VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaŽuti listovi
LEGACY

Žuti listovi

548 odgovora70,305 pregleda
delboyLEGENDA

jan 2008.

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? 2.Koliko su stare vaae biljke ? 3.Koliko su visoke vaae biljke ? 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? 13.Koliki je ph zemlje ? 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? 1.Sjemenke 2.20dana 3. 20-25cm 4.5l 5.Composana 50% 50% treset 6.svaki dan sa 100ml iz slavine 7.neznam 8.Jos nisam gnojio.mislim da je dovoljno hranjivo tlo 9.Hps 400w 10. 45cm 11. 60 airok visok 160cm 12. 27-30c veinom 27c jedino prek noci idu na 30C 13.Neznam 14.Ne,nema ih. 15.Prvi grow Kupio sam danas 3% peroksid dal da zalijem odma s tim? razmisljao sam u 100ml vode stavit pola cepa peroksida jel to puno?pa zaliti...
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Ovako,na 1 L (litar) vode ide ti 3-4 ml (mililitra) 3% preoksida...ja sam tako radio,sve je bilo ok...a 3-4 ml sam uzimo u apricu..imaa u apoteci kupit....sretno
FukmondoAMBASADOR

jan 2008.

ejj @delboy tu si vidim nisam znao gdje da pisem:) aj probaj da uzmes dvije najslabije biljke koje bilo pa ti njih ljepo zalij onako dobrahno da se cjedi voda u izobilju nemoj da zaboravis peroxid pusti ih na miru ne diraj nista ne zaljevaj 2-3 dana pa nam javi reakciju:hehe:
forISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Da se odmah ogradim, zaista nisam preiskusan, ali prema ovim slicicama se cini da biljke imaju previae vode, ato ea rijeaiti rjedjim zalijevanjem i upotrebom hidrogen-peroksida( ne pametujem i meni su prije par dana objasnili za peroksid), a ~uti listovi, posebno pri dnu biljke ukazuju na nedostatak azota.Biljka ti je visoka 20-25 cm, i vjerovatno je iz tako male posude pokupila sve hranjive sastojke. U svakom slu aju, javie se neko od ovih iskusnijih sa svojim mialjenjem, oni e znati bolje.
delboyLEGENDA

jan 2008.

Ova sto je krenula zutiti sad je skoro cijela svijetle boje jedino vrhovi listova ovi najmladji su zelenkasti,al opet svijetlo zelenkasti. Dali za nju ima nade ili da ju vadim van? Imam jos jednu koja je slabo razvijena visoka 20cm i dobiva apsolutno iste simptome. Pocela je svijetliti na zutu boju i sad se to siri po njoj poput epidemije...grozno za vidjeti... Ostale su zelene, ali imaju problem sa listovima , na skunku koji izgleda kao grm, su listovi krenuli spustati prema dole, jednostavno mi izgleda kao da biljka nema snage drzati listove i grane na kojima je list, savijaju se prema dolje. Imam jos jednu na kojoj su listovi duuuuugacki ali uski skroz.Neznam jel to normalno. A imam i jednu kojoj se listovi zavrcu i izgleda mutirana ,listovi su nepravilni cudni skroz. Takodjer imam jednu koja ima podvijene samo vrhove listova kao kandze. Za ovo sam procitao da je simptom prezlijevanja...tako da cu ih ostaviti jos 2 dana bez vode ukupno 4 dana pa zaliti sa peroksidom. E sad kad budem zalijevao sa peroksidom dali da ju zalijem uobicajnom dozom 200ml ili manje/vise? Neznam ljudi prvi grow mi je,i ispocetka se cinilo sve uredu i rasle su i bujale ko lude ,do 20 dana kad mi je nastupilo generalno sranje! Nisam toliko iskusan ,ali trudim se,i procitao sam i pogledao hrpu toga,ali mi nije jasno zasto se tako ponasaju! Hvala unaprijed.
StonerLEGENDA

jan 2008.

kakva su ti svjetla koliko udaljena jaka i kolike su posude i vlaga ti je preniska pretpostavljam radi tempa i nekako ti suho izgleda zemlja. Ako je composana u pitanju ona se brzo suai relativno pa onda ako imaa male tegle joa br~e. Gnojio ih pretpostavljam nisi peroxid nee akodit al mislim da nee rjeait tvoj problem . Vodu prokuhaj i procjedi od kamenca ili ostavi da odstoji dan , i prije bilo kakvih uzgoja trebaa provjeriti kakvu vodu imaa i onda se po tome ravnaa dok si ~iv :) manjkovi elemenata obi no idu od dole pa prema gore a viakovi se obi no pokazuju na novom i mladom liau no mislim da bi se trebao usmjeriti na poveanje vlage i provjeru Ph vode. sve je to znaa relativno :)
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

meni te biljke izgledaju kao da su prezalivene
GonzoPOZNAVALAC

jan 2008.

I ja sam tek po eo prvi grow pa uzmi ovo s rezervom, ali itam dosta i naiaao sam na zgodnu tablicu ato bi mogao biti problem ako su listovi ~uti, i meni su po~utili oni skroz donji prvi listii: http://www.weedfarmer.com/cannabis/tables_guide.php Mo~da bi trebao pognojiti ipak nakon 20 dana, ako ~ute donji listovi najvejerojatnije fali N, jer onda biljka povla i N iz donjih listova i tjera gore, za novi rast. Stavi neko blago gnojivo sa viae N, bilo bi dobro i ako imaa minerale i vitamine.
delboyLEGENDA

jan 2008.

