VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaKako povećati pH zemlje
LEGACY

Kako povećati pH zemlje

20 odgovora8,183 pregleda
FrulicaISTRAŽIVAČ

apr 2009.

}ivili! Ovak, imam tih par predivnih bilj ica, sve su ok, ali jedna mi je dobila onaj tipi ni simptom kao da fali (ili ga je previae, nisam siguran) Cinka. To sam vidio na ovom site-u: http://www.drugs-forum.com/growfaq/97.htm (slika 18) odnosno, kako tamo ka~u, ili je cink ili je pH zemlje. Tak da sam izmjerio pH zemlje i on je pre nizak, neato sitno preko 5... 5,2 do 5,3. Sad mene zanima kako da ja podignem pH. Malo sam guglao i pronaaao da se podi~e dodavanjem vapna. Dali je netko probao??? Koju koli inu i kako dodati to vapno??? Jel to obi an graevinski vapnenac??? Dali netko zna neki druga ji na in??? Hvala!
badger badgerENTUZIJASTA

apr 2009.

paaaa ja ti nebi preporu io podizanje ph na taj na in... sumnjam da je u tome problem jel ph bi i trebao biti oko 5,5 za konoplju.... i uostalom dovoljno ti je zalit s vodom iz pipe (kod mene ona ima ph oko 7,5) i par tih zaljevanja ce podic ph zemlje... samo polako mic po mic ak se odlucis za vapno (takodjer modjes i s pepelom povecati ph) nista radikalno neg sam gledaj kak se ponasa mala... znam tesko je skontat tocno sta je al eto... mucis se da bi nesta dobio a samim time to sto dobijes bude sladje :)
FrulicaISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Pa zar nije najbolji pH kada je 6,8??? Ma nebi ja dirao pH da mi biljka nije po ela straano slabiti i to ta no kao na slici 18 (link u prvom postu). Ako se mo~e polagano obi nom vodom onda budem tako, jer moja voda sa slavine je isto neato viaa od 7,5 pa onda u probat tako... Do sada sam zalijevao isklju ivo kianicom koja je oko 6,5... Pozdrav...
EXARPPOZNAVALAC

apr 2009.

Malo vapna, mo~e i pepela (ako se grijea na drva,pa ti osta pepeo).... Bitno da je lu~ina blaga, a i treba to jako oprezno i pomalo radit
SuperAngelPOZNAVALAC

apr 2009.

Evo tablica i preporuke Royal Hort. Socieaty-a: Izmjerite pH zemlje (PO ETNI pH) a potom napravite analizu zemlje ko ovdje: https://forums.vutra.org/vanjsko-uzgajanje/4578-priprema-zemlje-vani.html i odredite sastav tla. Zna i ovisno o pH i sastavu tla piae vam koliko vapna vapna dodati po metru kvadratnom da bi dobili pH 6.5. Naravno ovo su okvirne vrijednosti pa probajte s manje za po etak.
EXARPPOZNAVALAC

apr 2009.

Izvrsno!!!:thumb: Normalno, ako se ide dizat pH zemlje u pitaru, onda to treba jako pa~ljivo sra unat. I, normalno, od manjega prema viae uz pra enje pH zemlje i ponaaanja curki kroz par dana za optimalni rezultat. Inae zaljevanje sa vodom iz vodovoda, definitivno malo po malo di~e pH.
SuperAngelPOZNAVALAC

apr 2009.

A jbg ovo je viae za outdoor primjenjivo. :read: what EXARP said!:sun2:
pav1337oENTUZIJASTA

okt 2010.

Nisam nikad uzgajao, ali logika nala~e da je kianica najzdravija (osim naravno kiselih kiaa lol). Koliko sam shvatio, kod indoor uzgoja pokuaavate postii maksimalno prirodne uvjete. Kianica bi u tom slu aju trebala biti najprirodnija.
mercijanaPOZNAVALAC

okt 2014.

a kako ga smanjiti u zemlji i dali je to moguce?
BladeZMAJ

okt 2014.

PH zemlje za Cannabis u vegetaciji trebao bi biti 6,5 a u cvijetanju 6,8.....PH se mo~e spuatati sa par kapi limuna ili podizati sa malo sode bikarbone..znaci koregirate na taj nain vodu kojom zaljevate..takoer ima za kupiti +/- korektor u pat shopovima npr....

okt 2014.

Iglice cetinara a mislim i piljevina istih se koriste za spustanje ph zemljista kod uzgoja borovnica.E sad koliko cega se nesecam dal je pisalo negde.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se