VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaNe trza već tjedan dana
LEGACY

Ne trza već tjedan dana

110 odgovora4,929 pregleda
Pusac traveISTRAŽIVAČ

feb 2012.

Pozdrav! Imam problem. Bilj ica mi je niknula, provirila iz zemlje i od onda ne trza. Ne znam ata bi joj moglo biti, dal temperatura ili ata drugo. Bojim se da ju nisam spalio prevelikom blizinom sijalicama (cfl). Ima mi nekako udnu boju pri vrhu vrata i nikako da podigne "glavu" i raairi listove. Biljka je feminizirani Sweet Tai. U emu bi mogao le~ati zec?
Z&NZMAJ

feb 2012.

Pa ka~e ovako... Koliki box, kolika temperatura, kolika vlaga,koliko sijalica i koje su snage, koja je zemlja, koliki je pH vode, jel zaljevaa... iskreno, mislim da ju mo~ea zaboravit ako tjedan dana ovako izgleda.

feb 2012.

Ja mislim da ja odmah bacis i pocnes drugu. Na zadnjoj slici se vidi da je pocela da umire, i ne znam da li se moze spasiti, a ako i uspes rezultati ce biti slabi i samo ces se muciti. Manje ti vremena treba da zasejes novu nego da se mucis sa ovom.

feb 2012.

ta biljka je ugasila 100%
Pusac traveISTRAŽIVAČ

feb 2012.

Momci, hvala vam. Biljka je zaista bila u banani. Podigao sam joj "glavicu" i odmah je kvrcnula/puknula. Bila se sasuaila. Fakit. Hvala joa jednom na odgovorima.

feb 2012.

desava se, sadi drugu, lep strain, volim thai ;) to je od Sweet Seeds, jel?
Pusac traveISTRAŽIVAČ

feb 2012.

Jest, od Sweet Seeds. Stavio sam ve drugu pa emo vidjet.

feb 2012.

daj ti svejedno opiai situaciju i setup da se zna na emu si jer nije garantirano da sa drugom nee biti ista situacija...

feb 2012.

meni to najvise lici na "damping off", a uzrok moze biti zarazena zemlja, preplavljen supstrat, visoka vlaznost ... bilo sta sto pogoduje razvoju gljivica.
Sensi*JanaAMBASADOR

feb 2012.

steta,vidi se da je menkica lepo isklijala ,stabalce se fino formiralo a onda se osusila. Meni se desilo slicno u pocetku growanja a uzrok je bio suvise kasno otvaranje opne semenke i biljoza nije dobila vazduha. Ako mislis da bi ovo mogao biti uzrok a ponovi ti se ovakva situacija pomozi biljozi i pazljivo malo otvori opnu. zelim ti puno uspeha
gloss_zelenkyAMBASADOR

feb 2012.

apsolutno si u pravu, otvorila se ljuska,ali je opna ostala.. loa je macro no mo~e se vidjeti kako je zapravo stabljika nakrcala hranjiva koja nisu imala kuda :)

feb 2012.

ovo je gotovo ateta dobre sjembe :iamwithstupid:

feb 2012.

Mrtvac....
Pusac traveISTRAŽIVAČ

feb 2012.

Sorry ljudi ato se nisam odmah javio poslije zadnjih komentara. Previae strke. Dakle, najvjerojatnije je bilo to sa ljuskom/opnom. Biljka se nije uspjela sama osloboditi, a ja nisam znao da li smijem intervenirati da je ne bi oatetio. Mislio sam da se treba sama osloboditi. Sada sam stavio drugu i dr~ao je na toplom dok se nije skroz sama oslobodila, bez obzira na svjetlost i onda je stavio pod lampe. Sad ide nekako, a koji e biti tempo, vidjet emo.

feb 2012.

samo dve lampe su u igri? ajd opisi malo box/uslove, sretno
BizzzoZMAJ

mar 2012.

Dobro je sto sama po sebi ide nakoso, zove te na LST :D Jos pokoja slika bih sigurno pomogla pri diagnozi situacije :)
BladeZMAJ

mar 2012.

