VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPotrebna dijagnoza
LEGACY

Potrebna dijagnoza

156 odgovora6,787 pregleda

jun 2013.

Dragi ljudi dobar dan Ovo mi je prvi grow i lagano lovim konce......zahvaljujuci forumu :dada Radi se o sjemenkama, otaci majka nepoznati....isklijale i 24.04 prvi put vidjele sunce. Za pocetak kupljena zemlja + stiropol u posudama od 1.5 L a 20.05 prebaceno u kockaste posude volumena 6 litara, zemlja Compo Sana Univerzal za cvijece. Drugi dan nakon presadivanja su se oporavile i nastavile rast.Do neki dan su napredovale skroz dobro, medutim sad im je rast blago usporen i najvislji listovi su se savili prema dole, ostali listovi su u redu i stoje veselo........ Trenutno su stare 42 dana, nalaze se na otvorenom, u posudama, nije bilo mogucnosti da se stavi direktno u zemlju, visina 30 do 40 cm od zemlje, kako koja.......Na direktnom suncu su od 7 do 17i30 sati. Voda za zaljevanje je iz pipe i zaljevam po potrebi, cca jednom tjedno ako ne pada kiaa. Sad me zanima da li je vrijeme za gnojenje ili bi to samo pogoraalo stvari. Nemam ph metar pa ne znam jel to uzrok....mozda nije nista za zabrinut se....... Svaki komentar dobrodosao

jun 2013.

Ja bih rekao da su im premali ti kaljevi od 6 litara u kojima se nalaze. Biljke lijepo izgledaju a to ato se liae savija prema dole to je vjerovatno od viaka vode i silnih kiaa, to te netreba zabrinjavati. Moj savjet ti je da ih presadia u barem 15 litara kaljeve ili u kante jupola, i onda im daj svakoj po pola doze gnojiva pa bude to krenulo ko ludo.
GrowGrowwENTUZIJASTA

jun 2013.

je mo~e biljka izdr~at u kanti od jupola full grow?

jun 2013.

mo~e bez problema. samo nemoj joa nikakva gnojiva dodavati, pogotovo ako ih presadia, nema potrebe za tim...
Z&NZMAJ

jun 2013.

Provjeri pH. Biljke su lijepe i kiaa ih odr~ava u nekim granicama normale, ali voda iz pipe ima previsok pH. Kupi pH test za akvaristiku u najbli~em du anu sa opremom za kune ljubimce ;)

jun 2013.

i obavezno koristi vodu koja je odstajala u otvorenoj posudi ili boci minimalno 24h...
BladeZMAJ

jun 2013.

Nek mi niko ne zamjeri...al stvarno ne razumijem zaato se svi toliko boje gnjojenja..i zaato svaki drugi post na forumu ima sadr~aj "nemoj slucajno gnjojiti"...po meni apsurd....gnjojiva su dobra stvar za svaku biljku...ja svoje po injem gnjojit nakon 7 dana od klijanja.... Drugo odstajala voda 24h....klor iz vode izhlapit ce za cck 2 sata...a ostalih 22h PH vode ce se vinut u nebo gore....eto samo toliko...nemojte zamjerit.
DzejENTUZIJASTA

jun 2013.

imao isti problem,samo ih rokni u vecu saksiju..10l bi odlicno bilo,pa ces da vidis kako se dizu

jun 2013.

presadi ih u vee posude,dobre su biljke... rasti e one i u ovima,bit e 'sitnije' a kad narastu ea imati mo~da problem izvrtanja...a treba ih i esto zalijevati u ovim manjim posudama... sada su ve tolike da ih mo~ea gnojiti....samo presadi

jun 2013.

u planu je bilo presadivanje u 12 L nemam vece trenutno...... da li ima ko iskustva sa ph metrima iz oglasa? zute boje, cijena od 100 do 130 kuna? razmisljam da ubodem taj pa da vidim na cemu sam......i sa friskom i sa odstajalom

jun 2013.

ja posjedujem jedan takav i odrauje posao sasvim dobro... @jack zato ato se ljudi hvataju gnojenja prerano i onda dolaze na forum sa spaljenim biljkama i otvaraju nove teme s naslovom POMO!!!
BladeZMAJ

jun 2013.

