LEGACY
2. sezona s problemom !
27 odgovora3,315 pregleda
kocka66
ISTRAŽIVAČ125 REP50%
→ Entuzijasta
kocka66ISTRAŽIVAČ
nov 2008.
nov 2008.#1
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?SJEMENKE
2.Koliko su stare vaae biljke ?25 DANA
3.Koliko su visoke vaae biljke ?20-33CM
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ?12L
5.Kakva je vaaa zemlja (Sa
ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, )COMPOSANA ZA CVIJETOVE, GLINENE KUGLICE, SASTAV GNOJIVA OD PROIZVOAA
6.Kako
esto zaljevate i kakvu vodu koristite ?DO SADA 1 NA DAN SA 3DL VODE
7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ?6.8-7.2 OD PRIJE TRI DANA 7.3
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? JO` NI`TA
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi
nu) ?HPS 400W
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?PRIJE 50CM SADA 70CM
11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?SOBA 4x4
12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ?U POETKU 28-29, SADA 24-26
13.Koliki je ph zemlje ?JO` NE ZNAM
14.Dali ste uo
ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ?BILO JE LEPTIRA I KOMARACA
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?SECOND GROW
Prvo upitnik a sada malo opisivanja, prvo ~elim sve pozdraviti nakon du~e vremena, krenuo sam sa drugim grow-om joa bolje naoru~an i sa joa veim apetitom ali joa uvjek ne mogu bez vas, dobri ljudi, pa krenmo redom:
1. prva greaka za ovaj grow bilo je ato sam tek niknute biljke previae pribli~io ~arulji 45-50cm i kada sam to sku~io uvidio sam posljedice koje sam uspjeano sanirao, nadam se .....
2. trenutni problem odkada su narasle (25.dan - 15. dan od presivanja u tegle od 10-12-L) je da neke dobivaju ~ute pjege, svim curkama se vrhovi povijaju i malo su po~utili, jedna biljkica zadnjih 5-6 dana stalno ima spuatene listove i nikako da joj ih dignem gore (sumnjam da je takva sorta).
3. curke su ina
e na 24/0 od prvog dan, vodu koju sam u po
etku koristio bila je iz slavine koja bi odstajala 24 sata, iskreno mislim da je i ona kriva za sve (PH ne mogu pouzdano ustvrditi jer koristim lakmus papire kao i zadnji put kada sam isto imao probleme) voda je puna kamenca jer bi u loncu nakon par dana sve bilo bjelo ( ebem ti vodu) Sada koristim vodu od frenda koja je iz bunara i joa pri tome analizirana u institutu - PH 7.32m, klora 0, kloridi 31.9(dozvoljeno 250mg/L), nitrati 12.6(dozvoljeno 50mg/L), mineralna ulja 4.8(dozvoljeno 10 ug/L) itd.. uz ovu vodu dodaje i vodikov peroksid (3%) kako bi ih malo vratio u normalu.
Zaklju
ak svega: Iskreno mislim da je po
etak s vodom bio loa a uz to joa mi se
ini da ih previae zaljevam pa sam sada smanjio( apricam listove 2-3 puta dnevno + kada se osuai gornji dio zemlje (4-5 cm - probam prstom) 3dl vode (1 ili 2 dana) pa ako to neko mo~e potvrditi bio bi zahvalan. Sada stavljam slike i
ekam vaae komentare. :watchplant:
1. slika neke mrlje na biljci (nije kao kod ostalih)
]
2. savijeni vrhovi
]
3. liaae ~uti sa strane, vrh se savija
]
4. svijanje vrhova
]
5. curka kojoj su listovi spuateni
]
6. krupni plan "box-a"
]
7. joa krupnije - joa jedan vent istih preformansi puae s desne strane slike po njima
8. ~ute mrlje
]
9. vrhovi listova sa strane ~ute
]
POZ......... :wave:
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
ZOKIAMBASADOR
nov 2008.
nov 2008.#2
moguce da je od zalivanja bolje da zalivas tako sto jednom a dobro nego svaki dan po 3dl
ja naprimer imam jako male posude a vrh mi je suv skoro stalno zemlja se osusi za jedan dan ali ja ipak sacekam i odole pogledam dal je zemlja mokra , vlazna ili je vec skoro suva . kad je skoro suva onda dobro zalijem tako da pocne voda curiti odole....
inace zemlja kod dna je skoro uvek vlazna tako da se neboj da ce im se nesto desiti al nesme se osusiti ,
vremenom su biljke vece to podrazumeva brze isusivanje zemlje...
imam ja jedno pitanje uvek mi se na donjim listovima pojave neke cudne tacke nekoliko njih zute jel to moguce da je od toga sto preko noci kad se sijalice pogase vlaga drsticno skoci vent je ugasen takodje ?
kocka66
ISTRAŽIVAČ125 REP50%
→ Entuzijasta
kocka66ISTRAŽIVAČ
nov 2008.
nov 2008.#3
ne znam, mogu
e je, meni ove moje mrlje kao da su znak truljenja korjena, imao sam ih i u prvom gowu i mogu se airiti ako se neato ne poduzme ...
