VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaProblem sa rupicama na listovima
LEGACY

Problem sa rupicama na listovima

92 odgovora4,749 pregleda
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

Kako sam i naveo u naslovu imaam problem sa rupicama na listovima, biljka je i dalje niska, oko 6-7 cm tek ima nesto malo listova oko 4, 5 . Rupice su svuda po listovima, uzgajam ih napolju. NEMA BUBA NI BILJNIH VASI NIGDE ! Kao da joj nesto fali... Sta bi to moglo da bude?
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

Kako sam i naveo u naslovu imaam problem sa rupicama na listovima, biljka je i dalje niska, oko 6-7 cm tek ima nesto malo listova oko 4, 5 . Rupice su svuda po listovima, uzgajam ih napolju. NEMA BUBA NI BILJNIH VASI NIGDE ! Kao da joj nesto fali... Sta bi to moglo da bude?
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E nadjoh sad da su to verovatno biljne vasi, pa obrisite ovaj post, totalno je nepotreban Ali mi je cudno to kako da se vasi ne vide
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E nadjoh sad da su to verovatno biljne vasi, pa obrisite ovaj post, totalno je nepotreban Ali mi je cudno to kako da se vasi ne vide
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

jer su sitne :/
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

jer su sitne :/
MeskalitoLEGENDA

apr 2010.

Pa posle porastu :)
MeskalitoLEGENDA

apr 2010.

Pa posle porastu :)
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

i onda je frka :P
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

i onda je frka :P
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

NApravio sam ono cudo sa KOPRIVOM i VODOM i cekam da odstoji 24 sata i idem da naprskam. ! Jbc im kevu.. :D :D :D E sada imam jos jedan problem a to je to sto, neke biljke jos od kako sam ih presadio kao da nisu UOPSTE porasle, uopste se ne micu vec nekih 2 nedelje mozda i 3 STA DA RADIM SA NJIMA ?? A ima ih dosta ne bih bas da mi propadnu. :( :( :( :( TNX na odgovorima, bice purnjanja ove godine. :) :)
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

NApravio sam ono cudo sa KOPRIVOM i VODOM i cekam da odstoji 24 sata i idem da naprskam. ! Jbc im kevu.. :D :D :D E sada imam jos jedan problem a to je to sto, neke biljke jos od kako sam ih presadio kao da nisu UOPSTE porasle, uopste se ne micu vec nekih 2 nedelje mozda i 3 STA DA RADIM SA NJIMA ?? A ima ih dosta ne bih bas da mi propadnu. :( :( :( :( TNX na odgovorima, bice purnjanja ove godine. :) :)
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

a moze ti bit da ne dobivaju sunca dovoljno, obicno jako dobro reagiraju biljke kad ih stavis na sunce :sun2: jesu li savijene, blijede,...? opisi malo kako izgledaju
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

a moze ti bit da ne dobivaju sunca dovoljno, obicno jako dobro reagiraju biljke kad ih stavis na sunce :sun2: jesu li savijene, blijede,...? opisi malo kako izgledaju
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

Ne uspravno stoje i kul su, ali kao da uopste ne arstu.. Od 12-15 komada kojih se nalaze napolju, samo 2 lepo napreduju, ali one imaju rupice na listovima, a sve ove ostale, UOPSTE ali uopste ne napreduju, iste su kao i kada sam ih doneo...
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

Ne uspravno stoje i kul su, ali kao da uopste ne arstu.. Od 12-15 komada kojih se nalaze napolju, samo 2 lepo napreduju, ali one imaju rupice na listovima, a sve ove ostale, UOPSTE ali uopste ne napreduju, iste su kao i kada sam ih doneo...
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

hmmm... :/ a moguce da je to samo jaca reakcija na transplantaciju, ako ne propadaju, a ni ne rastu onda im valjda treba samo malo vise vremena da krenu ako su zdrave, nema straha:icon_biggrin:
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

