VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPomoc,plizz
LEGACY

Pomoc,plizz

74 odgovora4,867 pregleda
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

E ovako imam bilku staru otprilike 3 mjeseca,obrezivana je ima 2 vrha,i sve je bilo u redu,jedino stoje malo sproro rasla,ali sada se pojavio veci problem,listovi mi zute prvo su poceli oni dole sada primjecujem da i oni gore pocinju!!!Drzim ju vani,ima sunca 8-9 sati na dan,ne gnojim ju,samo cisto zaljevanje!!! Pokuso sam stavit slke biljke ali neznam di se nade url od slike neznam stavit,pa ako moze da mi objasnite i to pa cu stavit!!!Hvala:sick::pat:

avg 2007.

Ajde stavi fotke, odi na www.imageshack.us `kljocni na 'Browse', odaberi sliku sa svoga diska i akljocni 'ok', 'upload' kopiraj 'kod' pokraj kojeg pise Thumbnail for forums 1 i 'paste' taj isti 'kod' u svoj post
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

eo i slike moje biljke koja je malo dobila zute listove!!! http://img508.imageshack.us/img508/6232/dsc00026mf5.jpg http://img267.imageshack.us/img267/9121/dsc00027gc1.jpg http://img250.imageshack.us/img250/171/dsc00028hp6.jpg http://img250.imageshack.us/img250/1787/dsc00029cl7.jpg eo ovaj mali listic je sav zut http://img250.imageshack.us/img250/4997/dsc00030wn3.jpg Eo to su slike,nisu bas nesto dobre,ali valjda se moze primjetiti,kao sto sam reko bio,negnojim biljku,u pitanju je vanjsko sadenje,sunca ima 7-8 sati na dan,i jos primjecujem na vrhovima listova ima onak izgoreno koda je nekom upaljacem palio!!! Stoji u zemlji PH(H2O)-7,11 ph(KCI)-6,89 Organski C-11,20% Organska tvar-19,02% Ukupni N u suhoj tvari-1,04% Ukupni P u suhoj tvari 0,73% Ukupni K u suhoj tvari 1,20% E to je od zemlje!!!I zanima me dali njoj mozda skodi previse sunca pa zato ima spaljene vrhove??? Eo ako mi mozete pomoc s tim informacijama sto sam vam dao Hvala!!!Pozz
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Eo stavio sam slike i podatke u novi post pa pogledajte molim vas!!!pozzz
PampersPOZNAVALAC

avg 2007.

1. premale slike 2. krivi link s imageshacka 3. biljke si prekasno zasadio, PREKASNO 4. nije vrag da si ih vec u toj fazi gnojio? to nemoze bit dobro. spalit ces korijen, jos su preslabe 5. mislim da su u banani jer su prekasno zasadjene, inace zuti listovi u ovoj fazi ja kontroliram destiliranom vodom, ali posto je outdoor problem nebi smio bit PH.

avg 2007.

nebi nista sad prisrao da mu nisam objasnio korak po korak... Ne vidi se nista qrca
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

A koji link trebam uzet od ona 3???I reko sam da nisam gnojio,a ne da sam gnojio!!!!
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

[bez sadržaja]
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

prijatelju sto ne stavia malo ve u sliku-nista ja ne vidim

avg 2007.

Nacrtano ti je tu: http://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/2218-pomoc-plizz.html I nacrtano ti je tu: http://forums.vutra.org/sve-i-svasta/2172-imageshack.html Ajde evo za svaki slucaj jos jednom:
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Po svim ovim savjetima i svemu zakljucio sam da je 100% problem to sto fali (N)!!! Pa da vas pitam kako to nadoknadit???Kako to dat biljci???
PampersPOZNAVALAC

avg 2007.

Malo pretrazi forum, ili naslovnu stranu vutra.org-a....
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Pa jesam al nenadem!!!

avg 2007.

a predragem ???
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Dali mi neko moze jednostavno odgovoriti na moje pitanjke a ne da me stalno saljete da gledam negdje!!!Nisam nasao nigdje da sam nasao nebi pitao!!!
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Evo potrudio sam se pa sam usliko nove i vece slike da vam pokazem sta mi je sa biljkom,i neshvacam jos jednu stvar,moja biljka kao da cvijeta pogledajte vrhove i to koda cvijetovi rastu...ona je bila prije veca samo sto je obrezivana,ali jel moguce da vec cvijetovi rastu??? evo na ovoj slici mozete vidjet kao cvijet!!! i eovo je slika listova zutih sa biljke,i onaj na vrhu koda je paljen...!!! eo to je sve od slika,pomozite mi ako mozete!!!
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

evo nove slike i vece,pa mi sad recite zasto listovi zute ako znate???I nije mi jasno sta je ono po vrhovima i biljci,biljka izgleda koda cvijeta...!!!stara je 3 mjeseca,bila je veca al je obrezana!!! evo ovo na vrhu!!! evo i ovdje se dobro vidi!!!
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

