LEGACY
hitno pomoc crvi
58 odgovora6,744 pregleda
zemljak.
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
zemljak.ISTRAŽIVAČ
jun 2011.
jun 2011.#1
crvi mi jedu cvetove iseko sam cvet otvorio
kad unutra crv florescentne boje dlacice na svetovima se suse i sve vise i vise
poprsko sam je otopinom od koprive
dajte neki savet ko je imao takav problem
gamad mi je sve vise i vise pojesce mi sve
Bezze_Sa
AMBASADOR4.416 REP83%
→ Legenda
Bezze_SaAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#2
Uhhhh, sjebade sviju mi....
mogu misliti kako si se sjebo kad si vidio to.... eee zato ja stalno govorim da box ili tamo gdje su biljke, dooobro oprati, nekim deterd~entom, zna
i to korak br.1, zna
i prije svega (ja koristim "Domestos" bilo koji je dobar, iii sve bukvalno doooobro i to gusto svuda pospem (komplet ono jedno pakovanje) po
oakovima i ostavim najmanje pola sata i onda lavor par krpa (medju kojima je "riba
a" ona) i sve dobro oprati.... iii naravno sve to odr~avati (pogotovo vent, jer se na njima najviae skuplja praaina (zavisi od box-a)....
---
Eh, znam, sad ea rei daj ne peglaj nego imaa li kakav savjet....
Ne ka~em da nisi ti dobro pripremio svoj, mo~da si donio to na cipelama ili sl. (ne znam kako ti je prilaz i gdje ti je box...) elem... prvo i osnovno, jel vidia "mre~u" ... ako vidia nju onda je rje
o pauku "Spidermajts".. eng. Spidermits... onda od toga nema niata... poberi (ako je procvjetalo iata) i sve to u kantu, jer od toga ti nemaa bukvalno niata. Joa nije se pronaalo u
inkovito rjeaenje za njih.
Sad ne znam dal oni u svom razvoju budu te boje... ti opet ka~ea crv, dosta toga mo~e biti... opet ka~em, zavisi u kojem stadiju su biljke, ako si na po
etku (vegetacija) i to se deaava, onda si 100% u zemlji imao jaja, odnosno larve tog crva, ... pitaj boga koliko toga ima... ali ne znam dal bi mogao spasiti, da biljke stavia u druge posude sa drugom zemljom, ali da PAAA}LJIVO otresea SVU zemlju sa korjena i to opet ka~em veoma pa~ljivo da ne oatetia korjen, zna
i lagano ato viae zemlje da skinea sa korjena bez da ga sjebea - et', i jedino tako da probaa....
Ne znam bil' ti neko sredstvo pomoglo, zato neu u tome, jer nisam nikad imao takav problem, ali ovo bih ja uradio.... mislim da sam na tvom mjestu
zemljak.
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
zemljak.ISTRAŽIVAČ
jun 2011.
jun 2011.#4
druze isto tako se skuplja crno a unutra je florencentan crv slikacu je danas i pstam vam sliku
to mi je jedina nada,dali valja da se prskaju ti herbicidi kako posle to je otrov
da i biljka je napolju nije indor a cveta ko luda nisam pametan kako cak se i krisali vide golim okom
unapred hvala sto ste potrosili vremena
Sekach
AMBASADOR2.134 REP18%
→ Legenda
SekachAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#5
I jos uvijek ga nisi izvadio? Izvadi ga van i pregledaj ostale jesu li i oni isto nastanjeni crvima...ako je ovaj jedini, nema potrebe za trovanjem biljke...
Ukoliko ih ima vise i ne mozes ih odstraniti rucno, onda uzmi neki pesticid iz poljo ljekarne i poubijaj ih kad vec prirodno sredstvo ne djeluje...a kad biljka bude gotova napravis vodeni curing da ispere taj otrov...
Sekach
AMBASADOR2.134 REP18%
→ Legenda
SekachAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#7
Iskreno nemam pojma posto nikada nisam koristio kemiju...ali samo otidi u poljo ljekarnu i reci da su ti neki crvi napali rajcice(paradajz), oni ce najbolje znati sto treba...a mozes i odnijeti crva da tocno vide koji je...obicno su ljudi dosta susretljivi...
Fukmondo
AMBASADOR3.140 REP47%
→ Legenda
FukmondoAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#8
kupi ako nadjes pesticid od buha
a,to ti je dalmatinski prirodni pesticid...
eve i na forumu recept ako naidjes u prirodi na taj buha
:
Sredstvo za prskanje od Buha
a
1 kg usitnjenog svjezeg bilja ili 100- 200 gr usitnjenog suhoh bilja, preliti sa 10 lit kipuce vode, te ostaviti pokriveno 20-30 min. Tekucinu procijediti, ostaviti da se ohladi i upotrijebiti.
LucidDream
AMBASADOR3.067 REP45%
→ Legenda
LucidDreamAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#10
Ocigledno da je neka hemija. Sto se hemije tice,trebalo bi da ti je sve jasno. Na tebi je hoces ili neces.
Evo sta na netu pise:
Galenika Fitofarmacija a.d. Cipkord 20 EC - CIPREMETRIN : Galenika Fitofarmacija
Ima i ovde nesto :
SVE O POLJOPRIVREDI
zemljak.
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
zemljak.ISTRAŽIVAČ
jun 2011.
jun 2011.#11
napokon su poceli da padaj gamad juce sam je isprsko sa dola doze koja je propisana i dana ska je spicilo sunce gamad samo padaju do sad sam nasao 9komada
NAPOKON SU POCELI DA CRKAVAJU
kako ce ici dalje videcemo
hvala svima koji su mu pomogli
LucidDream
AMBASADOR3.067 REP45%
→ Legenda
LucidDreamAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#12
To si odavno jos mogao da uradis,mi smo samo hteli da ti pomognemo da priroda ucestvuje u tom procesu odstranjivanja insekta.
