VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaZapuštene outdoor biljke u očajnom stanju!
LEGACY

Zapuštene outdoor biljke u očajnom stanju!

10 odgovora2,244 pregleda
21 gramLEGENDA

sep 2020.

Pozdrav ekipi sa foruma! Nisam aktivan u zadnje vreme, ali tako je to kad se putuje i kad se ne growa. No eto, put me s vremena na vreme dovede na neko mesto gde ima biljaka, a ovaj put, na~alost, te su biljke u u~asnom stanju. Meni se pla e i ne znam ni odakle da krenem... Vlasnika o igledno zabole ona stvar, ali ja, iako u biti samo 2-3 nedelje ovde, ne mogu da ih gledam ovakve, tako da ako neko ima kakav predlog ata raditi da se mu enice spasu, sluaam. Evo i par injenica koje su meni poznate: -U pitanju su 4 biljke, 1 raste iz zemlje, a 3 su u saksijama (2 u manjim od po 10l i one su u najgorem stanju, a jedna je u 20l). -Nalazim se u Ekvadoru, ovde su tokom cele godine i dan i no po 12 sati. Ne znam kako biljke cvetaju ovde, znam da ljudi rade po viae uzgoja godianje i verovatno su neke lokalne ruderalis sorte ili hibridi u pitanju. -Biljka br 1 (koja raste iz zemlje) je u najboljem stanju, joa uvek je u vegetaciji, ne vidim naznake pola, visoka je oko 2m, na otvorenom je, izlo~ena i suncu i kiai, imala je samo jednu potpuno suvu granu (fotke 1 i 2) -Biljka br 2 je muaka ili hermafrodit (nisam stru an, nikad nisam imao ni jedno ni drugo), rekao bih hermi. Ona je u potu od 20l, van direktnog svetla, sa podosta suvih listova, ali generalno dobra (fotke 3 i 4) -Biljka br 3 je ~enska, najmanja je, imala je dosta suvih listova i grana smee boje (suaenje krenulo odozdo, vrhovi zeleni). Uklonio sam sve osuaeno. Nije izlo~ena direktnom suncu, izlo~ena je kiai (fotke 5 i 6) -Biljka br 4, umirua, visoka oko 1,3m, gotovo skroz suva osim pojedinih donjih grana, suaenje istog tipa smee, prvo odozdo pa ka vrhovima. Ne mogu da utvrdim pol, mada na jednoj od zelenih grana kao da vidim ~enski preflower. Ova biljka je zaklonjena i od sunca i od kiae (fotke 7 i 8) -Mogue je da biljke uopate nisu zalivane nedeljama, kiaa je doduae sporadi na, ali do biljke br 4 nije mogla doi. -Potovi su definitivno premali za biljke 3 i 4, ali da li je to uzrok suaenju? Svakako nikad nisu prihranjivane, ali mislim da bi se to druga ije manifestovalo. -Nema tragova insekata, plesni i drugih ateto ina. -Palo mi je na pamet, da nije biljka br 4 prezrela? Kada sam uklanjao suve listove, skroz su bili lepljivi, doduae bez onog lepog karakteristi nog mirisa. Ne znam da li se onda mogu javiti nove grane sa preflowerom? - im budem imao dodatne informacije, tipa starost biljaka i sl. ja u objaviti, ovo je za sad sve ato imam. Biljka br 1 Biljka br 1 suva grana Biljka br 2 Biljka br 2 cvet Biljka br 3 pre Biljka br 3 posle Biljka br 4 Biljka br 4 zelena grana

sep 2020.

Isto kao i na 12/12 u boxu! Malo se izdulje:) Kako cvjetaju na Jamaici?
21 gramLEGENDA

sep 2020.

Sve su etiri posaene u isto vreme, "pre par meseci", ata god to zna ilo... Ima li ko pametan da predlo~i ata? Meni jedino pada na pamet da iskopam rupu, dodam malo neke bolje zemlje i da ih presadim... Tj biljku br 3 da presadim, ovu ato je polumrtva ne smem ni da diram. Nemam pH mera e, niti kakvo ubrivo, jedino neato domae da smukam, ali ata?

sep 2020.

Ja ne bih petljao oko toga, pa makar.

sep 2020.

Ma niata od toga. Ova u zemlji, donekle. Zalijevanje. Bolje samo voda nego smuckat neato. Ovo ostalo u posudama je katastrofa. Pocupat i pobacat. Da se ne pate dalje.
21 gramLEGENDA

sep 2020.

Greota kako se ljudi odnose prema biljkama! I pitam ga kako pobogu doe do ovoga i ovek mi mrtav 'ladan ka~e: Nisam se osetio povezan sa ovim biljkama (!?).

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se