LEGACY
Problem lišće žuti i otpada
46 odgovora4,194 pregleda
12 REP24%
→ Istraživač
jul 2016.
jul 2016.#1
Bassman
LEGENDA8.409 REP34%
→ Zmaj
Chan
ZMAJ17.579 REP
ChanZMAJ
jul 2016.
jul 2016.#4
Ni slucajno ne dirati koren kod presadjivanja. Sacekaj da se osusi lepo, pa presadi u neku vecu rupu(saksiju 50-60l) i trudi se da ti se zemlja, gde je koren, ne raspadne
Kupi neku kvalitetniju zemlju i pitaj za dalje
hazeri
ZMAJ20.200 REP
hazeriZMAJ
jul 2016.
jul 2016.#5
Premalen ti je pot za ovakvu biljku i moje misljenje je da trebas presaditi u puno veci pot(30,40 lit) ili rupa u zemlji.Presadis,dobro zalijes,pognojis i nece biti problema.:thumb:
12 REP24%
→ Istraživač
hazeri
ZMAJ20.200 REP
hazeriZMAJ
jul 2016.
jul 2016.#7
Dosta je 35 l.Ja sam mislio da je 10,12 lit.Ajde pricekaj nekog iskusnijeg jer nisam ja bas za vanjski uzgoj.Pa da cujes misljenja.:thumb:
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jul 2016.
jul 2016.#8
buraz, daj neku informaciju kako tece grow, koja zemlja, da li djubris... ako je ph bio 8 mozda neki nut lock, al opet, premalo informacija. 35l nije malo al biljka nije dobro fakat. sto vise informacija veca sansa da ti neko pomogne
duh82
ENTUZIJASTA264 REP16%
→ Poznavalac
duh82ENTUZIJASTA
jul 2016.
jul 2016.#9
Ph previsok, lepo kaze Powerseed da je nutlock, ph od 5,5 do 6,5 naj bolje ali zavisi kako kad sta stavljas...nadji na netu ph tablu , pise koliko ph za N,m,c,k itd.....fali njoj N i to dobro, zemlje je dosta 35L...prvo proveri koliki je ph zemlje ako treba da ga spustis a treba sigurno ako je do sada bio 8....listove koji su previse zuti poskidaj, nema svrhe da vuku energiju ostalim zdravim listovima...
Gaf
POZNAVALAC1.409 REP90%
→ Ambasador
hazeri
ZMAJ20.200 REP
huana.meri
ZMAJ24.920 REP
huana.meriZMAJ
jul 2016.
jul 2016.#12
ako nije flaaana nikad a gnojia, i to ko zna koliko, ili imaa neku zemlju koja je ve koristila za mauhice plus mahune sa
eanjakom i sl., ja bi ju u tua i ispiranje tua ru
kom, da mjehurie nabire, mo~ea prstima provjerit a i vidi se gdje voda prolazi dolje, trebala bi otjecati jednomjerno a ne uz rub posude, dobrano ju flaaaj, ja sam mnoge biljke dignuo tako, dobe puno kisika kroz takav na
in apricunga, i strejn hanteri naglaaavaju svakih nekoliko tjedana flaa, zna
i ne tuairanje, flaa zemlje, supstrata...
Gaf
POZNAVALAC1.409 REP90%
→ Ambasador
GafPOZNAVALAC
avg 2016.
avg 2016.#13
Prijatelju tra~ia pomo
, a sada se ne javljaa, malo neodgovorno.`tete tako lijepe biljke.
20 REP40%
→ Istraživač
avg 2016.
avg 2016.#14
Pozdrav ekipa, evo iman jedno pitanje za druga Chan Chan-a, dakle zanima me zasto se zemlja kod presadjivanja nesmi raspast? Mi uvik kod prisadjivanja biljke koja je duzi period u pitaru (korjen je vjerojatno pocea ic u krug) razmrvimo sve okolne strane i na 4-5 mista rastvorimo korijen tako da vise ne cini zamrseni krug, kako bi se lakse prosirija u novoj posudi/rupi.
20 REP40%
→ Istraživač
avg 2016.
avg 2016.#15
Druze Bug-a moj je savjet da vidis dali je korijen dosta zamrsen jel ako je,onda se cesto dogodi da kod zalijevanja voda prodje samo uz rubove pitara pa na kraju korijen primi malo i nista vode, a uz to dolazu ostali simptomi -pothranjenost jel nemogu prenosti nutrijente zbog nedostatka vode,donji listovi pocinju zutit , kako se problem ne rijesava listovi pocunju otpadat i citava biljka se susi....