Hvala ekipa,evo danas gnojim. Sad je evo proslo vec 25 dana, vriijeme je za gnojenje. Izbjegavao sam to dosad jer se nisu razvile dovoljno.Sad su vec stabljike debele tak da brijem da mogu da ce korijen podnijet gnojivo bez problema... Hvala gonzo na linku vidio sam vec prije tu stranicu.Dosta sam citao,i ovdje i po stranicama poput ove...i mogu reci da polako pocinjem kuziti tu biljku. Hihiihi samo treba citati i citati... I naravno gledati biljke i proucaavati.
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

pocni sa 1/4 doze gnojiva i natopi zemlju obicnom vodom (ne previse) par minuta prije nego zalijes zagnojenom vodom.. da se gnojivo malo bolje rasiri cjelim volumenom zemlje sretno!
GonzoPOZNAVALAC

jan 2008.

ja bi stavio bar 1/2 doze gnojiva, jer ako je skoro cijela biljka po~utila zna i da je ve dosta gladna N...
bozgaLEGENDA

jan 2008.

Lik, to mo~e biti svaata...Ali, zalijevaj kad je zemlja gotovo suha, dodaj 50 kapljica peroksida na 2l vode, par kapljica limunova soka i pognoji sa dobrim gnojivom pola doze. SUbstral je ok ili Compo sana. ;) Sve e biti ok :b_woot:

jan 2008.

Ljudi neznam sta je sa mojim biljkama.Imam dvije biljke listovi su dobili cudne fleke smedo zlatne boje i listovi se uvijaju.to mi devastira cijele biljke.evo par slika nesto losije kvalitete. Sad se stanj jos pogorsalo.biljke su u cvjetanju.

jan 2008.

Evo isprao sam zemlju u slucaju da je bila zagadena od tekucih gnojiva.jucer sam je zalio sa novim tekucim koje sam smjesao sam 8-9-13 i danas mislim da se oporavlja
delboyLEGENDA

jan 2008.

ljudi moji nezalijevajte vodom iz vodovoda. ja sam se danas uvjerio kad sam kupiio ph testere. rekoh nema sanse vise... kupujem destiliranu vodu i samo cu to koristiti. vjerujem da je sve zapocelo sa previsokim ph ,pa su i biljke tako lose... stalno zute...mislis ono fali gnojiva pa roknes gnojiva pa si unistis biljku.

jan 2008.

WOW, kako ja to nemam, moram nabaviti. Ima li neki veeg kapaciteta? :D BTW pitaj mamu di je nabavila...:b_woot:
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

U apoteci mo~ea nabavit,a mo~e bit i u marketima...boo...al u apoteci sigurno.... A za te vee g kapaciteta pogledaj na brita.hr....

jan 2008.

Sad su uredu ali 50 posto lisca oslo.Budovi su krenuli punom parom u produkciju.

jan 2008.

I ja sam imao problema sa listovima koji pocinju da zute samo se to meni desilo pri kraju cvetne faze pa je steta bila manja.... eto tek sad shvatih da sam do pred kraj uzgoja koristio kishnicu (gde je mekoca vode idealna kao i kolicina hlora) znaci da stvarno postoji neka fora sa vodom iz gradskog vodovoda.... molio bih nekog iskusnog da prokomentarise ova desavanja... sta se tu u stvari dogadja?
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

jan 2008.

pri kraju floweringa u nekim slucajevima je i normalno da neki od listiva zazute i otpadnu jer ih biljka vise ne treba . ukratko receno : ph vode iz vodovoda nije odgovarajuc...ja kad sam izmjerio ph..pfff..pa to je bilo nevjerojatno, 7.9 ! A voda bi terbala biti 7.0 . jebote pa vidis sta pijes . i normalno kad zalijevas biljku s takvom vodom sjebes si zemlju i eto ti problema . uvijek treba paziti koliko je ph vode kojom zaljevas biljke ! ! i jos naravno gnojivo utjece na ph pa treba i to malo pogledat. ako te zanimaju kemijski procesi...hehe...to ce netko drugi :)

jan 2008.

Ma ja sam u iscitavanju foruma negde naiso na utacaj gnojiva na PH al da me ubijes neznam gde...a mozda je to bilo i na nekom filmu... :) .....a sto se tice vode chesmovache neko je pominjao i hlor kao veliki zajeb (a znamo koliko cekamo da se hlor spusti kad natocimo casu vode)... e sad jebiga mi se frljamo s' kemiju a niko nezna ko kako na koga utice.... sve u svemu voda ima ludilo znacaja i fakat je da moze da zajebe prinos a i biljku bogami... nesmem ni da pitam koliko je destilovana voda... bre ovaj grow uopste nije jeftin :) :flamed: KOd mene su listovi na vrhu bud-a poceli da se zute .... daj deo bi kod svake trebalo biti jako lep... moras priznati :) Edit : E i nemoj viae duple postove raditi ovako jedan za drugim kako si ovdje jer ea dobiti infraction.
StonerLEGENDA

jan 2008.

daj neke slike mo~emo se mi tu nagaati ato kad nema slika neea nikad ni dobiti pravi odgovor i slike sa digitalcem jer i ak slikaa sa mobitelom opet se ne vidi ono ato treba ...
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

i meni :( 1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? 2.Koliko su stare vaae biljke ? 3.Koliko su visoke vaae biljke ? 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? 13.Koliki je ph zemlje ? 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? dakle, jedna zuta fleka na sredini lista. 1. sjemenki. 2.15 dana. 3. 12 cm 4. mislim da su 7.5l 5. terra magma bluemenerde. sa 25% stiropora, nije jos gnojeno. 6. zaljevam ju ujutro i navecer sa jedno deci i pol svaki put. nekad sa vodom koju prokuham i izvadim kamenac, a nekad direkt za vodom iz pipe (cesce). 7. neznam. 8. zasad jos nikakva ali imam plantela list i plantela svijet pripremeljene.. 9. Sylvania GroLux 400W (HPS mislim da 58klm) 10. 30 cm. (bile su na jedno 24cm najblize) 11. sve biljke su na jedno 0.25m^2. (50*50cm) 12. neznam. 13. originalno pise 5-6.5 14. jesam, neke male musice prije jedno tjedan dana, bile su par dana i sad mi se cini da ih vise nema. 15. prvi grow.
DoktorPOZNAVALAC

mar 2008.

