VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostika120x120x200 240w led problem?
LEGACY

120x120x200 240w led problem?

25 odgovora1,913 pregleda
shady102ENTUZIJASTA

dec 2020.

Lijep pozdrav ekipa, planiram si rijeaiti indoor grow, prvi plan dwc, al zbog buke i svega, vjerojatno budem Coco grow. No mene zanima neato drugo. Prvotni plan je bio 120x60 2 biljoze na mars hydro tsl 2k 300w led. No ambicije malo rastu, financije sporije od ambicija, pa uz relativno isti troaak, mislio sam uzeti 120x120x200 al na istu lampu i 2 biljoze, pa sljedei grow dodati jos jednu identi nu lampu i jos jednu ili 2 biljoze, zna i 4 ukupno na kraju kad se sve pripremi, drugi grow. Zanima me hoe li previae patiti biljke na tako velikom aatoru s tim svjetlom? 120x60 je skoro pa taman na toj ledici, al na 120 neznam jeli to previae? Mozda neki jaki scrog i spustat lampu? Volio bi koji komentar, ovo je samo za prvi grow, volio bi drugi grow 4 biljke i 600w led, ima to smisla? Hvala

dec 2020.

Sklepaj si E27 LED panel za te pare i miran si. Mozes odmah 4 bilje.
shady102ENTUZIJASTA

dec 2020.

Mo~e li se mjeriti po kvaliteti? A i te mars qb ledice su veoma efikasne sto mi je veoma va~no. Nisam previse gledao no bacim oko na te diy e27, da vidim okvirno cijenu pa da usporedim. hvala na savjetu.

dec 2020.

Neče smetati,dok budes lampu koristil po uputama(,okvirno),a biljkama se prilagajaš.Jaka lampa,tsl 2000 kažeš?ja imam TSW 2000,u 100*100tent,na 75%max.u floweru,ako imas prostora diči je: Ovak u mom: I danaspriporuka od mene:slobodno taj mj.sa jednom,a drugi mj.,ako planiraš,imat češ dobar coverage!!za 1.44m2! Čestitke na nabavki,i goooo Mârshydro Peace by Lovetogrow P s.još,ako si tek počel,klijanje,vega,dosta je to svetla i 4biljke,ali u vegi,prvih 3-4.nedelje od klijanja! Happy growing!

dec 2020.

emu pokretanje nove teme kad si to pitanje mogao postaviti ovde?

dec 2020.

Posluaaj oveka, neea se pokajati, a i uatedeea koj euro. Kvalitet izrade i svetla mo~e biti isti pa ak i bolji od brendiranih panela, zavisi koliko si spretan sa alatom. Ja iskreno nikad viae ne bih iaao ni na jednu drugu varijantu osim E27 LED panela. Efikasan je, lagan za odr~avanje, lagan da se napravi, jeftin, joa ga napravia ta no po dimenzijama koje ti trebaju zna i baa za tvoj box, sam kontroliaea snagu i boje LEDica(sijalica) itd...

dec 2020.

Da je tako, svi bi uzgajali sa sijalicama!
COM5LEGENDA

dec 2020.

Hahhahaha brate ovdje na ovom forumu nikad neces dobit odgovor na pitanje e27 led, led panel, cob panel, hps,.... zato ato milijun ljudi milijun udi. Neki, kao ja, vole eksperimentirati i napravit neato svoje pa radim E27 panel i igram se sa tim, a neki vole profesionalna rjeaenja. To sve ovisi o tebi kakav si ti i ato viae volia. Ja ti samo mogu rei da nisam po~alio svoju odluku da napravim E27 panel I da nisam potroaio niti 20% novca koliko bi mi trebalo da kupim profi LED panel, a za te novce sam skoro pa i mogao kupiti HPS setup.
shady102ENTUZIJASTA

dec 2020.

Zainteresiralo me to za e27, veoma modularno izgleda. Okvirno 600w, 60 komada od 10w 2700k u cvijetanju, i uzeti 60 komada od 6k za veg. Ako neka krepa ledica samo ubaciti i mijeaati poato ima 60 komada rezerve? Jeli to zvu i pretjerano, meni zvuci poprili no ok, s obzirom da za 1200kn cca na 120 ~arulja imam odli nu temperaturu i za veg i za flower i dobru rezervu ako koja krepa ledica. Sad 600w bude dosta za 4 biljoze 120x120? 10kn je 10w 900 lumena led. DIY nije problem, imam gdje kako i struku za pitat. Okvirno 1600 kn mogao bi se lijep setup rijesiti. Isprike ato sam novu temu otvarao, trebao sam tamo pitati.
COM5LEGENDA

dec 2020.

Ako planiras uzgajat autoflower onda ti netreba 60 komada hladnog svjetla za vegetaciju nego cca 30tak komada. Ja svoju vegetaciju sa autoflowerima krenem radit sa 10W ~aruljom i onda ih dodajem do 60W. Nikad viae od 60W nisam koristio u periodu vegetacije autoflowera
shady102ENTUZIJASTA

dec 2020.

Fem biljke su u planu, u pocetku ubacit 250w i dignut visoko na 4 biljoze, kasnije kroz par tjedana ubacit i ostatak 6k ledica, na switchu full zamjena za 2.7k. tako okvirno gledam, ovako napamet. Mogao bi proi i sa manje ledica 50 i 50, pa da su uvijek malo izmijeaane, al mi tih 200kn ne igra ulogu. Osim ako im ne paae da su izmjeaane? Jeli valja raditi potpunu zamjenu 6000k za 2700k kad se promijeni svijetlo na 12/12 ili treba postepeno ih mijenjat?
dzidzoLEGENDA

dec 2020.

Puno ti je 600w za toliki prostor, oko 300w je preporuceno za m². Sto ne bi uze 50% sijalica od 3500k ili 4000k i ostalih 50% 2700 k i isto toliko 6400k i onda ti ove budu od 3500 ili 4000 budu stalno tu a saltas samo ove vege i bloom spektar. Ustedit ces , a i jednostavnije. Samim tim bolje je imati raznolikiji spektar u panelu nego da je jednolican ;)

dec 2020.

Svi koji koriste LED uzgajaju u suatini sa istim stvarima, samo druga ije upakovanim, ledice su ledice, suatina je ista, samo je izvedba druga ija. Ja prvi nisam spretan sa alatom i ne bih mogao da napravim profesionalan panel, ali mogu poprili no dobar. `ta tek mo~e onaj ko zna i ima dobar alat? Nebo je granica. Naravno sve ima svoje prednosti i mane, ali kad pogledaa razmeru ulo~enog i dobijenog, E27 panel mo~e rame uz rame sa brendiranim panelima. U narednih nekoliko godina smem se opkladiti da e veina ljudi tako i uzgajati. `to bih dao 300+ eura na neki panel kom mogu sam da napravim supstitut za 50 eura i da radi isti posao? Vrlo rado u prihvatiti neko argumentovano kontra mialjenje. @shady102 ja bih pre iaao na miks 50-50, stavia pola sijalica 2700k ili 3000k, a druga polovina 6500k, promeaaa ih i imaa panel za itav grow. Kolege su te savetovale dobro, nemoj preterivati, panel od 600w bi morao da ide na minimum 60ak cm razmaka(mo~da i viae nisam siguran), tu gubia mnogo na visini.

dec 2020.

Da ti sad skiciram, ti ea dalje tvrdit, da si u pravu! Imaa temu o LEDu, pa nau i neato o binu, intezitetu, spectru i sl.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se