VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaMolim pomoć, miševi napadaju!!
LEGACY

Molim pomoć, miševi napadaju!!

14 odgovora2,848 pregleda
homegrownishaISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Ovako, biljchica mi je prekrasna cura, 1,40 m visoka, outdoor, stara 10-ak tjedana, primjereno hranjena i zaljevana, zdrava, nikakvi znakovi da iata fali, ma sve 5 (nemojte tra~iti sliku jer sam paranoi an :alien555:). Danas dodjem na sajt, a ono 10 cm od stabljike rupa, tj tunel u zemlji, promjera 2-3 cm, pretpostavljam od miaeva. Tunel, kako ide sve dublje, tako ide to no ispod stabljike na 10 cm dubine. Zna i, dolazi na pravac rasta biljke na 10 cm dubine, a dalje, naravno, ne znam kuda ide... Malo sam zatrpao tunel, koliko sam mogao... Je li to ozbiljan problem? `ta mo~e biti ako se korijen oateti? `ta da radim? Planiram odnijeti otrova za miaeve im prije, naravno, neu ga stavljat blizu korijena... Jel mo~e biti nekih ozbiljnih posljedica? :(((((
BladeZMAJ

jul 2011.

Nabavi maku :icon_biggrin: Edit: ja bih prije rekao da su ti to voluharice a ne miaevi
SulundarAMBASADOR

jul 2011.

moze da progrize koren i prodje ili jos gore da se nalegne ispod biljke. Ogromne sanse da se osusi. Otrov da,kolacice za miseve ili nesto sl u tetrapak pored biljke. Nece se rastopiti,a misa ces zateci unutra.
homegrownishaISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Evo, vrag mi nije dao mira, morao sam otii neato napraviti, mislio odnijeti otrova, ali kad sam krenuo po otrov, uhvati me neki napadaj savjesti :sun2: pa sam odlu io da ne ~elim ubijati bia koja imaju pravo na ~ivot isto kao i ja... Malo sam googlao i naaao da miris ma jeg urina tjera miaeve pa sam iz pijeska malo navadio ma jih govanaca :))) i po ealjao psa i uzeo dlake te malo ma ki potaiaao rep :icon_lol: i uzeo dlake te u onoj miajoj rupi sa zemljom pomijeaao psee i ma je dlake i malo govanaca te joa govanaca nasumi no raairio okolo po sajtu. `ta mislite o tome? Hoe li to ata djelovati? Savjeti dobrodoali...

jul 2011.

urin maciji i psece dlake nece ti pomoci iskreno jer ako si zatrpao tu rupu sa tim dlakama i ostalim on ce da prokopa drugu sigurno.. nego ti kupi misije ljepilo i razmazi na par kartona tako da mozes oko rupe da postavis ako pokusa uci u rupu ili izaci iz nje bice uhvacen ziv tako da ga mozes zivog pustiti negdje drugo ako zelis.i jos nesto kisa ga nemoze isprati i dobar trik uzmi par komadica slanine ali pazi kada budes sijekao slaninu stavi kesu na ruku tako da nema mirisa od covjeka na njoj.i postavi po komadic na svaki karton tako da bude dobar mamac za napast... meni je polazilo za rukom probaj i ti... pozdrav

jul 2011.

Ma vidi...ako je mia,mo~e napraviti problem sigurno. Ljepilo,hmmmm.....otrov,isto hmmmm.....ma ija govna,psee dlake....e to je ve hmmmm... I ako mu sve to napravi neato...ti to neea znati.Jer ga neea vidjeti a time i neznaa da li si rjeaio problem. Evo:spliff:jedne ni sli ne situacije ali mo~ea isprobati tu varijantu. Ka~e baka svome unuku.Sine moj,izgleda da baka ima miaa u sobi.I unuk poato ne voli ubijati ~ivotinje ode do poljoprivredne apoteke i kupi ljepilo za miaeve.Pa kad se mia zalijepi on e ga iznijeti van i odlijepiti i pustiti na slobodu. Proe jedan dan,proe drugi dan....sir pojeden.....miaa nema.Hmmmm,... I ode unuk u bauhaus da vidi poato su miaolovke one stare tradicionalne.Kad tamo...one bagatela:) I kupi unuk 4 komada.Istu no je problem rjeaen.Ali nije bio jedan mia nego..... I nisu pojeli sir:icon_lol:
homegrownishaISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Ne znam baa za te varijante s ljepilom itd, koje pretpostavljaju da sam ja tamo svakodnevno, a ja tamo idem jednom u 4-5 dana radi sigurnosnih razloga tako da je to malo problem. Malo sam ra unao i onako nagrubo izra unao da je volumen tunela negdje oko 2% volumena prostora kojeg zahvaa korijenski sustav, ato zna i gubitak korijena od oko 2%. Ako sam dobro to shvatio, to nije prevelik gubitak. Zanima me trea opcija, ako za par dana, kad ponovno odem, vidim novi tunel, da ga jednostavno ostavim i ne diram i ne radim niata, pa nek miaevi njime prolaze, valjda nee dalje kopati ako imaju gdje prolaziti?? Pokazat e vrijeme ima li posljedica, ja se izgleda mogu samo molit Bogu da ih ne bude...

jul 2011.

voluhari ne kopaju tunele da imaju gdje prolazit nego tra~e hranu (gliste) i onda prokopaju sve ~ivo. ako im se korijen nae na putu i njega e gricnut, ne predstavlja im to nikakav problem (ali tebi bi mogao biti problem ako progrizu glavnu ~ilu korijena...)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se