LEGACY
Sušenje i čudne promjene na listovima
34 odgovora2,367 pregleda
war.lord
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
war.lordISTRAŽIVAČ
okt 2014.
okt 2014.#1
Bok svima :D
Prvo da Vas sve pozdravim i da vam ka~em da me fascinirate sa svojim idejama i svaka vam
ast svima :D
Naime,
biljka mi je sasvim slu
ajno iznikla pa sam je stavio u kutiju oblo~enu sa folijom i stavio sam jednu CFL-ku.
Biljka je sasvim normalno rasla i onda je prestala i pocelo je suaenje, pa reko Ok...o
ekivao sam da e tako
neato biti. Gledao sam,
itao po forumu (koji je mega kul i joa jedno svaka vam
ast) i tra~io kaj bi to moglo biti
ali nisam baa bio uspjeaan, a i mogue da moje po
etni
ko oko ne vidi kaj bi trebalo vidjeti.
Evo i slike za profesionalce :D
https://imageshack.com/i/p7Q6v0bRj
klarica
LEGENDA8.566 REP36%
→ Zmaj
klaricaLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#2
Ja bih rekla - losa zemlja, previsok PH vode, nadam se da nisi jos dodatno gnojio sa necim? Steta biljke :(
war.lord
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
war.lordISTRAŽIVAČ
okt 2014.
okt 2014.#3
Opala, puno ti hvala na ovako brzom odgovoru :D
Ovako, biljka je izrasla u nekoj teglici skroz neocekivano :D. `ta se tie vode; prokuham je, pretocim kroz gazu i ostavim da stoji 24-48h. Zemlja, hmm, ona iz ~ute vree koja se mo~e nabavit u bilo kojoj cvijearni.
Znai ne mislia da je neka bolest u pitanju?
Joa jednom hvala na speedy answeru :D
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#4
Jedna cfl-ka nije dosta, osim toga jedna cfl mo~e biti 15W, 18W, 20W... niata nisi rekao s tim.
Sad kreu pitanja.
Koja je zemlja?
Re~im zaljevanja?
Gnojia li?
pH vode?
Temperatura u boxu? Vlaga?
Bez ovih informacija nemogue je rei ato se dogodilo. Osim toga, slika je katastrofa. Vidi se sve osim onog ato je bitno-biljka.
Edit:
pH vode je tvoj glavni problem.
Gagiba
AMBASADOR2.454 REP27%
→ Legenda
GagibaAMBASADOR
okt 2014.
okt 2014.#5
Z&N
pH pod garancijom, a i sve ostalo kako vidim!! :)
Svi manje vise slicno krenu, ali tesko je odgajiti biljku u indooru bez minimuma uslova.
Dakle, svetlo najvaznije I presudno, pH cesto pravi problem (mada stari vukovi odgajanja poput Powera ne kontrolisu isti) kvalitetna zemlja je neophodna, ventilacija....
Nije to samo ubodi semenku i oberi je kad ti se pripusi!! :D
Ne vidi se bas najbolje fotka ali mozda biljka prezivi, desava se da start bude malo tezi. Uglavnom gorenavedene uslove obezbedi pa otvaraj dnevnik.. ;)
irieman
ZMAJ59.543 REP
iriemanZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#6
ja ne bih prokuvavao vodu da sam na tvom mestu , da odstoji 24h je dosta , 48h je mnogo i dodatno skoci ph
Tex
POZNAVALAC880 REP31%
→ Ambasador
TexPOZNAVALAC
okt 2014.
okt 2014.#7
Dovoljno je da odstoji pola sata,ja
esto zalijem maltene odmah i nisam imao do sad problema.
irieman
ZMAJ59.543 REP
fulldedarak
LEGENDA7.154 REP22%
→ Zmaj
fulldedarakLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#9
klor uopce nije njen problem..nema ga toliko puno u vodi da bi stetio...
sta ne vidis da se izduzuje,jer joj fali svjetlosti...
ali fali tu jos sitnica za neki minimum...potrudi se i napisi detaljnije svoje radnje
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#10
Klora ima i previse u vodi i naravno da steti biljci ali ga nije problem rijesiti ..dovoljno je da voda odstoji pola sata i klor ispari.