Pa u biti svojski se moraa potrudit da spalia biljke..eto ja se u indooru trudio spalit ih nisam uspio...a gnjojenje samo po sebi ce odlucit oa brat 300g ili 60 g....pa sad kako ko voli

jun 2013.

onda idem po taj zuti pa da picim dalje s jednom brigom manje
grga77AMBASADOR

jun 2013.

bice to dobro sam stavi vee posude i mirna bosna a gnojio ili ne tvoj odabir probaj pa vidi ka se ponasaju svaka je biljka za sebe kao i mi ljudi cuda li udnih....
loopAMBASADOR

jun 2013.

@Jack @metalmaniac, kontam da je to ipak dobar savet za po etnike, im uvedea ubrenje u pri u,po inje talo~enje soli oko korena,a to podrazumeva "flush" i sijaset drugih stvari,tako da je bolje,barem za po etnike,da se ne igraju sa prihranom prvih mesec dana-ako je dobra zemlja,naravno-poato obi no bude viae problema kasnije.... e sad, apsolutno se sla~em,expirienced grower mo~e (i treba) hraniti biljke im proceni,niata im nee faliti :)
CreativeLEGENDA

jun 2013.

vrijede svaku lipu.

jun 2013.

nisam joa nabavio ph metar, ali koliko vidim rast se nastavlja bez problema...... previae kiae i malo sunca....izgleda da je to najveci problem zasad hvala ekipi na mialjenju i komentarima razmialjam da otvorim dnevnik....

jul 2013.

sve 5 sa svim :-) jel se ovo da kak zbrisat?

jul 2013.

koje ovo, tvoj post ili cela tema, teme se ne brisu, mogu samo da se prebace na neko drugo mesto, tipa dnevnik ili graveyard ;)
BladeZMAJ

jul 2013.

A kaj to to no?

jul 2013.

najrae sve paranoja me pere pa razmialjam od a do ~

avg 2013.

ljudi.....jel ovo normalno?za ranu fazu cvjetanja?

avg 2013.

:signs053:

avg 2013.

malo me slike zajebavaju veli da je slika prevelika a ima 32 kb wtf 2626.IPB ne kuzim zakaj imam samo 12.51 kb za sliku od 600 kb nece opet niti s tim niti bez toga....

avg 2013.

Koliko vidim na toj sli ici rekao bih da je rije o pregnojavanju. Prvo u itaj svoju sliku na ovu stranicu http://ipiccy.com/, e onda na lijevoj strani imaa opciju Resize image, klikni na to i resajzaj ga na 800x600, sejvaj i onda u itaj vamo prek tog ato si i ovu prethodnu u itao.

avg 2013.

ispiranje je pomoglo a pomogla je i kiaa ;-)

avg 2013.

Cao,imam problem sa biljcicama,nesto ih gricka i pravi rupe po listovim,i ima kao neka bjela prasina po njima,sta bi to moglo biti molim vas pomozite mi,da ih izljecim,ili da im pomognem,Hvala unapred i evo slike

avg 2013.

Ja mislim da ti od muhe pravia slona ili sam ja orav al tim biljkama nia ne fali. `ta ti se toliko svidio vlastiti post da si sam sebi dao lajk :signs053:
TarzanZMAJ

avg 2013.

evo pogledaj ovo ,, steta bi bilo da je to, ali neki tvoji problemi su tu opisani u simptomima pa pogledaj jel to to,,

avg 2013.

Ma reko lakse ce se vidjeti ako izroni na povrsinu posta,posto sam novi,imam problem sa tim tackicama po listovi npr"sinoc sam primjetio tackice bjele,jutros pogledam kad rupice i oko rupice zuto,susi se listic i npr na vrhu kako izlaze novi listovi sve nesto pocelo jest vrhove listova???sta bi to moglo biti,nema nista,al sam primjetio na drugoj biljci kao neki bjeli crvic,valjda larva,?!hvala na odgovoru

avg 2013.

Ma reko lakse ce se vidjeti ako izroni na povrsinu posta,posto sam novi,imam problem sa tim tackicama po listovi npr"sinoc sam primjetio tackice bjele,jutros pogledam kad rupice i oko rupice zuto,susi se listic i npr na vrhu kako izlaze novi listovi sve nesto pocelo jest vrhove listova???sta bi to moglo biti,nema nista,al sam primjetio na drugoj biljci kao neki bjeli crvic,valjda larva,?!hvala na odgovoru
TarzanZMAJ

avg 2013.

moguce da imas spajdere oni ostavljaju bijele tockice..a za larve mozda ovo "Buaa i listova (Leaf miners)  na listovima jedu i kopaju rovove u koje pola~u larve. Prepoznat ete ih po izrezbarenim linijama na listovima. Protiv ovih nametnika djelotvoran je neem." i daj pogledaj https://www.vutra.org/topic/10953-tmv-tobbacco-mozaik-virus/ i procitaj simptome.....

avg 2013.

