VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaZuti listovi i fleke
LEGACY

Zuti listovi i fleke

180 odgovora32,138 pregleda
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

Listovi su mi poceli zutit od dna prema vrhu... Zadnjih tjedan dana sam flushao biljku samo s vodom jer sam mislio da je mozda od pregnojavanja. U cemu bi mogao biti problem? PH? 1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? Sjemenka 2.Koliko su stare vaae biljke ? 45 dana/ 16 dana u cvjetanju 3.Koliko su visoke vaae biljke ? 15tak cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? Litra i pol 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) Florabella - 15% vermikulit - gnojena sa hesi supervit i bloom 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? Svakih 3 dana, iz vodovoda 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? blage veze 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? bloom - 4-3-5 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? CFL 2x23w 6500k 1450lm - 2x23w 2700k 1550lm = 92w 6000lm 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 6-7cm 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 0.06m2 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? 28-33 13.Koliki je ph zemlje ? blage 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? nema 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? 0

okt 2008.

Opasno joj treba hrane... ako se pregnoji nije teako primjetiti da se liae u roku dan-dva spali,ali im ovako "lagano" ~uti i to od donjih listova prema gore, definitivno treba hrane. Probaj staviti treinu/polovicu doze nekog vege gonjiva! 1,5L je stvarno malo..kad bi je presadio u posudu 3L mislim da bi joj bilo ok...ali vjerujem da radia sve u tvojim mogunostima :)
BrenerPOZNAVALAC

okt 2008.

Ma nije to malo, znam iz iskustva. Svaki put posude od cca 8 decilitara i nikakvih problema. @laidback Samo ih nahrani. Fali im N (dusika) poz
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

Hvala momci, budem je napojio :)
StonerLEGENDA

okt 2008.

promjeni zemlju mislim za ubuduce kloni se florabele ja nisam bio zadovoljan ... neznam zasto al ko da im ne pase to je bio moj prvi supstrat i nisam bio bas zadovoljan ima i boljih ,,, tipa terra magma ili composana ima ih jos al eto
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

Nisam nasao nigdje u blizini terra magma, nego sam stavio ovu. Mijenjam sigurno
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

biljka 3 nedelje stara,izbacila treci par listova,ali poceli da zute,samo od sredine ka vrhovima,a novi listovi (treci par) nikli zuti i dalje raste ko ludo....promena se desila po prebacivanju na HPS 400w,temperatura 28,ph 6.0,do prebacivanja je bila stedna sijalica od 35w (neonka) i napredovalo super,... molila bih za malu pomoc,nemam predstavu shta bi moglo biti....a kod vas sve shto ste pisali o zhutici (na sajtu) ide od vrhova ka sredini,a kod mene je obrnuto! HPS koji koristim kupljen u beogradu u hidroponici,jedino shto pishe na kutiji je: HPS 400w/T46/HO pa ako neko neshto zna,...please da mi javi,...inache to mi je prvi pokushaj uzgajanja thank u,come again!
Che*LEGENDA

dec 2008.

deyana :) Vjerovatno nije zemlja ni voda.HPS ti je koliko udaljen od vrha?Moguce je da ti hps przi lagano biljku jer je biljka jos mlada,3 para listova je nista..a 400w iznad nje je jako puno Za pocetak digni HPS..ili vrati stednu,da biljcica ne nastrada jos vise.... I mogla bi otvoriti dnevnik uzgoja,i onda fino par slikica papratimo svi zajedno situaciju :thewave:

dec 2008.

Ljudi, ja imam problem pomagajte ako boga znate. Ali, ka~ite mi kako da postavim sliku... Nemam mmogunost osim enter url ili sli no, a meni je ta fotka na ra unaru. U o ekivanju brze pomoi, vozdra...

dec 2008.

davidof..... http://imageshack.us/

dec 2008.

Botanicharu, zahvaljujem i postavljam iz momenta.

dec 2008.

Evo i jedne od slika, sledi joa. O ekujem da mi date svoj sud o vome ato vidite. Hvala, brao

dec 2008.

