VUTRA
LEGACY

Tripsi

134 odgovora15,883 pregleda
crobiggENTUZIJASTA

apr 2013.

Ne znam kud da postavim ovo pitanje pa sam otvorio temu, moderatori ispri avam se ako treba premjestite post. Sad na temu; prvi put od kak growam sam zapazio tripse, mo~da sam ih i prije imao ali ne u takvim koli inama. Box ima mre~ice na upuhu u box, uvijek prije growa dezinfekciju napravim i uvijek sve super. E pa moja bolja polovica je htjela neki svoj dra malo o~ivit i stavila dok je bilo 24 sata svijetlo. Sa tog dra a se to proairilo na moje biljoze. Dobila je po guzi ( i u~ivala, nije neka kazna znai) a moje biljoze su proale par kupki sa eanjakom (bijeli luk) i crvenim lukom (normalni luk), otopina je svaki put odstojala 20 sati. Primjetio sam da se sprije kreu, a bome i ja jer kad se ue u prostoriju sve zaudara po luku tako da ne strahujem od vampira niti drakula. Poato sam picajzla od ovjeka gledao sam pod mikroskopom zato i velim da se sporije kreu. Moje pitanje je, dal da pokuaam sa koprivom apricat? itam satima, danima po internetu da kopriva poma~e u borbi protih lisnih uaiju a i ostalih nametnika. Poato kopriva sadr~i neku kemiju koja djeluje na ~iv ani sustav i time paralizira i ubija nametnike. A i kad se sami ope ete odrveni doti ni dio. Koristio bi i kemije ali imam 3 tjedna do kraja i biljoze nisu baa sretne, stoga bi htio neki bio pesticid, ako treba prksat u cijeli dan. Da napomenem imam doma jedan od najlju ih ilija, bi li to ato pomoglo? Ili kopriva? Pretra~io sam forum ali nisam naaao odgovor, a to je; ima li uspjeha ili pomaka na dobro? Kako post ne bi bio bez slike, evo vam jedne od danas.
s0vaAMBASADOR

apr 2013.

Pa ako ih pobijes to se racuna kao pomak :D ... ne znam da li si citao ovo https://www.vutra.org/blog/6/entry-1175-bio-pesticidi/0 uglavnom probaj koprivu, duvan, beli luk to bi trebalo da pomogne...
maverickAMBASADOR

apr 2013.

Redovno zaljevaj - povisi vlagu, trips voli toplo i suho. Na posude stavi foliju, jedan dio ~ivotnog ciklusa provode u zemlji. Mo~ea loviti bubamare i stavljati ih meu bilj ice da ih i one malo tamane. Piretrinom, tj. prirodnim insekticidom na bazi Buha a ih vjerojatno samo mo~ea dr~ati pod kontrolom, tj. smanjiti im airenje. Najbolja opcija je prirodni insekticid izoliran iz bakterije Saccharopolyspora spinosa pod nazivom Spinosad http://www.chromos-agro.hr/category/3/subcategory/53/19
crobiggENTUZIJASTA

apr 2013.

@kovac - jesam pro itao sam :) danas nabrao mladih kopriva peku ko neman sutra navee se prska @maverick - e vidia bio sam u dilemi oko vlage, istina suho je postalo... Hvala na linku! stavio sam 100grama svje~ih kopriva u 1 litru vode i to mislim sve isprskat po biljkama, znai da niata ne ostaje e sad dal da prskam svaki dan ili kako? (svje~ih kopriva ima u baati i to puno tako da uvijek mogu do nove ture)
s0vaAMBASADOR

apr 2013.

napisao je Power tamo na kolko se prska A kad si vec nabrao mlade koprive skuvaj caj, evo ja sad pijem caj od koprive dize iz mrtvih :sun2: sry na off-u :lml_spam:
crobiggENTUZIJASTA

apr 2013.

Da, to je taj omjer. Budem svaki drugi dan prskao par dana pred kraj gorwa onda u istuairat samo i to je to. Ah ako di~e iz mrtvih onda nije dobro! Pa imat u zombi tripse! hahaha :D
maverickAMBASADOR

apr 2013.

Vidjeti ea kako se ponaaaju kad ih ve apijuniraa mikroskopom, pa javi :) Ako nee crkavati imaa joa ovu opciju koju sam linkao, to ih tamani garant.
s0vaAMBASADOR

apr 2013.

mislim sebi skuvaj caj za popiti... :D
crobiggENTUZIJASTA

apr 2013.

