LEGACY
Pitanje za milijun kuna.Sto je poslo po krivu?
31 odgovora3,239 pregleda
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
mar 2012.
mar 2012.#1
Boks 100X50X180(ŠxDxV),napravljen od iverice 18mm,iznutra crno bijela folija,na dnu stiropor radi izolacije. Na bocnim stranama jedan gore,a na drugoj strani dolje ventilatori 120mm
kontrolirani termoregulatorom sa filterima protiv prasine i buba. Sjeme naruceno iz Nizozemske,sorta Royal AK automatic , feminizarani 3 kom. Pristigli u originalnom prekrasnom tvornickom pakiranju.
Posadjeno u zemlju Substral na dubinu od 1,5cm u tegle promjera 25 cm(preporuka proizvodjaca). Prilikom sadnje,temperatura je u boksu 24C,a po noci 20C,a relativna vlaga izmedju 50 i 60%.
Nije niknula niti jedna sjemenka vec 6.dan. Nije mi prvi grow. Rok trajanja sjemenki nije prosao. Dok sam uredjivao boks bile su skladistene na tamnom i suhom mjestu. Nije bitan novac ili da cu ja odustati niti me neuspjeh plasi,ali bih zbog sebe i drugih volio znati ili barem donekle dokuciti sto je posli po krivu. Pozzz...
DJFlyHigh
LEGENDA5.422 REP4%
→ Zmaj
DJFlyHighLEGENDA
mar 2012.
mar 2012.#2
kako je klijanje proslo? mislim jesi ih pustio da proklijaju u maramici pa onda presadio ili si ih odma piknuo u zemlju? mora ti bit povrsinski sloj zemlje stalno vlazan (mokar) da moze sjemenka probit na povrsinu... mislim da ti nista nije lose i da ce izac one, samo se strpi 2-3 dana jos :D ako ne... onda kupuj nove sjemenke jer ocito nevaljaju te xD
mr.mrkvan
ENTUZIJASTA383 REP46%
→ Poznavalac
mr.mrkvanENTUZIJASTA
mar 2012.
mar 2012.#3
...dosta duboko si gurnuo sjemenke,ja osobno ih stavim na nekih pol centimetra a neki ih samo prekriju
malo zemljom i izađu za 2-3 dana,sačekaj još koji dan dosta duboko si ih zabio,samo strpljenja budu one izašle:)))))))))
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
mar 2012.
mar 2012.#5
niasm ih stavljao u maramicu i vrecicu. Po preporuci prodavaca sam ih stavio drito u zemlju i stalno lagano vlazim zemlju. Danas je 6. dan.
GreenRyder
LEGENDA14.654 REP97%
→ Zmaj
GreenRyderLEGENDA
mar 2012.
mar 2012.#6
....onda te netreba nista cudit.......2-3 dana da proklijaju i jos tolko da izadu, kod tebe malo vise jer su dublje u zemlji.....bude to sad za koji dan......strpljenje je najveca vrlina kod ljudi koji growaju.....
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
mar 2012.
mar 2012.#7
Lijepo je cuti optimisticne utjehe :) . odmah sam malo dosao k sebi... zivjeli ljudi...Cut cemo se jos.pozzz...
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
mar 2012.
mar 2012.#8
https://forums.vutra.org/vanjsko-uzgajanje/877-klijanje-rast-u-casi-presadjivanje-23.html#post200393
direkt u zemlju VS klijanje u ubrusu
Samo strpljenja,ima vremena :)
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#14
Zajebaješš me?:))
Gle, jednom sam stavio da klijaju pod neonkom, to tako sporo raste i niče. Sa hps-om poludi, i izlazi jako brzo kad je direkt iz zemlje pod hps. Bitno je da svijetli ali hps je dobar jer jako grije, neka je 28 u boxu i jednostavno nema da neče izači za 4 dana...
EDIT-evo zlo je dao svoje mišljenje ali ja opet kažem s hps-om to izlazi odmah, je rasipanje struje ali to je kao da su na ljetnom suncu a onda biljke luduje. Ja uvijek direkt i hps odmah(i to 600) tako da...i proklija i izađe iz zemlje u 4-5 dana maxxx!!!
makisplit
AMBASADOR3.964 REP70%
→ Legenda
makisplitAMBASADOR
apr 2012.
apr 2012.#15
Ne (*___*)
dumam o tome vec dva dana,postavim pitanje u svom dnevniku i onda mi x osoba sjebe 48h s krivim odgovorom,mogle su mi vec biti vanka na suncanju
hvala
---------- Post added at 15:04 ---------- Previous post was at 15:01 ----------
LOL :flamed: znam da je 1.APRILA al nemojte me vozati:ridinghorse:
cini se obodvoje ok samo da je temperatura u redu
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#16
Gle, nadodao sam gore post na odgovor od zlo&naopako. Sa svijetlom dok niče češ samo poboljšati, jednostavno ne možeš naštetiti a moja preporuka jednom za svagda je klijanje pod hps kad je direkt u zemlji jer je najbrža moguča metoda, nikakav pamuk,wc papir i te gluposti, gubljenje vremena.
