VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikasušenje u hladnijem prostoru
LEGACY

sušenje u hladnijem prostoru

15 odgovora4,919 pregleda

dec 2010.

koliko je dobro (i dali je uopce dobro) suaiti urod u negrijanoj prostoriji u ovo vrijeme( temp nesto iznad nule, 5'C)? u sobi nema vlage, samo sto je eto hladno. hvala
lešENTUZIJASTA

dec 2010.

REA Vsa odgovor je mo~e se osuait bez problema samo sporije ato neko i nevoli ekat,kao ni ja. ali znase du~e suaenje bolja duda. Ps.odma da iskoristim tvoi post da ne otvaram drugi ,postavljam jedno pitanje::icon_question: Dali bi se moglo suait(malo br~e) u glinenoj vazi s glinenim poklpcem. ja sam to zamislio ovako; posla~emo duvku na dno te glinene vaze(po~eljno da je aira) da stane viae:)) poklopimo s poklopcem naravno isto glinenim,i puhalicu tipa fen,grijalice itd... stavimo da puae u vazu s daljim rastojanjem ,po ~elji. moj zaklju ak poato znamo da glina upija vlagu a stim joa grijana ne viae od 23c .da bi odradila hvalitetan poso,br~e suaenje ,i najva~nije nebi se puno hvaliteta dima sijebala. to je samo teorija :icon_idea: Sada ako je neko probo ili zna neato u vezi te :icon_idea: .neka ka~e svoie mialjenje TU
slobodanAMBASADOR

dec 2010.

nije dobro da se dodiruju medjusobno,a i temperatura od 23'c je visoka, i mislim da ce se brze susiti nego sto ce glina da 'upija' ber u prvih 7 dana,ako je poklopljena vaza. preporucena temperatura je 18'c,sa sto nizim procenom vlaznosti vazduha od oko 40% i blagim provetravanjem ali ne direknim u biljke

dec 2010.

A dije tu prekomjerna vlaga od cca 100% u glinenoj posudi koju grijalica grije a koja je zatvorena???
neoISTRAŽIVAČ

dec 2010.

evo ljudi i ja imam jednu biljku istrimovanu sinoc i ostavljenu u hladnoj prostoriji,prozor otvoren na kant ima promaje...zanima me sta ce biti...eksperiment,znam da je slobodan u pravu za temperaturu vlaznost...domaja je u pitanju ako to ima veze uopste
neoISTRAŽIVAČ

dec 2010.

upravo probana kasalj nula rad dobar...

feb 2011.

nikako nemoj susiti pod grejalicom ili necim takvim, samo promaja, sporo ali efikasno
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

evo ako ce ti pomoci ja sam susio u ormaru i uperio sam ventilator da puse najslabije ali ne direktno u biljke..i preporucam svima ako m prostor gdje ce susiti je puno vlazan..da stave u njega i odvlazivac zraka,ili pak posusicu punu soli(tako sam ja stavio) s tim da sol treba mijenjati svaki dan kada postane mokra jer ona ima svojstvo da skuplja vlagu iz zraka kao sto vec znate :)
meinkampfENTUZIJASTA

nov 2019.

Moje mialjenje ljudi u gara~i na ovom vremenu.Dobro kada sam ja stavio bilo je preko 20,pa nekih 14 dana.Pa u tegle.Da,da li mo~e u tegli da se presuai.I koliko vi stari dana provetravate teglu i na koliko?Jel po~eljno je posle nekog vremena je ispresovati u teglu veu ilii neku cev,ata mislite?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se