Javljam rezultate! :) ma ja bi od ovih kopriva umak napravio najradije, izgleda da u morat po joa jednu turu.. ajd ajd i za aj ;)

apr 2013.

I ako nista ne pomogne kupi Neem ulje i slomi tu djubrad :D A bolju polovicu u kaznu (hmmm.....kazna....) :D
crobiggENTUZIJASTA

apr 2013.

Kali, nadam se da nee biti potrebe za dodatnim troakovima kad nam majka priroda sve ima, samo treba zasukat rukave i primite se posla, jel tak? :D A nim ulje nisam mogao na da ti pravo ka~em. Boljoj polovici sam oduzeo kaznu jer previae u~iva :D Ontopic: nakon 12 sati ato sam prskao primjetio sam po par komada tu i tam, za razliku od 10 tu i tam ovo je super napredak. Joa 2,3 puta budem apricao pa javim opet. Po biljkama su ostale tamne mrlje od koprive ali biljkama niata nije, zdrave sretne vesele jupi jej. Uvijanje listova je stalo od tih gamadi. Toliko za sada. Htio sam editirat predhodnji post (iznad) i napravit update, ali koliko vidim nemam tu opciju, stoga moderatori spajajte Na~alost bio sam u krivu, tripsi su se raairili po svim biljkama, svi listovi su zahveani. Podigao sam vlagu i tuairam biljoze sa vodom i sa koprivom. Zakasnio sam. Klonovi pak i jedna biljka ato je u vegetaciji nemaju tripse viae. Moram se pomirit joa 2 tjedna do kraja, ali dobit u jako malo jer siau ~ivot iz biljaka. Razmialjao sam ubacit bubamare... I joa mi cflka drapila, ajmo joa troakova.

apr 2013.

Sad sam neki dan citao kako je super ubaciti mentu unutra da raste sa vutrom... Navodno miris mentola tjera sve takve i ine nametnike. Samo treba paziti da menta ne preraste/zaraste cijeli box... Ako imas koju, ubaci... Ja cu na sljedecem grow-u definitivno probati ovu metodu koju zovu "Companion grow". :D Peace!
maverickAMBASADOR

apr 2013.

Linkao sam ti tamo preparat koji je rjeaenje, ujedno je prirodan i prodaje ga domaa firma tako da bi ga trebao biti u svakoj poljoprivrednoj apoteci. Za kompanjone je i Kopar Anethum graveolens dobar.
crobiggENTUZIJASTA

apr 2013.

znam maverick, nemoj se ti niata ljutit, ja sam zahvalan svima koji poma~u, samo ja pokuaavam prvo jednim preparatom pa ak ide da dam zeleno svjetlo drugima, ako ne - idemo na novo, ne ~elim brkat preparate pa da ne znamo ato je zapravo djelovalo, ~rtvujem grow... ali sad bi mogao na drugi preparat koji naem :) kali, budem napravio veliki box sa koprivama, tratin icama, mentama, bubamarama, cijeli zoo pa valjda bude raslo bez problema haha sutra do grada u potragu, hvala svima javim dalje
crobiggENTUZIJASTA

jun 2013.