Ustvari nije dobro,biljka je jako izdu~ena i viae nego oito je da joj fali svijetla,2 ~aruljice nikako nisu dosta,na kraju e biljka puknuti i ode sve opet u grob. Mo~ea dodati joa svjetla i biljku presaditi dublje u zemlju ovaj izdu~eni dio,biljka e se zakorijeniti i bit e dobro,na~alost mislim da je to jedina pomo
$DoLaR$POZNAVALAC

mar 2012.

puaa slabo ea ti puait vutru ako ne budea kolege sluaao ;)

mar 2012.

Jedna lampa ti je crveni a druga plavi spektar,biljka ti je izdu~ena kao ato je re eno ve a ti bi trebao joa puno takvih lampi..Ja ih imam 10 komada 32w Osram i joa mi nije to to.
KneLLeENTUZIJASTA

mar 2012.

Alaa brateee, pa sto 10 po od 32w ?... svaka kosta bar po 7e to je 70e mogao si kupiti Hps od 400w i to ti jos ostane para za neke dijelove.. :/... da si uzeo tu hps bilo bi ti to to :D :D :P A puaa poslusaj drugove sa foruma i ubaci rasvijete jos sacekaj jos malo pa joj pucaj LST... Sretno sa grovom yelim ti puno vrhovaa :)))
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

upravo ovo mi se jutros desilo,odmah sam intervenirao i sku~io da se opna sjemenke nije odvojila(prvo mislio da je glava dole a guzica gore lol)...uspio sam to odraditi i oslobodio je,stajala je spuateno(uvenulo) i sad se malko refala al nisam siguran da ce biti dobro,tek je prvi dan tako da neznam dal da stavljam drugo sjeme na klijanje il da pricekam joa:icon_rolleyes:

apr 2012.

budes siguran na cemu si za dan, plafon dva
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

cekat cu do sutra popodne najkasnije vecer,mislim da ima aanse jer odmah sam reagirao a i podigla se s poda samo ato nije otvorila niata i to me brine... budemo vidjeli:pat:
andre linogeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Imam jedan malo slican problem. Nije da ne trza ,ali nakon izbijanja proslo je evo danas 27 dana a, biljcice su visoke samo 15 cm. Radi se o sorti Royal Ak Automatic. Boks je velicine cca 175x50x100cm(vxsxd),trenutna vlaga je 50%,temperatura je 27C,ph zemlje je malo povisena i iznosi oko 7,kalici su promijera 25 cm,koristim kisnicu za zalijevanje,a jednom tjednom zalijem sa gnojivom sa umanjenom koncentracijom (50% od preporucene ,za pocetak). U boksu je zarulja HPS 250W udaljena od vrhova cca 40 cm.(do prije 7 dana bila je neonka T8,Philipsova). Gnojim ju sa Substralovim gnojivom za vegetaciju(zemlja je takodjer substralova). Vlaga zemlje mi se cini ok,a drenaza je dobra.Svjetlosni rezim je 18/6h Je li moguce da se biljka "izmorila"jer sam ju posio drito u zemlju,ali preduboko,pa joj je trebalo 9 dana da nikne? Na zalost,nemam svjeze slike,ali ce ih biti za koji dan. Bi li mozda pomogao neki booster? Mislim da bi biljka trebala biti veca. Boja listova je lijepa zelena i biljka je poprilicno cvrsta i stabilna. Njena visina na kraju bi trebala biti 80-100cm u 10.tjednu. Vecinom je sve automatski regulirano da se biljku ne "uzrujava". Pozzzz....
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

jel bila samo neonka do prije 7 dana il hps od pocetka?
andre linogeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

bila je neonka do prije 7 dana(sa zaruljom za grijanje gustera da podignem temp.),pa sam stavio hps u nadi da ce pospjesiti rast
orbitLEGENDA

apr 2012.

U krivoj si temi svakako, ali problem ti je ta neonka koja je bila prvih 7 dana, sada ce se bolje razvijat na hps-u.. I svakako, nemoj gnojit, ja svoju nisam gnojio mj dana, pa joj je cak i nakon mj dana bilo previse... ;)
andre linogeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Pretpostavio sam da sam u krivoj temi. Mogao sam otvoriti novu,ali mi ovo nekako cinilo logicnije. Pih...Gnojim jako malo,a poceo sam prosli tjedan.

apr 2012.

