LEGACY
Lišće vene žuteći
30 odgovora4,092 pregleda
Ivana_zg
POZNAVALAC621 REP2%
→ Ambasador
Ivana_zgPOZNAVALAC
okt 2012.
okt 2012.#1
Kud e suza nego na oko, pa se tako sa prvim problemom u prvom growu javljam na forumu...
Dakle, moje dvije Sweet Afghani Delicious auto danas imaju to
no 55 dana, no unazad 7-8 dana primjeujem da mi donji listovi lagano po
inju ~utjeti da bi nakon toga prili
no brzo uvenuli.
Prvo sam ovdje na Forumu krenula u potragu za sli
nim iskustvima, meu ostalim
itala i Vodi
za bolesne biljke i nedostatke u prihrani, i ono ato se meni namee kao mogu razlog je nedostatak azota ili crpljenje aeera(??).
Za ovu sortu navode da je harvest 8 week from germination, a kako su moje u 55.danu (ili u tjednima- 7 tjedana i aest dana), ako nije stvar u azotu, je li mogue da sad pred kraj crpe nakupljene aeere (kao ato se navodi)??
`to se zalijevanja ti
e, od 23.dana starosti dobivaju HESI Bloom i Phosphorus svako tree zalijevanje, s tim da sam im dva puta u kianicu rastopila ~licu meda od kestena. Naravno, pH baa svaki puta podeaavam kapima za akvariste (cca 6-6,5).
(evo dio iz Vodi
a za bolesne...
koji se ti
e ovog mog problema,
boldala sam klju
ne rije
i):
---
Nedostatak na listu
Nedostatak Azota i Magnezijuma se ponekada pomesa jer je slican. Nedostatak Azota ce se pojaviti na vrhu lista i napredovati unazad prema zadnjem delu lista. Dok nedostatak magnezijuma se pojavi na celom listu (list pozuti) a vene ostanu zdrave. Znaci ako biljka sporije raste i zute donji listovi kao na slici onda je u pitanju nedostatak Azota.
Nedostatak u cvetanju
Skoro uvek ce biljci zafaliti Azota(N) u cvetanju i donji listovi ce se susuti i zuteti. Nije nista strasno jer biljka se koncentrise na proizvodnju bud-ova. A iz ovih listova izvlaci nakupljene secere.
---
Evo i fotke (zaokru~ila sam i ozna
ila strelicama kriti
ne dijelove):
Hvala unaprijed...
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
okt 2012.
okt 2012.#2
i mi bi sad trebali nesto pametno reci :P jesen stize blizi se :prof10: :)
Napušena Vjeverica
AMBASADOR2.763 REP36%
→ Legenda
Napušena VjevericaAMBASADOR
okt 2012.
okt 2012.#3
A jel imas mikroskop? Kolko jos imaju do kraja?
Ak nemas puno pognoji dobro pa vidi kak ce reagirat, to ti je najbolje rijesenje.
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
okt 2012.
okt 2012.#4
blizhi im se kraj...
napravi ovako...
poskidaj lissche koje izgleda slabije...
time dobijash bolju prozrachnost i...shto je josh vazhnije u ovom sluchaju, biljka vishe ne troshi energiju, hranjiva, svjetlost...na izgubljenu borbu-tj. na te listove kojima nema spasa jer..takva je priroda..ali...to znachi da ta energija,hranjiva bla bla...odlaze tamo gdje je sada najpotrebnija-cvat.
kada ih poskidash...pokushaj flushati biljku...chisto da ju malo trgnesh...i ostavi ju 3-4-5dana bez zaljevanja...nakon toga opet poskidaj "slabije kandidate"...i lagano pognoji bloomom+onim fosforom..
tj..koliko chesh lagano pognojiti..ovisi o tome koliko dugo mislish ostaviti biljku do kraja..ako mislish duzhe od 14 dana...slobodno pognoji i malo jache..ili 2 x normalno gnojenje.
( ove biljke nisu mimoze.dapache.mnoge sorte vole vechu kolichinu gnojiva..ali samo kada su odrasle biljke u pitanju !!!! )
btw..one fotke na priv..eee na njima ti biljke izgledaju grebeno odlichno..zato..+ iz razloga shto je 1. grow i prilichno uspjeshan...evo 2. rep + koji
dajem..uppche
edit: iako proizvodjach kazhe 56dana..to je obichno minimum minimuma-naravno da im je svima cilj prezentirati svoju sortu kao naj naj najbrzhu..tako da...komotno mozhesh pustiti duzhe..+ovo i izgleda kao da nije bash gotovo + ako vishe volish stonazha feeling-mozhesh ih pustiti do samog kraja..