VladTheInhaler
ISTRAŽIVAČ176 REP84%
→ Entuzijasta
VladTheInhalerISTRAŽIVAČ
apr 2012.
apr 2012.#17
Ja sam Satori (Mandala) po preporuci proizvođača stavio drito u zemlju, mislim da su izvirile nakon 10-14 dana. 100% germinacija.
makisplit
AMBASADOR3.964 REP70%
→ Legenda
makisplitAMBASADOR
apr 2012.
apr 2012.#18
dva tjedna je previše ja bi maknuo glavom i otkopao da vidim koji se k.... događa,zato i jesam stavio u vatu da sam siguran oko bacanja klice.
logicno je da trebaju ugodnu temperaturu,u dio oko direkt svjetla neznam što da mislim al nije ni važno glavno da izađu, dan gore-dole...
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
apr 2012.
apr 2012.#19
polako ...ja sam stavio 4 kom u svaku u poseban kalj nakon 3 dana posto nisu izasle samo u isti kalj bacio jos po 2 u svaki i nakraju rezultat u slijedecih 10 dana ...neznam di s njima ....zadnja mi je izasla tocno nakon 30 dana vege prve sto je izasla u tom kalju ..skuzio sam ju kad sam radio flush....strpi se jos malo vjeruj u nju samo sto nije...veliki je kalj mozda ti je zemlja bila iz vana pa joj je temp.manja od potrebne treba joj dok se malo ugrije pa da krene klica :cow_yellow:....
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#20
Što vi brijete,majko mila.Kakvo sada svjetlo,ovo,ono....?
Za klijanje sjemena je bitna optimalna temperatura,te vlažnost medija u kojem klija.Kakve veze ima svjetlo kad je sjemenka u zemlji ili u papiru,osim što eventualno grije.
Shvaćam ovo kao prvo-travanjsku zahebanciju:icon_lol:
Ja sam držao vani na ''suncu'',ali šta vrijedi kad je temp +10,+15,pa čak jedan dan i +20....i oće-neće.
Za dva sata pored peći na pločicama,na podu...opala,prve izviriše.
Znači,da ponovimo gradivo...vlaga i optimalna temperatura.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#21
Nemam pojma šta komplicirate. Mada recimo baš Mandala ne preporuča stavljanje plastične večice preko posude, ja tako napravim i biljke su vani kroz 3-6 dana. Jedino što imam u početku mali problem sa pre velikom vlagom, pa se izduže, ali to me ne smeta pretjerano. To bih mogao vjerojatno izbjeći ako bih prvo malo ostavio da odstoji bez najlona, al ko će na sve te sitnice mislit.
makisplit
AMBASADOR3.964 REP70%
→ Legenda
makisplitAMBASADOR
apr 2012.
apr 2012.#22
temperatura je bitna i to su svi relevantni potvrdili,svjetlo je bilo u funkciji temperature a ne pukog svjetljenja to je i bila moja dvojba jer 28-30 stupnjeva ne mogu dobiti iz nicega
neznam što Mandala preporucuje,ja sam nakon 48h kad je provirila mala klica direkt u zemlju,održavam temperatur- vlažnost i šta im Bog da
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
apr 2012.
apr 2012.#23
Zao mi je sto sam te razocarao...hehe..ali tako stvari stoje.
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:05 ----------
Sada je neonka Phillips T8,a temperaturu sam podigao na 25C sa zaruljom za gmazove. Ovo da ce brze niknuti pod hps lampom,prvi put cujem. Da sam znao ucinio bih tako.Jos malo cu sacekati ,pa cu odluciti o daljnjim koracima.
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#24
Pa ja sam temperaturu i dizao s hps, o tome se otprilike i radi. Kad izađu iz zemlje a lampa ne gori moraš upaliti lambu, bla bla...