Sad sam gledo,nisu busaci,jel to ofirno uzeti posto zivim u svedskoj,jer kad sam uzmao zemlju pitali su me za sta ce mi,i gdje ima da se uzme to ulje NEEM?!a redovno idem u KRISTIJANIJU,ako ste culi za nju,imaju tezge svjeze vuve i hasha i lizala nekakva!!hvala jos jednom za ljubaznost!! Peace
weedoyeLEGENDA

avg 2013.

pokusaj te nametnike srediti prvo sa h202 i vodom a ako nece kupi neem. a ako te pitaju sta ce ti, kazi kupujem za kevu, njoj treba, ja se ne razumem, tako ja kazem i mene nervira kad se prodavci raspituju za sta ti treba al verovatno misle da ce tako da budu ljubazni...

avg 2013.

Danas sam bio u jednom shop-u za zivotinje,i razgledao sam malo,i vidio sam NEEM ULJE,u nekoj maloj flasici sa pipom,al ima vise nekakvih vrsta i one su namjenjene za kozu tako nesto,neznam bas dobro jezik posto sam tek dosao da zivim ovdje,al jel to to?! ako je to,kako so to upotrebljava ili nanosi na biljku?! HVALA
TarzanZMAJ

avg 2013.

ako je to neem ulje onda je to to, ulje je takoder namijenjeno i lijecenju ljudi tako da te nebi trebalo brinuti ako kazu da je za kozu ili nesto drugo,, Primjena: Na jednu litru vode stavite 10 do 30 ml nim ulja (1 do 3 jušne žlice) i 1 do 3 ml tekućeg detergenta (¼ do 1 čajne žličice) , te prskajte biljku za zaštitu. Svaki put prije upotrebe napravite novu mješavinu.

avg 2013.

To "TARZANE"to mi treba,nemogu da ih gledam kako ih nesto gricka,hvala puno za pomoc,dobro funkcionisete svi na sajtu,valjda smo svi na PRIRODNOJ BAZI!!!!hahahah

avg 2013.

Vazno je znati da Neem ulje nije otrov niti nista slicno. Neem ulje samo privremeno onesposobi nametnike tako da se spricanje mora ponavljati,konstantno i kroz cijeli grow Znaci neem ulje kao prevencija :thumb: ali kao trajno rijesenje bojim se da ne:) Postoji i Neem prah koji se dodaje kroz zaljevanje isto kao prevencija...navodno je bogat dusikom pa je dobrodosao u vege fazi. ali evo bitno je naglasiti da to ipak nije rjesenje i da se na to nesmijemo previse osloniti. Visoka temp.niska vlaga i evo glavobolje:

avg 2013.

Sve je to ok,jedna bocica od 30ml kosta 13eura,a jedna doza na dan je 30ml,a imam samo dvije biljke,isplatil se to?!

avg 2013.

Normalno da se ne isplati jer po toj ra unici troaia viae nego da kupujea za puaiti. Probaj nai u nekoj specijaliziranoj trgovini za vrtlarstvo vee pakiranje od litre il tako neat. Ak kod nas sve se mo~e nai mora se mo i tamo.

avg 2013.

Isplati se sigurno da se isplati...ja sam spreman svasta napraviti da bi sacuvao biljku..Nametnici se pojavljuju ako im odgovaraju uvjeti,znaci visoka temperatura sto njima odgovara a nama i biljci ne ali je to uobicajen problem kod growanja u ovo doba godine a i niska vlaga koju nametnici obozavaj a i ona zna biti problem ako nemamo nekakvo adekvatno rjesenje. Znaci svi problemi krecu manje-vise nasom krivicom. najbolja alternativa su dobri uvjeti u boxu a kada se vec dogodi invazija bestija e onda mislim da bez kemije nema rjesenja...nazalost;)

avg 2013.

Opa ja neznam kak se tebi isplati ak je dnevna doza 13 eura za jednu biljku ato zna i za dvije bi mu trebalo 26 eura, prera unato u kune to je 180 kuna, ato je moja dnevnica, a treba pored toga i ne im sebe prehraniti.
TarzanZMAJ

avg 2013.

nigdje ne pise da mora svaki dan prskati neem-om to je on napisao.. i ko kaze da mora bit neem nek nabavi neki insekticid i to je to, i nek pocne citat forum sve mu pise....

avg 2013.

