VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikapromjena boje
LEGACY

promjena boje

22 odgovora1,925 pregleda

jul 2009.

poato nisam naaao rjeaenje pomou searcha i starih topica, moram otvoriti ovaj.. dakle radi se o tome da sam presadio biljku, cca 25 cm visine, iz jedne posude u drugu.. prije presaivanja biljka je bila tamnozelena i cijela soba je smrdila od nje, da bi sada, kada sam ju presadio, po ela gubiti boju i stala je sa razvojem i viae nema nikakvog mirisa.. tj razvija se ali jako slabo i sam vrh je postao svijetlo zelen; skoro pa kri avo zelen! :/ e da, ph zemlje je 6.5, a sjeme sam dobio od prijatelja tako da ne znam koje je vrste.. zbog ega je tako i ato mi je initi??

jul 2009.

jbg, nisam vidio ovo: 1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? sjemenke 2.Koliko su stare vaae biljke ? cca 6 tjedana 3.Koliko su visoke vaae biljke ? 30 cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? 5 L - jedna biljka 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) kupovna uz dodatak stiropora 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? 1 put tjedno obicnom vodom koja odstoji i 1 put tjedno sa gnojivom florela 6-3-6 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? 7 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? florela tekuce gnojivo 6-3-6 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? / 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? / 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? cijela soba; po noi je u sobi, po danu je vani na suncu 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? cca 25 13.Koliki je ph zemlje ? 7 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? ne 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? 0
UNDERCOVERPOZNAVALAC

jul 2009.

aok od presaivanja.. vjerojatno si korjen povrjedio ili je nisi dobro zalio kad si je presadio.. ali nastavit e ona kad se malo oporavi... mislim da bi ak trebo eae puta zaljevat.jednom tjedno je malo..jer to nije u zemlji di je na pola metra dubine vje no vlaga.. a i mogo si sliku neku nabacit... ovak sam mog bubat

jul 2009.

evo slike, jbg sa mobom je slikano tak da je u~ivo joa vea razlika u boji nego na slikama.. al sigurno je manja razlika nego prije par dana, ak se i miris lagao vraa.. :) sad mi se javlja drugi problem na vrhovima donjih listova... ini mi se da je zbog manjka fosfora al nisam siguran.. jel mo~e netko potvrditi ata je i preporuku nekog gnojiva!?
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

joa je ona dobro ako si ju presaivao besnijepa gnojit barem 2 tjedna i zemlja ti izgleda augavo nekako,kao da je previae zaljevana pa izgleda blatno,moj savjet nemoj ju dr~at na suncu nego ju stavi onako na svjetlo ali da ju ne prebija sunce direkt,tako e se smanjit to suaenje i pizdarije i oladi s poljevanjem, ekaj da se zemlja ono osuai do jaja tako e ti biljka pustit korijen u potrazi za vodom i sve e ti to br~e pro taj aok i sranja...eto sretno i lijepo sve izgleda a ~utenje ti je zbog metabolizma,uzmi neko gnojivo koje sadr~i u sebi ~eljeza malo viae preporu am substralov vital aktiv + on e to lijepo potamnit i zazelenit ali prvo ekaj tjedan ili dva!:sun2:

jul 2009.

zemlja izgleda tako jer je na vrhu 3-4 aake zemlje iz dvoriata jer nisam imao viae kupovne, a inilo mi se da je malo.. ispod je rahla i ima dosta stiropora.. ok, posluaat u te za gnojivo.. thx.
brendPOZNAVALAC

jul 2009.

Nemoj sad da je gnojis i pazi da je ne prezalijes,za 10-ak dana bice kao nova,to na krajevima je normalno kad se presadjuje.

avg 2009.

sta ti se desilo sa biljcicama? imam slican problem, samo nisam presadjivao sad nego pre 2 nedelje
ecoAMBASADOR

avg 2009.

i meni se desilo(malo gore jbg..) al sve ce bit ok,cekaj malo, nist nemoj jos gnojit cekaj da se oporave da malo zivnu-sve su to vec reki pa tak da... poz..
Noname_ENTUZIJASTA

avg 2009.

takoer...http://img200.imageshack.us/i/p8025174.jpg/ eto slika to je od presaivanja jelda? i jos pitanje da ju maknem s direktnog sunca?
#34POZNAVALAC

avg 2009.

Pa kad presaujea bolje je da se fotosinteza smanji. Rast korenja ti je bitniji u tom slu aju. Nikako na direktno sunce par dana. I izgleda mi ko da imaa i manjak kalija. Kakav ti je ph zemlje? Nemogu skontat i da li su to dve biljoze ili jedna koja je topingovana...daj napiai neato viae o njoj.

avg 2009.

nisam niata radio al su se biljke i dalje suaile, onda sam negdje pro itao da je biokompovit zemlja drlog, a upravo u nju sam ih presadio.. kupio novu zemlju, neki drlog iz konzuma i nakon 2 dana su po ele vra ati boju.. iako je ovaj ait na vrhovima ostao.. sad rastu vani jer je smrad/miris bio neizdr~iv... sad me jebu smrdljivi martini, ima ih na tone na biljci iako ne vidim nikakva oateenja na listovima i stabljici..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se