EVO JOS JEDNE SLIKE PA AKO NEKO MOZE POMOCI BILO BI LEPO I HITNO
Che*LEGENDA

dec 2008.

Davidof slike su ti jako male..ja osobno ne kuzim bas nista na njima ..daj pokusaj slikati jos blize i stavi vecu sliku :) I daj reci kakva zemlja,cim zalijevas,koliko ti je rasvjeta od vrha i koja rasvjeta?ventilacija? Kad ti se to pocelo dogadjati?

dec 2008.

Listovi poceli da zute neki pre neki kasnije. Sijalica CFL 200w 13000 lumena.....10-15cm od vrha.. neke su vec na HPS 600w 90cm.. Ventilacija je ok 170-210m3/h Voda 6-7 Nemam trenutno informaciju o zemlji ali bice....
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

hvala na savetima . temperatura na vrhovima je 28 stepeni , ja jedino mislim da im neodgovara HPS zato sto nisam sigurna dali je uopste sa nekim spektrom (npr.plavi...) ili je to HPS samo za cvetanje . vratila sam ih pod stednu , a za koliko dana bi trebala da se vidi razlika ukoliko je do toga ? inace sam porucila i neon 200w sa plavim spektrom pa cu to da ukombinujem sa HPS-om . jel to dobra ideja ? i volela bi da znam kad je najbolje da se prebaci biljka pod HPS(koliko para listiju) hvala puno i budte mi veselo napuse....
Che*LEGENDA

dec 2008.

Deyana... Vrati samo ovaj CLF.stavi ga na nekih 20-25cm visine od vrha biljke i pusti jos 10-15 dana,do tad bi se trebi pojaviti jos bar 4-5 katova lisca na biljci,i onda mozes vratiti HPS.Zalijevaj biljku svaki 2-3 dan,to sama prosudi(kad zemlja bude dovoljno suha),i bez ikakvih gnojiva bar jos 10 dana.I stavi ventilaciju.nek puse po biljci ili biljkama. Osobno sam koristio HPS od pocetka ali da se zakomplicirati kao tebi..jbg. usput proci: http://vutra.org/svetlo-ventilacija.php pomoci ce ti. Bit ce ona dobro :)

dec 2008.

davidof... nemoj prskat biljku dok ti je lampa upaljena, pazi da ju ne zaljevas previse .jer ce ti blato ugusit korjen... neznam zasto ti se to dogada ali ces uskoro dobit odgovor ...
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

da ostavim samo CLF ili i HPS zajedno ili da stavim onu sto sam porucila 200 w neonko kao CLF samo sto je bas za vegetaciu ? meni je korenje u kokosovim vlaknima ( 3 L ) a okolo je zemlja . ( posuda je oko 10 L ) jel tako dobro il;i da je stavim direktno u zemlju ? Puno pitam ali nista od toga nisam nasla na sajtu . THANK U .

dec 2008.

Botanicharu Sta mislis o sijalici koju sam stavio?

dec 2008.

davidof... jel imas neki dnevnik ili nesto ?? otvori dnevnik uzgoja i popisi sta i kako radis , ces raditi i .... budemo ti svi pomogli da izguras do kraja ... lapa cfl 200w je i na mojoj listi za deda mraza....:signs046:
Che*LEGENDA

dec 2008.

Deyana.. Izrezi biljku,ostavi samo kokosova vlakna oko korijena,da ne ostetis korijen i presadi u zemlju.Osobno nemam iskustva sa vlaknima,ne znac cemu ce mi :) i zasadi u zemlju.Malo to zalij sa vodom da voda spoji zemlju sa vlaknima da biljak pusti dalje korijen.i onda pusti zemlju bez vode sljedeca 2-3 dana. Clf je za vegetaciju,onaj sa sifrom 865 ili ti plavi...ostavi samo njega.Bar za sad... Biljka ce ti biti pod stresom jer je stalno vamo tamo gore dolje.. :)...kad to napravis,samo je pusti i vidjet ces kako ce krenuti na bolje za dan-dva.I opet sugeriram,daj neke slike,to ti je 5 minuta posla.

dec 2008.