E sad iman ja jos jedno pitanje za iskusnije growere. Zanima me dali je pametno skidat listove koji su poceli zutit jel iako biljka trosi dio energije/ vode na njih, u slucaju da je problem sa nedostatkom nutrijenata ( nutrient deficiencies) ti listovi zute iz razloga jel biljka uzima nutrijente iz njih jel ih nije u mogucnosti uzet iz zemlje, samim time ako problem sa nutrijentima nije rijesen a donji/ zuti listovi se otkinu problem ce se samo nastaviti desavati na drugom setu listova.
p.s.- evo link di covik objasnjava( na engleskom jeziku) sto se dogadja kad se korijen zamrsi https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=89175
14 REP28%
→ Istraživač
avg 2016.
avg 2016.#16
Nisam Chan Chan, svejedno, korijen se ne dira u toku vegetacije, kada ~elia biljku sa ato manje stresa presaditi trudei se da ato manje osjeti takav zahvat, dok presaivanje kako si ti opisao vrai se u toku mirovanja biljke.Tada mo~ea, a nekada je i po~eljno orezati korijene.
Chan
ZMAJ17.579 REP
ChanZMAJ
avg 2016.
avg 2016.#17
Mi uvik kod prisadjivanja biljke koja je duzi period u pitaru (korjen je vjerojatno pocea ic u krug) razmrvimo sve okolne strane
Ako ste profi uzgajivaci onda nema potrebe da se savetujete sa amaterima, radite kako znate @FreeStyleBoy :thumb:;)
Tarzan
ZMAJ29.879 REP
TarzanZMAJ
avg 2016.
avg 2016.#18
Chan chan ali ovdje se ni nemoze raspasti zemlja, pogledaj kolika je biljka..pa tu ima "vise" korijena nego zemlje ;) samo uzmes za glavnu stabljiku i iscupas van, sve je kompaktno 100%
A biljka gore je pregnojena ili zalivena s necim s cim ne treba.
20 REP40%
→ Istraživač
avg 2016.
avg 2016.#19
Skuzaj ako te moje pitanje uvridilo, pitan cisto iz znatizelje i sa namjeron da poboljsan svoje tehnike ukoliko su moje pogresne.Moje pitanje je bilo zasto se zemlja( a ne korjen ) prilikom presadnjivanja nesmi raspast, i doda nacin na koji ja to radin i njegov razlog...Fala ti na odgovoru ("Ako ste profi uzgajivaci onda nema potrebe da se savetujete sa amaterima, radite kako znate @FreeStyleBoy :thumb:;) ") bit ce mi od velike koristi u buducin sezonama, a sta se tice profi i amatera ovde san da naucin i podilin svoja iskustva ka i svi ostali, niti smatran sebe "profi" niti misalin da su svi ovde amateri. ;)
Chan
ZMAJ17.579 REP
ChanZMAJ
avg 2016.
avg 2016.#20
Nije me uvredilo, nego zbunjujemo ljude sa raspravom!
Cilj svakog pocetnika je da dovede grow do kraja. Kod nepazljivog presadjivanja(nedovoljno suva zemlja, kidanje korena,...) rizikujemo da biljka pohermi ili se razboli.
Naravno da postoje advance tehnike, svaka cast, ali nekad je najjednostavnije-najsigurnije!
Veci grow-veca mogucnost sa experimentisanje!
Jedna biljka-gledas je kao u boga i molis istog da se sve zavrsi kako treba:thumb::watch::watch:
Ziv bio @FreeStyleBoy
Napušena Vjeverica
AMBASADOR2.763 REP36%
→ Legenda
Napušena VjevericaAMBASADOR
avg 2016.
avg 2016.#21
Ista stvar se desila meni prije par godina. Zalio sam biljku sa 3 litre gnojiva a bila je u posudi od 3 litre. Sljedeci dan lisce pocelo tamnit, preksljedeci otpadat. Probao sam je flushat, nije bilo efekta. Onda sam je presadio iz 3l posude u 50l posudu i zalio sam 20 litara vode. Biljka se pocela oporavljat ali svi apsolustno svi fan listovi su poispadali.
Moj savjet vam je ako vam se to dogodi isti ali isti cas presadite biljku u drugu zemlju i to vece kolicine bar 3x od prosle zemlje.
A ta biljka, kojoj su fan listovi ispali, poljubicastila je i dala neke sitne vrhice, na kraju od metra i po biljke nije bilo ni 50g suhog:
jul 2016.
1 / 24
jul 2016.
avg 2016.