Moguce da ih puno zalivas!!!! Time joj nisu dostupni svi nutrienti pogotovo N koji joj je najvazniji a i listovi zute najcesce njegovim nedostatkom!! E sad dosta stvari neznas da bi ti znali tacno dati odgovor! Daj sliku neku!
StonerLEGENDA

mar 2008.

odgovorio sam ti u principu u tvom dnevniku moras staviti vlagu i temperaturu pod kontrolu ato u tvom slu aju je jako teako radi grijanja reflektora .... dva osnovna uvijeta su poremeena vjerojatno preniska vlaga i prevelika tempa doslovce ubijaju tvoje biljcice
ultra'90ENTUZIJASTA

maj 2010.

Imam problem, biljke (h.gold) visoke su mi oko 25 cm, no pocele su dobivat zute plikove po listovima. Vec neprestano pada kisa, uopce ih zbog toga ne zalijevam no izgleda da ih to zutilo unistava. Moze ko pomoci?

jul 2010.

Ako ti ~ute samo doljnji listovi ...po upaj ih i opusti se , ako ti ~ute i ostali listovi onda imaa problem koji zahtjeva sliku.

jul 2010.

Rano im je za takvo ~utilo ako su u vegetaciji ... mo~da si napravio lock sa tiM svojim gnojivom ...zalij par puta sa puno obi ne vode i prebaci se na plantela list ...ili nai neko drugo gnojivo sa puno N Bolje ne gnojiti ako neznaa sve o tom gnojivu jer neka gnojiva di~u a neka spuataju ph ...i tako si napravia nut lock i biljka viae nemo~e apsorbirati hranjive tvari koje joj dajea. Preporuka ...voda +h202 nekoliko puta dobro isprati zemlju i onda ili organik gnojivo ili neato provjereno za ato znaa kakve e efekte imati na tvoje bilje.
zuz1AMBASADOR

jul 2010.

Cek kakav peroksid ima utjecaj na zemlju kad ga mijesas s vodom i zaljevas tom smjesom?Jel mozda smanjuje ph vode?
PuricaPOZNAVALAC

avg 2010.

Sluzi za obogacenje zemlje kisikom i tako korijenje dobiva vise kisika , a i takodjer sluzi kao blago dezifencijsko sredstvo jer ubija bakterijice i ostale *****rije ako ih ima u zemlji.
slap-jackAMBASADOR

avg 2010.

pozdrav svima, imam isti problem s ~utim lia em. evo par slika : dal bi uzrok mogo biti umjetno gnojivo? 3-4 puta sam ju zalijao s rastopljenim NPK gnojivom.
Dobre duae...pls...Nasa prijateljica treba pomo:(... Ovak..malene su stare 2 tjedna..posadjene u 10l vazu, Cvjetko zemlja sa dodatnim NPK...sylvania HPS 600w.. Prosje na temperatura od 20c-nou do 30 maximum danju..prosjek temp oko 27c...vlaga od 20-75, nou prete~ito 60,70... Danju ak zna pasti na 20..ali uglavnom je to oko 45%... nisam ih joa gnojila, samo ih zalijevam destiliranom i peroksidom3%.. pH kupovne zemlje bio je 5,5-6,0....nemam pH metar na~alost:(..zasad..:D...dalje....:) ... One imaju svoju sobicu u kojoj je temp u prosjeku oko 20stupnjeva a vlaga oko 30...zrak im ide direkt s prozora...e da..i u zemlji je pomjesano malo istog pijeska-do vermikulita nikako^^... E SAD ide problem...gledam ju kako pati, a ne znam kako joj pomoi.. Prvi par listova koji su izasli po eli su zutit na vrhovima, koji su blago svijeni..to se prosiruje i brijem da e ubrzo zahvatit cijeli..na dodir taj je list malcice hrapav, kao suh al nije smedj..od ispod,dakle s unutarnje strane lista je neka ljubicasta boja,a i iz grancice koja je pustila ta dva lista,takodjer je ljubicasta boja..yglavna stabljika je ok.. Sto da radim? U cemu je problem? Ja sam mislila ili je azot, nedostatak ili mo~da prevelika vlaznost zemlje u odnosu na vlagu prostorije? Nemam pojma..tako sam tu~na..pls, pomozite nam... Ina e sam zalijevala svaki drugi dan kad mi se povraina osusi.. Rije je o curicama Skunka no1...sensi seeds.. Tnx unaprijed,ljubim vaasssss
FalconENTUZIJASTA

feb 2011.

Pozdrav...pod prvo-tesko je bilo kome ista sugerirat,savjetovat bez slika....tako da ako je ikako moguce,promjeni to(komentari ce biti konkretniji).Kakva je ta zemlja cvjetko?..moze ona biti problem...zatim pjesak kazes da si dodavala zemlji(najbolje bi bilo za ubacivanje u zemlju doci do perlita za drenazu i zadrzava vlagu)..jesi ga dezinficirala?koji pjesak?ja bi zamjenio tu zemlju za neku isprobanu..malo ti nama jos detalja,a kad bi bila slika to bi bilo odlicno..inace te uvjete sto si nabrojala sve se cini po defoltu,ok..peroksida nemoj dodavati stalno..mozes zaljevat sa vodom iz pipe,samo treba spustit ph..u vecini slucajeva voda iz pipe ima malo veci ph(spustis ga sa octom ili lim.kiselinom,prstohvat l.kis. ide na 1L vode za ph oko 6,5).Cisto moguce da si ih i sa previse zaljevanjem ugusila doslovno..biljkicama treba pustiti da se zemlja malo osusi(ne skroz)mada mi se i razmak od 2 dana ne cini pre cesto zaljevanje..ali ipak bi mogla i svaka 3,sa kolko zaljevas te 10L posude?,posto su vece posude,mislim da bi mogla zaljevati i svaka 4 dana(kad su biljke tako male jos,..nebi reko niti da im ista fali od prihrane dok su mlade...sve imaju u zemlji ako je kvalitetna)
NoTrippinAMBASADOR

feb 2011.