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
nov 2008.
nov 2008.#4
nebih rekao da je do toga rekao bi da se ovi topovi curlaju jednostavno od toplotnog stresa a izgleda kao da je neki deficit nutrienta no
ini mi se da ako si i sam rekao da si malo previae pribli~io svjetlo onda ti je to sigurno to.
dakle kao drugo ovi skureni leaftips ovo bi moglo biti kao pregnojenje no ako ka~ea da nisi gnojio koju to
no composanu si kupovao
e da i ovo ato si mjeaao glinene kuglice sa zemljom to ti je totalna pogreaka jer ti te kuglice zadr~avaju jako dobro vlagu i gnojiva u sebi i ako zaljevaa ti svaki dan dam se kladiti da ti je skroz dole na dnu blato radi tih kuglica koje ti u sebi zadr~avaju i gnojiva i mislim da guaia korjenje .
za sljedei put znaa NE STAVLJAJ FCKNG KUGLICE
i cini mi se da sam vidio def calcija na jednoj slici tamo gdje su ti ~ute mrlje a joa jedno pitanje jel sve to ista sorta jer mi se
ini kao da nije ,,, moraa imati na umu da i razli
iti strainovi imaju razli
ite zahtjeve u svjetlu nutrientima ...
neznam dal si u cvjetanju ali bi mogao ve ih prebaciti i poato ih imaa malo probaj sa individualnim pristupom svakoj biljci.
kocka66
ISTRAŽIVAČ125 REP50%
→ Entuzijasta
kocka66ISTRAŽIVAČ
nov 2008.
nov 2008.#5
To Stoner
Uf, sada si me malo zbunio, krenut u od kuglica - stavio sam ih na dno kante radi bolje drena~e i dodavo red zemlje (10cm) pa onda malo njih kako bi korjen ima ato viae kisika kada prolazi kraj njih,
itao sam dosta na formu i dosta ljudi ih koristi, na hrpi slika se vidi kako su ih
ak stavili na vrh tegle, mislim da su one samo za bolju drena~u ??!!
Ovo sa zadr~avanjem gnojiva malo mi je mutno pa bi molio pojaanjenje ! Jer ako je to sve istina kako u ih gnojiti ?
Da li mi netko mo~e objasniti iz kojeg razloga se vrhovi liaa savijaju i ~ute - nedostatak kisika, ph, praviae vode ili toplina. :watchplant:
Isto me zanima da li je 70cm sada dovoljno visoko da ih ne grije ??
Mislim da mo~da joa u ne
em grijeaim, gledao sam film mr. greena, ka~e da obo~avaju da ih se prska vodom 2-3 puta dnevno za vrijeme vegetacije dok na forumu neki ka~u da se nikada ne smiju zaljevati pod ~aruljom ? `to je to
nije, i zaato :icon_question:
Prvi grow se
inio teakim, mislio sam da u ovaj biti spremnij ali sada me opet trta za curke, ato se ti
e cvijetanja - mislio sam ih danas prebaciti na 18/6 i za tjedan dana ako e mi izgledati o.k. staviti na 12/12 ! Jedino ato me veseli od svega je to, da me njihovo stanje natjeralo da kupim joa neke instrumente - ph tester za vodu,zemlju i vla~nost zemlje - primam se bilje~enja i mjerenja.... nadam se uspjeanog ! :read:
Poz..
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
nov 2008.
nov 2008.#6
ato se ti
e drena~e za to se koristi siropor a ne hydroton (glinene)kuglice koje zadr~avaju vlagu i gnojiva jer su porozne...
aa ato se ti
e prskanja biljki to se radi po potrebi u vegetaciji osobno to ne radim ali dam se kladiti da bi mogao poraditi malo na toj vla~nosti a ato se ti
e ovog ato se curla i ato je skureno moglo bi biti nedostatak jednog od mikroelemenata moja sumnja se baca na nedostatak bakra malo si pro
itaj o tome
moj savjet bi ti bio jedna doza supervit-a uff to bi ti ljepo sjelo ili bioheaven ili bio rhizotonic ima nesto i u zg-u za kupit nije ovo navedeno ali mi se cini da nije lose i Era je nesto bio spominjao za ta gnojiva Haifa Chemicals i cini mi se da nije to lose :D
kocka66
ISTRAŽIVAČ125 REP50%
→ Entuzijasta
kocka66ISTRAŽIVAČ
nov 2008.
