VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaMolim pomoć
LEGACY

Molim pomoć

30 odgovora2,399 pregleda

apr 2008.

Lijep pozdrav svima ovdje, dugogodianji sam puaa i odlu io sam neato malo uzgojiti tako da ve dulje vrijeme itam ovaj forum. Nabavio sam kvalitetne femi sjemenke. Nakon ato je ona bijela stvar ica izaala iz njih preselio sam ih u aau s humusom kojeg sam prethodno zalio i to sve pokrio folijom i ostavio tako 3 dana. Taj bijeli korijen se lijepo ukopao u zemlju i izbacio onaj deblji dio ( sjemenku ) u visinu oko 1,5cm. Nikakvo se liae joa nije pojavilo. Sada me zanima sljedee: dali bi bilo vrijeme da skinem tu foliju s bilj ica ili ekam joa koji dan, trebam li ih po eti izlagati Suncu? Trebam li ih joa neko vrijeme ostaviti u mraku? Da ih mo~da stavim pod kakvu lampu? Napominjem da ih namjeravam preseliti da rastu vani, samo mi treba kakav savjet ato da radim u ovoj osjetljivoj fazi jer joa nisam naaao nikakve upute baa za ovu fazu rasta, a zavolio sam bilj ice i nebih volio da mi riknu...
ranromENTUZIJASTA

apr 2008.

stavi ih ispod neonke ili stedne zarulje. broj neonke nek ti bude 860 ako nema 765 mozes nac lako i dr~i ih tako 10-12 dana i onda presadi vani u zemlju ali zemlju izmjesaj sa humusom.
choki123POZNAVALAC

apr 2008.

Zaato kad mo~e i van na Sunce...? Slobodno ih baci van ako je pogodno vrijeme,ali prije toga pro itaj sticky teme u Vanjsko Uzgajanje podforumu,i nemoj napravit glupost. Koja je sorta?

apr 2008.

Sorta je Greenhouse AMS, nabavio sam je sa ovog hrv. sajta. Preporu io mi ju je jedan frend koji je imao dosta uspjeha s njom prilikom outdoor uzgoja. Na~alost, ovjek mi viae nije dostupan pa mu se nemogu obratiti za pomo. Vrijeme je kod mene malo sun ano, pa kiaa i tako ve par dana, nije hladno i mislim da viae nee biti mraza. `to se ti e same sadnje, tu sam jako dobro upuen ( stara mi je vrhunska vrtlarica ), samo me zanimalo ato da radim dok je biljka tako mala i osjetljiva

apr 2008.

Ako pitaa mene skini foliju i stavi za par dana (cca 7) na prozor a posle toga ako stvarno ~ivia u istri mo~ea dat van bez problema. nije ti ganja tako osjetljiva :D
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

To no tako jarane,dr~i je joa malo kod kue na sigurnom dok se ne osovi na noge hehe,stavi pod koju neonku,tih prvih par dana moa sa upalja em izgurat hehe... sritno

apr 2008.

Ok, hvala narode. Dr~at u ih pod umjetnim svjetlom dok ne proe ovo obla no vrijeme, onda ih stavljam na sun anje. Mislim da e biti ok- ju er su se na nekima sjemenke po ele otvarati i izlaziti listovi, i dobile su one bijele dla ice...
GreenManAMBASADOR

apr 2008.

Inace ta folija ti uopste nije neophodna.
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

Koje bile dla ice,malo je rano za bile dla ice...?
elephant0rAMBASADOR

apr 2008.

Ma vjerovatno misli one jaako sitne povrsinske na stabljici/listu koje su sluzile nekada u povijesti, ili jos uvjek sluze za zastitu od nametnika/sunca il nesto trece..

apr 2008.

Po stabljici, jako malen sloj tih bijelih mrvica, kao neka sitna, sitna pau ina. Vdi se samo jako izbliza. `ta ne bi trebalo tako biti? Nakon tretmana ~aruljom najvea je narasla na oko 3cm, puno br~e raste negoli sam o ekivao. Foliju sam skinuo sa svih i sada dobivaju svjetlo. Ina e, offtopic, prije 7 dana sam, experimenta radi, jednu sjemenku bacio u vrt, prekrio humusom i dobro zalio. Nisam je uope germinizirao niti pazio kako postavljam. Danas sam vidio da je niknula, izgleda sasvim ok, samo je i dosta korova oko nje izraslo...
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

Ahaaaa....to ti je ka novi sloj ko~e,tako si ona deblja stabljiku... A propois te vanjske,pro ealjaj malo Vanjsko uzgajanje,s tim ti ak ima viae zajebancije,bar mislim... Taj korov po upaj,niata dobra od njega... Ako imaa mogunosti ih ostavit u stanu...mislim da ti je to bolje,imaa veu kontrolu,joa si rekao da su fem sjeme... Bilo bi ateta da te napadne neato u vrtu,ili da ti poatar slu ajno uleti u vrt hehe...

apr 2008.

Poatar mo~e tamo uletit jedino ako je mrtav pijan, mislim da ni nezna ato je ganja, a bilj ica se zasad jedva vidi, dobra je lokacija, okru~ena ~ivicom od drugih biljaka, itao sam dosta vanj.uzg. korov u naravno po upati, vrlo oprezno dakako da ne oatetim biljku...neu se puno sekirati oko nje...naravno radije bih da uspije i dati u sve od sebe...ali ipak ini mi se da sam je malo prerano zatukao u zemlju... emo vidit
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

U mom kraju esta pojava...:)

apr 2008.

I u mom isto...:)...ali od tolikih vrtova nee valjda baa u moj odletit...
ranromENTUZIJASTA

apr 2008.

isto ti pazi da se to ne vidi

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se