Srecno sa biljkama i ubuduce se uci da probleme resavas bez pomoci hemije. U tome je lepota. U tome je kvalitet. Pozdrav!
zemljak.
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
zemljak.ISTRAŽIVAČ
jun 2011.
jun 2011.#14
izlecis od jednog sranja krene lep pa kroz par dana opet problemi listovi mi klonu nece da se dizu,dali je to mozda neka nova bolest ili je ona pred kraj kristaljica ima po svim cvetovima,evo slike pa dajte neke savete sta da radim sa njom dali da je secem pa da krenem novo
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
LucidDream
AMBASADOR3.067 REP45%
→ Legenda
LucidDreamAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#16
Ili si je previae ili premalo zalivao. Uglavnom je reakcija na to spuatanje listova. Ako si je puno zalivao,pusti malo nek odmori od vode.
Mogue da je u tome stvar,teako je iz prve pogoditi.
Javi kakva je situacija oko tog polivanja da bi razmislili joa malo.
zemljak.
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
zemljak.ISTRAŽIVAČ
jun 2011.
jun 2011.#17
Dobija dnevno 3l vode i uvece je suva,samo da noje i to neka bplest posto vidim da ti glavni listovi umiru
dali postoji neko sretstvo za nadrazivanje listova ili tako nesto slicno
necu je zalivati par dana pa cu videti sta ce se desiti
a svaki savet dobro doso:ohno::ohno:
alabama_kush
ENTUZIJASTA255 REP14%
→ Poznavalac
alabama_kushENTUZIJASTA
jun 2011.
jun 2011.#18
Poslusaj Lucida, nemoj neko vrijeme zaljevat jer ako joj svaki dan dajes 3 litre vode malo je to previse u ovoj fazi i ako se nevaram mozda joj je 9 sati direktnog sunca malo previse sada dok cvijeta? Probaj joj davat naprimjer 5 sati sunca. I nemoj pomisljat sad da je cupas jos :icon_lol: . I kjuraj hedove jer si spricao sa hemijom! Sretno ! :sun2: :sun2: :sun2:
zemljak.
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
zemljak.ISTRAŽIVAČ
jun 2011.
jun 2011.#19
danas je sila 5sati na sunce i zemlja je jako suva odvojila se od saksije listovi se ne dizu i dalje padaju
dajte neki savet
cou sam da se u 1lvode iscedi par kapi limuna i da ce se podici ph pa ce i listovi da se dignu
dajet neke dobre saveete pozzzz
LucidDream
AMBASADOR3.067 REP45%
→ Legenda
LucidDreamAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#20
Izmeri Ph pre nego ato odlu
ia da ga di~ea. Otkud znaa da nije visok?
Ph vode takodje meri.
3 litra je dnevno je mnogo,ata god zemlja pokazivala.
@Alabama
Sunca nikad ne mo~e biti previae. U to ne sumnjaj.
zemljak.
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
zemljak.ISTRAŽIVAČ
jun 2011.
jun 2011.#21
nemam ja te uredjaje kako moze da se pomogne neako drugacije posto to sa limunom nisam mislio da radim ja sam to cuo a niko mi nije reko da je probo
kako da ih nateram da se nakostresi
sto se tice sunca mislim i ja da je sto vise to bolje al reko aj da probam i to
alabama_kush
ENTUZIJASTA255 REP14%
→ Poznavalac
alabama_kushENTUZIJASTA
jun 2011.
jun 2011.#22
moj bed onda sto se :sun2: tice. A ocito nije problem ni u prezaljevanju ako se i dalje nepodizu listovi. Jedino preostaje to da su ti biljku crvi shebali ili joj fali nekih hranjivih tvari u zemlji..Pogledaj malo po forumu, vjerujem da je netko imao slican problem..Mozda bi trebao prihranit biljku sa necim za fazu cvjetanja.. Pricekaj jos da ti netko iskusniji odgovori..Ovo je samo moje misljenje.. Sretno! :sun2:
Bezze_Sa
AMBASADOR4.416 REP83%
→ Legenda
Bezze_SaAMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#23
Naravno.... sunce i biljke volim porediti sa ljudima i novcem.... nikad dovoljno...!!!
Od sunca joj ne mo~e biti gore, samo bolje i bolje... sve br~e e ii, i zacijeljivanje (ako je oateena neato) i sl. Previae je 3L vode svaki dan. Kao ato Lucid re
e, vidi dan dva - bez vode... i kad je zalijea, vidi kad joj se di~u listovi (ako u tom trenutku onda je to TO ) jer veoma brzo e ona pokazati svoje "zadovoljstvo" preko listova (u par minuta - bukvalno) ;)
Imaj na umu hemiju, jbg... mo~da to je "handri"... jeil gnojio ikako? koliko je voda "tvrda" (ph)? - sve to uti
e na njeno "raspolo~enje".
P.S. I kad je sve u redu, kad je super sve... donji listovi (obi
no vei oni) ne di~u se kao gornji... tako da donje listove ne gledaj...
alabama_kush
ENTUZIJASTA255 REP14%
→ Poznavalac
alabama_kushENTUZIJASTA
jul 2011.
jul 2011.#30
samo ti to ostavi jos...i razrijedi malo lisce ovo veliko...i nemoj je zaljevat previse...
jun 2011.
1 / 30
jun 2011.
jul 2011.