Zlo je gore postavio pitanja i nepotrebno je naklapati sta se desilo ili nije dok nedobijemo taj osnovni info o svemu.
No Joke
ZMAJ71.675 REP
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#12
Samo da se nadovezem kad se vec prica o kloru. Nasa voda sadzi klor i kloramin. Kloru treba do 24h da komplet ishlapi a kloramin se zadrzava i vise od 2 tjedna. Kloramin se poceo koristit jer je "zdraviji" i bolje dezinficira vodu. Eto...cisto informacije radi....iako sam je zaljevao kao sto OC veli nakon pola sata i sve je bilo ok ... in i outdoor ;)
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#13
Klor djeluje izmedu ostalog i na enzimatski sustav mikroorganizama i na taj nacin onemogucuje njihov rast i diobu...to je osnovna definicija sto se tice Klora u zemlji i vodi.
Druga stvar slobodni klor koji se nalazi u gotovo svim vodovodima je ne samo stetan nego cak i otrovan,
Prevelika koncentracija klora u zemlji ce uzrokovati deficite vise elemenata koji su neophodni za normalan razvoj biljke..npr magnezija haha kud bas fucking magnezij...ko bi reko :)
Uglavnom nema potrebe o tome raspravljati ..zbunit cemo nove clanove.Klor nevoli velika vecine kultura koje uzgajamo..znaci nevezano za Canabis u svakom slucaju nije omiljen u biljnom svijetu ;)
Nije neki problem to rijesiti a problem je reskirati...ocekujemo previse uz minimalne uvijete..da se biljku pita -za nju je kvalitetna voda puno,puno vise od pukog zaljevanja :
Z&N
ZMAJ26.977 REP
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#15
pomoci cemo kada odgovori na ova pitanja iznad...ali se razvuce debata i pocmemo oftopicariti,zna i to biti korisno,mislim nauci se nesto,dok se kreator teme ne odluci napisati nesto konkretno.. a opet ja bi to ma groblje nije ni to Bogu iza ledja ,malo nize dole haha
XsmokemashineX
LEGENDA6.270 REP13%
→ Zmaj
XsmokemashineXLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#16
Da definitivno je ph problem,i ja se slazem sa svima.Toj biljci treba dobar flush sa nariktanim ph i ostavit je da se cjedi u mraku i onda pod dobro svijetlo i trebala bi se oporavit.Kasnije samo ph odrzavat istim i krenes lagano sa gonjenjem za vegu i rijesena stvar.
war.lord
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
war.lordISTRAŽIVAČ
okt 2014.
okt 2014.#17
Ekipa :D
Ovako jedna CFL 24W. Zemlja ona ~uta vrea koja se da kupit u svim trgovinama (poljo nesto) i na vrei piae da je pH u vodi 5,8-7.9, a utvrena vrijednost 6.09. Zaljevam svaka dva dana sa 2-4
epa vode, znaci ne puno jer zemlja djeluje dosta vla~na. Ne gnojim. A pH vode ne znam.
Samo me interesira dali je do klimatskih uvjeta ili je bolest u pitanju.
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#18
Sve to je od neuvjeta....prvenstveno ti nedostaje osmovno znanje o uzgoju.
Jedna cfl-ka je i vise nego malo..bar takvih 5-6 ti treba i to odredjenog spektra.
Kvalitetna zemlja je osnova uspjesnog uzgoja a tu si ozbiljno zabrljao sa tom nekom u zutoj vrecici haha
Ventilacija.....ustvari nemas nista ali imam ja rijesenje za tebe..tu na ovom linku si nadjes mentora i ako zelis nesto uzgojiti morao bi nesto prije toga nauciti ;) https://vutra.org/forum/60-mentorski-kutak/
okt 2014.
1 / 18
okt 2014.
okt 2014.