Ili si ih preduboko zakopao kada si stavljao sjemenke ili zbog gnoja... ali prije zbog gnoja, presadi u frisku zemlju pa ces vidjet kak ce zivnut
andre linogeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

mislis da je gnojivo?poceo sam gnojiti prosli tjedan sa 50% od preporucene kolicine.znaci prva 22 dana nisam gnojio. da li bilo mudro sada dirati biljku?visoka je 15-ak cm. necu trcati pred rudo.hvala na odgovoru. ;)

apr 2012.

Al vidi, uzeo si krivu racunicu, tako sam se i ja zajebo. Jest da su stare oko 20 dana ali nisu velike kao da imaju 20 dana, znaci ne mogu pojest tolko hrane kolko si im dao. Presadi covjece, kazem ti. To ti je cas posla. Ako 48h nakon presadivanja ne vidis poboljsanje, onda je nesto drugo. Makar sumnjam
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

o cemu pricate?...bila je pod jednom neonkom 20 dana,dobro da nije i manja dru~e sve je u redu samo pici sad sa hps i rast ce to...
GreenRyderLEGENDA

apr 2012.

.....bas to sto maki kaze......nikakvo gnojivo, presadivanje vamo tamo......stavi slike pa cemo bit pametniji......iako cvrsto vjerujem da je mala zbog manjka svjetla prvih 3 tjedna i da ce to uskoro doc na svoje...... ....iako posto je automatic i stagnirala je na pocetku sad se vise nece previse izduzit tako da se nemoj nadat nekom prevelikom urodu......automatic koji stagnira za vrijeme svoje kratke vegetacije ostaje mali.....
andre linogeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

pretpostavio sam da bi zbog stagnacije urod mogao biti manji.da li bi duzi rezim 18/6 popravio situaciju? PS kada da pocnem gnojiti?mislim da je potroseno sto je bilo u zemlji.sta mislis? da nastaim mozda sa 50% preporucene kolicine?
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

nema kod automatica promjene re~ima to je terminator :)...pici sve do kraja isto citaj malo...vutra forum je prekrasno ativo za odrasle
andre linogeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Isto? mislis da do kraja istjeram na rezimu 18/6?
GreenRyderLEGENDA

apr 2012.

.....automatic se zove iz razloga sto procvjeta u roku 20-25 dana bez obzira na svjetlosni rezim.......neke seed kompanije preporucaju 20/4 ili 18/6 neke opet 14/10 ( o tom zna vise kolega Powerseed) al u biti automatica mozes drzat od 12/12 pa do 18/6 kako tebi odgovara a po meni jedina razlika je urod......sto manje svjetla manje grama.....jednostavna racunica zar ne?....... ......ne razumijem kako sadis neku sortu a nisi se informirao o istoj......saslusaj makija i primi se :read:.......
andre linogeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

nije da se nisam informirao o sorti,ali uvijek ima mjesta za nauciti nesto novo...samo sam htio dokuciti gdje je zapelo...hvala svima na pomoci.slike stizu uskoro...pozzzz
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

650.IPBOvo su slike koje sam obecao,pa eto...vidi se da su listovi malo pognuti,pa ako ima netko neki prijedlog...biljke su stare 30 dana...visina im je(sa lijeva na desno) 11cm,15cm,12cm. Rastu pravilno kako si i niknule.

maj 2012.

pa jel' krenuo da cveta taj Royal Ak Automatic, 30-i dan je kako kazes a na fotkama ne mogu da vidim jel ima pistaila, ako je autimatik pod hps-om nesto mi tu nije jasno
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

da,pod hapesom je. nije krenulo cvjetanje.sto ti nije jasno?nemoj me plasiti? bit cu pod stresom.uvenut cu,majku mu...govori!pomagaj!

maj 2012.

ne znam sta da ti kazem, bas sam pogledao na sajtu jer nikada nisam uzimao od rqs, kazu:"Royal AK Automatic is easier to grow and can be harvested in just 9 to 10 weeks after planting the seed. " samo ako jos nije procvetalo a proslo 30 dana, hm, stvarno ne znam sta da ti kazem, meni su automatici u najbednijim uslovima uvek procvetali sa max. 21 dan, cak i oni zapusteni visine jedva 5cm
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

ma ja sam usr'o sa sijanjem,pa je biljka izgubila na vremenu i najvjerovatnije snazi.nema veze.koliko si je dugo ostavio da cvate?kada si ju izvadio?imas neki sistem?prijedlog?savjet?
nenashPOZNAVALAC

maj 2012.