hmmm... :/ a moguce da je to samo jaca reakcija na transplantaciju, ako ne propadaju, a ni ne rastu onda im valjda treba samo malo vise vremena da krenu ako su zdrave, nema straha:icon_biggrin:
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E krejzy stvarno ti hvala na sve odgovore...:icon_lol: Nego imam jos jedno pitanje. A pitanje glasi : Neke biljcice kojima su tek izasli prvi listici (znaci onaj pocetni list tj. prvi posle kotiledona) kojih ima dva, na 3 biljke su mi sa jedne strane pojele biljne vasi... tako da sada ima samo 1 list sa jedne strane a sadruge je pojeden...ali biljka ne umire vec je normalna.. Da li vredi da je cuvam i da li ce biti nesto odnje.. ?? :sick::ohno::ohno::ohno:
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E krejzy stvarno ti hvala na sve odgovore...:icon_lol: Nego imam jos jedno pitanje. A pitanje glasi : Neke biljcice kojima su tek izasli prvi listici (znaci onaj pocetni list tj. prvi posle kotiledona) kojih ima dva, na 3 biljke su mi sa jedne strane pojele biljne vasi... tako da sada ima samo 1 list sa jedne strane a sadruge je pojeden...ali biljka ne umire vec je normalna.. Da li vredi da je cuvam i da li ce biti nesto odnje.. ?? :sick::ohno::ohno::ohno:
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

mislim da ce bit ok, vidio sam ljude da kad idu transplantirat klonove u outdoor rezu listove djelomicno, tako da ih mogu lakse prenosit, tako da mislim da ce bit nesto od nje, izrast ce joj jos listova:icon_biggrin:
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

mislim da ce bit ok, vidio sam ljude da kad idu transplantirat klonove u outdoor rezu listove djelomicno, tako da ih mogu lakse prenosit, tako da mislim da ce bit nesto od nje, izrast ce joj jos listova:icon_biggrin:
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E nemogu da nadjem USB kabal za telefon da bi bacio slike kako izgledaju biljke...Sad cu da nabavim pa da stavim. Poprskao sam ih onim pesticidima od koprive sve po propisu.. Sad me zanima koliko cesto treba da prskam?? Da li je dovoljno jednom ili KOLIKO puta nedeljno ili mesecno,...
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E nemogu da nadjem USB kabal za telefon da bi bacio slike kako izgledaju biljke...Sad cu da nabavim pa da stavim. Poprskao sam ih onim pesticidima od koprive sve po propisu.. Sad me zanima koliko cesto treba da prskam?? Da li je dovoljno jednom ili KOLIKO puta nedeljno ili mesecno,...
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

ne bi znao, nisam nikad morao koristit to :/
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

ne bi znao, nisam nikad morao koristit to :/
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

KAko vam se cibi, da li ima sanse da lepo nastave rast i pored ovoga..?
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

KAko vam se cibi, da li ima sanse da lepo nastave rast i pored ovoga..?
MeskalitoLEGENDA

apr 2010.

Nesto ih gricka ,ali mislm da ce se izvuci
MeskalitoLEGENDA

apr 2010.

Nesto ih gricka ,ali mislm da ce se izvuci
HypersorENTUZIJASTA

apr 2010.

heh,to ti rade zelene gusjenice (proljece-gusjenica party).Nije bed ako se ne nakupi rulja zelenjaka na listove,onda ti preostaje samo gras stap:P bit ce sve uredu jer te rupice se u 90 % slucajeva kod outdoora pojave,ili od zelenih ili od kiae pa cak i bjelih pauka.
HypersorENTUZIJASTA

apr 2010.

heh,to ti rade zelene gusjenice (proljece-gusjenica party).Nije bed ako se ne nakupi rulja zelenjaka na listove,onda ti preostaje samo gras stap:P bit ce sve uredu jer te rupice se u 90 % slucajeva kod outdoora pojave,ili od zelenih ili od kiae pa cak i bjelih pauka.
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

Nije vise problem sa rupicama, kupio sam insekticid, sad imam problem jer su prevelike vrucine, a i ne mogu bas svaki dan da odlazim, ako mozete da mi kazete sta sad da radim, jer nisam bio dva dana a biljke su se skroz sparusile, sta je najbolje..?
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

Trenutno se radi o ovome izgleda da nije do vode, vec do neceg drugog, listovi su se skroz uvili i sparusili. Jel zna neko o cemu je rec, zemlju sam inace djubrio sa tecnim djubrivom.. Prskao insekticidom protiv buba i gusenica.. Zemlja je mokra, zalio sam juce ali ni pomaka...
HypersorENTUZIJASTA

apr 2010.

eh,stari moj,izgleda kao da je dugo bila na suhom...ali malo mi je cudna, deformirana...ja ipak mislim da bi morao malo vise zalijevati. ugradi kap po kap navodnjavanje iz neke plasticne boce.
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

Ah u PM, ali ostale su super.... :() Jel ima negde upustvo kako da napravim to navodnjavanje kap po kap...
HypersorENTUZIJASTA

apr 2010.