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? seme 2.Koliko su stare vaae biljke ? 30 dana 3.Koliko su visoke vaae biljke ? Od 10 do20cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? Prvo 0,2L pa 8L 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) 70% zemlja,15%perlita,15%peska bez gnojiva 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? 2-3 dana sa cesme 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? 7.6ph + par kapi limuna 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? Nista za sad 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? CFL 200W 13000 lumena pa na HPS 600W 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? CFL-10 do 15cm hps 90-100cm 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 2x2x2 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? Temp. 20 do 25&. Vlaga 30-40 13.Koliki je ph zemlje ? 5,8 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? Ne 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? Pocetnik Evo i slika Dayana...... Dali je tvoj problem slican mom???????

dec 2008.

Evo jos slika......pa ako neko moze pomoci...... UNAPRED HVALA

dec 2008.

Dayana...... Dali je tvoj problem slican mom???????
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

davidof nije ni slican. ali otkako sam stavila CLF listovi su krenuli da zelene. nemogu da pustim slike nesto me zeza ali sredicu to pa se cujemo

dec 2008.

OK............

dec 2008.

Dayana.... Ovako je pocelo kod mene,.,.., daj neku sliku............
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

davidof moje biljke su zute kao ona tvoja u sredini . probacu nesto da uradim po pitanju slika

dec 2008.

jel ovo shaut box ?
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

[bez sadržaja]
Che*LEGENDA

dec 2008.

davidof... Nitko strucniji ne odgovara... prema ovome sto vidim...iskreno nemam pojma :) Mozda si jednostavno pocupao korijenje pri presadjivanju pa sad biljka lagano vene.Vidim da su donji nastradali prvi,pa pretpostavljam da rasvjeta nije kriva..zaljevas svakih 2 dana,pa ni to nije,jedina moja pretpostavka je da si ju zasadio u krivu zemlju.I da joj nikako ne odgovara.Jer ovo ostalo sto imas je dobro. eto nisam bas pomogao,ali pokusaj presaditi u drugu zemlju.jedino mi to pada na pamet.Biljka zuti i truli a nije rasveta,onda mora biti nesto kaj dobiva kroz korijen.I prokuhaj vodu s kojom je zalijevas...tim smanjujes ph i filtracijom odstranjujes kamenac... deyana... kaj pise gore :) i kaj je sa biljkama,jesu sta bolje???
elephant0rAMBASADOR

dec 2008.

biljka se ne zalijeva dok se povrsina zemlje u potpunosti ne osusi ovako na prvi pogled mislim da ti je istrunulo korjenje od prevelike vlage i nedostatka kisika u zemlji..
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

kako da skontam da li je biljka zhenska? naruchila sam sa onog aliena,i poslali mi poklon semenke (6kom),a nemam pojma ni shta je ni ko je!!! slike su u pripremi...
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

a biljke se oporavljaju polako,ali sigurno,vracaju boju,listovi se ispravljaju,...ipak je do sijalice...hvala svima na pomoci...jedva chekam da rode,...a onda ste pozvani kod mene na testiranje ploda!!!! :sick::bong7bp:
deyanaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

By deyana, shot with Canon PowerShot A420 at 2008-12-24
elephant0rAMBASADOR

dec 2008.

ok dejana shot with a420.. samo nemoj i adresu ostavit pa ce bit sve ok :))
BrenerPOZNAVALAC

dec 2008.

Prvo kada sam vidio biljku odmah sam pomislio kako joj je ph- zemlje poremecen. Kasnije vidim da ti je previsok. Znaci smanji ga na cca 6 i trebala bi se oporavit. Posto je stara 30 dana sigurno ima ogromno korjenje koje je potrosilo svu hranu iz zemlje. Moguce da i zato zuti. Dakle malo ju nahrani i reguliraj ph. poz

dec 2008.

