnje..zaljevam skoro svaki dan, voda iz bunara i ph dovedem na 6 sa ph-. Koristim sljedea gnojiva: Kalong bloom NK2.5-6 Kalong grow NK6-3 i jednom tjedno Kalong taste improver (poboljaiva zemlje) koji sadr~i dosta toga, i neke kapi vitamina i aminokiselina, a stavit u i slike od gnojiva. Javlja se i ono ~utilo po rubovima listova a ne znam jel to opet previae gnojiva ili premalo...makar stavljam ga manje od onog ata piae na njima.. Svijetlo je 600w hps, a biljke su udaljene 60-tak cm. Box je 1,50x1,50, temperatura 28-31, vlaga je u zadnje vrijeme i po 70-80%, pod zna biti mokar.. insekata nema.. U du anu su mi rekli da su automatici al se ne sje am sorte :/ al poato joa niata nije procvijetalo sam prije tjedan dana isklju io svijetlo 24 sata..sad sam stavio na 12-12 re~im al one samo rastu a cvijeta nigdje..sad na ovim slikama nadam se da e neko mi mo i re i dal je to mo~da po etak cvjetanja ili ata... Neznam ata da radim viae, u boxu viae mjesta nema, a grane e se lomit kad procjeta.. HELP LJUDIIIIIIIIIIIII

feb 2016.

Malo lakae sa tim gnojenjem. To je problem kad se kupuje sjeme bez originalnog pakiranja. Eto sad znaa da nisu automati. A ato se ti e cvijetanja vidi se da e krenut, ne krene uvjek ekspresno nakon promjene re~ima, tu nekih 1o-tak, pa ponekad i viae dana treba od promjene re~ima da krene u intezivniji cvat. I probaj vlagu smanjit kako god znaa, poja aj ispuh.

mar 2016.

Ph bi trebalo biti u periodu cvetanja 6,3-6,4,tako da bi biljke mogle usvajati minerale neophodne za plod. Usled nize Ph vrednosti ,manje apsorbcije minerala i vitamina,amino kisel....dovodi do pojave zutih rubova,mrlja po list. Svetlosni rezim auto semena je 12/12 non-stop. Biljke su ti super vegetirale,zbog upotrebe svih potrebnih djubriva,zemlje,...Ph u vegetaciji rastvora za zalivanje moze biti 5,8-6,2. Pozz
funky weedLEGENDA

mar 2016.

prije koliko si ih stavio na 12 -12 ?,@zemlin otkad je to rezim auto sjemena 12-12 ?auto sjeme mora procvjetat bez obzira na rezim svjetla.prema tome nisu automati i pici 12/12 ;)

mar 2016.

Da nije previse svaki dan ...?
darafukačPOZNAVALAC

mar 2016.

Hvala vam na savjetima...probat u smanjit vlagu, radim na tome i nadam se da e krenut na bolje... na 12-12 sam stavio prije nekih tjedan - 10-tak dana otprilike i nadam se da e se sad vidit rezultati!
JungleHazeISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Stvarno lepe biljke, Da li su procvrtale? :) :)

mar 2016.

i mene interesuje jesu li ti procvetale,jer i ja imam slican problem vec 16 dan nije procvetala,mada ja sam se isto posavetovao i dobio odgovor od starijeg clana da je nekad potrebno i vise vremena da procveta,tako da nebrini,samo strpljivo i mene je covek isto tako savetova,tako da opusteno samo,e da a sto ih zalivas svaki dan...Inace super ti izgledaju zdrave su i jake bice tu bruka dima,bas su velike...
Ig0rLEGENDA

mar 2016.

Nisam toliko iskusan , neznam o kojoj sorti je rijeci ali ocito je da nisu automatici , ali bih se nadovezao na problem sa prebacivajnem na cvjetajne posto sam ja imao taj problem . Kod mene je bio problem u tome sto mi je na upuhu u box curilo dosta svjetla u box pa zato nije htjela prebaciti na cvjetanje . Kada sam zatvorio rupu sa duckt tapeom i malo bolje to namjestio , biljka je prebacila na cvjetanje u roku par dana . Znaci pripazite da vam ne curi svjetlo u box ili imajte box u mracnoj prostoriji ili napravite light trap .

mar 2016.

Fotoperiodna biljka tokom mraka stvara hormon cvjetanja, ukoliko se biljka "mu i" da procvjeta, mo~emo joj pomoi periodom mraka od 24 sata, ne bi li inducirali cvjetanje.

mar 2016.

interesantno,vidis to nisam znao...
BladerZMAJ

mar 2016.

Koliko je to provjeren podatak, ne bi htio da mi stvori ~elju za samooploivanjem...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se