nov 2008.#7
ok sada mi je jasno ovo oko kuglica, no kako sada da zaljevam i gnojim (moje mialjenje je da
ekam dok im se listovi ne po
nu spuatati, ispravite me ako grijeaim)
ato se gnojiva ti
e tu stojim loae bacio sam hrpe love a nisam naaao prave omjere koje je propisao Slo-era,nigdje u ZG-u nisam uspio do sada na
i niata od renomiranih proizvoa
a (to ti je kada ~ivia u gradu a ne na selu).
Iskreno imam viae vrsta gnojiva - Composana s guanom 4%5%6%, Plantela sa ekstraktom morskih algi(crvena boca, za cvjetanje) 6:8:8, Asef tekue gnojivo za zelene biljke 8%4%4% i neko tekue mineralno za sobne biljke Vita 6-7-8 pa ako mo~e neki savjet koje da koristim sada za po
etak ili za ovaj nedostatak bakra, s tim da bi volio da mi to joa netko potvrdi od iskusnijih jer zemlja je bila stvarno najbolji izbor i
udno mi je da se tako rano istroaila (u dva tjedna), s prihranom sam mislio krenuti za koji tjedan do 10 dan - mo~da i u tome grijeaim, u velikim su potovima 10-12L a to sam napravio da ato manje moram gnojiti jer mi je to joa uvjek nepoznanica kako u
initi i koliko i u kojim razmacima - stupid me :icon_frown:
Ako netko zna gdje kupiti u ZG-u gnojiva od haife ili biohaven ili supervita bio bi mu zahvalan, znam da sa gore navedenim gnojivima mogu izgurati ali to nije to ato ~elim, fakat se ~elim u ovome usavraiti i upoznati sa svime.....:icon_rolleyes:
ZATO POMOZITE i bit u Vam zahvalan do neba ... :thankyou:
smokin'green
AMBASADOR1.770 REP8%
→ Legenda
smokin'greenAMBASADOR
nov 2008.
nov 2008.#8
ja sam imo slicnih problema na pocetku.Nisam pratio ph vode i oko 30.dana pojavile su se slicne pjege po listovima i listovi su mi se bili objesili.JA SAM PROBLEM RIJESIO TAKO STO SAM LIMUNOM IZREGULISO PH VODE I GNOJIO SA ASEF GNOJIVOM KOJE TI IMAS.Mozes probat prehranit 1 biljku sa gnojivom i vidit kako ce odreagovat.Tako sam ja rijesio svoj problem.A to sve mozes pogledat u mom dnevniku i sam procjeni.SRETNO SA UZGOJEM
smokin'green
AMBASADOR1.770 REP8%
→ Legenda
smokin'greenAMBASADOR
nov 2008.
nov 2008.#9
ja sam imo slicnih problema na pocetku.Nisam pratio ph vode i oko 30.dana pojavile su se slicne pjege po listovima i listovi su mi se bili objesili.JA SAM PROBLEM RIJESIO TAKO STO SAM LIMUNOM IZREGULISO PH VODE I GNOJIO SA ASEF GNOJIVOM KOJE TI IMAS.Mozes probat prehranit 1 biljku sa gnojivom i vidit kako ce odreagovat.Tako sam ja rijesio svoj problem.A to sve mozes pogledat u mom dnevniku i sam procjeni.SRETNO SA UZGOJEM
kocka66
ISTRAŽIVAČ125 REP50%
→ Entuzijasta
kocka66ISTRAŽIVAČ
nov 2008.
nov 2008.#10
Evo joa slika iz bli~e, dvije biljke imaju po dva velika list koja su po~utila pa ako mo~e dijagnoza vezana uz nedostatak bakra, listovi se nalaze pri dnu biljke ...
na gornjim listovima su ove to
kice, na obadvije biljke
trea biljka ima problema sa listovima na vrhu, savinuti su kao kane i ~ute od vrhova lista prema unutra (slike nisu najbolje ali malo se vidi)
Ako je netko imao neato sli
no, slobodno javite da probam ispraviti dok joa nije kasno :sad2:...
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
ZOKIAMBASADOR
nov 2008.
nov 2008.#11
e bas me znima sta je to i meni se to desavalo kad am probao da uzgojim prvu biljku koja je zavrsila nesrecno.. (musko)
ja sam misleo da je tood vlage.....
jel ti radi preko noci vent?
al ipak ti imas hps a ja sam sa stednim radio...
meeni se vremenom ti listovi polako sjabavali da su nakraju uginuli al nisu se osusili nego uvenuli .. pa sam zato misleo da je od prevelike vlage jer se nisu osusili...kao sto sam rekao preko noci mi je vlaga skocila i na 80% pa te pitam kavu ventilaciju imas?
treba podhitno resiti problem al kako??? nemam pojma a hteo bi da pomognem...
