VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaproblem sa bjelom paučinom
LEGACY

problem sa bjelom paučinom

22 odgovora1,638 pregleda

jul 2012.

pozdrav, dakle radi se o malim stvorenjima koji pletu bjelu svilenkastu pau inu po stabljikama.. naiaao sam na sli nu temu ali nije bilo konkretnog rijeaenja. molim pomo ako se tko susreo sa tim pahuljastom bijelom gamadi.., kako ih se rijeaiti, i naravno da se udovolji mojoj znati~elji, ato je to ??? :icon_question:

jul 2012.

meni lici na spider mites, posto nisi okacio nikakvu fotku ukucaj u gugletu pa idi na slike i uporedi jel to

jul 2012.

pahuljasta gamad? mene to vu e na one bijele muaice velike oko 5-8 mm ato ~ive ispod lista...

jul 2012.

to no, izgledaju nekako pahuljasto, na svakoj biljci sam nasao po jednu kako ostavlja to bijelo po stabljici.. ato je to i koliko je atetno? kako protiv toga??
not smokeLEGENDA

jul 2012.

imam i ja to jel to ovo
Z&NZMAJ

jul 2012.

https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/10606-crvi.html#post215777 Ako je ovo, primjetio sam ih na limunu :ohno:
mega monkPOZNAVALAC

jul 2012.

Ekipa mo~e jedno malo pitanje vezano uz spidermite... Zadnjih nekoliko dana sve viae vidim da ljudi imaju problema s insektima i nebi volio u zavranom proizvodu imat te male zlo este navu ene bube pa me zanima kojim sredstvom po mogu nosti bio ako nema bio onda bilokoje sredstvo za prevenciju ,odnosno zaatitu od spidermitea i ostalih atetnih bubica u outdoorgrowu.. Do sad nisam sa ni im tretirao osim kaj sam zaljevao koprivom i to da mi je sajt okru~en koprivama. Imam onaj prah neo-petrid ili kak se ve zove.. dal e to biti dovoljno? HVALA
CreativeLEGENDA

jul 2012.

A ko nemas nista protiv otrova pogledaj u moj dnevnik ...meni je upalio i dodje nekih 60 ak kn...:wave:

jul 2012.

Ja sam jednom prilikom pustio pauka u box, napravi je mrezu oko reflektora. Onda tih leptirica ima puno manje, mozda bio jedan dva dnevno hihi.

jul 2012.

Spidermites su meni bili najveci problem na koji sam naisao prilikom uzgoja. vrlo su zeznuti, brzo se razmnozavaju i doslovno isisaju zivot iz biljke. nacices ih sa donje strane lista, trebace ti dobra lupa ili mikroskop da ih vidis, velicine su oko 1/4 - 1/2 mm najvise. Hemikalije se ne preporucuju za njihovo suzbijanje izuzev u pocetku growa, da se ne bi zatrovala zetva. Mnogi su preporucili "neem oil" ali ga licno nisam nikada koristio. Buba mare se njima hrane, te su po iskustvu drugih, najefikasniji nacin da se resis spider-mites-a. Nisam siguran da li se na svim lokalnim podrucjima mogu komercijalno nabaviti, ali znam da su dostupne u prodaji na teritoriji USA. Ako se uhvateu pocetku pre nego sto se razmnoze u veliku koloniju, napravi blagi rastvor sapunice za pranje sudova, pa sa prskalicom, prskaj svo lisce sa donje strane... ne stedi. Time ces ih fizicki spirati sa biljke i svakodnevnim ponavljanjem postupka bar par nedelja, cesto i duze, ces ih se nadano resiti. Voleo bih da cujem iskustva drugih sa spider mites.

jul 2012.

jebena gamad, fuj
not smokeLEGENDA

jul 2012.

2x sam poprskao koprivom i vise ni traga od paucine sve je nestalo dobra stvar

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se