VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPlijesan...
LEGACY

Plijesan...

88 odgovora6,880 pregleda

jul 2019.

`to da napravim. Bilo je poplavilo. Blue dream. Da li se mo~e kako uniatiti plijesan ili ulje napraviti?
flop87ZMAJ

jul 2019.

plesanj odstranis rukama i bacis, od toga nema nista, a ostatak slobodno koristi.

jul 2019.

ne mo~ea odstraniti rukama, pa cijelo je zahvaeno i iznutra
revolutionAMBASADOR

jul 2019.

Meni se i ne cini pljesnivo , sasvim oke izgleda.
flop87ZMAJ

jul 2019.

lako moze da se odvoji zdravo od plesnjivog samo moras biti strpljiv ako je i iznutra, znaci polako odvajas tj cepas zdravo, ostalo bacas a ovo na slikama se ne cini plesnjivo ko sto rece kolega revolution. ovako uglavnom izgleda "albanka", ovo braon ne verujem da je plesanj ali ne mogu ti potvrditi sto posto.

jul 2019.

Kad sam otvorio staklenku bilo je sve plavkasto, zna i plijesan kao na limunu. Izvadio sam i prosuaio na suncu pa se baa i ne vidi
flop87ZMAJ

jul 2019.

ja znam za braon plesanj, plavi jos nisam video bar kad se radi o vutri, ajde javice se jos neko, budi strpljiv.
DvolicniLEGENDA

avg 2019.

Rasiri na sunjari i ostavi nek przi.

avg 2019.

jedino sto mene podseca na budj je makro fotka i pomalo ovo izmrvljeno na dlanu.

avg 2019.

Evo
nexus777AMBASADOR

avg 2019.

Ja se nebi tim igrao !

avg 2019.

mozda da probas vodeni kjuring? ima negde na sajtu. evo https://www.vutra.org/threads/water-curing-ili-ti-vodeno-stvrdnjavanje.1459/

avg 2019.

Ma to mi sljedee, ali ne vidim spas u tome. Na greakama se u i.
flop87ZMAJ

avg 2019.

za plesanj vodeni kjuring ne pomaze, samo rucno odstranjivanje i nista vise., naravno ako moze da odvoji dobro od loseg.
DegustatorLEGENDA

avg 2019.

tu odvajanja nema....spore su se svuda nastanile...negde vise-negde manje. Water curing da spere ~ljut i onda nakon susenja kr kanje u alkoholu za ulje. Do duse,mozes to i da puakaraa po malo, neces umreti niti se razboleti,ali nije preporucljivo. Nisi prvi ni poslednji koji bi pusio plesnive hedove. Neko je samo takve i pusio neznajuci sa cim ima posla. Ali ti znas pa ostaje na tebi da odlucis sta dalje sa njima.
flop87ZMAJ

avg 2019.

ne znam kako ce water curing da spere ko sto ti kazes ~ljut, ako mislis da ce da ukloni budj onda se varas a za ovo stalo si u pravu.
DegustatorLEGENDA

avg 2019.

verovatno nisi radio water curing ... Veruj mi,ispere se lom boziji. Nije ni cudo sto je skracenica WC :D
flop87ZMAJ

avg 2019.

radio sam ali nisam sa budjavim hedovima, al opet kazem da ne moze da ukloni nesto sto se moze samo rucno odvojiti I to ako nije zahvatilo veci deo heda. a i da ukloni nece sve a da savetujem nekog da pusi budjave hedove necu.
DegustatorLEGENDA

avg 2019.

ma moze da ispere...nece u potpunosti,ali veci deo hoce,sigurno one vrhove pecurkica koje sire spore sto je i najbitnije. Isprace se i neki deo trihoma narocito ako je przio na suncu i dobio crispy hedove A sto se tice savetovanja,najbolje bi bilo da ne pusi uopste ista,sto nas ponovo vraca na ulje koje je kako kazu i lekovito :D
DoomDublinPOZNAVALAC

avg 2019.

Pozdrav,jel zna mozda neko da li je ovo pocetak plesni?

avg 2019.

ne.

avg 2019.

ne lol, aj' neki dobri mod da skine zadnji post, citam nesto ovu temu i vidim poslednji post na prvoj strani i po automatizmu okinem odgovor, a kad ono na drugoj strani... :D

avg 2019.

Gledam video jedan na yt., i vidim da lik ne prska ni im protiv pljesni i bolesti, vec koristi obi nu vodu s visokim i niskim ph, nikad uo ranije, dal netko zna o emu je rje .. Po njegovim biljkama o ito je da sistem djeluje, nisam siguran gdje zaljepit ovaj link pa nek moderi il premjeste ili izbriau ako misle da je suviano, mene bas zanimaju komentari iskusnih na ovu vrstu tretmana mlLszOZV2Iw

dec 2019.

To radi i Humbolt!
GronaZMAJ

jun 2020.

Pojavila se budj tokom Curing-a! Gotovo pa nema "pau ine" s vanjske strane, ali kad se otvori u sredini cvijetova vide se nekakvi fungi... Imate li ikakvih preporuka?

jun 2020.

o uzasa... pa de si bio ybt, sta si radio? bilo nekih reci da vodeni kjuring moze pomoci, pa onda u hash oil ili rso, ali stavovi nisu bas bili usaglaseni :) nema tu pomoci.
NogudAMBASADOR

jun 2020.

napravi shit;)
GronaZMAJ

jun 2020.

