ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaOzon generator protiv male i sitne musice. Koliko bi ozona trebao pustiti u 50kvadarata sobe, da bi ubio ove stetocine a pritom da ne ostetim biljke
LEGACY
Ozon generator protiv male i sitne musice. Koliko bi ozona trebao pustiti u 50kvadarata sobe, da bi ubio ove stetocine a pritom da ne ostetim biljke
30 odgovora1,044 pregleda
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#2
Nije problem u biljkama, nee njima biti niata, problem je po tebe.
0.5 ppm (parts per million) je ve prili
no atetno po ljude ako se udiae, a studije koje sam
itao svojevremeno navode 25 ~ 30 ppm ozona da bi se uspeano sterilisao prostor i pobilo sve ato mi
e
Drugim re
ima opasan (i skup) sport, mislim da ea bolje proi klasi
nim metodama borbe
27 REP54%
→ Istraživač
jan 2024.
jan 2024.#3
A da li mi je zbog njih ovako lisce postalo? Sto se mene tice ne plasim se, upalim, izadjem, izluftiram posle i ne bi trebalo da imam problema.
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#4
Pa ja na tom listu vidim svaata, da budem iskren - patogene/gljivice, problem sa vlagom, vrlo verovatno i sa ventilacijom/strujanjem vazduha, mo~da
ak i truljenje korena.
Ali gle sad ovo - jedan list slikan i bez propratnih informacija, stvarno niata ne zna
i niti se mo~e sa sigurnoau rei ata je :)
Moraa slikati celu biljku, da vidimo koliko je zahvaena, napisati o uslovima (temperatura, vlaga), koja lampa, koliko udaljena, koliko
esto zalivaa, sa koliko vode, meria li ph, koja zemlja/supstrat, litra~a potova, koje ubrivo koristia, koliko
esto, koje doze, koliko su stare biljke.....
Ovako na osnovu fotografije jednog, otkinutog lista: mo~e biti totalni koamar, a mo~e biti i niata posebno :)
Ovo za ozon....50 kvadrata da nabijea 25 ppm i da posle uspeano izluftiraa... to e biti igra bez granica
ini mi se :) osim ako nemaa automatizaciju na ventilatoru, tj da ga mo~ea aktivirati wi-fi - i da sav taj ozon izbacuje negde van prostora gde se gaji. To da otvoria vrata i prozor i napravia promaju... nisam siguran da je pametno.
Ali opet, ne znam kakav je prostor, moraa i to malo opisati :)
Nemoj spamati nepotrebno, videh da si isto pitanje postavio i u temi sa problemima, i ne citiraj bez potrebe, samo po
ni pisati dole, ne stiskaj "odgovori"
Pro
itaj pravilnik!
Sretno u nastavku i dobro nam doaao!
27 REP54%
→ Istraživač
jan 2024.
jan 2024.#5
U pravu si. Za sve. E ovako. Radim co2 sistem, sad su u 3 nedelju i drzim preko dana na 60%vlage , temperaturu kad rade lampe su 28-29stepeni, kad spavaju 24-25. Lampe su dimlux 1000... Drzim lampe na oko 90cm. 11litra je saksija i rsdim u kokos. Od substrata dajem coco a+coco b+ rizitonik i kanazim(to sam danas tsko krenuo u 3 nedelju) a pre toga, bad ignitor, boost, rizotonik, coco a, coco b....
Polivam svaki dan, zavisi kad kako, oko 300ml po saksiji.... Ph uvek drzim na 6.0
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#6
To je baa mnogo za cvetanje, pretpostavljam zbog CO2? Ima smisla, treba im malo vea vlaga da ve~u br~e ugljenik za vodonik (i tako prave ugljenohidrate, je l) ali li
no ne bih baa iznad 60% poato je rizik za plesan, pa
ak mo~da i 50% plafon
Malo je atrkljasta, delom poato nisi trenirao, ali delom kontam i zbog visine lampe (dimlux je beae HPS?) ili je razlika u temperaturi dan/no velika (vea od 10 Ce zapravo) - od toga stre
aju baa, mada ti ka~ea da je nona dobra
Meria li PPFD ili DLI ?
Ako ne, skini aplikaciju, vidi koliko ti baca na toj visini, nije nemogue da treba viae svetla
Ne izgleda loae toliko, mada joj fali mo~da lisne mase, mene brine ato ti je u sredini list zahvaen..
ajd ovi na dnu, ver je loae strujanje vazduha, mo~da su pokupili patogene sa kokosa, to i nije toliko straano, ali taj u sredini...to je ve poziv na oprez.
Kakva je ventilacija, imaa li neki ventilator koji bije po kroanji? I ispod kroanje?
