VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaKvar na električnim instalacijama
LEGACY

Kvar na električnim instalacijama

46 odgovora2,145 pregleda

dec 2020.

Drugari, ovakva je stvar: maloprije su mi uz prili an prasak izgorjela dva osigura a u stanu, pola stvari ne radi. Dva produ~na koji napajaju boks sam uatekao u drugu uti nicu tako da u ovom trenutku turbina normalno radi ali ne znam ata e biti kad se upale svjetla. Svi osigura i su nedavno promijenjeni, imam broj majstora, sve ok, ali sad imam tri biljke u boksu u jednoj sobi tako da se izla~em riziku ako ga zovnem, a zvati ga moram. 100% e htjeti ui u tu sobu da ispita uti nicu kad zamijeni osigura . Ako ostavim turbinu da radi bit e mega sumnjivo, ako je isklju im mogao bi izii miris iz boksa. Je li ovo po vama razlog da se biljke ubiju i prekine grow?
COM5LEGENDA

dec 2020.

Nije nista razlog da prekines grow. Koje imas osigurace (rastalne ili poluautomatske)? Isto tako definiraj pola cega ne radi? Rasvjeta? Aparati? Koliko watti ti box trosi?

dec 2020.

Niposto ubijati biljke zvog fucking elektricara! Mozes li smanjiti turbinu? Premjestiti biljke negdje drugo (spajz, wc)? Mozes li napraviti nered oko boxa? Zena malo da ga zaprica ( :D )?
PalacZMAJ

dec 2020.

Pre ubi elektri ara kad popravi kvar nego biljke :rofl:

dec 2020.

Nisu oni stari ato se uvru, nego sklopke, to je sve ato znam. Pokuaao sam ih podii, samo sam izazvao novi prasak. Prvi je isko io/izgorio kad sam upalio laptop, drugi kad sam produ~ni u koji je laptop bio uklju en premjestio u drugu uti nicu. Ne rade uti nice u dvije sobe, ne radi aporet, za bojler ne znam. Boks je ispod 300 w sa dogrijavanjem, u trenutku kvara svjetla su bila ugaaena, radila samo turbina i tri mala venta za cirkulaciju.
COM5LEGENDA

dec 2020.

Aj prvo iskljuci taj produzni kabel od laptopa i laptop. Pa digni ponovo osigurace Prasak je od kratkog spoja nista se nemoras bojat napravit. Pa javi rezultat

dec 2020.

Bio je isklju en kad sam prvi put pokuaao, samo bum.
COM5LEGENDA

dec 2020.

Ok nije produzni amo dalje. Sta je jos ukljuceno na uticnice koje sada ne rade? Koji aparati, zarulje, ventilatori, grijalice,... sve mi nabroji

dec 2020.

Na ove ato ne rade nije niata. Trenutno rade svjetla u dvije prostorije, turbina i ventii u boksu, fri~ider i modem/router. I mene radi sativa.
COM5LEGENDA

dec 2020.

Trebamo naci sto ne radi. Znaci osiguraci su izbacili zbog kratkog spoja (ili velike struje) na nekom uredaju. Sada je bit nac koji uredaj je to napravio i iskljucit ga. Kuzis na sto ciljam? To moze bit i uredaj u stand by modu. Iskljuci sve cak i produzne kabele i punjace od mobitela

dec 2020.

I boks?
COM5LEGENDA

dec 2020.

Sve

dec 2020.

Ok, zaboravio sam napomenuti da je drugi crkao kad sam uatekao produ~ni u uti nicu u kojoj sam prethodno testirao laptop i sve ok bilo. `ta da radim kad sve isklju im?
COM5LEGENDA

dec 2020.

Ako si iskljucio produzni i laptop iz struje onda nema veze. Iskljuci sve zivo iz struje i probaj ih dignit. Moramo izolirat koji uredaj radi problem

dec 2020.

Eto ata je problem, produ~ni jer...
COM5LEGENDA

dec 2020.

Je ali kaze da je sad iskljucen a i dalje izbacuje osigurac. Koliko sam ga ja skuzio
COM5LEGENDA

dec 2020.

Jeli sad osigurac stoji upaljen? Ako je. .. polako pali jedan po jedan uredaj dok ne izbaci osigurac. Kad izbaci javi koji uredaj je izbacio

dec 2020.

Osigura i dignuti, sve radi osim svjetala u boksu, i produ~ni viae nije u igri. Nadam se da je on u pitanju, mada mi nije jasno kako, pogledo ga nisam a normalno je radio sve vrijeme. Car si najvei, hvala ti puno. Ja sad odoh smotati jedan da malo poja am ovu paranoju i paniku smiley9934
COM5LEGENDA

dec 2020.

Hahahahha ... ukljuci produzni ponovo pa vidi oce izbacit... cisto da znas 100% da je on problem.

dec 2020.

Neka vraga... :whato:::razvaljen:: Moderatori, ako ocijenite da nema koristi od ove teme neka ide na groblje.
truareZMAJ

dec 2020.

Mislim ja da je tu najvei kratki spoj nastao zbog sative, ina e bi siguran sam sku~io problem i sam. :D

dec 2020.

Tako nekako :D
PablitoLEGENDA

dec 2020.

Dobro si prosao ;) to je Fidova sklopka tesko to crkava, samo kad dodje do sranja izbaci da ti ne sjebe nesto i ne napravi sranje :) los produzni pravio neki spoj i odma se to manifestuje na prekidac, kolega ti je sve objasnio ;) za sledeci put znas da se ne cimas uzalud :)
truareZMAJ

dec 2020.

Fidove znaju bit osjetljive ko moja ~ena za vrijeme pms-a :) Dovoljno da se negdje nae malo vlage da stvori minimalnu razliku potencijala a i imaju jako kratak vremenski odziv od recimo 60ms. A takve se upravo i postavljaju u kuanstva da zaatiti ljude od strujnog udara. Naravno ovisi i o kvaliteti i proizvoa u, Merlin-Gerin, ABB, Siemens, Moeller su meu najboljima. A naravno ovisi i koji majstor ti je slagao i spajao kutiju i odradio nulovanje.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se