Kad lampa gori dok su pod zemljom i kad izađu ne treba par dana u box iči jer je i dalje sve na mjestu, period namješten...ako shvačate o čemu pričam. Jednostavno je manje brige i jednostavnije. Meni ne pada na pamet više klijanje u papiru ili vati jer mi je to samo dodatno opterečenje presaditi i opet čekati... pa gledam da jednim udarcem dvije-tri muhe riješim odmah:)
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
apr 2012.
apr 2012.#25
ALELUJA!!!:banana: Vani su,sve,nakon 9 dana! Izgleda da ce na kraju sve biti OK. Jedino bih volio,posto puno pazimo na stres biljaka,da pripazimo i na stres growera. Bilo mi je uzasno. Bilo bi lijepo napraviti napomenu u dijelu "Unutrasnje uzgajanje"prednosti,nedostaci i rizici stavljanja kupovnog feminiziranog sjemena direkt u zemlju,bez predhodnog klijanja u zemlji ili casi vode. Ne moze se reci da nisam citao i citao forum,rasprave i sl.,ali na rjesavanje takve"problematike" nisam naisao(a vjerujem da ima negdje na forumu). pocinjem sa fotkanjem,tako da cu uskoro otvoriti dnevnik uzgoja. Zahvaljujem svima na pomoci. Zivjeliiiii....:respect:
natura
POZNAVALAC919 REP35%
→ Ambasador
naturaPOZNAVALAC
apr 2012.
apr 2012.#26
pa i na povrsini zemlje ili papiru receno je da ih cekamo i do nedelje dana, ne znam zasto bi trebalo daljnje objasnjenje da im za izbijanje iz zemlje treba jos koji dan vise.. drago mi je sto su izasle i srecno dalje, a pazi i na sebe, umreces do susenja ako se budes potresao na svakom koraku
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
apr 2012.
apr 2012.#27
Posto biljcice polako,ali bas polako,ali sigurno napreduju,primjetio sam jednu stvar. Ovdje,na forumu sam u vise navrata procitao da naj zemlja koja se preporucuje Substral Terra Magma. Kad sam pribavio mjerac kiselosti zemlje ph je bio nesto preko 8. Otisao sam ponovno u Baumax i provjerio(kriomice) ostale vrece i rezultat je bio isti ili jos gori. Zemlja nije uopce kakvom se deklarira(ph5.7-7). Uredjaj sam posudio od prijatelja sa poljoprivrednog fakulteta,nije ono kinesko sranje u pitanju. Da kupim zemlju sa ph vrijednosti 3-4 pa da stavim povrh moje da pokusam srediti stvar? Ili ima neko drugo rjesenje? Zato,ljudi oprez sa zemljom.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#28
Off topic:
U Baumaxu je skladištenje zemlje neadekvatno, barem ovom tu kod mene, tako da je meni osobno Teramagma upropastila grow, ali ne zato što generalno ne valja, nego iz tog razloga što sam naveo.
Vrh vrhova, ako mene pitaš, je Compo Sana univerzalna sa perlitom i agrosilom. Biljke ne da rastu, nego RASTU u njoj :) Dobra se pokazala i Compo za ruže, ali joj fali N, pa vrlo brzo krene žutilo na donjim listovima. Minus je cijena, jbga...Skupa je da boli glava.
Još jedna fenomenalna zemlja je Tera Brill, također univerzalni supstrat (crvena vreča), ali u njoj nema nikakvih dodataka, pa je potrebno mješati perlit ili mrvljeni stiropor. Dobra stvar je što pregrmiš nekako to ribanje stiropora ili čišćenje multi praktika :) jer je jeftina. Naj skuplje što sam naišao je cca kunu i nešto sitno litra (45l=50-tak kn).
On topic:
Di su slike? Di je milion kuna? Ko je osvojio milionće? :icon_razz:
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
apr 2012.
apr 2012.#30
Iskreno ne vidim kako je rizik veći ako se stavi "kupljeno fem sijeme direkt u zemlju",koristeći bilo koju metodu klijanja postoji mogućnost da neko sijeme ne proklija,svaka metoda je uspješna ako održavaš sijeme vlažnim,na optimalnoj temperaturi i ako sijeme valja.Nevidim tu nikakvu problematiku za riješavati iskreno...
Čestitam na 9 biljkica sretno :-)
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
apr 2012.
apr 2012.#31
Ah...ovo mi je skola i drugi puta cu drugacije....ziher cu drugacije. Imam nekih slicica,ali kad sve malo uredim,objavit cu u dnevniku.
---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:12 ----------
Ma ja sam se uplasio da nece izaci,a nisu bas jeftine te sjemenke. Iskreno,bila mi je frka...Hvala na iskrenim zeljama PS 3 biljcice su u pitanju.Pozzz...
andre linoge
ISTRAŽIVAČ90 REP27%
→ Entuzijasta
andre linogeISTRAŽIVAČ
maj 2012.
maj 2012.#32
On topic:
Di su slike? Di je milion kuna? Ko je osvojio milionće? :icon_razz:
675.IPB Starost u vrijeme fotkanja:30.dan.visina:15 cm.
mar 2012.
1 / 32
mar 2012.
maj 2012.