VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPomoć - spori rast automatika! Led UFO 60/90w light
LEGACY

Pomoć - spori rast automatika! Led UFO 60/90w light

54 odgovora4,552 pregleda
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Pozdrav! Da na po etku odmah predstavim setup box-a i sve ato ide uz to. Ovo mi je prvi indoor grow i slijedio sam sve upute ato se ti e izrade box-a i sve ostale opreme. Dimenzije boxa 110 cm x 110 cm x 160 cm. Dakle, ulaz zraka 2 PC venta 80 mm (pun gas rade) + joa 6 rupa za pasivni ulaz. Izlaz zraka 4 PC venta 120 mm (na pola gasa rade), unutar box-a vent 24 sata ON. Temperatura u boxu 23-25 C, vlaga 35-50 %, svijetla UFO Led light 90W i 60W namjeateni na 20/4. Visina lampi od biljaka 45 cm (90W) i 30 cm (60W). Posaeno tri RQS automatika, 2 kom 21.03.2017. i 1 kom. 23.03.2017. Zemlja Klassman Potground H, unutra dodano EkoRast Cvjetal u omjeru koji proizvoa preporu a i Guano prah u omjeru 50 g na 7 l zemlje. Vodu koristim samo izvorsku (Ph nisam mjerio). Moje pitanje/problem je ato mi se ini da bi biljke stare 3 tjedna trebale bit vee barem duplo ako ne i viae, a moje su visoke mo~da 10 cm. Mo~e li netko molim vas rei u emu bi bio problem ... zemlja, voda, zrak, temp ??? Hvala puno!
pecurkoPOZNAVALAC

apr 2017.

Za 20 dana ~ivota jesu male, ali fakat da nije nedostatak svetla, jer bi bile mnogo izdu~enije. Temperatura takoe koju si naveo ne bi trebala da bude problem. Tako da bih ja izmerio pH te izvorske vode, jer ako proti e kroz sedimentne stene mo~e da ima veliku tvrdou i pH, te da zbog toga biljka ne mo~e da usvaja pre svega nitrate, ali i K.

apr 2017.

Vidi taj ph sto kaze Pecurko,mozda te on handri.Slikaj bez leda da vidimo boju listova mada ti bi naveo da ima neke promena na listovima sto se tice boje.Moguce da se zbog loseg ph nesto zakljucalo.Hajde da sacekamo jos necije misljenje.;)
hazeriZMAJ

apr 2017.

Prva stvar je propustanje svijetla kroz te ventove.Jedino da je box u proszoriji sa potpunim mrakom.Druga stvar je malo svijetla za brzi rast.Optimum neki bi bio 100w po biljci,barem 80w.Nemoj gurat brdo biljaka jer i one male tri trebaju svijetla. Potrudio si se ljepo da to sve slozis.Savijet..otvori dnevnik sa mentorom;):thumb:
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Tu izvorsku vodu sam ve koristio u outdooru i biljke su bile full zdrave i rodne pa sam se odlu io i u indooru, ali budem izmjerio Ph i ako je iznad 7 neu je viae koristit. Namjerno sam iaao sa izvorskom vodom jer ne sadr~i klor, a klor ubija gljivice (mikorize) u zemlji. Box je u mraku ali moram upalit svijetlo u prostoriji kad neato radim u boxu pa sumnjam baa da tih 10-20 min nekog drugog svijetla mo~e utjecat na rast u tolikoj mjeri da biljke jedva rastu. Mo~da grijeaim, ne znam?! Fakat je tu neato u pitanju! Struja se troai, a napredak slab. Fuck! :-( Btw ina e biljke su full zdrave, listovi i stabljika vrsti i zdravi ... Ina e svaki dan zalijem biljke sa 2-3 dcl vode, da je zemlja uvijek vla~na, a i dosta brzo se suai, nadam se da to nije greaka?! Uglavnom, pomagajte ljudi da neato dobijem iz ovog growa! :-) Hvala! PS ona tri pota iza su Chili Habanero papri ice, kad malo narastu budem ih presadio i u plastenik.

apr 2017.

