VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaListovi se suše
LEGACY

Listovi se suše

40 odgovora6,098 pregleda

maj 2008.

Neko ***** (ja pretpostavljam da je pu~) mi je nagrizlo biljke pa su se listovi poceli suaiti...cak i novi listovi su poceli dobivati ~uto smeu boju...sta da radim ili ce se to samo od sebe zaustaviti?
BrenerPOZNAVALAC

maj 2008.

Meni ovo vise lici na prezalivenu zemju ili pregnojenu.

maj 2008.

sta se tice zemlje to je humus (biokompovit). A sta se tice zalivanja tu se u principu pridr~avam pravila tek kad se gornji sloj zemlje pocne suait (svaka 2-3 dana). Ja sam pretpostavio da je to povezano s time da su mi pu~evi poceli papati listove. A naravno gnojio nisam s obzirom da su biljke stare nekih dva tjedana

maj 2008.

Evo danaanjih slika... Ova desna je ona od jucer evo i preostale iako mi se tu cini da su im listovi malo previae ovinuti prema dolje? Biljke su stare 2 tjedna
TarkiPOZNAVALAC

maj 2008.

Brende jes ti ziher da to ne prezaljevas? Ja bi presto zaljevat dok se zemlja skrooooz ne osusi i nabavi vodikovog peroksida i to zmiksaj u vodu pa zalij pa vidi kak ide dalje.. Mozda ti je slaba drenaza zemlje?
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

maj 2008.

meni nije jasno nesto ..... biljka ima tako rec ultra spaljene listove, zasto vi mislite da je prezaljevanje ? moguce da ih je prezalio, ali to sigurno nije uzrok ovome . brus ti je postavio dobro pitanje ... jel imas ti rupice na dnu ovih posudica ? ? ph zemlje ? moguce da je zemlja prejaka .

maj 2008.

Rupica naravno ima i bilo bi lijepo imati ph metar meutim na~alost si ga trenutno nemogu priuatiti. A ata se tice zemlje... Znaci joa jedan put pitanje zvuci dali se mo~e iskljuciti stetocine kao uzrok takvog razvoja biljke? Pitam s obzirom da je do tada bilo sve 5. Btw hvala na supportu:baby:
TarkiPOZNAVALAC

maj 2008.

PH zemlje je u granicama tolerancije.. A ovo sto se prezaljevanja tice.. pa jedino to moze bit, ak nije gnojio a ph zemlje je vise manje ok--- A ove biljke sta nemaju smedje listove neg su se spustile mi se cine (mozda) prezaljevano.. Ne znam.. Ovo sto si reko da su ti zivotinje popapale biljku pa da se to desilo, moze bit da su ti neke bakterije napale biljku poslje tog pa da je obolila.. ak je to onda si u qurcu Ma ne znam.. Ugl da sam ja na tvom mjestu nabavio bi peroxid... peroxid dobar.. i jeftin Ugl sretno majstore s tim

maj 2008.

cak i da nades problem sumnjam da ce ti biljke prezivje jel su jos male... Najlakse primjetit prezaljevenu biljku prema listovima ako su kako bi reko nepravilni, al sumnjam da je prezalivena... Uzmi biljku koja je najvise u qrcu, odrezi joj osuseni dio listova, pogledaj korjen dal je skroz bjel (ako je bjel onda je zdrav) itd. bilo sto, nemozes napravit previse stete itak ce crknut, zabrij si da si glavni glumac u CSI: Miamiu pa otkrij problem...
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

maj 2008.

nije baa situacija dobra s financijama , a ? :bong7bp: da ga jebes, lakmusov papir mozes kupiti . a nisam te pito ... jel ti to mislis puknut nekamo u prirodu kasnije ili cijeli razvoj u potovima ? na tvom mjestu ja nebi iskljucio nista , osim prezaljevanje kao problem :) tako da, i ako je neka bakterijica ili zivotinjica, probaj promjeniti poziciju ... ili na tom mjestu uvali pesticida , ne na njih jer su jos male nego okolo pola metra ... tako ces barem rjesiti pitanje da li je koja od stetocina ! ! i ne mora znaciti da ce riknuti , to je jos upitno ! ako ces tako rec 100 % eliminirati moguce probleme, pesticid okolo i presadivanje u drugu zemlju ... ne jer ova ne valja ( ne znam ) nego jer bis presadio u neku provjerenu od growera ! da gta jebes onda nista ne ostaje kao moguci problem i bio bis na miru ( a mozda i ne ) sve ovisi o tebi sta ces, ali sacekaj, mozda se nekom desilo ili zna tocno sta je u pitanju da ne moras prolaziti neprospavane noci :p meni je zao , jbg ne mogu ti bas pomoc oko ovog problema ... sretno .
rasmcAMBASADOR

maj 2008.

Stari , tvoj problem je zemlja. Ta zemlja biokompovit je smee:kackepieksen:. Prejaka je! Osobno sam se u to uvjerio. Jedino da je mjeaaa s nekom drugom!? Najbolje kupi drugu zemlju :icon_smile:

maj 2008.

A da ih nisam sjebao prije par dana zato ata san ih posipa sa insekticidom:mrtva_banana:Imam joa sjemenki pa bi onda krenuo u drugi pokuaaj
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

maj 2008.

to se nisi sjetio reci ? onda si trebao reci kada si spominjao stetocine da i sebe tu ubrajas ... :)) sahlim se ja malkho :P pa sve ovisi o tebi...pusti ove da vidis sta ce biti i zasadi jos ! uzivaj .. pozz

maj 2008.

a sto prskaa jes lood

maj 2008.

ajd bar reci s cime si prsko da izbjegavamo to...

maj 2008.

ccc u tom periodu vegetacije se nikako ne prska
KaraJackPOZNAVALAC

maj 2008.

Kreni u drugi pokusaj i to Quicky :popworm:

maj 2008.

Poato druge zemlje nemam zamjeaao sam u ovu malo pjeska i stiropora pa bumo videli...i ako mi ove neizgledaju kao da su gotove sutra sadim :punch: @ovcaaa: neo-pitroid
rasmcAMBASADOR

maj 2008.

Pazi koji pjesak stavljaa. Morski pjesak nikako, da nebi bilo opet .. a i ako je rje ni pjesak isto nebi bilo loae da ga isperea vodom. One biljke ne otpisuj tako lako. Iako su ~uti donji listovi bitno da ne ~ute dalje. Izae novi listovi i onda presaivanje u novu posudu, ali obavezno mjenjaj zemlju! Mo~ea i mixati sa nekom za cvjee. Pjesak nije loaa stvar. Ja sam isto tu zemlju mixao sa pjeskom i stiroporom. Bitno je da ti zemlja bude rastresita tako da kad je stisnea u aaku i otvoria da se ne stvori gruda nego da se lako raspe. pozz:icon_lol:
KaraJackPOZNAVALAC

maj 2008.

Bit ce spasa ako se zemlja promijeni i sipa samo voda sa dobrim PH-a i uz dobro strpljenje bude se to vratilo natrag... Imao sam nesta identicno, cekao sam i isplatilo se! Peacee...

maj 2008.

To ata ka~ea cini mi se da otkad sam ih presadio u Brill sa malo stiropora i pjeska da su se neato oporavile i cak nastavile sa rastom

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se