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
nov 2008.
nov 2008.#12
eto toliko od mene ovo za bakar je bila pogreaka no sad imam puno kvalitetnije slike pa mogu i bolje vidit :D
nadam se da znaa ato dalje ... :icon_mrgreen:
kocka66
ISTRAŽIVAČ125 REP50%
→ Entuzijasta
kocka66ISTRAŽIVAČ
nov 2008.
nov 2008.#13
Sorry ato se ne javih ranije ali od jutros nisam bio doma pa sve do sada, stvarno naporan dan ...
Zoki
ato se ventilacije ti
e imam dva venta koja od po
etka rade 24h, proto
nost ne znam ali znam da ih svi imamo doma za borbu protiv ljeta, dva samostojea venta, promjera elise 15cm, jedan puae po 400w drugi po biljkama a prozor se otvara po par sati dnevno pa mislim da nije vlaga nego prezaljevanje - danas je btw 3 dan da ih nisam zalio a one ne pokazuju nedostatak vode... stvarno su izdr~ljive kada imaju kuglice u zemlji ...:icon_mrgreen:
Stoner
znam ata mi je raditi, ali ako mo~ea pomoi - s kojim gnojivom po
eti ?(ja bi guano), koliko puta tjedno i koja koli
ina (ja bi jedanput sa pola propisane doze, gore sam naveo ata imam od gno...) s obzirom na kuglice, kojih sam se tako pametno sjeto ...:icon_idea:
ina
e, mo~da su se sada bez vode malo primirile, vidjet u .....
poz ...
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
nov 2008.
nov 2008.#14
neke biljke rjeae svoje problemcice kada udju u cvjetanje to ih nekako boost-a to sam ja primjetio pa eto ....
ato se ti
e gnojiva nije bitno koje je glavno da ima ove elemente u sebi koje sam ti rekao i naravno sa pola doze od propisanog da nebi doalo do lockup-a drugih elemenata a ono ato je malo ja
e pogoeno probaj folijarno jer je to direkt u principu zaobilazia korjen i eventualni ka~em lockup drugih elemenata
uglavnom navikni se na probleme i nedostatke tokom svakog grow-a, u principu to i je umjee uzgoja da dr~ia pod kontrolom njezin unos hranjivih elemenata i u tome naravno ato manje grijeaia i da predvidia eventualnu potrebu za viae ili manje i ega ...
naravno postoje iskustvo a i mjerni instrumenti koji ti poma~u u tom dr~anju da se izrazim balansa to dolazi sa vremenom :vb_kez: tako da ne gubiti nadu i samo dalje ...
moj savjet ti je da si kupia prava gnojiva koja su i napravljena za uzgoj cannabisa zna
i tu je predvieno koji elementi su viae a koji manje potrebni dok recimo univerzalna gnojiva mo~da i nemaju baa pogoeni omjer i NPK a i mikronutrienata ato je itekako jako bitno ... uglavnom snadji se malo i sam nemoj biti jedan od onih koji samo pitaju a ne
itaju
pozz
kocka66
ISTRAŽIVAČ125 REP50%
→ Entuzijasta
kocka66ISTRAŽIVAČ
nov 2008.
nov 2008.#15
Napravio sam sve ato sam mogao, pognojio folijarno sa guanom, zalio vodom i mislim da su se malo oporavile, u vodu za zaljevanje dodao sam H2O2 i time dobio malo kisika za biljke ako im je dolje malo mo
varno ... :icon_lol:
Pitat u joa jednom da li netko ima adresu nekog duana u ZG-u ili web stranicu gdje mogu naru
iti gnojiva koja bi trebao bilo haife ili biohaven ili supervita za uzgoj malenih ... hvala unaprijed
Joa jedna stvar ako mogu napomenuti - sticky od Inq-a nikada nije dovraen, on je odli
no zapo
eo ali bi trebalo joa slika biljki u razli
itim stanjima kada im nedostjae ne
ega, naravno uz objaanjenja, to bi uvelike pomoglo po
etnicima kao ato sam i ja .......:icon_lol:
ako trebate bilo kakvu pomo oko srednjivanja sticky-a stojim na raspolaganju, informati
ki sam pismen pa ako treba pomo poaaljite poruku na p.m.
Poz...
nov 2008.
1 / 15
nov 2008.
nov 2008.