Ma to ti je jednostavno,uzmi sto vecu plasticnu bocu i napuni je vodom (5l dovoljno) -napravi rupu okolo biljke i stavi bocu u nj,ali prije toga lagano probusi 1-2 tanke rupice na dnu boce i malo sa prstom stisni(mora biti mekana boca tj plastika da mozes izregulirat da nece voda teci nego kapkati)dakle kad probusis rupu namjesti je da kapce kap po kap i to ti je to.... Sad bas trazim video pa da vidis kako to izgleda, pa cu ti poslat ovdje-.
HypersorENTUZIJASTA

apr 2010.

Bah,nemogu sada naci,ali skini si Jorge Cervantes' Ultimate Grow DVD 2 tamo imas taj sistem... nije neka koplikkacija
dr.manijakAMBASADOR

maj 2010.

E nisam bas zalivao posto sam bio odsutan 4 dana, ali napredak se vidi, neki su se listovi sami od sebe ispravili, a ovi novi sto su izrasli uopste nisu izvrnuti. :) Danas sam zalio pa opet za 4-5 dana, videcemo, saljem slike. :0
cmfsrleISTRAŽIVAČ

maj 2010.

e moj dechko , ti imash rupice od bubica , a ja ovde u shumadiji ne smem za neki dan da odem da obidjem biljchice , zbog GRADA koji je upravo padao , AMIN ! :((((( ( zbog straha shta cu zateci ) oO zamislite prichu , prvo mi jedan sajt poplavi morava oO a sada grad , PA DOKLE VISHE ? oO
dr.manijakAMBASADOR

maj 2010.

Brate ja mislim da smo u ISTOJ ali totalno istoj situaciji, samo sto je meni jedan sajt dunav poplavio, a juce je i kod nas padao grad velicine lesnika, ali sam otisao i biljcice su u fulu nije im nista prezivele su SVE, ni jednoj nista ne fali... Ti bolje sada idi tamo da ih odbranis od puzeva posle kise nego sto se plasis leda, bolje odmah pozuri jer sam ja jutros sprecio desetak puzeva da pojedu ono za sta sam se ja trudio. :))
cmfsrleISTRAŽIVAČ

maj 2010.

ug druze spasao si me briga , verovatno ni meni nije smlatio grad sav trud :) , a shto se puzeva tiche , sve je okopano i oko mesta isprskano puzomorom , tako da ne brinem zbog puzeva :) tebi dunav a meni morava , ludilo :))) ne mogu danas nikako da odem , slavim slavu i danas ochekujem josh neke goste , tako da je neizvodljivo , Mada nece nishta da im fali , velike su dosta , neke idu i do 25 cm , ali brinem za drugu turu koja je posadjena malo kasnije , one su malo nize oO a shto se tiche plavljenja morave , zbog toga ce ketpa sledece godine da bude duplo skuplji kod nas , jer " kolege " sade pretezno kod morave :)

maj 2010.

zdravo ljudi,moje misjenje je da su ti biljke preplasene i skroz oslablejne od tih bubica a ko zna mozda si stavio previse pesticida i tih sema,,ja san krenia u uzgoj kao namater i sve po instiktu radim i dosad mi je u mjesec dva dana biljka narasla jedno 50 cm u vis a u sirinu 30-to je promjer listova sa kraja na kraj,i totalno je gusta i vec mirise finim intenzivnim mirisom,samo iman problem jedan mali ima na sebi par rupica ali ne voako malih vec kao da je nesto vece gricka
BjelacAMBASADOR

maj 2010.

ja brijem da si previse spricao onim govnima... pise ti tocno kad trebas spricat, prije ili poslije kise. biljka ti se navukla tog smeca, probaj dovuc na sajt 10l vode i jaku ju zalit da isperes to
dr.manijakAMBASADOR

maj 2010.

Ne djubrim vise, mada nisam bio nedelju dana na mestu gde gajim, ali mislim da cu imato sta da vidim a inace sta se trenutno desava sa biljkama mozete videti u dnevniku, skoro su se oporavile. https://forums.vutra.org/threads/6797-Gajenje-domacice-Outdor

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se