Slazem se sa tobom da ta voda izvorska pase super biozicama u out ali ipak trebas da znas da je napolje zemlja ujedno i prirodan filter i neke stvari sto prolaze napolje ne idu u indoor.Jednostavan ti je primer zasto kad radis out ne regulises ph kao u in,ili zasto moze u out duple doze hrane u jednom zalivanju a u in ne.Kuzis sta ti hocu reci razlika postoji. Nepotrebno,zali sa vise vode dok neprocuri iz pota,ovako svakondnevno zalivanje drzis koren stalno zagusenim i onda stagnira koren.Lepo zalijes sa vise vode do ivica potova da moze koren da se siri..Vidi mozda ja nisam u pravu ali to je moje vidjenje trenutnog desavanja u tvom growu.Izmeri bas ph te vode da vidimo koliko je.;):popcorn::
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Ja sam imao outdoor u potovima i ka~em koristio izvorsku vodu bez beda. Budem onda zalio biljke sa viae vode pa u vidjet nakon par dana kako e se ponaaat. Ugl. jednom tjedno je dovoljno zalit? Btw ata ako prijeem na vodu iz pipe (koja odstoji dan-dva) hoe li to bit pogubno za mikorizu i to sve ato je u zemlji??
unearth1984AMBASADOR

apr 2017.

Vodu iz pipe ostavis da odstoji 20-30 min da ishlapi klor i mozes zalijevati

apr 2017.

Pojacaj rasvjetu jer ti tu fali cudo svjetla,ovo ce odraditi seedling fazu i eventualno vege ali cvjetanje u 110x110 sa te dvije lampe mozes zaboraviti. Trebas unutra barem 400w prave snage,ne nazivne.
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Toga sam se i bojao da je to nedovoljno svijetla. Fuck! :( A imam samo to ato imam. :-( Doduae naaao sam na stranim forumima kako je ekipa odradila grow sa 90W LED-a ali mo~da u neato manjem boxu nego ovaj moj. Gubim polako strpljenje, na kraju u sve pogasit pa nek ide sve k vragu.

apr 2017.

Ako je to u pitanju a nemas para za neku jacu rasvetu ti smanji gabirite boxa,jeste cimanje ali je izvodljivo.Ne moras skidati stranice nista nego samo na jednu stranu bocnu dodaj novu stranicu i imas dimenz.boxa onda 80 sirina x 110 dubina to bi trebalo da poveca iskoristivost lumena.Jebiga neces sad valjda odustati...Samo pozitivno...:thumb::spliff: Ovi nisi naveo u postu gore,u svakom slucaju jesi li merio nekim slucajem ph te vode.

apr 2017.

Kupi foliju za sofersajbu i napravi vinkl od letvica i pregradi box,dva komada bi mogla biti dosta,to ti je trosak 7-8€. Ogradi cca 60x60cm preko toga nemoj jer i to je puno za ona dva ufo. Nema odustajanja,kakvo odustajanje ako nema rijesenja izmisli ga ;)
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Joj kud joa sad da idem opet mrdat po boxu, smanjivat mu dimenziju ... :( Baa nemam sree! Zato sam stavio dvije lampe od 90 i 50-60 W pa reko valjda e to bit dovoljno za tu dimenziju, a i u papirima od lampe (ove od 90W) piae kako zamjenjuje hps/mh od 400W. Vidim da bi to mogla bit jedna velika prevara. Btw nisam mjerio Ph izvorske vode; budem izmjerio pa u vidjet koliko je. Hvala vam svima na pomoi!

apr 2017.

Ovo sto kaze kolega je jos jeftinija i brza verzija montaze,a svjovremeno kad udjes u kes kupis adekvatnu rasvetu za taj box i samo skines tu stranicu i imas veliki box...;)

apr 2017.

ma bit e to bonbona :)
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

A jel bi se ato promjenilo kada bih spustio lampe bli~e biljkama, sa sadaanjim 35-45 cm na tipa 20-25 cm, bi li tad bilo iata naprednije?
hazeriZMAJ

apr 2017.

Ja tebe stvarno ne razumijem.Pa stavi 400 ili 600w i cao bao.I nema potrebe raditi usporedbe sa stranim forumima gdje je vutra kao kod nas vino..Gledaj tu na vutri dnevnike i sa tim ljudima komuniciraj,pitaj...Neka nama murija dozvoli uzgoj pa ces vidjeti monstrume i raznorazne tehnike..

apr 2017.