[bez sadržaja]
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

e ja sam stavio nove slike i vece i sve,sam sto se nece pojavit vamo,ja ih imam kad odem da pravim novi post pa onda ispod di su svi postovi,probajte otic tamo pa vidite dali i vi imate te slike tamo!!!Pa mi odg ako netko zna!!!
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

biljka ti je procvala to je o ito,samo sto je vertovatno u puno loaoj zemlji, ak nisi ni tu malu saksiju napunijo do vrha,niti presejao zemlju,voda sa kojom zalivao takodje nista ne znamo o njoj.... To je razlog tvojim problemima
InqAMBASADOR

avg 2007.

Prebavio sam Erin post i obrisao onu temu jer ima identicne postove kao ova ovde... Vidim da si se izvinio sto si otvorio novu temu i da ti nesto nije ok sa postovima ali kada ih postujes oni su tu... Probaj da refresh-ujes stranicu ili da ugasis browser i udjes ponovo.

avg 2007.

evo posavjetovao sam jucer malo clana lud-mlad ehehhe...ipak je lakse uzivo neko preko foruma skontati u cemu je problem...biljka je sasvim uredu...malo se covijek uplasio biljku je samo malo potparilo sunce...para ju je spalila i pojavile su se opekline na listovima nista posebno...biljku sam vidjeo stvarno je lijepa i pocinje da cvijeta...bit ce nesto od nje ipak eheheh...nemojte mu zamjerit sto nije dao sve podatke jos je dosta neiskusan ali ispast ce od njega dobar grower..:)
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

Makaveli-izvini ali sta pri aa -kakve opekotine od sunca...?? Ako niste sigurni u svoju pomo ne sirite dezinformacije biljka opate ne izgleda dobro jer bi mogla puno bolje,Jeba je sto po slici cveta vec neko vrem.Ina er to odmah u vre u ,presejati zemlju...ako nista drugo onda napravit bone i blood meal- i nahraniti dobro Ako ne znas kakva ti je voda doma -zalivaj kisnicom ili vodom iz studenca-potoka..
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Sad vise stvarno neznam sta napravit...!!!Ma biljka cvijeta tek 3 dana danas je treci dan,necvijeta dugo,i znam da bi mogla PUNO bolje izgledat,ali samo da ona izdrzi do kraja cvijetanja da dobijem nesto hedova,a sto se tice zutih listova to me ubija i neznam kako da sprijecim,da pognojim zemlju malo???Kakvim gnojivom???:ohno:
Lud-MladISTRAŽIVAČ

avg 2007.

evo usliko sam sada sliku di se tocno moze vidit sve zuto lisce!!!

avg 2007.

evo slo ja se ispricavam tebi i ostalima nisam htijeo siriti dezinformacije ali mi je lisce izledalo bas kao spaljeno kad se spali prevelikom vrucinom...znam da bi biljka mogla i bolje izgledat ali sam samo htijeo reci da biljka ne izgleda tako lose s obzirom na sve... evo ak sam nekog uvrijedio ja se ispricavam i nek se moj prethodni post obrise...
PampersPOZNAVALAC

sep 2007.

Makaveli stari indoo grower... naviko vec na opekotine od lampe;)

sep 2007.

vidim pampers me razumio...ehehe...licilo mi je bas na opekline vrucinom pa rekoh valjda sunce spalilo...:)
StonerLEGENDA

sep 2007.

:ohno: meni je stvarno dosta tih vaaih spam-ova po et u vam svima djeliti infraction im vidim neke bezvezne postove poput zadnja 3 ili 4 . za takve razgovore imate shoutbox . briaem sve kasnije @ Lud mlad manjak N-P-K i mikroelemenata zna i deficit kree dole , tako da je vjerojatno manjak istih . Posluaaj Slo Eru i dobro ju nahrani :). ina e biljka ti nemoj se uvrijediti izgleda jadno . sorry no tako je.
Lud-MladISTRAŽIVAČ

sep 2007.

eo samo da kazem da sam uspijo spasiti biljku,i da ce biti od nje nesto,ubrzo cu staviti nove slike da vidite:)!!:bis::sick::181:
richsmokeAMBASADOR

sep 2007.

Nekako mi slabasno djeluje.
cannebosanacPOZNAVALAC

sep 2007.