Blade
ZMAJ23.847 REP
Nixa86
LEGENDA9.119 REP41%
→ Zmaj
Nixa86LEGENDA
okt 2012.
okt 2012.#6
pozdrav Ivana_zg ! kao sto su ti rekli ostali clanovi rekli blizi se jesen ,a tvoje auto afghani biljoze su u 8 tjednu cvatnje sto znaci da se harvest blizi , ne morash niti skidati te male zute listove sama ih ona odbaci ,uglavnom odlicne su & sretno do kraja !
Dark Side
ISTRAŽIVAČ97 REP31%
→ Entuzijasta
Dark SideISTRAŽIVAČ
okt 2012.
okt 2012.#7
Ma daj kakvi je ovo savjet, s
im da to
no pognoji i zaato je to najbolje rjeaenje? Lupetaa gluposti tamo gdje im nije mjesto, sjebat
ea nekome grow sa svojim nepromialjenim pisanjem kad-tad.
nisu u 8 tjednu cvatnje nego su stare 8 tjedana
@ Ivana dok sam koristio hesi znao sam na po
etku cvjetanja (25-30-ti dan) lupiti punu dozu TNT-a
isto da dobiju malo viae duaika jer
esto mi je upravo donje liae znalo prerano ~utiti . drugi na
in je bilo presaivanje u prvom ili drugom tjednu cvata u svje~u zemlju no to s automaticima ne piju vodu jer se oni u principu ne presauju.
Po slikama
ini mi se da imaju cca 3 tjedna joa , posluaaj vjeaticu zlu, dobro zbori :)
Ivana_zg
POZNAVALAC621 REP2%
→ Ambasador
Ivana_zgPOZNAVALAC
okt 2012.
okt 2012.#8
Hvala svima na trudu i odgovorima, dodatni naklon vjeatici :)
Suma sumarum, evo dakle zaklju
aka:
- nema mjesta brizi;
- biljka je u zavranoj fazi;
- ukloniti ~utilom zahvaeno liae;
- flushati;
- pognojiti nakon 3-5 dana;
- ostaviti joa cca 2-3 tjedna (dvadesetak dana)
PS
naru
ila sam prije desetak dana na ebayu povealo (30x21 glass loupe magnifier) i neki hibrid mikroskopa i poveala (Jeweler pocket 45x LED illuminated microscope), nadam se da sti~u u roku nekih 3 tjedna (ra
unajui od danas). Obi
no stvari kupljene na ebayu, a koje dolaze iz Azije,
ekam 30-35 dana, pa bi u ovom slu
aju mogli stii taman pred kraj :)
...
tnx joa jednom na pomoi i savjetima :)
Smokemashine HR
ENTUZIJASTA422 REP56%
→ Poznavalac
Smokemashine HRENTUZIJASTA
okt 2012.
okt 2012.#9
podebljaj malo Bloom ;) fali im N....i provjeri PH da nije iaao mozda u vis(u zemlji) ..ako je, spusti ga malo jel previsok PH spre
ava biljku da dobiva N :) (6.2 bi bio ok po meni sad)
40 REP80%
→ Istraživač
dec 2012.
dec 2012.#10
Ovako, da ne otvaram novu temu, meni se prvi par listova po
eo lagano sme~urati i suait, u
emu je problem, jel to treba biti tako ili? :O
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
dec 2012.
dec 2012.#11
Zbog temp,previae gnjojiva,premalo gnjojiva,PH zemlje,nematnika....izaberi ;-)...najbolje da fotku stavia pa vidimo
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
not smokeLEGENDA
dec 2012.
dec 2012.#12
tesko da ce biti odgovora bez slike,ako je biljka mlada npr.prvig 10 do 20 dana i listovi se sto kazes suse,uvijaju vetovatno gori od lose zemlje ili puno vlage ili previse gnoiva nagadam bez slike nista konkretno!
40 REP80%
→ Istraživač
dec 2012.
dec 2012.#13
Evo, biljka je stara 16 dana...mo~da je zbog vlage jer sam dao malo viae vode pred dan dva, i od tad mi se po
elo suait..
Pokuaavam stavit slike al kad ih idem uploadat mi se izbavi onaj crveni znaki sa strane pa neznam kako da ih prebacim..
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
dec 2012.
dec 2012.#14
ovako https://forums.vutra.org/svijet-interneta-i-kompjutera/2716-upute-za-postanje-slika.html
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
dec 2012.
dec 2012.#15
Probaj preko servisa Postimage.org - free image hosting / image upload
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
not smokeLEGENDA
dec 2012.
dec 2012.#16
e kad se setim kako sam se ja patio sa slikama tesko da ce se poceti susiti ako jednom sipas vise vode to nema veze kakva je zemlja to je jako bitno ako je neko smece ne ocekuj napredak dok ne presadis
nabroj sve zemlja cija je,voda kakva je i dali spustas ph,temp.u boxu ,nocna temp,vlaga u boxu, velicina saksija
okt 2012.
1 / 16
okt 2012.
dec 2012.