Lose "zbrinut" poklon... Dio je vec u vodi pa cu vidjet kako ce to ispast, a dio sam pustio da se susi u nadi da cu isusit i fungije ili bar da nece napredovat... Pomislio sam mozda i u zamrzivac stavit?
trubabubaLEGENDA

jun 2020.

baci to u kos. nemoj da se trujes.
ledeni6AMBASADOR

avg 2020.

Prvi put of kad sadim pohavila mi se plijesan tokom curinga,vjerovatno jer nisam susio sistemom koji je uigran nego toplu vodu izmisljm,cini mi se da nije jako zahvatilo ali ipak sok i nevjerica, pa rekoh idealna prilika za water curing,vidim da se nema bas puno dobrog iskustva s tim,ali eto 7 dana pa cemo vidjet gdje smo
trevorAMBASADOR

avg 2020.

Cisto da se i ja prijavim ovde, tekuca sezona ne obecava..automati su mi zapatili botrytis, jednig sam skinuo pre vise sedmica i taj je imao oko 15% stete. Druga dva trebala gurati bar jos deset dana ali vraga..jednog sam podrezao danas i izvukao jedno 10% roda. Druga biljka..oko nje se nisam ni trudio, spalio sa sve korenom. Tretirao jednom u vegi nekim random fungicidom ali vreme i uslovi za razvoj bele usrane trulezi su bili idealni. Problem je sto imam fotosa koji lagano cvetaju ili ulaze u cvet..danas odradio stvar sa Switch-om, isprskao sam ceo sajt, pogotovo mesta gde su automati growali. Tuga pregolema, fotke za sad prave zveri, muka mi pripadne od pomisli da pobacam te rakete. Malo sam i strujanje vazduha omogucio, valjda ce i switch vredeti nekog djavola, videcemo.

avg 2020.

Ove godine tesko da ce ista vrijediti,vlaga je ove godine nenormalno velika svaki dan
mountain kingAMBASADOR

avg 2020.

Mislio sam da je moguce dobiti budj/plesan iskljucivo napolju, kad se radi out, ako je ventilacija dobra a vlaga niska, Znaci kako sam ispizdeo...dinafem og kush.. poceli da se bele vrhovi reko SUPER, ostalo jos 20ak dana do harvesta mozda...posle 3 dana otvorim box kad ono budj kao da je pauk pleo mrezu. Ispizdeo ::ludak:: alkoholom obrisao i usisao sve. e sad te spore, nadam se da preostale dve biljke nece zavrsiti u kanti, da se nije rasirilo po njima. ps og kush je naglo poceo da propada, trulo lisce i ostalo. pomislio da sam preterao sa hranom al nema veze harvest day je blizu izdrzace.. skidao sav trulez, kad ono. sto je najgore moguce je da cu tek da se smorim ako propadne i tutankh/grejp Jedno pitanjce Da je filter zapusen, otvor za intake vazduha ne bi funkcisao uopste jel tako? proveravao sa dimom pljuge i vuce, oseca se kako pili kad stavim ruku u alu crevo
trevorAMBASADOR

avg 2020.

Mislim da ce ove godine netrenirane biljke bolje proci, vislje i ne tako zgusnute zelene mase. Ko ima nacickano u scrog ili zbun jadna mu majka. I ja sam taj o_O
trubabubaLEGENDA

avg 2020.

@mountain king, neznam jel dobro usisavat. time si moza rasprsio spore svagde, a ne verujem da imas neki ultra skupi usisivac koji ima tolko dobre filtre da to nije izislo, ako uopce takvih ima. pljesan, a i ostalu bolest je moguce svagde uzgojit ako su zadovoljeni uvjeti. jedino pravo resenje je filtriranje zraka na usisu u sobu/box i stroga kontrola vlage.
DegustatorLEGENDA

avg 2020.

dodje mu na isto: kiaa nije problem,nego je problem ato pada :D
satarushLEGENDA

avg 2020.

kada pricamo o kontroli vlage, kolika bi trebala biti ona za vrijeme floweringa , a kolika za vrijeme susenja?
BadiZMAJ

avg 2020.

Imaa o tome na sve strane, 60 - 70 % u vegetaciji, 40 - 50 % u cvjetanju. Za vrijeme suaenja oko 50 %.:)
mountain kingAMBASADOR

avg 2020.

false alarm, nije bila budj vec crveni paukovi i larve. tutank
trevorAMBASADOR

avg 2020.

Posto sam hedovinu ocistio od bele plesni, stavio sam sve u duboki smrz na nedelju dana. Svaki dan vadim i otvorim teglu da 'prdne' van friza. Vizuelnom proverom ne primecujem da se posast siri, a i zakurblao sam vise buksana od te hedovine. Ne znam da li je ovo dobar nacin da se skenja plesan od dalje manifestacije, videcemo. Pozdrav budjovani :joint2:
Degen erickAMBASADOR

nov 2023.

ocu li bacati ovo?
BizzzoZMAJ

nov 2023.

Puaenjem pljesnive trave mogli biste osjetiti simptome poput gadnog kaalja, mu nine i povraanja, koji su viae neugodni nego opasni. Ali ako ste alergi ni na plijesan, mogli biste zavraiti s upalom sinusa ili plua i simptomima kao ato su: bol u sinusima, curenje iz nosa i o iju i tako dalje.

nov 2023.

James daj budi ozbiljan, ovo bas grdo izgleda.
Degen erickAMBASADOR

nov 2023.

Bacam...fala na odgovoru..samo mi nije jasno kako je doalo do ovog uvik u tegli drzim

nov 2023.

mozda se prebrzo izvana osusila a unutra ostalo vlazo pa te tako iznenadila. takoder ako drzis na hladnom mjestu teglu pa uneses na toplo kondezira i navlazi. tko ce ga znati, svakako ga baci.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se