Da se malo javim na ovu temu. Uspio sam rijeaiti tripse ali na drugi na in za koji su neki mo~da i uli. Poato tu kod mene u apotekama i aire svi imaju samo baa otrove za apricat odlu io sam napraviti svoj mix "otrova". Upute: A. lista potrebnih stvari 1. 5 re~nja bijelog luka ( eanjaka) nasjeckat - ne mora biti na sitno ali nek bude im sitnije radi lakaeg i br~eg raspadanja tokom kuhanja 2. oko 10tak listova menta 3. 6 birds eye chili-a , normalno nema svatko to pa onda ato ljui ili treba staviti, ovo ato ja imam je Bird's eye chili, ima sjemenki na ebayu nisu skupe, ako imate neato drugo jae slabije onda viae ili manje staviti, evo i liste ja ine http://img524.imageshack.us/img524/9508/scale.png OPREZ: kad radite sa ovakvim paprikama obvezno nosite rukavice i nakon rukovanja bacite, operite ruke u toploj vodi inae mo~e do do pe enja ko~e a trljanje o iju rukama da ne pri am kako boli! 4. sapun, malo no~em sastrugate sapun, tako da ispuni veliku kaaiku za juhu 5. kaaika limunkse kiseline poato sam korisio sapun koji je dosta lu~nat tj na bazi, zato sam stavio limunsku kiselinu da vratim ph u normalu, ali trebalo bi biti kiselije jer tripsi bje~e od citrusa i kiselina.. znai oko 4, 4,5ph da iskren budem, krenuo sam mjerit ali ph metar nije radio (strgan, pokvaren) tako da ne znam koji sam ja ph imao 6. pola litre vode B. na in pripremanja: 1. kad smo sve nasjeckali i pripremili, pustimo pola litre vode da prokuhat, zatim stavljamo sve osim sapuna i limunske kiseline 2. voda sa mentom, ilijem i eanjakom kuha nekih 5 do 10 minuta, zatim stavljamo sapun OPREZ: prilikom stavljanja sapuna u kipuu vodu ne diaite i dr~ite se dalje jer nagriza diani sustav, po inja jaki kaaalj i suzenje o iju nakon 1 do 2 min kuhabha sapuna stavljamo limunsku kiselinu i kuhamo joa minutu i sve tt cijeli vrijeme pomalo promjeaamo 3. ostavljamo da se sve to ohladi na sobnu temperaturu (ne stavljat u hladnjak) 4. sada ohlaenu "juhu" procjedimo kroz sito jer emo prskat liae tako da nema atopanja sustava brizgaljki 5. dobivenih cca pola litre je zapravo koncentrat pa treba razrijediti sa dodatnih 2 do 3 litre vode, moje iskustvo C. na in koriatenja 1. prskamo svaki 3. ili 4. dan 2. nakon prskanja ostavimo 15 do 30minuta neka djeluje zatim BI TREBALO isprat to sa listova 3. ponavljamo sve dok viae ne vidimo tripse i ostale kukce 4. pokazalo se super u inkovito i za prskanje boxa jer ubijate kukce i okolo biljke ne samo na njoj OPREZ: prilikom prskanja opet je mogue kaaljanje pa koristite masku za disanje, ne onu iz 2. svj rata ve onu platnenu :D Moje iskustvo: Sve sam radio po tim uputama, ali NISAM razrijedio sa dodatnih 2 litre vode i ostavio sam na listovima tekuinu, znai nisam ispirao. Biljka je ajmo re ok bila, nije bilo stresa ali su se zato listovi, kojih je ostalo par, pofrkali da to nije izgledao na kanabis uope, tripsa je bilo sve manje na o igled su se gubili i umirali. Pred kraj cvjetanja kad viae nisam vidio ni to ke ni kukce, zdravim razumom sam istuairao biljku par puta za finim mlazom vode. Koli ina je bila isto kao i inae za s47, loaa. Puaenje, okus, high sve isto. Ovo sam radio na biljci koja je bila u cvjetnji i pred krajem, znai radikalno i rizi no. im se tako neato vidi u vegetaciji hitno se treba apricati da se dalje ne aire jer uvjerio sam se da se aire jako jako brzo i na kraju listovi propadnu te ostanu samo popkorni i cvjetii. `pricati cijeli box, poato je moj sklepan od kartona i papira apricao sam sve i ukazalo se jako djelotovorno nakon 2 apricanja. Ovo kad sam molio za pomo bilo je kasno, zaraza koje su kukci raairili je bila ogromna i dobilo se neat dima ali nije bilo spasa. Testni dio: Jedan s47, zadnji klon koji sam imao pustio da raste kao test. U prvim znakovima da ima tripsa prskao sam, to je bilo u 3. tjednu vegetacije. prskao sam 5 puta svaki 4. dan ALI nisam ispirao. Prva 2 puta sam napravio istu greaku i prskao dobivenim koncentratom, zatim sam 3 puta radio kak bi trebalo biti razrijedio i ostavio oko 20tak minuta zatim isprao. Sliku koju ete vidjeti je test, zato bez smijeha i komentara tipa; neato ti nije u redu sa biljkom! :) ovo je slika 10ti dan cvjetanja, par dana prije je koriateno ono PRAVILNO prskanje, razrijeeno i gornji listovi su bili normalni i zdravi bez tripsa. Bit e novijih slika ali mogu vam re da nema tripsa, novi gorni listovi koji su bili PRAVILNO prskani su bez to kica, normalni, zdravi i najva~nije, cijela biljka je bez kukaca! Zaklju ak: Bitno je gledat i nadzirat biljke koje su indooru i im prije suzbit problem. Pravilno prskanje biljki i boxa je potrebno viae puta. ak i kad se ne vide tripsi dobro je poprskat za budue kukce. P.S.: Sigurno ima nejasnoa, nesuglasica, pitanja, slobodno pitajte. Mo~da sam neat krivo napisao, makar sam pro itao viae puta ali dogodi se da mozak ignorira greaku. :)

jun 2013.

ta biljka bas ne izgleda sjajno, al nisam siguran da je to zbog tripsa... pogledaj listove, ufrckani gore nego kod paradajza
crobiggENTUZIJASTA

jun 2013.

