LEGACY
Crveni mali paukovi mi u zemlji, sta da radim ???
26 odgovora1,644 pregleda
nelaosmo12
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
nelaosmo12ISTRAŽIVAČ
maj 2013.
maj 2013.#1
e ovako..sada sam vidio da mi se jedna mala biljcica osusila..pa sam odlucio je baciti..kako sam vadio biljcicu i istreso zemlju u zemlji su bili mali crveni paukovi..a sad ne znam jel oni mogu kakvu stetu nanijet,..kakve uzroke donose??..i kako ih se rijesiti..Hvala svimaa :) ..
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
maj 2013.
maj 2013.#2
http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk__tetranychus_urticae_/5612.aspx
ili organski:
300 g sve~ih listova i cvetova pelena potpoiti u 10 l vode i ostaviti 2-3 dana. Nakon toga ga treba procediti i koristiti nerazreeno. Umesto sve~ih listova i cvetova mogu se upotrebiti i osuaeni ali se tada uzima samo 30 g.
ili
1 kg sve~ih, usitnjenih kopriva potopiti (150-200 g osuaenih) u 10 l vode i ostaviti da odstoji 24 sata, ne du~e (jer gubi zaatitna svojstva). Te
nost nakon ovoga treba procediti i njime ispskati biljke sa svih strana. Postupak mo~e da se ponovi posle nekoliko dana.
ili
1 kg sve~e preslice (150 g osuaene) potopiti u 10 l vode i ostaviti 12 h. Najbolje je da se preslica ve~e u snom, ili ako je suaena da se pove~e gazom i tako potpi u vodu. Sutradan izvaditi preslicu sa delom te
nosti, sve zajedno staviti u manji sud pa stavimo da vri 30 minuta. Sklonim sa vatre i poklopimo, ostaviti da se tako poklopljeno ohladi. Kad se ohladilo dodamo ostatku te
nosti u kojoj se namakala i procedimo.
ili
2 aake listova paradajza, mogu i odlomljeni zaperci - bo
ni izdanci, sve to dobro izgnje
iti i potopiti u 2 l vode. Ostaviti da stoji 3 sata, procediti i za prskanje koristiti nerazreeno.
ili
500 g ise
enog crnog i belog luka potpiti u 10 l vode i ostaviti dok ne prestane da peni. Tada ga treba procediti i razrediti, na 1 l te
nosti od luka dodati 10 l vode.
il jos pogledaj moj blog o tome
https://www.vutra.org/blog/6-blog-1368/
nelaosmo12
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
nelaosmo12ISTRAŽIVAČ
maj 2013.
maj 2013.#5
HVALA TI MNOGO!! JAKO SAM RAZOCARAN KADA SAM VIDIO DA MI SE BILJICICE POCINJU SUSITI..POSLUSACU TE..A ODAKLE DODJE JBO MAJKU . ..KADA SAM DONIO KUPOVNE ZEMLJE BILO SVE CISTO.. .A MOGUCE JE DA JE DOSAO POSTO SU MI BILJKE OVI DANA BILE U PODRUMU :S .. .
nelaosmo12
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
nelaosmo12ISTRAŽIVAČ
maj 2013.
maj 2013.#7
Aha' znaci to su mu uslovi za zivot :3 :D. .. Nego biljke su mi visoke nekih 8 cm i jako imaju tanku stabiljku.. a kod sviju je 'debelo'...nzm zas je kod mene tako ..jako su tanke..msm mrsave :3
nelaosmo12
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
nelaosmo12ISTRAŽIVAČ
maj 2013.
maj 2013.#10
a pa dobro..mogu sutra slike ici :)
MSM DA SI U PRAVU JER SU BILE RELATIVNO TRI DANA GDE BILO SKROZ MALO SVJETLOSTI :( OMG SHTA URADI :D .. .SAD SAM IH IZNIO MSM DANAS SAM IH BIO IZNIO NA SUNCE.. I POCELA JE DA SE SKUPLJA..LISTOVI SE SKUPLJAJU NE ZNAM SHTO ...
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
maj 2013.
maj 2013.#11
Ja bih samo nesto rekao/predlozio, mozes molim te pisati ko svi normalni ljudi?
Bez CAPS LOCKA?
I bez mutavih skracenica kao "MSM"?
Totalno si nerazumljiv...
Kako se listovi skupljaju? Kao kad operes ves koji se inace pere na 30 na 90? Ne kuzim.
Bez slika ovo nema vise smisla...
nelaosmo12
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
nelaosmo12ISTRAŽIVAČ
maj 2013.
maj 2013.#12
ok sory za caps lock :P . ..pa prije su bili ono kao rasireni fino ..sada listovi su se skupili kao slovo V . ..a slike probat cu danas postavit ;)
hvala ti.. nasao sam na tvom linku sve! mislim bas sve ima pa ko bude pitao za bilo sta tu ce naci sve odgovore :) .. :respect: :rasta1:
nelaosmo12
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
nelaosmo12ISTRAŽIVAČ
maj 2013.
maj 2013.#14
axaxa .. .i ja msm da je tako :) .. inace prelistao sam ti onu temu..nema shta pokido si,svaka cast :D ... bas si super lik :) .. .razumes naucio sam par novih stvari od tebe :) i samo tako nastavi :)) . .. :thumb:
maj 2013.
1 / 14
maj 2013.
maj 2013.