Evo sokol ti je ve reka ovako otprilike ata bi moga bit problem, ali prije svega probaj rjeait slike pa e ti se re sigurno. E i dobro nam doala :thumb: https://forums.vutra.org/threads/2716-Upute-za-postanje-slika-i-youtube-video-klipova
Hey ljudi tnx..stavila bi slike ali nemam net, budem probala ovako s moba ak se mo~e ikako.. Ugl.. Brijem da sam ih previae zalijevala..ja sam potrosila 5l vode u dva tjedna...^^..tek sad kad malo zbrojim skuzim koji sam idiot.. Moja pretpostavka na kraju je ta, da sam ju zalila previae i mo~da ak previae peroksida dodavala.. Al uvijek racunam s tim da su zdjele velike pa pol toga ode van... Cvjetko mi se inila ok zemlja, mislim da je splitska:), ugl pH je bio 5,5-6,0, s dodacima NPK i ostalim 'zacinima'.. Kerum Boy zemlja.. Danas sam iala kupiti one granulice s NPK za paradajz, ruze i sli no, pa sam ih dodala malcice u zemlju jer je mogue da sam od silnog 'silovanja zalijvanjem' isprala dobar dio zemlje..boohh..probat u..nekako mi se ti simptomi ljubicasto/~ute boje podudaraju s manjkom NPK posto sam malo bacila oko na strane forume i naala neku super stranicu gdje je tabela u kojoj po boji biljke vidia u emu je manjak/viaak.. Vidjet emo dal e se stanje popraviti..jednoj sam curici osisala ta dva listica koji su suhi, stresno, al jbg da se ne mu i..vidjet u dal mi je to bilo pametno..al nekako po logici..:/ Eh sad..da ti odgovorim Sokole moj;).. Pijesak je onaj fini, sitni, za papige.. Pa valjda je time i ist.. Kupila ga u pet shopu..:/ a do vermikulita, perlita ne mogu nikako.. Zasad.. Al budem se snasla da to uzmem sto prije.. `ta mislia ata da sad dalje radim?...Od trenutne situacije..? Sto joa mogu napraviti..? E i da napomenem..digla sam vlagu na nekih 45 u prosjeku.. Hvala vam za sve....:))))) puseeee.. Vratit e vam Bog, iliti Majka priroda:)
Hey ljudi tnx..stavila bi slike ali nemam net, budem probala ovako s moba ak se mo~e ikako.. Ugl.. Brijem da sam ih previae zalijevala..ja sam potrosila 5l vode u dva tjedna...^^..tek sad kad malo zbrojim skuzim koji sam idiot.. Moja pretpostavka na kraju je ta, da sam ju zalila previae i mo~da ak previae peroksida dodavala.. Al uvijek racunam s tim da su zdjele velike pa pol toga ode van... Cvjetko mi se inila ok zemlja, mislim da je splitska:), ugl pH je bio 5,5-6,0, s dodacima NPK i ostalim 'zacinima'.. Kerum Boy zemlja.. Danas sam iala kupiti one granulice s NPK za paradajz, ruze i sli no, pa sam ih dodala malcice u zemlju jer je mogue da sam od silnog 'silovanja zalijvanjem' isprala dobar dio zemlje..boohh..probat u..nekako mi se ti simptomi ljubicasto/~ute boje podudaraju s manjkom NPK posto sam malo bacila oko na strane forume i naala neku super stranicu gdje je tabela u kojoj po boji biljke vidia u emu je manjak/viaak.. Vidjet emo dal e se stanje popraviti..jednoj sam curici osisala ta dva listica koji su suhi, stresno, al jbg da se ne mu i..vidjet u dal mi je to bilo pametno..al nekako po logici..:/ Eh sad..da ti odgovorim Sokole moj;).. Pijesak je onaj fini, sitni, za papige.. Pa valjda je time i ist.. Kupila ga u pet shopu..:/ a do vermikulita, perlita ne mogu nikako.. Zasad.. Al budem se snasla da to uzmem sto prije.. `ta mislia ata da sad dalje radim?...Od trenutne situacije..? Sto joa mogu napraviti..? E i da napomenem..digla sam vlagu na nekih 45 u prosjeku.. Hvala vam za sve....:))))) puseeee.. Vratit e vam Bog, iliti Majka priroda:)
FalconENTUZIJASTA

feb 2011.