Napisao sam zaato je tako ispala, nisam napisao zbog tripsa ve zbog prskanja. "ali NISAM razrijedio sa dodatnih 2 litre vode i ostavio sam na listovima tekuinu, znai nisam ispirao. Biljka je ajmo re ok bila, nije bilo stresa ali su se zato listovi, kojih je ostalo par, pofrkali da to nije izgledao na kanabis uope" ...ato je slu aj kao na slici

jun 2013.

ok, samo ja vidim da pise da je to fotka biljke kod koje je "koriateno ono PRAVILNO prskanje, razrijeeno", to je unelo zabunu
crobiggENTUZIJASTA

jun 2013.

A razli iti jezici, narje ja pa se pobrka, Ispod sam napisao kako sam na testnoj, toj sa slike, opet ponovio greaku i 2 puta krivo prsko pa 3 puta pravilno :) Uglavnom smjesa ovih sastojaka radi svoj posao, samo razrijedit te isprat (otuairat) kako ne bi bilo ovakvih listova i sve super.
vukvuckoISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Pozdrav opet iskusnima! Imam veliki problem sa nekom gamadi,mislim da su tripsi,male bele zverke koje cini mi se skakucu i buse list tako da ostaje prazan.Cesto se pominju ekstrakt duvana i neem ulje kao delotvorni za vecinu nametnika prema tome moje pitanje bi bilo na koju kolicinu vode se stavlja duvan iz 3 cigarete i jel se prska sa tim rastvorom ili se i to opet razredjuje?Neem ulje,jel se to ulje razredjuje ili se prska sa tim kako jeste?Molim za pomoc jer mi pojedose sve :(
princsISTRAŽIVAČ

nov 2013.

ja sam tripse uspio unistiti pripravkom od duhana , a duhan je dobar i za crvenog pauka, isprobano

nov 2013.

pa stavi recept tog uspesnog pripravka, nekom ce zatrebati
dedaZMAJ

sep 2015.

Ovi ne odgovaraju na upite...
justgrowISTRAŽIVAČ

jul 2016.

princs brate daj moim te stavi kako si spremio taj insekticid sa duvanom protiv tripsa !?!?

jul 2016.

princs je poslednji put vien(a): 04.04.2016, mozda svrati do kraja sezone :)
crnisin11AMBASADOR

jun 2017.

Ja sam isto ovih dana imao borbu s tripsima, ali najunckovitije se pokazao mospilan 20 sg. Potamanjene sve do zadnje.
Johnny92POZNAVALAC

jul 2017.

Ljudi pomagajte!!!! Ja mislim da je to to. Problem je sto sam jos dva dana u blizini, pa odlazim na 15 dana. Razmisljao sam o neem ulju, ili pak nekoj hemiji? Bitno da je delotvorno posle 1 puta, kako bih uspeo da spasem biljoze. (delotvorno bar 80 posto) Danas nisam u mogucnosti da kupujem nista... pa cu probati sa duvanom veceras, kada malo odstoji, a sutra sam mislio hemija i gotovo. Ne mogu da prepustam slucaju nista, previse sam se cimao da bih rizikovao. Molim Vas da mi predlozite nesto sa cime ste uspesno suzbili gamad!! P.S... Puno sece u daljem uzgoju.:thumb::thumb: Tacnije, imam vise vrsta nametnika, koji i nisu tako strasni, ali mislim da imam jednog koji sve moze za!ebati.

jul 2017.

neki dan sam svoju tretirao sa ovim,mislim da sam ih pobio sa jednim prskanjem.. bar ih trenuno vise nema...
Johnny92POZNAVALAC

jul 2017.

@Herb Gardener Hvala druze... Iskreno se nadam da cu naci u poljo apoteci ovo. :banana_rasta::thumb::respect:
L0oDZMAJ

jul 2017.