Hvala svim ljudima dobre volje........ Che.....Nisam pocupao korenje prilikom presadjivanja ali i ja mislim da je do zemlje,imam jos nekoliko koje nisam presadio pa cu promeniti zemlju. Sta mislite oko prehranjivanja dali da krenem sa necim i dali par kapljica limuna moze da smanji PH? POZDRAV...........

dec 2008.

Sta mislite dali smem sa ovim da ih nahranim??????
doomerLEGENDA

dec 2008.

to je za vegetaciju i pazi jer se cini jako, za pocetak koristi 1/4 snage da vidis...
smokin'greenAMBASADOR

dec 2008.

ko da si pretjero sa zaljevanjem.Stavi malo bolju sliku
Che*LEGENDA

dec 2008.

Nema potrebe da ih u tako ranom stadiju dodatno hranis...sve sto trebaju nalazi se u zemlji.Samo presadi,prokuhaj vodu i pokusaj bez limuna..par kapi je nista.Ja sam kuci pokusavao i mjerio koliko je potrebno,na kraju odustao a i biljke mi napreduju odlicno,pokusaj sam sebi pojednostaviti..prokuhaj,procijedi i vidi(imas po forumu..priprema vode) ...s tim da je moj pH vode oko 7-7,4 kad prokuham.Uopce se s tim ne zamaram.Bar ne za sad... zelim reci,prvi ti je grow,polako.i kupi neko kvalitetnije gnojivo...i zemlju pod hitno ako vec nisi,jer prema ovim slikama ove su vec gotove. pokusaj naci neku vrstu zemlje koja se spominje po forumu,ne znam od kud si tocno ali sve se svugdje moze naci. bez muke nema kvalitetnog grassa :)

dec 2008.

Ovo je bila prva zemlja kmoju sam koristio.... Pokusao sam i sa ovom.Neznam dali treba traziri trecu,ali nesto nije u redu OSUDITE......HVALA SVIMA
doomerLEGENDA

dec 2008.

oboje ste spaljeni sa prezagnojenom zemljom.... dejana btw ono sto ti je doslo ako pise SJ onda je sour jack ali garant je sour jack, ona zuta biljka tesko ce ti se oporavit.....

okt 2019.

Pozdrav ljudeki! Ovo je jedna od mojih biljaka, i kao sto mozete vidjeti od dna prema vrhu su se poceli pojavljivati fleke na liscu. Biljke su stavljene u tegle od 11-13L, nisam sigurna tocno. Zemlja je mjesavina neke basic zemlje za cvijece, organskog domaceg gnojiva i obicne najobicnije zemlje. Rast biljke na ovoj zemlji pokazao se super i biljka napreduje dosta dobro. Svjetla ima kolko ima, sto znaci da je smjestena iza prozora i osvjetljuje jedan dio biljke, no ja tu i tamo okrenem biljku tak da dobije svjetlosti sa svake strane. Prvih 4 tjedna gnojio sam ih sa filtriranom vodom ph 6, sad sam poceo gnojoti sa FloromMicro, Gro Bloom(2.5 ml, 2.5ml, 1ml na 3.7L vode) Zemlja je vecinu vremena mokra no nisam bas bio siguran je li to do zemlje posto je 100%prirodna ili je do toga da ima jednoatavmo dovoljno vode(i na dnu tegle) pa sam ih uspio pregnojiti. Ima neko savjet sta da radim?

okt 2019.

Ovo je ok za prozorske biljke. Mene vise interesira kakav je daljnji plan. Jer na ovaj nacin neces bas nesto uzgojiti.

okt 2019.

baci to. ili napravi box.

okt 2019.

Ovo je eksperimet al naravno, plan je dobit nesto cvijeca. Zakaj ne bi dobio cvijeca? Po kojoj logici, kao, ne vidim razlog da ne procvjeta xD
rKj420ZMAJ

okt 2019.

nemas dovoljno sunca, biljke ti imaju veliki razmak medju nodama, tanke grane...uskoro ce zima, ako planiras cvece trebace ti lampa i box. >>>> vodic
samo dokiISTRAŽIVAČ

jul 2020.