Perlita imas za kupiti u bauhausu malo pakovanje od 3L i kosta oko 10-tak kn(izvinjavam se na reklamiranju,(ali to si ti mogla malo po nasem forumu procitati i naci di sta ima:)))..vidjet ces kako ce se razvijat dalje situacija..ako ne pomaze to sto si napravila...ili bude pogorsanja,javi pa cemo vidjet..ali bez slike je tesko,znas to Edit-uopce ne mora znaciti da si joj ti sa zaljevanjem ugrozila stanje:)....kako sam i reko prvi put...ta zemlja mi nije poznata (opet ne mora znaciti da ne valja:))ali cisto lako moguce da je do zemlje....ok,sad si vec kupila te granule..ali bilo bi bolje da si malko procitala forum i raspitala se..ne znam kolko kostaju te granule,nisu skupe vjerujem..ali mogla si uzeti neko prikladnije gnojivo(ostaviti sad kako je jos kojih tjedan dana pa onda gnojiti),nadam se da ce sve biti u redu s biljkicom;)
slobodanAMBASADOR

feb 2011.

pozdrav vu dell a keef! (nisi mogla duze ime da smislis??? salim se...) da i ja kazem koju pesak ako dodajes bilo bi dobro da gledas da je sto krupniji i ne vise od 5% u smesu i po mogucstvu da ga termicki obradis,a perlit je po meni svakako potreban,ali ako ga nemas za nabaviti mogao je da to bude i drobljeni stiropor... zemlja mi nije poznata ali za ubuduce da znas da je substralova terra magma jedna od najboljih biljke od 2 nedelje nemoj da gnojis nikako,jer ce da ih sprzis.nema sanse da im nedostaje N ako imaju samo 2 nedelje a u posudama su od 10l. sa posudom od 10l bi cak mogla da odradis i celu vegetaciju bez gnojenja,eventualno da ih pognojis u zadnjoj nedelji vegetacije... smanji sa tim h2o2,recimo jednom u 2,3 nedelje...ako ga koristis gledaj da to bude onaj od 3% i to u razmeri od 3ml na 1l vode. i sto ti kaze kolega falkon bile bi pozeljne slike
Holla:) joa jednom fala za sve:) osobito komplimentu moje totalno ~enske strane, dakle sklonost kompliciranju, pa stoga eto i Wu dell' a keefa:D dobra vijest ljudi moji.. Bilo je pitanje NPK...dakle ljubicasto/~uta boja listova jednako manjak tog uda..a najviae mi je bilo to sto je totalno bila usporila s rastom..sad kad sam je pognojila imala je gotovo trenutno napredak,wuhhuuu!;) sto se pjeska ti e, i stavila sam ga jako malo..al vermikulit budem definitivo potrazila..al kako da ga naknadno stavim u zemlju? I od sad stavljam vodu iz pipe:D s octom..ne destiliranu..nemam pH metar, al idem na rizik.. A sto se ti e vodikovog, stavila sam oko 4ml da 5l vode..mislim da im je to ok, ali ja sam pre esto s tim zalijevala..poslusat u te- dakle svake dvije tri subote:P.. Falcon; granule su koatale oko 50kn al negdje sam nacula, sad dali je tako ili provala-ne znam, da curice treba hraniti sli no kao paradajz^^..istina ili glupost-meni brate pomoglo:D...zasad... E ali upladat slike ovdje- nuklearna fizika... Mislim da nije prilagodjeno ljudima- ljubiteljima ovoga foruma;))... Hehehe vjerujem da se ujemo brzo, jer problemi zavrsetkom brijem tek po eli.. Tnxichaaa stooo.. :**** njenepu prikepa
FalconENTUZIJASTA

feb 2011.

Super,drago mi je da je biljkama bolje:)....sad samo polako...i ako zapne,tu smo;)...a sto se tice octa i spustanja ph,evo procitaj ovu temu(obrati paznju sta je reko Haze za ocat i prebaci se onda na Limunsku kiselinu..ili neko gnojivo koje ima u sebi ph-)- https://forums.vutra.org/threads/7958-Ph-vode-gnojenje. Sretno u daljnjem growu:)
Hvala hvala..:) poslusat u savjete... ljubav je pola gnojiva:D Pozdravcici:*
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

znaci svi listovi izgledaju zdravo,jedino vrh gdje novi listovi izbijaju izgleda lose...tj.zadnja dva lista su izrasla sa zuckastim flekama,jel moguce da je to zbog previse gnojenja(plantela list)??? dovoljno je daleko od svijetla da ju ne sprzi,a vlaga me zna zezat pa razmisljam u cemu je problem.svaka pomoc je dobrodosla

okt 2011.

Slika bi bila od vece pomoci... Kad vrh zuti a donji listovi su zdravi onda imas problem, mozda, sa mikroelementima kao npr. zeljezo, magnezij.... Pogledaj si post "raspored hranjenja, ph, nutrijenti" u dijelu "Uzgoj FAQ"
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

nadam se da ce pomoc...ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
SekachAMBASADOR

okt 2011.

Meni izgleda kao da si pretjerao sa gnojivom... Zasto si uopce gnojio biljku dok je tako mlada?
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

nakon 6 internode sam poceo,prije tjedan dana(taman usla pri kraj 3.tjedna vege.)jedino sto je bio mali razmak izmedju dva gnojenja,kolko sam citao na forumu ekipa jednom tjedno gnoji.jel postoji kakva sansa da se ti listovi obnove?nakon kolko se mlada biljka moze pocet gnojit ako sam prerano poceo?hvala
VanzemaljacAMBASADOR

okt 2011.

spalio si je ko tata djenku http://www.youtube.com/watch?v=4o55LyUkqM4 nemas potrebe gnojiti dok ne potrosi hranu iz zemlje a tebi jos ni pola posude korjen nije popunio..a zavisi i o sorti,rasvjeti,,vrsti zemlje itd. nema univerzalne sheme.....
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

terramagma...procitao sam na forumu da zemlja izgubi hranjive tvari kroz 2 tjedna zbog ispiranja vodom pa sam zato u 3.tj.poceo gnojit,samo kao sto rekoh pretjerao sam sa djubretom:violent018: da ocekujem nekakav oporavak listova ili ce to ostavit trajne posljedice?

okt 2011.

Listovi koji su dobili ce ostati takvi, mozda se malo poboljsa, ali poucen iskustvom ne big rekao. Novi ce biti ok. Peace i pazi kak cesto gnojis...
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

znaci posto se listovi nece pretjerano regenerirat nece ni fotosintezu obavljat kak valja...a sta je sa hedovima??oce bit manji,slabiji,oce li znatno utjecat na rad?

okt 2011.

