VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaDaylight saving - pomicanje sata
LEGACY

Daylight saving - pomicanje sata

14 odgovora578 pregleda
selectioLEGENDA

mar 2024.

Molim misljenje clanova. Priblizava se termin pomicanja sata. U nedelju rano ujutro se pomice sat jedan cas unapred. Meni je tajmer podesen prema mom rasporedu, odnosno da se svetlo pali ujutro u sest casova, a gasi u sest casova popodme, dakle "mrak je od 18.00 casova do 06.00, a "dan" od 06.00 do 18.00. Bitno mi je da to tako i ostane. Medutim, pomicanjem sata unapred, promenice se i to. Vreme "dana" ce nakon pomicanja sata da bude od 07.00 do 19.00, a vreme "mraka" od 19.00 do 07.00 casova. Dakle cini mi se da bi, a kako bi zadrzao zeljeni tajming "dan" od 06.00 casova do 18.00 casova i "mrak" od 18.00 do 06.00 casove, morao u nedelju ujutro u 03.00 (recimo) da pomaknem vreme jedan sat unazad. Da li sam u pravu i da li bi se to moglo odraziti na biljke? Hvala unapred!

mar 2024.

Mo~ea da pomeria, ne moraa, nee se odraziti na biljke uopate Cenjeno lanstvo sugeriae da se ne otvaraju teme gde je jedan odgovor dovoljan :) Ovo pitaa npr tamo u problemima tokom uzgoja, i tako Uglavnom, nee im niata biti, menjao ne menjao :)

mar 2024.

Vrlo jednostavno, ostavi kako je bilo. Mislim ako ti baa neato zna i da se one bude to no po tvom vremenu onda moraa preaaltat tajmer, al to je onda nekakab stres biljkama. Ako ~elia da biljkama ostane sve kao i do sada, ne diraj timer.

mar 2024.

Ja proale godine promijenio posao/radno vrijeme i u pola growa sam morao pomaknuti dan/no za 6 sati. Napravio sam to preko vikenda, u etiri etape i (produ~ivao sam no po sat i pol) i niata zna ajno se nije dogodilo.
selectioLEGENDA

mar 2024.

@PromjenioSamIme znam da bi to bilo najbolje, ali moram da promenim vreme ... pitanje za sve... kako trebam da promenim vreme, biljka mora da u tom trenutku da ostane sat duze ili u mraku ili u svetlu, pa me zanima koji je stres za biljku manje bolan, odnosno, da li da je ostavim jedan cas duze u mraku ili na svetlu? Hvala svima na komentarima

mar 2024.

Mrak naravno. I slobodno i ostavi tako (11/13 u korist mraka), nee niata akoditi, a mo~e biti i benefita (br~e sazrevanje, ja i terpen profil/boje) Ako im produ~ia svetlo - nepotreban stres koji ih tera u revegetaciju Da se razumemo, i kako ve napisah gore - nee im apsolutno niata biti od tog jednog switcha, sve i da produ~ia dan - ali zarad mirne savesti, produ~i mrak i to je to :)
selectioLEGENDA

mar 2024.

Hvala Wendigo! Uradit cu tako u sledecih nekoliko dana
selectioLEGENDA

apr 2024.

Postovane kolege, evo update: Biljke su polivene u subotu i primile su punu dozu plantele cvet. Danas su opet polivene i primile su isto. Juce i prekjuce sam imao incident. Prespavao sam palenje svetla pa su mi biljke na jedno sat, sat i po, ta dva dana, ostale na 42, 43 stepena jer nisam otvorio vrata boxa. Koliko citam to bi moglo da se reflektuje na miris i okus te potenciju..... sta je, tu je. Biljke inace izgledaju solidno. Pomerio sam sat i to juce, kako bi usled DLS zubog pomicanja sata zadrzao isti termin dana i noci kod biljki. To znaci da su biljke bile nocas u mraku jedan cas krace, odnosno, danas ce im dan biti jedan cas duzi. Evo fotografija: Autos: kontam da cu da ga flusham za 10ak dana. sad je u cca. 52. danu cvata. Sto vi mislite o tome? Fotos napreduje isto. Evo kako to izgleda:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se