Jer imao neko ovaj preblem ovo mi treci list pocelo pre 2-3 dana ovako da se pojavljuje inace biljka ima 7 nedelja
BadiZMAJ

jul 2020.

Nametnici, "Lisni mineri". Ako je zahvaeno svega par listova, skini ih ili odre~i samo zahvaeni dio lista i pi i dalje. Ako je biljka u vegetaciji, mo~ea prskat sa Neemom ili sa nekim inekticidom.:) Ubudue pitaj u odgovarajuoj temi za probleme tokom uzgoja, a mo~ea malo i sam potra~it.;) https://www.growweedeasy.com/cannabis-plant-problems/leaf-miners
samo dokiISTRAŽIVAČ

jul 2020.

hva hvala trazio sam al uvek bude nesto drugo bolje da pitam neko ko ima vise iskusva
8 nedelja stara biljka. Po eli preko noi da ~ute listovi na 20% biljki. Sve radim po PS i nikada mi se nije desilo ranije. `ta se desilo? Pomi

avg 2020.

Nista bez slike drug moj.
CopemaniaENTUZIJASTA

avg 2020.

Da li da brinem, po eli su malo vrhovi listova da se suae, ima naravno i ~utih njih kidam, da li je malo zalivanje 1 l dnevno na baa ogromnu biljku? Evo slike, to je samo na par listova.. Ali ipak da pitam da li neato ne radim kako treba, i prihranu dobija svako 3, 4 zalivanje i uopate ne preterujem sa djubrenjem.

avg 2020.

Kolika je biljka, koliko je stara, koje gnojivo koristis. 1l dnevno je svakako malo, a i precesto, sto isto nije preporucljivo. Dobro bi bilo i da uslikas cijelu biljku.
CopemaniaENTUZIJASTA

avg 2020.

Otprilike sredina-kraj marta, bio bloom koristim, ekaj onda da ne zalivam svaki dan? Evo slike

avg 2020.

to zenska? ne, jednom nedeljno obilno sa hranom, a po potrebi izmedju samo voda, osim ako taj bio ne ide svako zalivanje.
CopemaniaENTUZIJASTA

avg 2020.

}enska ~enska, evo sad je preala iz vegetacije u cvetanje, hvala
CopemaniaENTUZIJASTA

avg 2020.

Koliko obilno? 3-4 l vode na nedelju dana? Evo da vidia da je ~enka

avg 2020.

na toliku biljku i po ovim temperaturama ide kanta vode. ako se u medjuvremenu susi zemlja ide bar jos pola kante.
CopemaniaENTUZIJASTA

avg 2020.

Imam joa jedno pitanje, poato sam biljku topirao, ovu veliku iznad na slici, ona je izbacila suludo velike i veliku broj grana, e sad pitanje je da li da poskidam neke grane sa dna korena koja su se razvila bukvalno uz dno, ali nee moi da se razviju, po mojoj logici, da li da po upam te grane koje baa nemaju aanse da bi ostale iznad grane mogle bolje da se razviju? I dalje imam ~utih listova, nije straano uopate na toliku biljku, ali moram neato preduzeti.. Mo~da time pomognem biljci poato je preterano velika.. Mo~da zbog toga i ~ute neki listovi.. Hvala unapred na odgovoru, hitno je

dec 2020.

Postovanje,vec tjedan dana mi biljka raste i ima nekih 8-9cm velicine,ima mozda dan-dva na prvim listovima mi se pojavile zute mrlje male na vrhu listova... a ovi drugi lisrovi sto su krenuli rasti sa 3 para lista su jos mali i dobre su boje i izgledaju zdravo... zanima me jel mi sve uredu sa biljkom i zbog cega su te 2 male zute tockice na vrhu listova... u ormaru je uzgajam ima preko 40cm sam lampu digao od biljke i imam ventilator i co2 ubacen u ormar. pozz Zaboravio sam napisat da sam kupio zemlju sa 6,5 ph vrijednosti

dec 2020.