Dok pocne cvijetat, vec ce se ona oporaviti tako da po mojem nemas briga....
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Drago mi je to cuti..i to kako hebeno drago :D
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

jel mogu otkinut te listove,oce narast novi,zdraviji?

okt 2011.

Ja ih ne bi kidao. Nek ostanu, dok sami ne otpadnu, mozda upiju jos :sun2:
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

a kad otpadnu oce ponovno izrast?

okt 2011.

Na drugom mjestu ce izrasti novi, di otkines mislim da nece, barem kod mene nisu...
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

nisam ponovno gnojio,samo sam sa vodom zalijevao,listovi zdravo stoje jedino sto novi koji rastu i dalje su zuti...to znaci da trebam sa vodom posteno isprat zemlju ili mozda postoji jos neki nacin da novi listovi budu fino zeleni a ne zuckasti? do kraja vikenda cu sliku stavit,al mislim da sam dobro objasnio pa i bez slike valjda mogu dobit neki pametni savjet?hvala

okt 2011.

Novi sto rastu, ako su bas maleni, maleni onda je to normalno... Na pocetku kad su tako maleni imaju zuckastu boju, kad narastu ce biti zeleni. A ako su bas ekstra zuti, ko limun (dobro ne tak jako) onda se zabrini. A ispiranje si vec trebao odraditi. Pod tus! Peace
GreenRyderLEGENDA

okt 2011.

....kakav ti je PH......jucer sam bas gledao ultimate grow od J.Cervantesa i spominjao je da kod preniskog PH biljka nemoze primat dusik i pocinje zutit......izgleda kao manjak, ti pognojis i napravis sranje...... ....ako neznas kakav ti je PH, prvo njega provjeri pa kreni dalje...... .....da se nadovezem na kolegu Born-a da dok su mali su svjetli......evo slike da vidis kak izgledaju ti svjetliji novi vrhovi (lijeva biljka)...... ....ako je tak ok, ako je gore provjeri PH......
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

ma ne,bas ko da su spaljeni,sigurno je onda ph sjeban...imam onu tekucinu za testirat vodu za akvarij,zeznuto je s tim baratat.uglavnom ph vode je cca 6 a sa gnojivom je voda skroz potamnila tak da ni nisam uspio dobit neku vrijednost pa sam glupan neiskusni isao riskirat. neznam,kolko si me uspio pohvatat sta sam htio rec...kao sto born to be green kaze zuti su ko limun,i to me sad brine jer i dalje iste takve boje novi listovi izlaze.kacim sliku cim cu prije moc,hvala puno na pomoci! p.s.znaci 4 gornja lista (2internode) su zute, donji listovi su normalne boje,mladi listovi(skroz sitni) koji rastu iz internoda su isto zuti(limun:icon_cry:) i to se sve dogodilo nakon prvog gnojenja...jos jednom hvala svima!
GreenRyderLEGENDA

okt 2011.

.....ma nije se s tim tesko sluzit......kak mislis potamnila? zbog boje gnojiva ili? to nisam pohvatao pa ako mozes malo preciznije.....i koje gnojivo koristis?.........
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

plantela list...potamnila je kad sam dodao tekucinu za odredjivanje ph vrijednosti.neznam jel znas kak to funkcionira,ugl.u uzorak vode kapnes par kapi te tekucine,promuckas i ona promijeni nijansu(zeleno,ljubicasto) pa trebas sam oderdit kolka je ph vrijednost s obzirom na prozirnost tekucine...dosta neprecizno al otprilike bar znam na cemu sam.nadam se da sam ti uspio barem malo pojasnit ako se nikad nisi susreo s tim
GreenRyderLEGENDA

okt 2011.

.....znam kak to ide.......plavo prema ljubicastom kad je luznato a zuto na narancasto pa crveno kad je kiselo......i neznam dal ti pise al ja imam od serra tu tekucinu i ne kaze par kapi nego bas 4 kapi na 5 ml vode..... ....pa ako ti je potamnilo onda je plantela digla PH vode.....probaj jednom za test kad stavis gnojivo provjerit PH pa nakon toga u tu otopinu vode i gnojiva dodaj par kapi limunovog soka ili octa pa ponovo provjeri PH.....ako otopina posvjetli znaci da PH pada a idealna boja bi bila nesto svjetlo zelena to je PH oko 6.5, kad je zuto je 6 a zeleno je PH 7......
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

ivach spasavas situaciju,iskreno tek sad mi je jasno kak funkcionira to...izmjerio sam plantelu,nekakva plavkasta je ispala,dodao sam od akvarija za snizavanje ph i moram ti priznat da je posvijetlilo,vise na zelenu vuce...istusirao sam ju sa 3-4l vode(tegla 5L) pa se nadam da cu skoro dobit nekakve pozitivne rezultate sto se tice NElimunskih listova :joint2: ...radi se o mom prvom growu pa je svaki savjet dobrodosao! Hvala na pomoci,neznam sta bi da nema vutre.org,:family1:
GreenRyderLEGENDA

okt 2011.