Ti prvo pucaa pa onda pitanja postavljaa, bilo bi bolje informirati se prije ulaganja novaca! Smeta im i tih 20ak min svjetla dok su u mraku jer ti nije svijetlosno-izoliran box, manje u vegetaciji smeta ali stvaraa naviku, pogotovo ako je to esto. Nisam ziher da ti PC ventovi mogu izmjeniti zrak dovoljno brzo u tom volumenu prostora. Ja bi svu snagu koju imam upregnuo u ispuh a upuh pasivan i izoliran da svjetlo ne prodire u box u periodu mraka + izoliran od gamadi (mre~ica, najlonka i sl.) Ne zalijevaj toliko (mlade su i nije jaka lampa, ne isuauje toliko) doi e ti gnatovi kroz te rupe na stranicama boxa pa bua umjesto reflektirajue folije ljepio ~ute trakice po boxu. Neaa kaj puno dvojit, ili smanjit box ili poja at svjetlo. I puno itat i informirat se, ima infa na tone :wave:
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Ok, ne radim viae niata po box-u za vrijeme mraka. Sigurno bi bolja ventilacija odradila posao, ali trenutno nisam jak sa lovom pa e to malo pri ekat, a u meuvremenu ova 4 PC venta od 120 mm rade full speed, pa valjda koliko-toliko odrauju posao (I hope so!) + 2 PC venta 80 mm za ulaz + 6 rupa za pasivni ulaz. Zaatitna mre~ica na rupama za pasivni ulaz. Popizdio i otiaao kupit MH/HPS 400 W Cool Tube pa emo sad vidjet kako to radi. :-) Sada uz ovu rasvjetu temp. u boxu je 23-24 C, vlaga 30-35%. Visina od biljaka je cca 30-35 cm. Probam dr~at ruku na vrhu biljke i temp od lampe ne pe e za ruku ato znai da nee akodit ni biljci. Jesam u pravu?

apr 2017.

sad ea vidjeti napredak ;)
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Da, zaista se nadam da e to sad funkcionirat; vrijeme prolazi, struja se troai, a do sad napredak poprili no slab.

apr 2017.

Kolika ti je temp u razini kroanje u centru ispod lampe bez stakla CT-a? - skini pa vidi jel ide bez stakla a ii e ako ti je sa staklom 23... jer imaa visinu u aatoru pa im netrebaa nabijat lampu u tubi na nos :thumb: U cvjetanju im ubaci i LEDice za finia ak hoea...mo~ea svaata kombinirat, u~ivaj :razvaljen::Nabaci koju sliku nove situacije ka'a mo'
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Nisam mjerio temp odmah ispod lampe niti sam pokuaavao skinut staklo. Budem, pa javim rezultat. Isto tako u i napravit photo report za 2-3 dana, dok se malo "razbacaju" pod novim svijetlom. :-D he he Razmialjao sam o tome da u zadnjoj fazi extra ubacim LED; baa me zanima rezultat. PS ipak je ovo prvi indoor tako da po etni ke greake nisu isklju ene, ali dr~im se uputa ...

apr 2017.

Ie to. Nemoraa citirat kad odgovoraa odmah... Za staklo ti predla~em jer se neke zrake odbijaju il' apsorbiraju a va~na ti je u inkovitost...
JuritmixISTRAŽIVAČ

apr 2017.

Pozdrav! Evo ovako izgledaju biljke nakon 5 dana nakon ato sam preaao na MH 400W. Grow sam zapo eo na led pa mislim da biljke stare mjesec dana izgledaju male i nedovoljno narasle zbog slabog svijetla. Zar ne? Mislim da je zapo elo i cvjetanje?! Jel da odmah palim HPS 400 ili da ih joa saftam na MH-u? Hvala!
hazeriZMAJ

apr 2017.

Jos jucer ga upali i namjesti na 20/4;)

jul 2021.

Pozdrav ...svijetla tvoja trenutna su za cvjetanje ...

jul 2021.

Koja svetla??? Daljim itanjem on je ovo napisao... ...tako da mi nije jasno na koja svetla se odnosi tvoj odgovor. Mada nije ni toliko bitno, ko zna ata se sve izmenilo posle 4 godine jer post koji si citirao napisan je 2017. :)

🔒 Ova tema je zaključana