To svaka viae beba zna brate ljubi asta stabljika i to ekstremno ,fali ubra ,jeboo ga ti od krave ***** nai negdje i zamuti ,ono je dobro za vegetacije ima N fino ,proguglaj i za cow manure i sli nim stvarima a probaj i na naaem bi trebalo biti stvar o tome ,a ako ne mo~ea nai na forumu , isto sumnjam u to neato si ti mo~da s onim prikazom tema i postavkama na forumu zajebo.A evo ti ovdje o raznim organskim govnivima.E sad ima i ljubi astih vrsta koje nisu takve zato ato im fali N nego ato su takve genetski ,a opet neke mo~da i jesu ljubi aste radi toga ispo etka,ima ih i koje tek zadnjih dana u cvjetanju poka~u ljubi asti pigment ,a joa kad se u to sve upetljaju fenotipi onda bolje da te glava ne boli odmah nego pomalo ti to nagnoji pomalo prou avaj pa bit e neato.Zato je najbolje znati koju vrstu uzgajaa onda mo~ea ako ti neato ne ide pitat i proizvoa e sjemena ili po forumima pogotovo stranim gdje ima dosta ljudi koji uzgajaju razne sorte pa e ti dati savjet ako upitaa koje gnojivo koriste koliko na koju koli inu zamlje i sl. A omjeri NPK u gnojivima su principu isti za svaku fazu uzgoja ,uostalom bitno je da je zemlja plodna a s gnojivima pomalo i da dajea biljci samo NPK 10-10-10 u svim fazama biljka e uzimati dobiti ono ato treba ,samo nemoj previae ,a o dozama imaa na svim gnojivima koliko treba za koju biljku na koju povrainu. I onda uzmea za paradajz recimo i radia po tome smanjia alo i pratia.Iz iskustva ea sam skontati gdje si pogrjeaio ,uz optimalne uvjete u grow roomu ,svjetlo vlaga temperatura,dobiea odli nu vutru samo ti joa genetika treba. Mada malo ti je kasno za ovo doba godine tek sad vani biti u toj fazi,jebiga moraa znat kakvu vrstu,sortu uzgajaa, sve ima svoje neke kvake.Ja da sam na tvome mjestu to bih lagano nagovnijo zalio svaki dan ne previae ,i ako bih to vani morao dr~at ,otkud mi lova za lampe da im produ~im dan ,kasno ti je sad i dan kratak nema tu vegetacije prave,bolje ve ako mo~ea unesi to unutra i napravi udo ,jer ako bi lampe palio onda bolje unutra manje struje ea bacit uludo ,a unutra je sad baa fino zahladilo da ne bude prevelike temprature unutra .A vani sad ako im ata cvjeta slu ajno baci to e biti malo.Iscrpio si je bez gnoja.U dobrom substratu pod dosta svjetla i bez nekih velikih gnojiva mo~ea uspjet ,a opet u tebe je bila vani pa onda mo~da je i to sjeme neko u kurcu ,pa od toga niata.U substratu je dobro da ima i onih pizdarija vermikulita i perlita da dr~e vlagu i zemlju sprje avaju da se zbija u grudve bez zraka.I vani ako imaa love na bacanje mo~ea upaliti sad lampe i produ~it joj dane po 8 h bar tako da imaju preko 16 h koji su potrebni za vegatacijsku fazu.Razmisli.
Lud-MladISTRAŽIVAČ

sep 2007.

[bez sadržaja]
Lud-MladISTRAŽIVAČ

sep 2007.

Evo to je to...!!!A bit ce barem za koju pljugu i to je to!!!:sick:
dr_biberISTRAŽIVAČ

okt 2007.

Kod spoljnog uzgoja nikada neznas kakva je zemlja ispod biljke. Moze biti mnogo problema 1.) prejako sunce 2.) preslabo sunce 3.) skakavci - meni su jednom iscepali biljku za dva dana 4.) rovac... 5.) macka se ispoganila u saksiju... Pocela je da cveta zbog sunca... u to doba godine ono je 12/12
NarquilaENTUZIJASTA

okt 2007.

.........:icon_lol:..........

okt 2007.

.........:icon_lol:..........
DoktorPOZNAVALAC

okt 2007.

1.) prejako sunce- Odalji ga od vrhova ili spusti biljku nize:costumed-smiley-027 2.) preslabo sunce - stavi sunce od 600w:sun2: 3.) skakavci - meni su jednom iscepali biljku za dva dana- znaju oni sta valja:icon_lol: 4.) rovac... - je OK u saksuji! 5.) macka se ispoganila u saksiju..........................:icon_lol:.......................... U sustini................................:icon_lol:......................................

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se