....pa kaj nisi dobio skalu sa bojama za PH? pa da se po tome ravnas......treba bit nesto izmedu zute i svjetlo zelene i to ti je onda PH izmedu 6.0-6.5...... .....btw negdje sam citao u vezi ispiranja da ide 10l vode na svaku litru zemlje......
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

dobio sam skalu al na skali je od svijetlo sive do gotovo crne(nema drugih boja, samo siva)...pa sam mislio da se gleda kolko tekucina potamni kad se promucka znaci sutra me ceka dugotrajno ispiranje...
derataurPOZNAVALAC

nov 2011.

evo slike,presadio sam ju u novu zemlju danas,zadnjih dana sam ju ispirao sa 5l dnevno,i dalje raste samo sto su listovi odvratno zuti :spcartmanmad: pomoc nekakva je vrlo dobrodosla...ako mi netko moze rec jel se imam cemu nadat(danas je presadjena pa sam ju morao ponovno vezat ...iz tog razloga je pognuta prema dole,vec sutra ce se izdic :bj1:) ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

nov 2011.

drzim ti fige da se izvuce, al ne znam kako pomoci... ako ista moze ovo ispiranje ce da odradi, al ne kontam kako si je tako unakazio, sta je kvaka, voda ili djubrenje?
derataurPOZNAVALAC

nov 2011.

djubrenje...cijelo vrijeme istom vodom zalijevam,otkako sam pognojio to se dogodilo.jel netko imao slicnog iskustva ili vidio slicnu situaciju?
GreenRyderLEGENDA

nov 2011.

.....kad ispires odradi to od jednom a ne kroz par dana jer ti je onda tih par dana zemlja konstantno vlazna a pri dnu se cak moze i blato stvorit......i onda s tim ispiranjem si joj htio pomoc a ustvari ugusio korijen......pripazi malo i na to.......
DegustatorLEGENDA

nov 2011.

+ napravio si nagli prelaz sa temp. drzis je na hladnom verovatno?
derataurPOZNAVALAC

nov 2011.

temp 24 po noci 19...kakav prijelaz?zalijevam sa vodom koja u boci stoji pokraj radijatora. odrezao sam 3 kata na kojima su zuti listovi,slikao sam samo sto malo mutno izgleda taj vrh stabiljke di sam rezao Imageshack - imag0172i.jpg valjda ce se oporavit?
DegustatorLEGENDA

nov 2011.

mislio sam da su nize temperature u opticaju. znaci nije to. a sta znam,zemlja prihrana,voda...gde si pogresio tu ispravi ili ne pogo rsavaj. ph nisam merio nikad i nisam imao problema sa vodom. komplikovano je zagarantovano lose u ovom hobiju. ako te ne mrzi,pocni sa novom zemljom,pa sve nanovo. tad ima dobre sanse,ovako,dosta manje....
friška figaAMBASADOR

nov 2011.

fora je u tome da sam i ja imao takvu situaciju, korjen ti se guai kako je kolega rekao, a nebi ti se to dogodilo da si na sitnije zmrvio stiropor da korjen diae, a ovo ispiranje ju je dokraj ilo
ludi skorpionISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Kralju uperi ventilator da joj duva direktno i zemlju i da je susi.Kad isusi zemju presadi je u vecu saksiju sa suvom zemljom i isitnjenim stiroporom.Stavi 3-4 ml hidrogena na 1 litar vode i zalij.Sretno sa uzgojem i pozdrav
S4shaISTRAŽIVAČ

dec 2011.

Prijatelji vutre, trebam pomoci oko biljoze... Gnojim ju zadnjih mjesec dana sa hesi complex i fosforom odprilike svaki 3. dan krenuvsi od pola preporucene doze pa malo po malo prema preporucenoj dozi, jos niti jednom nije dobila tocnu dozu, odprilike je to npr. od proporucenih 5ml/l, ja stavim 4,6-4, 8ml/l i zadnjih odprilike tjedan dana mi se pocelo susiti najdoljnje lisce pa onda kad vise, i vise pa me sad malo ulovila panika da mi nisu nesto ozbiljno bolesne i da nebi nesto zeznuo prikraju :) Evo slike: http://i41.tinypic.com/wjt2c0.jpg EDIT: Takva su samo 3-4 najveca lista sa glavnog stabla..Rekao bi da je to sad po starosti najstarije lisce na drvetu, posto su se oni pocetni vec osusili skroz i njih sam skinuo
BladeZMAJ

dec 2011.

S4sha- Vodic za bolesne biljke i nedostatke u prihrani
S4shaISTRAŽIVAČ

dec 2011.

Citao sam to vec danas, al meni to nekak sve jako slicno... Mogu samo nagadjati, nista nemrem reci sa sigurnoscu :S Ovdje sam ja nasao svoju srecu :D Samo kaj ono, ja sam noob i ovo mi je prva pa mi ipak trebas savjet nekog iskusnijeg :) Nedostatak u cvetanju Skoro uvek ce biljci zafaliti Azota(N) u cvetanju i donji listovi ce se susuti i zuteti. Nije nista strasno jer biljka se koncentrise na proizvodnju bud-ova. A iz ovih listova izvlaci nakupljene secere.
BladeZMAJ

dec 2011.

Pa i mi mo~emo samo nagaati ili si previae gnjojio ili si premalo gnjojio ili si previae zaljevao ili je sve u redu to ato je koji list odj.... nemo~e sve liae biti savraeno,ti najbolje znaa.Ubudue nam moraa dati viae informacija,kakav je grow-koja biljka-u kojoj fazi-koje su temp-ph zemlje-kakvom vodom zaljevaa,koliko esto zaljevaa itd cijeli niz informacija. Da bi dobio odgovor koji tra~ia moraa nam dati informacije i fotke.

dec 2011.