Postovanje,vec tjedan dana mi biljka raste i ima nekih 8-9cm velicine,ima mozda dan-dva na prvim listovima mi se pojavile zute mrlje male na vrhu listova... a ovi drugi lisrovi sto su krenuli rasti sa 3 para lista su jos mali i dobre su boje i izgledaju zdravo... zanima me jel mi sve uredu sa biljkom i zbog cega su te 2 male zute tockice na vrhu listova... u ormaru je uzgajam ima preko 40cm sam lampu digao od biljke i imam ventilator i co2 ubacen u ormar. pozz

dec 2020.

o more Marko ne ori drumova :D pre 10min si se registrovao i odma problem a nisi pročitao ni prvu stranicu.... pa dajte ljudi sliku neku... nisi napisao koja je zemlja.... režim zalevanje.. it'd.... pa nismo vidovita dzazira pa barem se potrudite pročitati kako predstaviti problem ako očekujete neki odgovor... :D

dec 2020.

Zalijevam je ujutro kad upalim svijetlo i navecer malo prije gasenja svijetla. Svijetlo je na 18h 6h mraka. Imam i gnjojivo al sam konto tek tamo 3tjedan krenut sa gnjojenjem. I da prvi mi je put da sadim. Pozdrav

dec 2020.

Ok je to ako uzgajas lopoe,ali ako uzgajas ganju..onda je ritam zaljevanja malo drugaciji. tu si izaberes mentora...ako zelis uzgajati nesta za rizlu https://www.vutra.org/forums/mentorski-kutak.60/

dec 2020.

Hvala puno na informacijama

dec 2020.

Hvala puno na informacijama
I ja isto imam problem.. Pojavile su se neke zute flekice na mladoj biljci. Prvi mi je grow do sad.. Sjeme je domaja neka. Zemlja kupovna i voda kojom zalijevam je voda iz vodovoda.. Biljke drzim pokrivene najilonom jer nema bas sunxa i vrime je nikakvo.. Pa eto ako bi mi neko mogao pomo

apr 2021.

@Marija kreauaa bez slika niata, poato mo~e biti svaata :) isto tako, koja je ta no zemlja, meria li PH, koliko je stara biljka, koja litra~a posude (ako je u posudi uopate) i zaato je zaboga pokrivaa najlonom, tu logiku ne razumem baa najbolje..
Zato sto je ode kod nas jos hladno vrijeme dosta.. A vani su jer nean mogucnosti drzat ih u kuci.. Florafun zemlja.. Ph ne mjerim..

apr 2021.

@Marija kreauaa a pa dobro, tek su krenule. Omogui im svetla koliko god mo~ea I zalivaj ato ree. Ovo ato je ~uto meni se ne ini ozbiljno, al gledam preko telefona jbm li ga, svakako ako mo~ea obezbediti lampu makar nedelju, dve ( ako su uslovi baa loai tu gde si) pomoglo bi znatno.. Vodu obavezno ostavi da odstoji 24h i imaj u vidu da je PH obi no iznad 7 - 7.5, meni ovde se deaava i do 8.5 da ode. Nai na in nekako da proveria gde si, malo je to ulaganja, a mnogo zna i. Kolika ti je litra~a tih posuda? ini mi se da ea morati da presaujea uskoro, tipa nedelju - dve plafon plafona Nznm niata o toj zemlji, sa ekajmo nekog ko je pametniji i upueniji :)

apr 2021.

ovo nikako, max pola sata da ispari hlor. zemlja vise nego diskutabilna, to neka glina, peskulja? rano si krenula. nema od toga nista.
Zemlja je mjesana florafun i vrtna zemlja. Mislis? NE CITIRAJ AKO ODGOVARAS NA POST IZNAD, CITAJ NOTIFIKACIJE !!! PROCITAJ PRAVILNIK. https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/

apr 2021.

