VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaNevjerovatni promašaj - neproklijalo sjeme
LEGACY

Nevjerovatni promašaj - neproklijalo sjeme

28 odgovora2,557 pregleda
StukaISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Ljudi, neznam dal da placem il se smijem, fakat neznam, al moram ovo podjelit... evo sta se desilo... Kupim sjeme od grean hausa i to arjans haze, great white shark, hawaiian snow i himalaya gold... od svake vrste stavim po dvje sjemenke na klijanje i to u vlaznu krpu, natopljeno sa cca 20% kisnicom, 30 % destiliranom vodom i 50 % obicne vode... prosao je 6 dan klijanja... NI JEDNA SJEMENKA NIJE PROKLIJALA .... ono sto me zanima, postoji li mogucnost da se jave ovakvi porazavajuci rezultati grean hauseu, i da trazim nadoknadu ? Jedino sto je u qurcu sto nemam racun... tako da, neznam, sumnjam da ce ista vratit... sad sam stavio novu turu, isto tako od svake vrste po 2 sjemenke, pa cemo vidjet.... samo da napomenem, da nikad do sad nisam imao problema sa ovakvim nacinom klijanja, i sumnjam da sam ja u icem zajebao... inace, cudno mi je bilo ispocetka, jer sjemenke su onako, odoka, lose izgledale, dosta njih male, ko zakrzljale, ispucane... ma kvragu... neznam vise ni sam sta cu... frustrira ovo u PM.... :icon_mad: samo da pitam, kakva su vasa dosadaanja iskustva sa grean haus sjemenkama ?
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

maj 2009.

Ja sa green housom imam loae iskustvo od prije 2-3 godine. Platio sjeme, nikada mi stiglo nije. Poslao nekoliko desetaka mejlova...i na kraju odustao. Tako da, joa si dobro proaao... :icon_lol:
StukaISTRAŽIVAČ

maj 2009.

E popizdit cu, s*****o sam 250 eura na sjeme, koje je navodno kvalitetno i sta ja znam... ma u k...
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

maj 2009.

Baa mi je ~ao i dr~im fige da ti proklija ova druga tura...javi nam kako je proalo. Sretno!
elephant0rAMBASADOR

maj 2009.

moguce da je lose sjeme.. al za slucaj da nije.. najbolje to odmah u zemlju.. najmanje stresa za biljcicu.. eventualno ako je sjeme suho namocis ga u vodi dan prije sjetve.. ta batrljkanja sa rupcicama/krpama i sl. cesto podju krivo a da nismo ni svjesni kada i zasto.. zato jer je neprirodno za pocetak pa moze i nastat 100 nepredvidivih problema u spletu okolnih uvjeta koje previdimo uzeti u obzir.. skupo je to sjeme za se igrati :) imho zemlja pruza stacionarniji kontinuitet stalnosti stvarnosti.. tj. idealne uvjete za klijanje o_O eh da.. i nemoj se nervirati.. fino odvoji par muskica i napravi si sjemena u dosta kombinacija.. steta potratit tu genetiku :)
StukaISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Ma inace, kupio sam sve feminizirano sjeme, upravo zato da se ne hebem sa mudonjama (tolko).... a i jest neka genetika...
SuperAngelPOZNAVALAC

maj 2009.

A na kojoj temperaturi si ih dr~ao?
StukaISTRAŽIVAČ

maj 2009.

oko 20 stupnjeva, odnosno sobna temp, ko i svaki put do tada.... nije im bilo hladno...

maj 2009.

kad si ve pucao tolike pare trebao si sensi seeds tu nema greake ali od njih
4herbsPOZNAVALAC

maj 2009.

e pitanje je jel si uzimao direktno od greenhousea ili od distributora,distributori znaju imat sjeme staro i preko koju godinu i joa ga prodavat,ja sam recimo proao s lemon skunkom i the church,uzo lemon skunk sve proklijale,a church 8/10 tako da vjerujem u njihovu genetiku!
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

250 jevreja?!!
StukaISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Inace sjeme sam osobno kupio u sloveniji, s tim da sam u sloveniji prosao jeftinije nego da sam uzimao preko neta, prakticnije mi je sjest u auto i uzet tamo nego narucivat iz holandije, koiko je sad to isplativo, to je druga strana medalje... Moze bit caka u tome sto sam uzimao od distributera, a ne direktno od grean hausea..... @ teglica, pa cisto matematicki kad gledas, jos sam i jeftino prosao... kvragu, feminizirano sjeme je skupo, genetika se takodjer masno naplacuje... jedan pak. po cca 40-60 eura, a uzeo sam ih 5.... imao sam neku glupu ideju da od svake po 2 zasadim i zavrsim uzgoj, pa onda sljedeca tura (u isto vrijeme) od svake po 2 da ih drzim u vegetativnoj fazi dok ove nebudu gotove, a za to vrijeme se bavim sa klonovima i tako to... ma volim da mi uvijek bude zeleno u kuci... :icon_lol:
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

kapiram je sve to kao genetika je skupa ali sa tim parama si mogao kupit jos jedan box sa svom pratecom opremom.

maj 2009.

Meni je od 10 fem greenhousa proklijalo svih 10(sativa mix),ali nakraju ih je ostalo pet,3 vrste.Kontam da san ih previae dr~a u vodi i ini mi se da su se sjebale one koje su prve proklijale.Iako je meni to solidan prosjek iako san ih utopija malo... ini mi se da je najbolji na in dan-dva u vodu pa u zemlju,isprovano kasnije s doma im sranjem.Na~alost,od slika i dnevnika za sada niata jer mi grom zapali komp,uskoro nadam se pa prezentiran taj upitni greenhouse.
Zli_vrtlarISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Meni od deset sjemenki proklija nekih pet, ali meni nije problem jer ja nabavljam za 10 kn jedna sjemenka i kvalitetne su....lik je kupio iz aliena i kada mu je naraslo je uzeo sjemenke i sada prodaje....to je onaj yugo45 efi ili kak vec....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se