Rekao si da je zemlja 7 ph, ali koja? Ova mi ne izgleda kao one koje ekipa ovdje preporu uje. Izgleda peeviae "obi no" nekako.Ili se varam...?

maj 2012.

ne znam frend, automatik procveta kad mu dodje vreme, kao sto rekoh neki moji zapusteni na teras su procvetali sa 20 dana i visinom od 5 cm... imas moja dva dnevnika sa automaticima u zavrsenim dnevnicima uzgoja, a pogledaj i ostale dnevnike u kojima se spominju automatici, sretno, biljke ne izgledaju tako lose ali su morale procvetati pre 10ak dana
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Ma no.Zemlja je bas koja se preprucavala tu na foroumu. Terra magma od Substrala,a takvo sam i tekuce gnojivo nabavio. Jedino sam dodao glinene kuglice i pijesak. Ph je bio cak i preko 7.5,puno vise nego je deklarirano. Dodao sam zemlju koja ima mali ph(oko 3-4ph),pa se malo ph popravio.
nenashPOZNAVALAC

maj 2012.

Jbg brate.Osim ato ne cvjetaju i nisu neato napredne.Ja ti nisam neki znalac ali tu neato baa ne atima.Nadam se da e biti bolje.
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Pa da,ali sto? Jedino se nadam da je neka "zakasnina"u pitan ju. Uglavnom,kada se sve zavrsi i ako budem nesto poduzimao,javit cu. Cisto za buduca saznanja...pozzz
GreenRyderLEGENDA

maj 2012.

.......mozda je s*ebana genetika, mozda nije automatic......dolar je negdje komentirao da mu je neki automatic procvjetao nakon 35 dana, ja sam imao Widow Ryder od De Sjaman-a (automatic) nakon 30 dana na 18/6 prebacio na 12/12 zato sto nije pokazao spol i nakon samo 2 dana na 12/12 porazbacao pistile, do kraja ostao na 12/12...... ......u tvom slucaju ako nije procvjetala nakon vise od 30 dana ja bi je stavio na 12/12 pa sta bude, nemas nista za izgubit......
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Hm? Zanimljivo. Ako je automatic trebala bi ostati u istom svjetlosnom rezimu do kraja (kod mene je 20/4).Zar ne? E jbg sad,sacekat cu jos 10 dana max,pa ako ne izbaci spol(a morala bi biti feminizirana),prebacit cu na 12/12. Sta mislis o tome?

maj 2012.

ne mora 20 sati svetla, ja vecinu drzim na 12 ili 14 i slazem se sa opcijom da prebacis ti to na 12/12
matiaAMBASADOR

maj 2012.

Jel mo~ea procijeniti dali ti je bio manji urod zbog prebacivanja tog automatika na 12/12?
GreenRyderLEGENDA

maj 2012.

.....a gle svakako je urod bio slabasan nekih 13-14g, al to nije samo zbog svjetla nego i zbog genetike, plus to sto od 2 sjemenke jedna nije proklijala.......taj Widow Rydera me jako razocarao i imam jos 3 sjemenke istog al nzm kad cu ih posadit...... .....al u svakom sliucaju smatram da automatic na 18/6 daje vise nego isti na 12/12......
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

zelis da prebacim na 12/12 jer mislis da nije automatic? ps 13-14g osuseno?
GreenRyderLEGENDA

maj 2012.

.....uvijek postoji ta mogucnost da nije auto, po meni auto bi trebao pokazat spol do negdje 25. dana......prebacivanjem na 12/12 pokazat ce spol kroz 10 dana, mora i onda ce znat na cem si........da 14g suhog......
andre linogeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

pustit cu jos malo,pa cu vidjeti. bit ce izvjestaj.pozzz....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se