@grouchy chloramine, ne hlor. Hlor se ne koristi u vodovodima ve godinama unazad, pa ak i u naaim nakaznim dr~avama koje vazda kaskaju za svetom. Chloramine znatno du~e isparava. Ovo kad napiaea "nikako" - to zvu i kao da je u pitanju katastrofalna greaka. Nisi u pravu. Ja uglavnom ostavim da prenoi, neki put bude to i 24h - zbog temperature, poato u objektu gde mi je grow nemam toplu vodu, ve ledenu, pa se taman zagreje pored boxa. Sat, dva jeste dovoljno, ali mislim da se apsolutno niata loae nee desiti i ako odstoji 12/24, barem iz mog iskustva ne vidim niata loae. Peace
BadiZMAJ

apr 2021.

Ima grouchy pravo, ovo nikako::nono:: Ako je kod tebe voda ledena, ne zna i da je i kod nje/ga:). Zato ti i ode:D, kad voda dugo stoji pH sko i u nebesa. Nema potrebe da voda stoji niti sekunde, nato ia i zalijea;).

apr 2021.

@Badi I stand corrected :) A brt ne mogu da ne ostavim bar sat vremena, religija mi ne dozvoljava xD Ali posluaau savet!
BadiZMAJ

apr 2021.

Sat vremena ok ili koliko je ve potrebno da se zagrije, ali kad voda dugo stoji mijenja se kemijski sastav vode.:)

maj 2021.

maj 2021.

sta??? galerija je posebna tema! nista im ne fali, osim ove tri da presadis u vecu posudu, prerasle su taj jogurt. sigh
Paddy PimblettENTUZIJASTA

maj 2021.

Uz presaivanje ja bi im dodao joa zemlje do vrha. :)

jun 2021.

I ja imam isti problem s listovima mladji listovi se kovrljaju vecinom prema dolje vrhovi i ti vrhovi su zuti neki cak i odumrli i po cjelom listu ima zute nijanse izmedju zilica donji listovi su upriliku dobri kristalon za rast je dobila a tokom sadnje na sajt je dobila KAN i ovciji stajski i govedji BIOREX.. Pokusao sam je isprati 20l za svaku vode jer je povelika i rupa ali ne cini mi se boljecak ima jedna sparena . Dali je u pitanju Zn ,ili dusik ili bor ne znam pomozite .

jun 2021.

i sve ovo u koliko, mesec dana staroj biljci? spalio si je groveru, a za ubuduce postavi i sliku neku.

jun 2021.

22.04. Su nikle vecina njih je preko pola metra uslikat cu pa poslat jer saprao sam je s vodom obilno ako je do tog slucajno .

jun 2021.

22.04. Nikle u casama , veci a njih je preko pola metra , evo slike ce brzo

jun 2021.

jun 2021.

jun 2021.

jun 2021.

jun 2021.

jun 2021.

Moderatori e da te sanjaju groweru. Edit: @Groverr... pro itaj Pravilnik (klik na link).

jun 2021.

Dobile su gnojiva dosta a i kristalon sam dao za rast 4 puta u rasponu od 3 do 4 dana .. A prilikom sadnje su dobile KAN, BIOREX GOVEDJE I OVCIJI STAJSKI cak su jednu dozu i osoku dobile od par vrsta stajskog. Al saprao sam ih vodom jucer svakoj preko 20 l, i danas kisa padala.

jun 2021.

oke... previse je to svega za njih... tu u saksiji probaj da je ispiras jos, bar 50l, mozda se i spasi.

jun 2021.

Ovu sto je sparena ili drugu

jun 2021.

Jel im moze bit previse vlage Postavio sam bio slike dali ste vidili ako moze jos koje misljenje sta da uradim .
StipeZMAJ

jun 2021.

@Groverr... NE CITIRAJ AKO ODGOVARAS NA POST IZNAD !!! NE PISI POST ZA POSTOM, KORISTI OPCIJU EDIT/UREDI !!! PROCITAJ PRAVILNIK. https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/

jun 2021.

Danas sam bio u njima i uocio da su dobile svjetlo zelenu boju na vrhu na mladim listovima svjetlozelena skroz , a listovi su mi posli pucat izmedju vena i to mladji listovi pomozite sta da uradim ?..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se