Ulje kosta 59kn 50ml i takve dvije bocice su dosta za cijeli grow...neznam od kuda vam da je dnevna doza 13e pa nesprica se sa cistim uljem ipak se to malo razrijedi sa vodom ...zar ne?! nesprica se svaki dan nisam to nigdje napisao :read: ...jednom tjedno je sasvim dovoljno ali evo ponavljam...ulje je efikasno kao preventiva i eventualno za tripse ali za kojekave zute,crne...nista bez kemije.pozdrav :pilot

avg 2013.

Idi na Google i kucaj NEEM OLJA PRISET,vidjeces koja je cjena za 30ml,129 svedskih kruna ili 12.90e za 30ml,ako je dovoljno do kraja growa 50ml,onda nije problem,al pise za jednu upotrebu 30ml NEEME i 1 litar vode i cajna zlica tecnog deterdzenta ,imas gore post!!

avg 2013.

pise na google da mozes postati vlasnik jahte i kuce ...samo jednim klikom haha Tu smo da podjelimo iskustva..netko je brutalniji u koristenju Neem ulja vjerovatno iz razloga jer zeli to rjesiti bez puno natezanja ali nazalost na taj nacin se nista nerjesava osim ulja iz bocice. Ja vidis stavljam 3ml ulja na litru vode i listovi budu masni totalno a to je poanta spricanja neem uljem
TarzanZMAJ

avg 2013.

"Na jednu litru vode stavite 10 do 30 ml nim ulja" nemoras odma najvecu dozu stavit,, hahah eto opa cupa ti je rekao,,, i jos bih samo dodao da ti sigurno ne trebas radit otopinu s litrom vode na te 2 male biljke.. :thankyou:

avg 2013.

e bas to...malo sam u dimu pa nisam o tome razmisljao...stvarno koji ce ti krc dvije litre za dvije biljke---tarzane :thumb:

avg 2013.

Opa cupa puhni koji put,u mom smjeru,jel tvoj proizvod purnjas ili od lidera?!ok znaci 10ml na litar vode,hvala za odvojeni trud!

avg 2013.

Nista dileri 0 bodova...samo vlastiti uzgoj a to zelim i tebi sto prije :thumb:

avg 2013.

I ja Jedva cekam,na ovoj velkoj imam vec cetri pistola,ako se tako kaze,a velka je oko 33-34cm.

avg 2013.

na zalost, ne kaze se tako... bilo bi vreme da naucis sta zapravo imas ;)

avg 2013.

Pistils ili zenski pol biljke,sta ce biti,mozda se nerazumijem u grow toliko,jer sam prepustao majci prirodi to,vjeruj mi da si jos malen za neke stvari koje su mi prolazile kroz ruke inace sam iz SARAJEVA tacnije ILIDZA,al sad zivim daleko od tih sranja!!! Svi smo mi ovdje da pomazemo jedni drugima jer imamo jednu zajednicku stvar a to je VUVA,ovo mi je drugi unutrasnji grow,a novi sam na sajtu,i citam koliko stignem,niko nije naucen rodjen pozdrav..Hvala na razumjevanju

avg 2013.

ajd, iznenadi me

avg 2013.

Pogresno si shvatio,al ok,Peace!!! :joint:

avg 2013.

jel ima ko ideju kakve ~ivine grickaju one male listove koji idu iz vrhova......?list je pregri~en i visi sa vrha to je pocelo u zadnjih par dana nisam primjetio niata pregledom lia a i vrhova grickaju iskljucivo vrhove

avg 2013.

Imao sam takav slucaj neki dan i uzeo sam to ulje neem sto su mi iskusni clanovi predlozili.Jel ti kao smee po vrhovima,i grickaju samo list,a drsku lista ne,probaj i ti sa NEEM uljem,meni je pomoglo,nadam se da ce i tebi..

avg 2013.

Imam jedno pitanje za tebe "PowerSeed"! Bilka ima odprilike 2 ili 2 i po mjeseca,a pokazala je spol,na tri,cetri mjesta ili odozgo cetri grane,a mislim da se nije dovoljno razvila,vidi sliku i imas li kakav PRIJEDLOG,za ovaj slucaj???a sjemenku sam uzeo iz nekog nenormalnog cicka koji mi se svidio!!! mislim da je neki skank?! evo slike

avg 2013.

