VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaNutrijenti i vasa biljka
LEGACY

Nutrijenti i vasa biljka

14 odgovora4,345 pregleda

jan 2013.

Duaik. N je naj eai nedostatak kanabisa u zatvorenom prostoru ili van. Prvi znak je postupan, jedinstvena zutilo od velikih, manjih listova. Nakon ato je list zut, podru ja ine kao suho liae na zlato ili hre boje. Simptomi koji prate N nedostatak uklju uju crvene stabljike i peteljki, manje liaa, sporog rasta, i manju, prorijeena profila. Rjeaenje po gnojidbe s bilo topljivog N gnojiva ili s potpunim gnojiva koja je visoka u N. Ako je vaaa dijagnoza je to na, neki oporavak trebao biti vidljiv u tri ili etiri dana. Novi rast e biti puno intenzivniji i nove stabljike i peteljke e imati normalnu zelenu boju. Krovom, trebali o ekivati biljke treba gnojidbu nekoliko puta tijekom rasta. Nakon biljka pokazuje nedostatak N, trebali oploditi redovito odr~avati zdrav i sna~an rast. Fosfor. P nedostatak karakterizira sporo, a ponekad usporava rast. Liae ukupni su manji i tamno zelene, crvena boja se pojavljuje u peteljkama i stabljikama. Liae takoer mo~e razviti crvenu ili ljubi astu boju po evai vene donjoj liaa. Openito vrhovi veina plojkama na donjem dijelu biljke umrijeti prije nego ato liae izgubiti boju. Ni~i liae polako po~ute prije nego ato umru. Rjeaenje s bilo topiv P sadr~e gnojiva. Zahvaeni liae ne pokazuju previae oporavak, ali biljka treba razmetati se, a simptomi ne napreduje. Kalij. esto, K-manjkav biljke su najviaa i pojaviti se biti najsna~nija. Po evai na velikim ni~im liaa, vrhovi lopatica smee i umrijeti. Nekroti nog podru ja ili to ke formira na lopatice, osobito du~ marginama. Ponekad listovi su poprskana sa chlorotic tkiva prije nekroze razvija, a liae izgleda blijedo ili ~ute boje. Crvena stabljike i peteljke pratiti kalija nedostataka. K nedostaci mogu biti tretirani s bilo gnojiva koja sadr~i kalij. Drvo pepeo otopljeni u vodi su zgodan izvor. Oporavak je spor. Novi rast nee imati crvenu boju, a liae e prestati uo avanje nakon nekoliko tjedana. Kalcij. Ca nedostaci su rijetki i ne javljaju ako ste dodali bilo limete spoj ili drva pepeo. Ali Ca je dodao prvenstveno za reguliranje kemiju tla i pH. Pobrinite se da dodavanje vapna u tlu smjesa prilikom dodavanja gnojiva, pamu no obrok, ili druge kisele bulk gnojiva. Viaak kiselih tala aditiva mo~e stvoriti Mg ili Fe nedostatke, ili vrlo sporo, usporava rast. Lijek dodajui jednu ~li icu dolomiti nih vapna po litru vode dok pokazati biljke obilje~io napredak. Folijarna prehrana je najkorisnije dok tlu kemiju dosegne novu ravnote~u. Sumpora. S nedostaci ponekad mo~e biti zbunjen sa N nedostataka, a mo~e se pojaviti i zbog viaka drugih hranjivih tvari u tlu rjeaenje. S deficiency simptomi obi no po inju na vrhu biljke. Tu je ope ~utilo novih listova. U loncima, cijela biljka mo~e izgubiti neke zelenu boju. Oba S i Mg nedostaci mogu biti tretirani s istim spoja, Epsom soli, ili kupanja soli, koji su jeftin i dostupan je na drogerijama. Magnezij. Mg nedostaci esto se javljaju u hidroponska smjesa, budui da mnogi ina e sve namjene gnojiva ne sadr~e Mg. Mg nedostaci javljaju u smjesama koje sadr~e velike koli ine kalcija ili CL. Simptomi nedostatka Mg javljaju najprije na donjim listovima. Tu je kloroza tkiva izmeu vena, koje ostaju zelena, a po evai od savjeta oatrice umiru i obi no rotor gore. Ljubi asta boja se nakuplja na stabljike i peteljki. Najprije primijetiti Mg simptome na vrhu biljke. Liae u rastu pucati su lipe boje. U ekstremnim slu ajevima, sve liae pretvoriti gotovo bijelo, sa zelenim venama. Priuatite Mg simptome s jedne polovine ~li ice Epsom soli na svaku litru vode, i vode, kao i obi no. Vrh ostavlja oporaviti svoj zelenu boju u roku od etiri dana, i sve, ali najviae oateeni trebao oporaviti postupno. Nastavak oploditi s Epsom soli po potrebi dok su biljke cvjetnice dobro. }eljezo. Fe je vjerojatno da e biti manjkav, kada je tlo vrlo kisela ili lu~nata. Pod tim uvjetima, ~eljezo postaje nerjeaiv. Lijekovi uklju uju podeaavanje pH prije sadnje; dodatak zapuaten vode, ili vo~nje avao u kljun. Komercijalni Fe pripreme su takoer dostupni. Ako je tlo kiselo, koristite kelirani ~eljeza, koji je dostupan na biljke pod kiselim uvjetima. Simptomi se pojavljuju prvi na novim rastuim izbojaka. Listovi su chlorotic izmeu venama, koje ostaju tamno zelena. }eljezo simptomi su obi no najistaknutiji na rastu mladica. Mangan. Mn nedostatak pojavljuje kao chlorotic a zatim necrotic mrlje liaa tkiva izmeu vena. Oni obi no se pojavljuju na mlaim listovima, iako mogu pojaviti mrlje preko cijele biljke. Mn je prisutna u mnogim sve namjene gnojiva. Bor. Simptomi nedostatka B prvi put pojavljuju na uzgoj mladica, koji umiru i okrenuti smee ili sivo. U puca se mo~e pojaviti "spaljeni". Siguran znak bor nedostatak je da, kada rastui vrh umre, bo ni pupoljci e po eti rasti, ali e takoer umrijeti. B nedostatak mo~e ispraviti primjenom borne kiseline, koji se prodaje kao otopinom u bilo apoteci. Koristite jednu ~li icu etvrti po litru vode. Oporavak se javlja u nekoliko dana s zdrav rast novih izdanaka. Molibdena. Mb je lako dostupna na neutralnom ili alkalna pH. Mb je bitan za metabolizam duaika u biljci, a simptomi mogu biti maskirani za neko vrijeme kad N gnojiva se koriste. Tu je ~utilo liaa na sredini biljke. Mb uklju ena je u mnogim sve namjene gnojiva. Cink. Zn-deficiency simptomi uklju uju kloroze od liaa tkiva izmeu vena. }utice ili bijela podru ja zapo eti na marginama liaa i peteljki lista. Viae odreeni simptomi su vrlo male, novi listovi koji takoer mogu biti upletena ili uvijen radijalno. Pocin ane nokti mogu biti pokopan ili guraju u kljun. Komercijalni pripravci cinka su takoer dostupni. Bakar. Cu nedostaci su rijetki, budite oprezni da ne zbunjuju svoje simptome s onima overfertilization. Po evai s mlaim liaa, koje postaju nekroti no na petiljki lista i mar~i, liae e se pojaviti neato aepati, te u ekstremnim slu ajevima cijela biljka e uvenuti. Priuatite po folijarne-prskanjem s komercijalne fungicida kao ato CuSO 4. p.s- ovo je prevedeno sa engleskog ako neki admin/moder vidi koju gresku nek slobodno edita moj fail..
PinkFrojdENTUZIJASTA

