LEGACY
promjena boje
22 odgovora1,925 pregleda
17 REP34%
→ Istraživač
jul 2009.
jul 2009.#1
poato nisam naaao rjeaenje pomou searcha i starih topica, moram otvoriti ovaj..
dakle radi se o tome da sam presadio biljku, cca 25 cm visine, iz jedne posude u drugu.. prije presaivanja biljka je bila tamnozelena i cijela soba je smrdila od nje, da bi sada, kada sam ju presadio, po
ela gubiti boju i stala je sa razvojem i viae nema nikakvog mirisa.. tj razvija se ali jako slabo i sam vrh je postao svijetlo zelen; skoro pa kri
avo zelen! :/ e da, ph zemlje je 6.5, a sjeme sam dobio od prijatelja tako da ne znam koje je vrste..
zbog
ega je tako i ato mi je
initi??
17 REP34%
→ Istraživač
jul 2009.
jul 2009.#2
jbg, nisam vidio ovo:
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? sjemenke
2.Koliko su stare vaae biljke ? cca 6 tjedana
3.Koliko su visoke vaae biljke ? 30 cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? 5 L - jedna biljka
5.Kakva je vaaa zemlja (Sa
ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) kupovna uz dodatak stiropora
6.Kako
esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? 1 put tjedno obicnom vodom koja odstoji i 1 put tjedno sa gnojivom florela 6-3-6
7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? 7
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? florela tekuce gnojivo 6-3-6
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi
nu) ? /
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? /
11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? cijela soba; po noi je u sobi, po danu je vani na suncu
12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? cca 25
13.Koliki je ph zemlje ? 7
14.Dali ste uo
ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? ne
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? 0
UNDERCOVER
POZNAVALAC913 REP35%
→ Ambasador
UNDERCOVERPOZNAVALAC
jul 2009.
jul 2009.#3
aok od presaivanja.. vjerojatno si korjen povrjedio ili je nisi dobro zalio kad si je presadio.. ali nastavit e ona kad se malo oporavi... mislim da bi ak trebo
eae puta zaljevat.jednom tjedno je malo..jer to nije u zemlji di je na pola metra dubine vje
no vlaga.. a i mogo si sliku neku nabacit... ovak sam mog bubat
17 REP34%
→ Istraživač
jul 2009.
jul 2009.#4
evo slike, jbg sa mobom je slikano tak da je u~ivo joa vea razlika u boji nego na slikama.. al sigurno je manja razlika nego prije par dana, ak se i miris lagao vraa.. :)
sad mi se javlja drugi problem na vrhovima donjih listova...
ini mi se da je zbog manjka fosfora al nisam siguran.. jel mo~e netko potvrditi ata je i preporuku nekog gnojiva!?
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
jul 2009.
jul 2009.#5
joa je ona dobro ako si ju presaivao besnijepa gnojit barem 2 tjedna i zemlja ti izgleda augavo nekako,kao da je previae zaljevana pa izgleda blatno,moj savjet nemoj ju dr~at na suncu nego ju stavi onako na svjetlo ali da ju ne prebija sunce direkt,tako
e se smanjit to suaenje i pizdarije i oladi s poljevanjem,
ekaj da se zemlja ono osuai do jaja tako
e ti biljka pustit korijen u potrazi za vodom i sve
e ti to br~e pro
taj aok i sranja...eto sretno i lijepo sve izgleda a ~utenje ti je zbog metabolizma,uzmi neko gnojivo koje sadr~i u sebi ~eljeza malo viae preporu
am substralov vital aktiv + on
e to lijepo potamnit i zazelenit ali prvo
ekaj tjedan ili dva!:sun2:
17 REP34%
→ Istraživač
jul 2009.
jul 2009.#6
zemlja izgleda tako jer je na vrhu 3-4 aake zemlje iz dvoriata jer nisam imao viae kupovne, a
inilo mi se da je malo.. ispod je rahla i ima dosta stiropora.. ok, posluaat u te za gnojivo.. thx.
brend
POZNAVALAC756 REP17%
→ Ambasador
brendPOZNAVALAC
jul 2009.
jul 2009.#7
Nemoj sad da je gnojis i pazi da je ne prezalijes,za 10-ak dana bice kao nova,to na krajevima je normalno kad se presadjuje.
46 REP92%
→ Istraživač
avg 2009.
avg 2009.#8
sta ti se desilo sa biljcicama? imam slican problem, samo nisam presadjivao sad nego pre 2 nedelje
eco
AMBASADOR3.891 REP68%
→ Legenda
ecoAMBASADOR
avg 2009.
avg 2009.#9
i meni se desilo(malo gore jbg..) al sve ce bit ok,cekaj malo, nist nemoj jos gnojit cekaj da se oporave da malo zivnu-sve su to vec reki pa tak da...
poz..
Noname_
ENTUZIJASTA485 REP71%
→ Poznavalac
Noname_ENTUZIJASTA
avg 2009.
avg 2009.#10
takoer...http://img200.imageshack.us/i/p8025174.jpg/ eto slika
to je od presaivanja jelda? i jos pitanje da ju maknem s direktnog sunca?
POZNAVALAC926 REP36%
→ Ambasador
#34POZNAVALAC
avg 2009.
avg 2009.#11
Pa kad presaujea bolje je da se fotosinteza smanji. Rast korenja ti je bitniji u tom slu
aju. Nikako na direktno sunce par dana.
I izgleda mi ko da imaa i manjak kalija. Kakav ti je ph zemlje?
Nemogu skontat i da li su to dve biljoze ili jedna koja je topingovana...daj napiai neato viae o njoj.
17 REP34%
→ Istraživač
avg 2009.
avg 2009.#12
nisam niata radio al su se biljke i dalje suaile, onda sam negdje pro
itao da je biokompovit zemlja drlog, a upravo u nju sam ih presadio.. kupio novu zemlju, neki drlog iz konzuma i nakon 2 dana su po
ele vra
ati boju.. iako je ovaj ait na vrhovima ostao.. sad rastu vani jer je smrad/miris bio neizdr~iv...
sad me jebu smrdljivi martini, ima ih na tone na biljci iako ne vidim nikakva oateenja na listovima i stabljici..
jul 2009.
1 / 12
jul 2009.
avg 2009.