Ta biljka na prvi pogled odaje da se razvijala sa premalo sunca, tj. svjetlosti. Zato i je takva zakr~ljala i mraava, al bez obzira na to ak velia da je pokazala spol onda bude po ela cvijetati i ti joj nemo~ea nikako pomoi viae da se bolje razvije. Sve ato ti je initi je po tvojoj prosudbi po potrebi po eti davati gnojivo za cvat i to je to. Jedino na emu gubia zbog nedovoljne razvijenosti biljke u vegetaciji je koli ina koju ea ubrati, tako da se nemoraa brinuti jer ea sigurno imati neat za zapaliti od nje. Bude ti power joa objasnio, ipak je on pro bro :thumb:

avg 2013.

Kontam da je bacim koji dan na 5000lumena ,da ubrza rast,a nisam bio tu neko vrijeme pa je bila pored prozora bez ikakve svjetlosti,da nebi izgorila..hvala!

avg 2013.

Da, odmah je bilo uo ljivo po njoj da je vegetirala u nedostatku svijetlosti, al ata je tu je. Ako si je odgojio na prozoru malo je zahebano je sad bubniti u box zbog svijetla i re~ima. Da budem iskren kod mene to bude obrnuto pa iz boksa ih premjeatam van, a u tvom slu aju stvarno neznam kako bi to utjecalo na biljku i dali bi joj mogao izazvati neki stres zbog toga. Postoji mogunost da je bubnea u box i vratia je u vegetaciju re~imom 18/6 pa kad malo oja a i dobije na lisnoj masi joj promjenia re~im na 12/12 i onda e ti po eti cvjetati. Ima i druga opcija koju bi ja mo~da pokuaao, a to je da je prebacia u box na cvijetanje, re~im 12/12 ali da izbjegnea mogu stres od selidbe s prozora u box pazia da nastavlja dobivati svijetlo u istom razdoblju u kojem ga je dobivala i na prozoru. 5000 lumena nije savraeno jer je neki minimum za jednu biljku oko 6000 iako ja dok sam radio indor po biljci sam uvjek ra unao da dobija minimalno 7500. Nadam se da znaa da su ti za vegu potrebne ~arulje daylight od 6500 kelvina, dok za cvijetanje 2700 kelvina, tako da ata god odlu ia obrati pa~nju na to jer se sa spektrom svijetlosti i re~imom nije za zezati, da nebi cura dobila mudica :) Eh da, i sa ekaj joa koji koment od ovih ~njara iskusnjara tu da nebi bilo da sam te ja naveo na neko zlo :vb_devil: , jer ovo ato sam ti rekao je ono ato bih ja napravio na tvom mjestu, a mogue da netko ima i neko inteligentnije rijeaenje :cool44:

avg 2013.

Hvala na predligu,sacekat cu jos koji savjet,valda ce nesto pozitivno!

avg 2013.

sve je napisao no joke, nemam nekih pametnijih saveta... trebao si razmisljati o biljci tih dva dva i po meseca, sad je to sto je, ili revegetacija ako hoces da bude vece ili nastavi cvetanje ali je neophodna adekvatna lampa po (pitanju boje svetlosti) i vise lumena... i strpljenja bar dva naredna meseca uz adekvatnu prihranu @no joke, nisam ja pro bro, pogledaj sta mi pise na profilu "an amateur grower..." ;)

avg 2013.

Haha,PRO BRO,dobar nadimak,no homo,pa sta bi bilo ako je bacim u revegetaciju,sta ce biti sa ovih dlacica sto su izrasle..i ako je bacim u reveg,to znaci nastavlja rast do kada ja hocu?

avg 2013.

jest, zaboravi na dlacice i pusti je da se razvija koliko hoces, posle na 12/12 i zavrsis cvetanje... al napominjem da treba lampa bar sa 10.000Lm (npr. hps 110w... minimum 100w, optimum za 1 biljku 150w) ili jaca, onda si napravio posao... ako ces nastavljati vege mozes je i topirati da se malo razgrana

avg 2013.

To mi radi,a jel puno za jednu biljku toliko lumena 10000 lm,da se nezapali i ispusi sama.Dobro uzecu joa 5000lm.Hvala za pomoc i koje da uzmem djubrivo zeleno za vegu,?

avg 2013.

Zna i ako je revegetiraa onda gnojivo za vegu. Lumena nikad previae i lumeni ne pale biljku nego visoka temperatura. Zna i uzmea joa 5000 lumena od 6500 kelvina i deri na re~imu 18/6 dok ne odlu ia da se dovoljno razvila za cvijetanje. I sretno :thumb:

avg 2013.