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? Sjemenke 2.Koliko su stare vaše biljke ? 7 tjedna 3.Koliko su visoke vaše biljke ? 70ak cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ? 20 lit 5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ) Humus za cvijece (kupljena) 6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ? Ne precesto, sacekam da se zemlja osuši. Iz vodovoda. 7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ? Malo iznad 7 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ? 5:5:5 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ? 600 W HPS agro 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 50-60 cm 11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 2 m2 12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ? 20-30 stupnjeva C -- 40-60 % 13.Koliki je ph zemlje ? oko 7 14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ? Ne 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? 0 Pozdrav svima, Imam problem sa biljkama, posto mi žute s krajeva listovi i to na cijeloj biljci, od dna do vrha, kako stari tako i novi, i kad tako pozute (kao ovi na slici ispod), obicno ostanu na tome (ne propadaju potpuno, bar za sada). Ima li ko kakav savjet ili misljenje o čemu bi moglo biti rijec? Hvala! ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

dec 2011.

poz snjopko, vrlo uredan prvi post, stvarno za pohvaliti. ne mogu da garantujem ali verovatno je nesto oko N:P:K, kazes da koristis 5:5:5, u nacelu za vege fazu bi trebalo npr. 6:3:6 a kad krenes sa cvetanjem P mora biti dominantan, sretno, biljoze su cool
miss.mrkvicaAMBASADOR

dec 2011.

pozz šnjopko;) ...vidim u ovim tvojim pitanjima i odgovorima da si napisao da ti je ph vode oko 7,pretpostavljam da ni sam neznaš koliki je :sick: ph vode je jako bitna stavka kod uzgoja,ako ti ph nije izreguliran najčešće zaključava određene nutrijente,mislim da je ovdje riječ o nedostatku kalcija evo jedan link ako ti nije teško da ga malo prolistaš,možda se nađeš tu negdje,meni sliči na nedostatak kalcija,pozz i sretno:icon_lol: Cannabis Plant and Pest Problem Solver - Pictorial - 420 Magazine ®

dec 2011.

Ako je kalcij, skuhaj jaja, oguli, ostavi ljusku u vodi i cekaj da se ohladi. Ohladjenom vodom zalij ili pospricaj po listovima za brze djelovanje. I ja mislim da je kalcij bas zbog ph kako miss kaze.
smokegreenISTRAŽIVAČ

maj 2012.

takodjer imam problem, na nekim biljkama (3/5) prva dva na vrhu lista vidi se da lganao primaju zuckastu boju i gledaju prema tlu, prema nekim vasim komentarima moze bit da je do ph vode, a i voda s kojom zalivam nije baa pitka. ovo s jajima cini mi se kao neloaa ideja...
crocap11ENTUZIJASTA

maj 2012.

Ljudi mo~ete mi dati koji savjet ata se ti e biljaka.imaju mjesec dana da su presaene i na dvije imam problem.jedna mi je ostala par cm i nee da raste a druga mi je po ela gu~vat lia e kao da vene.evo slike za drugu pa da vidite.... 782.IPB 783.IPB

jun 2012.

ima vec dosta vremena kako je jedan delic biljke pozuteo , mislim na onaj delic odakle izlazi list pa ne znam da li to treba da pozuti posto mi je lisce dobro zeleno evo linka slika : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting vidite taj deo dole evo i druga slika : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

jun 2012.

lose fotke, biljke generalno deluju zute, verovatno i previse zalivas a koja je zemlja pojma nemam, u svakom slucaju ako mislis na prva dva lista (kotiledona) normalno je da pozute i otpadnu, ovo pisem bar 5 put u nazad mesec dana, citaj malo forum, pomocice ti u uzgoju
DJFlyHighLEGENDA

jun 2012.

dajte neke informacije kakva je zemlja, s cim zalijevas, je gnojis... itd itd... tek onda ti mozemo pomoc, ovako po slici samo se nemoze otkrit detaljno u cemu je problem kada neznamo u kakvim uvjetima raste biljoza :) peace out !

jun 2012.

Meni se ini kao da si maaio PH stoga korigiraj pa ea vidjet,tako mlada biljka nebi trebala pokazivati deficit hrane osim ako PH nije daleko izvan normale Pozz

jun 2012.

Pozdrav ljudi, Biljku sam posadio u kupovni humus pre 15-20 dana, da bih pre tri cetiri dana primetio zute listove. Naime dva donja su se toliko smorila da sam ih otkinuo,posle toga poceli su i ostali da zute. koliko sam procitao na forumu biljka nema azota(N),pa sam je danas zalio sa golubijim djubrivom rastvorenim u vodi! da li sam pravilno postupio?

jun 2012.

ne! nadam se da nisi puno stavio, pti ji izmet je prepun kalija i fosfora, a uz to je jako ~estok i mo~ea spaliti biljke samo tako... napravi gnojivo od koprive (ako ne znaa kako-google it) i time ih zalijevaj u jako blagom omjeru ( ja stavljam 1 dl na 1.5 litara vode) i usput ih prskaj po liau, vidjeti ea kako e im prijati...

jun 2012.

Kakav si kupovni humus uzeo?
sharpLEGENDA

jun 2012.

mislim da ce biti ok jer u principu biljku u outdooru je tesko skurit gnojenjem.jedino ako rastvor pustis uz staljiku direktno na korijen. mislim da je kod tvoje biljke problem sto kad si ju presaivao zemlja ti se raspala pa je korijen ostao skoro pa bez zemlje. a te listove sto su pozutili mozes mirne duse otcvikat ,nece se povratiti.
Corto MalteseISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Ljudi potrebna mi je mala pomoc, za 2 dana su mi skoro svi listovi pozuteli .Biljka je stara oko 50 dana ,nije uopste gnojena .Prvo sam mislio da su neki instekti u pitanju ili biljne vasi ali nisam naisao ni na kakve tragove po biljozi.960.IPB
not smokeLEGENDA

jun 2012.

pa cime da se hrani vlagom, nisi je gnoio nekontam!!!!!
Corto MalteseISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Evo upravo sam stavio pola doze plantele,nadam se da ce se oporaviti :/

jun 2012.

Koje Plantele, ima ih vise? I okreni sliku prije uploada, sad sam se digo ukocio mi se vrat jos vise. I kakva je to biljka, jel moze sira slika? Inace, preporucam ti pol doze zelene plantelle List i pol doze crvene Plantelle Cvijet. Odjednom.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se