Koristio pre mesec dana na japanskoj ruzi protiv tripsa.... :) 220 dinara platio :) tako da slazem se sa Herbom... stej haj

jul 2017.

http://www.ekosan.co.rs/proizvodi/fitoneopirox/ FitoNeoPirox koristi se a zapraaivanje ukrasnog bilja (zeljastih biljaka, ~bunja i niskog drvea). Upotrebljava se za suzbijanje lisnih vaaiju, gusenica, pipa, tripsa, stenica i sli nih insekata. evo ima i u spreju pod pritiskom :D
Johnny92POZNAVALAC

jul 2017.

To mi reciii... hvala ljudi jos jednom. Resen problem, to je bitno. Puno srece do kraja... :spliff::thumb:
glupkoENTUZIJASTA

sep 2017.

Ide li u korijen i zemlju i treba li dezinficirati parcelu poslije branja i sa cime? radi se o velikom zasadu od 2300 biljki.
paswordAMBASADOR

sep 2017.

ne znam dal si procitao ovaj deo foruma-pravilnik :)
glupkoENTUZIJASTA

sep 2017.

uzgajam cbd kanabis i sve je legalno.
paswordAMBASADOR

sep 2017.

jedino da uzgajas negde gde je legalizovano, kod nas (exyu) cini mi se da ni industrijsku ne smes da gajis bez dozvole nadleznog ministarstva
glupkoENTUZIJASTA

sep 2017.

uzgajam gdje je legalno.
Johnny92POZNAVALAC

sep 2017.

Opet su se vratili...i razmisljam da ne diram nista. Ne znam. Evenualno nesto organic. Izdrzace valjda jos 20 dana. Kisa je i jako vlazno vreme.. nadam se da ce im dodatno otezati razmnozavanje.
GreenMoldISTRAŽIVAČ

sep 2017.

250ml h202 3%po 1l vode pobit ces sve,i zivo i mrtvo,kemikalija malo sto sadrzi oksidirat ce u veoma kratkom roku.Kroz dan dva.Pokusaj pa javi rezultate.
Johnny92POZNAVALAC

sep 2017.

A ima ga svaka kuci, imam bar dve bocice. Hvla stari! Javljam. :clap:::respect:
Da li je neko probao Spidermite Control SMC? Poato imam problem sa tripsama krenuo po gore preporu eni Fito Neopirox a vratio se sa SMC-om. Spidermite Control Key Features [*]Highly effective  tested, used and recommended by professionals [*]Fast acting [*]Easy to use [*]100% Organic [*]100% Safe [*]100% Control [*]Safe to children, pets and wildlife [*]Safe to bees and beneficial insects [*]Safe to use with biological controls [*]No restrictions on how often it can be used [*]Controls powdery mildew. [*]Controls: Spidermites, Greenfly, Blackfly, Whitefly, Thunderfly and many more plant pests. [*]Tested on a large number of plant species with no phytotoxicity problems ** ** If in doubt, test on a small area of the plant before applying to the rest.

okt 2017.

ja sam koristio Foto Album Galerija *SA KOMENTARIMA* odli na stvar :thumb: mo~da su i kod tebe ove a~daje :)
VenloNL Izgleda mi kao trips ... Evo na slici ... ajde ovo s'leva bih i oprostio, al kad su grenuli da grickaju :udarac: Dobili su SMC, valjda e odustati ....:)

okt 2017.

ne bih rekao po slici da imaa nametnike
pajpkajPOZNAVALAC

okt 2017.

Poz pitanje. Di ste to kupili za spajdere u zg dal i neko zna

okt 2017.

[bez sadržaja]
pajpkajPOZNAVALAC

okt 2017.

:gled::banana_rasta:Kaj je bolje da kupim sad neem ulje ovaj fito bio peroks ili onaj spaider control .neki znalac
Ludi GonzalesISTRAŽIVAČ

jul 2020.

Da li se moze koristiti i u pocetnoj fazi cvetanja? Imam Neem, ali svi kazu da ce bud-ovi smrdeti pa cu ga koristiti samo preventivno u vege fazi...
StipeZMAJ

jul 2020.

nemoj ga koristit ako ne moras, lisce ne voli ulje, bit ce ti sve masno i smrdit ce cijeli box. radije ga ti koristi, zdravo je.
Ludi GonzalesISTRAŽIVAČ

jul 2020.

