LEGACY
problem s 1st growom
32 odgovora1,359 pregleda
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
nov 2011.
nov 2011.#1
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? - sjemenke
2.Koliko su stare vaše biljke ? - 5.11. proklijala (9 dana)
3.Koliko su visoke vaše biljke ? - 5-6 cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ? - bila je u čašici do danas, presađena u veću teglu (oko 2 l)
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ) - u čaši je bila florafin, presađena u terra magma mješana s perlitom
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ? - ne baš često, dok je zemlja vlažna. nakon presađivanja jace zalivena prema naputku s foruma.
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ? - oko 7 - 7.5 je ph
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ? - još ništa
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ? - 150w MH
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? - lampa je dovoljno daleko, 30 cm (doplo staklo izmedju + vent puse ispod zarulje)
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? - 50 x 30 cm je površina
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ? - vlaga oko 30% +- 10ak%, temperatura 25-27°C
13.Koliki je ph zemlje ? - 5-6.5 je ph prema deklaraciji
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ? - nema
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? - slabo do nikako
jučer sam na biljci primjetio da na vrhovima listova počinju žutit - malo ali zamjetno. znam da je zemlja loša u kojoj sam počeo klijat bilju zato sam ju danas presadio iako je relativno mlada. bila je pod običnom štednom žaruljom do jučer onda sam ju prebacio na MH.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
nov 2011.
nov 2011.#2
pH vode ti je pre visok. Spusti ga limunskom kiselinom, octom ili kupi pH minus za akvaristiku.
Sad je u dobroj zemlji, tako da nemoj viae niata poduzimati. U tim teglama mo~e odraditi vegetaciju. Nemoj gnojiti joa oko 2 tjedna, osim ako ne primjetia da je liae svjetlije.
https://forums.vutra.org/content/203-problemi-kod-uzgajanja.html
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
Mr GreenSkin
AMBASADOR2.223 REP21%
→ Legenda
Mr GreenSkinAMBASADOR
nov 2011.
nov 2011.#5
Kolega zlo&naopako ti dobro govori ph vode ti je previsok,idealno za naau biljku je od 5.5 - 6.5...sve ostalo ok.guraj dalje i javi napredak :D
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
nov 2011.
nov 2011.#6
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting mislim da je situacija bolja tj. ide na bolje. vidno je narasla
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
nov 2011.
nov 2011.#7
biljka fino napreduje
ovo pitanje ne spada tu ali lako mi se nadovezat na temu pa...
trebam li ju presaditi u vecu posudu, ova je oko 2 litre? box nije velik pa nece biti visoka ali htio lst napraviti.
tinitus
ENTUZIJASTA445 REP61%
→ Poznavalac
tinitusENTUZIJASTA
nov 2011.
nov 2011.#8
posuda od 2 litre ti je definitivno premalo za privest to uspjesno kraju,
ja bi je pustio jos nekih 5-6 dana u tome pa onda u finalnu posudu
pa nakon par dana kad se fino primi - pocni je savijat..
i kako kaze kolega zlo - nabavi ph minus tekucinu
jer je ph vode prilicno bitna stavka i mnogi problemi pocinju od toga.
sretno dalje!
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
nov 2011.
nov 2011.#9
hvala
ph vode smanjujem octom, i po bojama mi se cini da je izmedju 6-6.5
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
nov 2011.
nov 2011.#10
Ja sam zadnji put imao 2 biljke, svaka u svojoj posudi od po
etka do kraja. Definitivno malo za puni potencijal, sre
om sam imao mandaline niske sorte ina
e nebi ni pokuaava. Jedan "hawaiian snow" bi riknuo u 2 litre:icon_lol: Ali opet mo~e se dobar dim uzgojiti ako baa ne mo~e druga
ije, box je mali ali ata je tu je. Kad mo~e PC box mo~e i to.
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
nov 2011.
nov 2011.#11
jos jedno pitanje samo oko velicine - sjeme je Dinafem Seeds Shark Attack - short medium i jel dosta oko 5l
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
nov 2011.
nov 2011.#13
biljka je presadjena - 7.5 litara. odlucio sam lst odgoditi za 1 dan - da se oporavi od eventualnog aoka.
kako je ovo prvi grow, ne znam trebam li biti zabrinut zbog listova. malo su svinuti - na slici se vidi. ako to je problem moguce da je zbog ph-a. smanjujem ph s octom iako mi se to ne svidja bas sutra cu po ph minus u petshop.
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
nov 2011.
nov 2011.#15
nisam jos gnojio, voda uvijek odstoji. prestajem s octom pa cemo vidjeti onda...
vlaga je prilicno niska....ne znam ima li to veze
vodovodarko
ISTRAŽIVAČ65 REP10%
→ Entuzijasta
vodovodarkoISTRAŽIVAČ
dec 2011.
dec 2011.#16
pozdrav svima,
imam jednu tuznu novinu... biljka je uginula, a znam i razlog - presjekao sam ju nakon 15 dana cvjetanja ;) murija se pocela motat blizu i strah je odigrao svoje... vjerojatno su trazili nekoga ali ulog je prevelik za zajebavat se tu cemo se valjda svi slozit... do drugog puta
zadnji dan:
Uploaded with ImageShack.us
nov 2011.
1 / 17
nov 2011.
dec 2011.