Da se malo javim na ovu temu. Uspio sam rijeaiti tripse ali na drugi na
in za koji su neki mo~da i
uli. Poato tu kod mene u apotekama i aire svi imaju samo baa otrove za apricat odlu
io sam napraviti svoj mix "otrova".
Upute:
A. lista potrebnih stvari
1. 5 re~nja bijelog luka (
eanjaka) nasjeckat - ne mora biti na sitno ali nek bude
im sitnije radi lakaeg i br~eg raspadanja tokom kuhanja
2. oko 10tak listova menta
3. 6 birds eye chili-a , normalno nema svatko to pa onda ato ljui
ili treba staviti, ovo ato ja imam je Bird's eye chili, ima sjemenki na ebayu nisu skupe, ako imate neato drugo jae slabije onda viae ili manje staviti, evo i liste ja
ine http://img524.imageshack.us/img524/9508/scale.png
OPREZ: kad radite sa ovakvim paprikama obvezno nosite rukavice i nakon rukovanja bacite, operite ruke u toploj vodi inae mo~e do do pe
enja ko~e a trljanje o
iju rukama da ne pri
am kako boli!
4. sapun, malo no~em sastrugate sapun, tako da ispuni veliku kaaiku za juhu
5. kaaika limunkse kiseline
poato sam korisio sapun koji je dosta lu~nat tj na bazi, zato sam stavio limunsku kiselinu da vratim ph u normalu, ali trebalo bi biti kiselije jer tripsi bje~e od citrusa i kiselina.. znai oko 4, 4,5ph
da iskren budem, krenuo sam mjerit ali ph metar nije radio (strgan, pokvaren) tako da ne znam koji sam ja ph imao
6. pola litre vode
B. na
in pripremanja:
1. kad smo sve nasjeckali i pripremili, pustimo pola litre vode da prokuhat, zatim stavljamo sve osim sapuna i limunske kiseline
2. voda sa mentom,
ilijem i
eanjakom kuha nekih 5 do 10 minuta, zatim stavljamo sapun
OPREZ: prilikom stavljanja sapuna u kipuu vodu ne diaite i dr~ite se dalje jer nagriza diani sustav, po
inja jaki kaaalj i suzenje o
iju
nakon 1 do 2 min kuhabha sapuna stavljamo limunsku kiselinu i kuhamo joa minutu i sve tt cijeli vrijeme pomalo promjeaamo
3. ostavljamo da se sve to ohladi na sobnu temperaturu (ne stavljat u hladnjak)
4. sada ohlaenu "juhu" procjedimo kroz sito jer emo prskat liae tako da nema atopanja sustava brizgaljki
5. dobivenih cca pola litre je zapravo koncentrat pa treba razrijediti sa dodatnih 2 do 3 litre vode, moje iskustvo
C. na
in koriatenja
1. prskamo svaki 3. ili 4. dan
2. nakon prskanja ostavimo 15 do 30minuta neka djeluje zatim BI TREBALO isprat to sa listova
3. ponavljamo sve dok viae ne vidimo tripse i ostale kukce
4. pokazalo se super u
inkovito i za prskanje boxa jer ubijate kukce i okolo biljke ne samo na njoj
OPREZ: prilikom prskanja opet je mogue kaaljanje pa koristite masku za disanje, ne onu iz 2. svj rata ve onu platnenu :D
Moje iskustvo:
Sve sam radio po tim uputama, ali NISAM razrijedio sa dodatnih 2 litre vode i ostavio sam na listovima tekuinu, znai nisam ispirao. Biljka je ajmo re ok bila, nije bilo stresa ali su se zato listovi, kojih je ostalo par, pofrkali da to nije izgledao na kanabis uope, tripsa je bilo sve manje na o
igled su se gubili i umirali. Pred kraj cvjetanja kad viae nisam vidio ni to
ke ni kukce, zdravim razumom sam istuairao biljku par puta za finim mlazom vode. Koli
ina je bila isto kao i inae za s47, loaa. Puaenje, okus, high sve isto. Ovo sam radio na biljci koja je bila u cvjetnji i pred krajem, znai radikalno i rizi
no. im se tako neato vidi u vegetaciji hitno se treba apricati da se dalje ne aire jer uvjerio sam se da se aire jako jako brzo i na kraju listovi propadnu te ostanu samo popkorni i cvjetii. `pricati cijeli box, poato je moj sklepan od kartona i papira apricao sam sve i ukazalo se jako djelotovorno nakon 2 apricanja.
Ovo kad sam molio za pomo bilo je kasno, zaraza koje su kukci raairili je bila ogromna i dobilo se neat dima ali nije bilo spasa.
Testni dio:
Jedan s47, zadnji klon koji sam imao pustio da raste kao test. U prvim znakovima da ima tripsa prskao sam, to je bilo u 3. tjednu vegetacije. prskao sam 5 puta svaki 4. dan ALI nisam ispirao. Prva 2 puta sam napravio istu greaku i prskao dobivenim koncentratom, zatim sam 3 puta radio kak bi trebalo biti razrijedio i ostavio oko 20tak minuta zatim isprao. Sliku koju ete vidjeti je test, zato bez smijeha i komentara tipa; neato ti nije u redu sa biljkom! :)
ovo je slika 10ti dan cvjetanja, par dana prije je koriateno ono PRAVILNO prskanje, razrijeeno i gornji listovi su bili normalni i zdravi bez tripsa.
Bit e novijih slika ali mogu vam re da nema tripsa, novi gorni listovi koji su bili PRAVILNO prskani su bez to
kica, normalni, zdravi i najva~nije, cijela biljka je bez kukaca!
Zaklju
ak: Bitno je gledat i nadzirat biljke koje su indooru i
im prije suzbit problem. Pravilno prskanje biljki i boxa je potrebno viae puta. ak i kad se ne vide tripsi dobro je poprskat za budue kukce.
P.S.: Sigurno ima nejasnoa, nesuglasica, pitanja, slobodno pitajte. Mo~da sam neat krivo napisao, makar sam pro
itao viae puta ali dogodi se da mozak ignorira greaku.
:)