Hvala! Ceo dan trazim bio insekticid, nigde nemaju, pa cu naruciti. Radim out, u potovima...Da li u tom slucaju ima smisla naprskati celo mesto gde su potovi i potove, cisto da ne bude jos gora situacija dok ne nadjem bio insekticid!? Hvala unapred!
CopemaniaENTUZIJASTA

avg 2020.

`ta smem da koristim od insekticida u ranoj fazi cvetanja? Razmialjam o piretrinu, ne piae nigde da li smem u ovoj fazi, mo~da SMC? Neki savet?

avg 2020.

SMC Spidermite Control pronaaao sam ovaj preparat u ZG,u jednoj trgovini koata 115kuna.Molio bi vas koji ste koristili dali radi posao tj.koliko je djelotvoran!

avg 2020.

ako zelis BIO preparate baci pogled ovde... https://www.vutra.org/threads/bio-uzgoj-gnojiva-i-pesticidi.2764/ a posto ti je u pocetku cvetanja mozes i neku hemiju.pogledaj ovde sta preporucuje ekipa sa foruma. https://www.vutra.org/threads/nametnici-fotke.14140/page-5
tikiZMAJ

okt 2020.

Pozz ekipa evo probao jedan svoj recept pa bilo uspjesno s tripsima u dva prskanja u razmaku od 7 dana Potrebno : -Mali lon i za kavu cca 2 dl -`aica duhana (u mom sluaju old holborn ~uti ) -jedna mala ~liica detrent za sue nerazrijeeni -spray & grow spider mite -prskalica 7dl Skuhati duhan u malom loniu dok ne zakljua preliti u prskalicu s cjedilom jer e biti komadia duhana Dosuti vodu hladnu skoro do vrha Staviti Spray & grow 30ml i 1 ~liicu detrenta Ja sam prskao tako s mlakom vodom i pasalo joj je nije se ~alila i radio sam bez ispiranja listova sve je proalo ok za sada evo nadam se da ce nekom pomo :wave: i da za spidere je odlian ovaj proizvod dva tri prskanja i gotovo
tom7POZNAVALAC

okt 2020.

Pozdrav, molim za pomoc, tijekom growa dobio sam spidermite, borio sam se sa nj i gusjenicama, leafmineri....Spricao sa smc, ali su se spideri vracali. Zadnji puta spricao sa smc prije 3-4 tjedna. Biljka je visoku u cvatu, skidam ju za cca7 dana (na vodi je zadnjih 10 dana). Spidere imam i dalje ali to je dosta kontrolirano (malo ih je), zanima me kada skinem biljku i stavim ju na suaenje dali te zivine pomru i dali mogu kjurati u staklenci poslije. U stvari moje pitanje dali te zivine umru susenjem i kjuranjem ili ce mi se razmnozavati u staklenci? hvala
KARTMENAMBASADOR

nov 2020.

Tripsi ili Spajderi?
kveLeLEGENDA

nov 2020.

Ja bi rekao da su tripsi, na~alost i kod mene je borba na dvije biljke i uope mi to nije jasno jer nisam imao dugo indoor sranja...
roki123LEGENDA

jun 2022.

Biljka je visoku u cvatu, skidam ju za cca7 dana (na vodi je zadnjih 10 dana). Spidere imam i dalje ali to je dosta kontrolirano (malo ih je), zanima me kada skinem biljku i stavim ju na suaenje dali te ~ive pomru i dali mogu kjurati u staklenci poslije. U stvari moje pitanje dali te zivine umru susenjem i kjuranjem ili ce mi se razmnozavati u staklenci? hvala ko I mene TO zanima .da li zna tko .kod mene su to tripsi u prvoj fazi ,prozirni par mm. Sta se kod suaenja desava ...umiru u tegli?? HVLA EKIPA VUTRA mislim da nema smisla SAD apricat sa bilo ime.thx

jun 2022.

@roki123 guglaj 'bud washing', imaa zilion klipova/tutorijala, npr ovaj je ok, objasnio osnovu postupka EgUKtq8-NZQ Ako se odradi pa~ljivo i pravilno, bude skroz ok (li no ne praktikujem, ali ne vidim niata loae u postupku)
roki123LEGENDA

jun 2022.