jan 2013.

Blisko povezano sa ovom temom koliko sam video, pa neka linka za sve koji budu citali https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/9123-raspored-hranjenja-ph-nutrijenti-voda-flora-feeding-schedule-soil.html mislim da se obicno stavi i izvor, ako se radi o prevodu, da li napisati da li staviti link ka originalu, ali trebalo bi da bude izvor ako tekst nije tvoj, a napisao si da nije ;) u svakom slucaju korisno, moj like.

jan 2013.

ako moderi oce nek spoje teme ili neka prebcuju ako sam fulao pod forum :D

apr 2013.

Ima li itko iskustva sa umjetnim gnojivima petrokemije poput urea n 46 , kan , N-P-K koji su lako dostupni. Mogu li se koristiti za naae uzgoje?

apr 2013.

nemoj ni pomialjati na ta gnojiva u granulama, to bi spalilo biljke istoga trena...

maj 2013.

hm,ja sam kupio urea n 47 i sada se razmisljam da stavim,ali reko mi frajer u ljekarni da samo stavim malo dalje od biljke i da joj nece nista biti i pokrijem zemljom,i kupio sam folifertil t 12 4 6 jucer sam posprico po biljcicama prvi put pa cemo vidit kak ce reagirat,stavio sam oko 5ml u 650ml vode trebalo mi je 10min to ispricam to po biljkama i nemoguce je da sve ostane na njima,pa mi to malo cudno dali dobro radim,biljke nemaju ni mjesec dana nemaju jos puno listova zato kazem da je nemoguce svih 650ml vode pospricat na listove male stabljike ode dosta sa strane

maj 2013.

a gde zuris sa tako mladim biljkama, sta si naumio, da imas 5 metara stablo sa dve kile hedova... taj 12-4-6 koristi po uputstvu, al sacekaj da biljka prvo malo ojaca i razvije se lisce, cemu zurba, nece umreti ako je odmah ne djubris

maj 2013.

bar 10 metara hehehee,salu na stranu,citao sam na forumu prva tijedna da se ne gnoji da joj netreba i onda 5ml pa se poslje postepeno povecaca kako ona raste,moja je sad u 4 tjednu pa sam pomislio malo joj nece skoditi i sad je opet necu gnojiti 10 dana,prosle godine moj prvi grow ikada je uspio sa obicnom zemljom i bez gnojenja bez iceg samo zalijevanje vodom i ljubav prema biljci i imo sam oko 300-350grama, prijatelj stalno pilalo uzmi tu bocicu u mom slucaju folifertil i imat ces duplo vise i sad sam ga poslusao ove godine pa cemo vidit

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se