VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaŽutenje novog rasta???
LEGACY

Žutenje novog rasta???

26 odgovora2,531 pregleda
4herbsPOZNAVALAC

apr 2009.

Imam lemon skunk biljku koja je u plantellinoj zemlji za rasadu s perlitom i ostalim sranjima ali ipak poelo mi ~utit novi rast i to samo novi a stari listovi su zeleni i lijepi,sve internode su svijetlozeleno do ~ute boje i sad me zanima u emu je fora ph zemlje je oko 6,5 zaljevam sa vodom iz pipe kojom je sni~en ph s ph minusom na oko 6,5 - 6,3 minimalno u biti idealni uvjeti,mislio sam da je nedostatak nekog elementa pa sam zagnojio bio ali nikakve reakcije,biljka raste malo sporije doduae ali raste i ju er sam ju naaprico sa gnojivom za list samo jednom,gnojivo je sljedee:profert folijar razmialjo sam da isperem zemlju ali neznam koji ph vode da namjestim i dal da dodam peroksida u ovdu ili neato ajd mi molim vas objasnite jer nebi da mi krepa lemon skunk ljudi...pomozite Evo i slika:http://img216.imageshack.us/gal.php?g=fotografija0174.jpg
SuperAngelPOZNAVALAC

apr 2009.

Ako ti ~uti samo novi rast fali ti neki imobilni element: }eljezo. cink, sumpor, bor mangan... uglavnom neki od mikroelemenata. pogledaj si sastav gnjojiva jel ima sve to.
4herbsPOZNAVALAC

apr 2009.

to me i hebe ato imam neko gnojivo i na njemu nepiae sastav osim duaika fosfora i kalijuma,a ovo lisno gnojivo sadr~i sve to skupa ali neznam koliko esto smijem gnojit i dal se mo~e pregnojit biljka preko lista???
SuperAngelPOZNAVALAC

apr 2009.

Ma ako ne piae nista drugo osim NPK onda valjda ni nema mikroelemenata jer sam 100% siguran da ima mikroelemente s tim bi se pohvalili. Nabavi neko bolje gnjojivo asap. Za folijarno gnjojenje neznam ali definiteivno nebi pretjerival s tim, samo znam da nema aanse biljku odr~avati hranjenjem samo preko lista jer nemo~e primiti niti frakciju hranjiva kao preko korjena.
4herbsPOZNAVALAC

apr 2009.

onda sam osuenza neko ljuto gnojivo,a ja baareko da je ph a jbt ajd fala puno!pozz
SuperAngelPOZNAVALAC

apr 2009.

Ako ti je 6.5 ko ato ka~ea.... to je savraen pH, tu zemju i ja imam i super je, neznam ata drugo bi te moglo mu iti
GilgameshISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Ta plantella niata nevalja. biljke su bile duplo manje nego one koje su rasle u Terra magmi. U tu plantellu su izmijeaali sve ~ivo, a to cannabisu o ito smeta. Dok sam presadio biljke u terra magmu odma su po ele super brzo rasti i dostizati ostale. Bje~o sam ujutro po terra magmu da ih presadim ko da je smak svijeta. Sad pogledaj koliko je velika biljka i koliko zemlje ima. Korijen joa nije sve popunio, niti je svu hranu potroaio, a ve problem. Preporu am da ju presadia u terru. i ako budea presaivao tada napuni teglu do vrha, viae zemlje ea imati = manje problema. Da i koja je to voda iz pipe? Ako je iz gradskog vodovoda, tada vodu trebaa ostaviti da ostoji bar 24 sata, zato jer se u njoj nalaze klor i flour, ato su otrovi. Ja ne zalijevam sa tom iz vodovoda. Ako je netko itao knjigu Prirodni Lijekovi -Kevin Trudeau zna o emu pri am. Najbolje je da zalijevaa vodom iz pumpe, bunara, kianicom ili mo~ea kupit destiliranu i u jednolitrenu ili dvolitrenu bocu ulijea 3/4 destilirane i 1/4 obi ne vode sa bunara. :sun2:
4herbsPOZNAVALAC

apr 2009.

evo sad bio nabro masu kopriva svje~ih pa u napravit tekuinu za zaljevanje i da vas pitam stavit u unutra grija akvarijski i pumpu za kisik to e pomo jelda,kolko dugo da ostavim koprive u vodi???ajde savjetujte

apr 2009.

Koprivu?4herbs,popi...ja si,hehe!
SuperAngelPOZNAVALAC

apr 2009.

Ima neato u tome ato ka~ea Gilgamesh za Plantellinu zemlju(BALKONIU). Nema ve~e to da je 5komponentna meni se inila po sastavu pregnojena pa sam je joa razrjedil sa oko 20% pjeska i stiropora+ malo ju je bolje prozra ilo i poboljaalo otjecanje vode. Sve super uglavnom sve sjemenke probile zemju i rastu savraeno. Zaljevam s obi nom odstajalom vodom iz pipe. Ak ti nastavi ~utjeti isperi zemlju sa 3 volumena vode pa vidi kako reagira.
4herbsPOZNAVALAC

apr 2009.

jebiga ne jebe mene zemlja,nego to ato je taj lemonskunk jeben totalno...svai ***** mu smeta,imosamdomaica koje baciau pijesak pa e rast jebote a ovaj,te mu ph treba te mu ovakva zemlja,te ova i ona gnojiva,imam feeling da je genetika toliko jadna u smislu opstanka da to svijet nije vidio.ali jbg po eo sam vani gerila sajt,odnjeo 6 komada 4 churcha i 2 limuna i joa imam par churchova i limuna za odnjet i u rezervi joa 4 limuna sjemenke,i masu doma ica koje treba zasadit negdje al nisam se joa odlu io za sajt,danas sam kupio gnojivo koje sadr~i mikroelemente pa sam zagnojio sa tim i mislim da e to rijeait problem a kako sam reko biljka je super rasla dokje bila pod lampom a kad samju odnjeo van i topiro valjda sam ju malo aokiro i otada je po elo ~utenje,nadam se da e se ispravit ili u mjenjat ph vode i presadit u negdje vani gdje ima gomilu prostora za korijen,a baasam se nado na balkonu jednu odgojit!

apr 2009.

Vjerovatno si s tim topiranjem zafrknija stvar,ako je ve vani pa ata e joj topiranje,lst i ostala uda.Vani bar prostora ima pa neka raste kako joj po volji.Nadam se da e dobro zavraiti :)
4herbsPOZNAVALAC

apr 2009.

Ma evo danas sam ju pogledo,to je neki nutrient lock,samo neznam od ega nisam ju ni gnojio bio,pomislio sam stvarno da nema dovoljno mikroelemenata,ju er sam ju zagnojio s dobrim gnojivom ali niata,i dalje nekroza,sad mi ostaje da ju baa lije im s posebnim onim dodatkom ~eljeza,da lijepo pozeleni liae,ili da ispirem zemlju i mjenjam ph vode koji je sad oko 6,5,ata vi mislite ljudi???
4herbsPOZNAVALAC

apr 2009.

ajd ljudi koja je procedura s tim ispiranjem,kolko litara vode i jel ide ata od tog peroksida u vodu ili ostalih sranja,viae mi je pun ***** svega...jebote i lemun skunk i sve,ako budem imo takva sranja sa ostalim biljkama popizdiu naskroz,ajde da su barem stavili ovi iz greenhousa na sajt ata biljka voli,koji ph zemlje i ostala sranja al ne ljudi sjebite se dok sadite totalno!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se