Da li je atetno je zapaliti? ionako izgore u rizli a sad ato se ti e okusa mirisa..ne znam za 3 biljke ,sta se desava u tegli.ako je imao neko iskustvo ako ne onda emo prat..ne bi prao 3 bilje ,sta se desava u tegli,oni se hrane sokom ,biljka je ubrqna i osuaena da li se tu prekida njihov ciklus???? Hvala...tj..sta biste VI napravili sa 3 bilje kroz pranje ili jednostavno u RIZLU ili VAPE

jun 2022.

Ma mo~ea kako hoea, izgubit e na kvaliteti sigurno, miris i okus nee biti dobri, mogue da se ubuaju vrhovi zbog mrtvih buba. I da, puait ea bube. Ako ti ovo sve ne smeta, nemoj ih prat.
BadiZMAJ

jun 2022.

Nema toliko znanstvenih istra~ivanja koja podupiru ili da ili ne stranu ovog pitanja. To jednostavno nije neato ato je posveeno i vremenu i novcu. Stoga je koriatenje nekog zdravog razuma ono ato ovdje treba u initi. Ako se pitate koje su nuspojave puaenja grinja pauka, u ovom trenutku to je prili no nejasno, jer joa jednom to zapravo nije testirano. Recimo to ovako, da bi to testirali, ljudi bi zapravo morali volontirati i puaiti vutru koja je zara~ena paukovom grinjom tijekom duljeg vremenskog razdoblja, a to nitko ne ~eli u initi. Meutim, za pretpostaviti je da se mo~e pojaviti neka iritacija grla i plua, u najmanju ruku, ako ne i neke prili no gadne infekcije. Zaklju ak je da puaenje vutre s grinjama pauka vjerojatno nije najbolja ideja. Ako hoea onako iz iskustva...ja sam ih puaio zajedno sa hedovima i niata mi nije bilo, jbg. tko ne riskira ne profitira smiley9934. I da curali su se fino zajedno sa hedovima u staklenci, ostanu ~ivi al ne dugo :joint2: smiley9934. `to se ti e kvalitete, vjerojatno je neato slabija ali neprimjetno.
TravanLEGENDA

jun 2022.

Ja isto imam problem s njima prvi put, ili sam prije imao ali sam znao :p Valjda su to oni.. Kao ato vidite nevidi se dobro nego loae Naaao sam ove plave plo e sa ljepilom baa za hvatanje kalifornijskog tripsa pa emo vidjeti..
BadiZMAJ

jun 2022.

I ja bih rekao da su tripsi. Plo e e pohvatat eventualno letee :). Ina e, odrasli tripsi su mali insekti koji se brzo kreu, dok mladi tripsi izgledaju kao siuani blijedi crvi na liau. Tripsi mogu doi u mnogim oblicima, od crvljivih nimfa do tamnih ili zlatnih krilatih insekata, ovisno o fazi ~ivota i mjestu gdje ~ivite. https://www.growweedeasy.com/cannabis-plant-problems/thrips
TravanLEGENDA

jun 2022.

To Badii A ovo nisu tripsi, ili? Fali mangana?
BadiZMAJ

jun 2022.

To nije od njih :). Oni probijaju liae ustima i isisavaju sve dobre stvari, ostavljajui sjajne (ponekad ljudi misle da izgleda ljigavo), srebrne ili bron ane mrlje gdje god su listovi ugri~eni. Mrlje su vee i nepravilnijeg oblika od ugriza koji su ostali od grinja pauka. Ako potraje predugo, zahvaeni listovi mogu po eti umirati. Ma ne brini previae, biljke su ti ve u zavranoj fazi, hedovi su za prste polizat, izgurat e one bez ikakvih problema do kraja.:) Samo nastavi tako, lijepo to izgleda:thumb:.
TravanLEGENDA

jun 2022.

Samo da natuknem da sam poplo ao malo pod u boxu s ovim plavim za tripse da nemoraju skakat s listova ili letit :D a nebi sad opet otvara box da slikam jer iovako mi se ponavlja panel u prostoru oko :spliff: Edit: hvala Badi kralju rasteretio si malo taman sam bio na rubu lol :D :respect:
roki123LEGENDA

jun 2022.

Hvala svima..ali malo sam proaao strane forume....brate kako ka~e jedan.ako si ikad kupovao na ulici za sebe ONDA SI POPUSIO BRDO BUBA..HAHAHHA ..pozdrav ekipa i naravno pusi seeee...jednu mi zahvatilo u 8 mj.cvatnje..miris nije pao,okus malo prinos najviae. hahaha poz..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se