Izvinite sto zapitkujem,hvala na pomoci!pa se cujemo tamo oko cvjetanja,mozda ce mi trebati mala pomoc!

sep 2013.

e ljudi jedno amatersko pitanjce po pitanju hranjenja biljki....... ..........kako znam kad nastupa onih zadnjih dva tjedna kad viae ne dajea plantelicu nego samo vodu?? stvarno nemam iskustva s ovom fazom jel je joa nisam doeako nikad do sad.... stanje trihoma je prete~no zamueno sa vidljivim prozirnim gljivicama a tamnijih joa nema znam da joa nije gotovo za berbu.....koliko traje da zamuceni potamne?....to je direkt vezano za prihranu znam da ovisi o opim uvijetima kao i genetici, ali ono.... isto iz iskustva, poato ga ja nemam
TarzanZMAJ

sep 2013.

imbra po slikama od tvojih biljkica ja bi sad otp. poceo samo sa vodom do kraja,,, btw odlicne su :thumb:

sep 2013.

Predzadnji tjedan vodu, a onda zadnjih 7 dana bez i ega, tj. na suho.

sep 2013.

fala Tarzan ima da se osuae ko barut ak ih ostavim tjedan dana bez vode nakon dan i pol se ve objese

sep 2013.

Bok ekipa! Evo stavljam par fotkica novog narastaja koji ce ic u indoor, sad su vani u teglama jos uvijek iskoristavaju sunce kolko je to god moguce, planiram ih stavit u indoor kad ce temperature past ispod 10 stupnjeva!Bilj ice zdravo izgledaju, 6 komada ih imam, a sjeme je nepoznato. E sad ono kaj mene zanima je kakve su to linije bijele po njima, ne brine me to previse jer biljke izgledaju zaista zdravo, a i pretpostavljam da je to od neke malene zivotinjice, al opet opreza nikad dosta!
CikariPOZNAVALAC

sep 2013.

to ti je od vode kad zaljevas , ;) nemoj ih zaljevat kad su na suncu
Veni_Vidi_Vici;ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

leaf miners mi se cini da je 3% 10ml na 1l vode, isprskaj biljku, te listove zahvacene odma iseci i baci, u te rovove polazu jaja i mnoze se... :) pogledaj malo ovu sliku ," http://i.imgur.com/pgjvSPd.jpg " cini mi se isti problem kao i kod tebe ;) sretno ! ili sacekaj nekoga od iskusnijih ;)

sep 2013.

Da to je isti problem! Prije sam ih mislio odrezat, al sad sam siguran da cu ih SAD odrezat :D hehe fala na informaciji!

sep 2013.

lisni mineri su ti to 100% -nametnik. potrazi si ga na netu... edit : vidim da mislis kombinirati out i indoor..pa bi ti samo zheljela reci tj.naglasiti... koliko je bitno biljke sto zdravije unjeti u indoor...jer..ako uneses stetnika ili nedaj boze bolest u indoor...ajme majko.. zato gledaj da ti biljke i zemlja ( ali i posude ) budu sto je moguce chishce kada ih budes unosio.. mozhesh uzeto 3 ili 5% hidrogen peroksid i sa laganomotopinom pospricati povrsinu zemlje-da barem malo dezinficiras... isto tako i posude izvana dobro ocistiti i naspricati sa hidrogenom + posebno dolnji dio posude-koji je cesto vlazan i odlican je medij za rast i razoj bolestina i shtetnika.. sretno.

sep 2013.

Lisni mineri(leaf miners) Ove male ~ivotinjice jedu I iskapaju rovove na liau u koje pola~u larve.Poprili no teako ih se mo~e rijeaiti.Mo~ete prepoznati da je biljka inficirana lisnim minerima tako ato ete vidjeti da su na listovima izrezbarene linije.Zbog oate enja listova,biljka postaje osjetljiva na patogene,gljivi na oboljnja te urod biva smanjen. Neem ulje e pomoi da se rijeaite ovih nametnika. Slika 3,4 ateta ima i tema o bolestima i nametnicima :) https://www.vutra.org/topic/9910-kompletan-vodi-za-bolesne-biljke-probleme-sa-nametnicima-i-ph/

sep 2013.

Hvala na brzim i tocnim odgovorima, jos jedno pitanje mislite da je ok drzat biljke(koje vegetiraju) vani po noci kad temperature padaju oko 15-12 stupnjeva? Dal da ih pokrim s necim?Razmisljao sam o tipa nekim cvrscim najlonskim vrecama po kojima bih izbusio neke rupice da zrak samo cirkulira :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se