Meni deluje i gladno, nije baa da su formirani cvetovi lepo + mislim da je 300ml premala koli
ina vode, ali to ostavljam kolegama koji se bave kokosom npr @sone1 ili @opa cupa
Ja sam lenj
ovek, zalivam jednom u pet dana, i radim peat/perlite mix, oni su ti akvameni, znaju bolje :D javie se joa neko da baci mialjenje, samo strpljivo :)
27 REP54%
→ Istraživač
jan 2024.
jan 2024.#7
Jel verujes da ne znam sta je to
Ne koristim jos uvek ventilaciju nikakvu. Imam motore koje ce da kruze vazduh unutra, nemam ventilatore uopste. A na kakvu aplikaciju mislis, za sta? Da, hps su dimlux
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#8
E pa to je to...svaki list na biljci mora da 'mrda'.. tek milimetar, dva od povraine lista se deaava razmena gasova/ transpiracija. Ako se potroai sve~ vazduh, i ostane bajat, list staje, biljka staje. Zato konstantno mora ventilator da pomera kroanju, 24/7
Ajd outtake u CO2 sistemu i ne mora, preporuka i jeste da bude zatvoren sistem (ja li
no ne bih, i baci pogled na dnevnike kolega koji koriste CO2, svi do jednog imaju outtake I menja im se vazduh u aatoru konstantno - odli
ne rezultate imaju)
Zato ti i imaa gnatove - visoka vlaga, nema strujanja vazduha, HPS toplota...to je njima raj :D
PPFD i DLI su ti mere koliko korisnog svetla (fotona ) biljka dobija, to ve gledaj u tra~ilici da ne spammam ovde mnogo, ali je prosto za snai se sa aplikacijom (za telefon naravno), senzor meri koliko, nije najta
nije ali poma~e dosta (zavisi i od telefona zapravo, nemaju svi isti kvalitet foto senzora)
27 REP54%
→ Istraživač
DjedMraz
ENTUZIJASTA210 REP3%
→ Poznavalac
DjedMrazENTUZIJASTA
jan 2024.
jan 2024.#10
Da, sad tek vidim da je isti upit na dve strane, dobro odgovor tamo imas jer spada pod temu i pitanje i odgovor. Tu se vec pomalo gubi rasprava tj razvodnjava se tema naslova, koja je odli
na, te prelazi u opcenito o grow problemima.
sone1
ZMAJ46.344 REP
sone1ZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#11
300ml dnevno popiju biljke u potu od pola litre do litre kokosa, debelo tu nesto ne stima, prva slika ti se kokos presusio
prevelik je pot ili ti biljka premalena
za pocetak ukljuci/napravi ventilaciju za izmenu vazduha, a tako i za mesanje
batali sve dodatke i aditive sto imas i koristi samo coco a+b
sledece zalivanje pola doze coco AB i napravi bar 6-7litara i zalivaj polako i pomalo, trebace pola sata recimo, dok ne procuri +-1L pa slikaj biljku dan dva posle :)
kolko W je taj hps?
da li imas ec pen ?
27 REP54%
→ Istraživač
jan 2024.
jan 2024.#12
sone1
ZMAJ46.344 REP
sone1ZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#13
Koji je EC vode ? Kolko bude EC kada napravis pola doze i punu dozu coco AB ? Koji magnezijum, koji kalcijum koristis?
Nece se udaviti nista, nisi dobro zalivao do sada, uvek treba da procuri, stim da ti je ogroman pot srazmerno sa biljkom
Treba funguse sto pre da resis, neopisivo usporavaju biljke
https://www.vutra.org/threads/fungus-gnats-pljesnive-muaice.6518/
Kada budes zalivao, sacekaj sa poslednjih 2-3dcl, pa uzmi runoff (ono sto ti procuri dole) pa odvoj sa strane i izmeri PH i EC
Podesi hps na 600w i priblizi na nekih 50-60cm
27 REP54%
→ Istraživač
jan 2024.
jan 2024.#14
Ec vode mi je 0.4 sa cesme, ali mesam sa kondezovanom da mi bude ec 0.2. A iskreno ne znam koliko tacno mi dize coco ab, jer ja prvo stavim ostale hemije pa na kraju ab, da bi dostigo zeljeni ec, kao sad u 3.nedelju 1.7.... koristim Canna i magnezijum i kalcijum
Imam problem i sa nekim jos biljaka, zakrzljale totalno. Prvo sam ih izgoreo sa niskom svetloscu, a posle izgleda natopio, preteske su mi saksije, a one zute i ne rastu nit nista.
sone1
ZMAJ46.344 REP
sone1ZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#15
Ne moras mesati tu vodu, slobodno 04, samo coco ab dodaj da sve zajedno bude oko 1.4-1.5ec ph 5.8 i zaboravi na ostalu hemiju
Nemaju ventilacije, pogresno ih hranis pa gladuju, ovde na slikama je opet presusen kokos, to ne valja, tako odumire koren
Kalcijum i magnezijum mozes dodaviti po par kapi na litru u svakom zalivanju, tipa ec 01, nadam se da znas redosled mesanja
jan 2024.
1 / 16
jan 2024.
jan 2024.