LEGACY
Promjene na listovima
30 odgovora4,305 pregleda
0 REP0%
→ Istraživač
maj 2009.
maj 2009.#1
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?
Sjemenki
2.Koliko su stare vaae biljke ?
mjesec i pol
3.Koliko su visoke vaae biljke ?
veina oko 20-30cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ?
zapremnine- 9, 12 i 15 litara
5.Kakva je vaaa zemlja (Sa
ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, )
isti kupovni humus 100%, bez mjeaanja sa obi
nom zemljom
6.Kako
esto zaljevate i kakvu vodu koristite ?
3 puta tjedno(ponekad ako se naem u blizini i malo
eae)
7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ?
Obi
na iz vodovoda
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ?
Plantella list 6-3-6
14.Dali ste uo
ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ?
Ne.
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?
Prvi uzgoj, dakle nikakvo.
Pozdrav svima!
Biljke su stare mjesec i pol za po
etak evo par slika mojeg carstva:
Ulaz na balkon:
http://www.box.net/shared/keany3br9e
Pogled lijevo:
http://www.box.net/shared/odt6vs5faf
Pogled desno:
http://www.box.net/shared/7fz7e21byv
Problemati
na je jedna biljka kod koje sam primjetio promjenu na listovima evo slika:
http://www.box.net/shared/4ivpo424zf
http://www.box.net/shared/dj9sxhgqoo
Biljka je nedavno , prije par dana presaena u veu teglu, zemlja je bila podosta vla~na, mislim da se radi ili o previae vlage ili o oateenju korjena prilikom presaivanja.
Vjerujem da se ne radi o bolesti, budui da su ostale biljke potpuno zdrave.
Zanima me ukoliko je vlaga ili korjen u pitanju da li je mogue da se biljka oporavi?
Takoer me zanima, ako pogledate slike vidjet ete da u jednoj tegli rastu
ak 4 biljke koje nisam presadio na vrijeme pa se korjenje ispreplelo i to viae nije mogue, kakvu kvantitetu odnosno kvalitetu uroda mogu tu o
ekivati?
Zanima me takoer zbog
ega su neke biljke drasti
no manje, a neke vee, a podlo~ne su istim uvjetima, da li se radi o druga
ijoj vrsti?(koriatene su razli
ite sjemenke obi
ne kupovne trave)
Nisam takoer naiaao na informaciju koliko se dobije iskoristivog materijala od jedne biljke o kojoj se vodi prosje
na briga?(zalijevanje 2 puta, gnojenje jedanput tjedno, vegetacija-viae duaika, cvatnja-viae fosfora...)
Teglica_Unka
AMBASADOR2.292 REP23%
→ Legenda
Teglica_UnkaAMBASADOR
jun 2009.
jun 2009.#2
pa iz jedne prosecna biljke o kojoj se vodi prosecna briga moze samo da se dobije
prosecna kolicina tako to ide u praksi a ako budes nastavio sa obicnom vodom iz cesme nemoj
mnogo da ocekujes.
ja nisam neki profi grower ali biljka stara mesec ipo kod mene ovako izgleda.
http://img197.imageshack.us/i/aaaaaurr.jpg/
http://img31.imageshack.us/gal.php?g=dsc00021jqv.jpg
0 REP0%
→ Istraživač
jun 2009.
jun 2009.#3
Lijepe su ti biljke i moje su porasle, mislim da nisu tolko loae, kolko je izgled biljke zavisan od vrste?
http://www.box.net/shared/fcifybnxf7 pogled lijevo
http://www.box.net/shared/9i1n6u3j9o pogled desno
http://www.box.net/shared/bhsz0tbrdv centar
Teglica_Unka
AMBASADOR2.292 REP23%
→ Legenda
Teglica_UnkaAMBASADOR
jun 2009.
jun 2009.#4
pa genetika je jedno a uzgoj drugo ovo na slikama su domaje.
proveri ph i sve ce ti se kasti samo.
0 REP0%
→ Istraživač
jun 2009.
jun 2009.#5
Biljke su posaene 8.4.(slike su od 8.6.), ako uzmemo u obzir cca 2 tjedna-18 dana, koliko je potrebno da sjeme proklije i moje su stare mjesec i pol.
Da'l se domaje djele isto na indice i sative ili je to neato nedefinirano i po
emu se plod domaje razlikuje od ploda dobivenog od kupljene sjemenke, je'l mogue da je koli
ina thc-a puno manja i jel mogue da koli
ina thc-a bude ista?:eyebrows:
I da joa mi niko nije odgovorio na pitanje kolko se ploda po prilici dobije od jedne biljke, naravno nakon suaenja, uporabljivi dio?:cool44:
Che*
LEGENDA5.871 REP9%
→ Zmaj
Che*LEGENDA
jun 2009.
jun 2009.#6
recimo ovak...domaja...to je samo naziv za vutru koju si ti kupio a ne znas joj ime...znaci ona ima i potjece on nekud..
postotak thca varira...o tom ti takodjer ima mnostvo cimbenika..da,dijele se na indice i sative jer nikad ne znas od kud je to sjeme.ali realno ak si zasadio u 6 mjesecu ,znaci da je to netko negdje brao u 4 i susio za daljnju preprodaju...a to je mogao sam negdje indore,jer vani uvjeti nisu tads bili za sadnju.a on je vjerovatno kupio neko fino sjeme :) koje puno daje
kupljena sjemenka je dobivena selektivnim uzgojem i ima razlike.a kolicina thc ce ti biti,kolika,kazem ,to ovisi o suncu,vodi,zemlji,uvjetima....znaci svemu,kako se ona buide opcenito razvijala.
i koliko ces dobti??? to samo Bog zna... mozes dobiti 30g a mozes dobiti 150g....tko zna...
nazovi vidovitog Milana :) :) :)
0 REP0%
→ Istraživač
jun 2009.
jun 2009.#7
Dobra logika :-)
Ok, taj okvir me zanimal.
Na slikama su neke biljke uspjelije, a neke ne, o
emu to ovisi, imaju gotovo iste uvjete? ak sam jednu malu morao izvaditi iz zemlje jer je potpuno stala u rastu, a krenula je relativno dobro...
Takoer, znam da se ne mo~e sku~iti prije cvatnje..., al me ipak zanimna neki intuitivni pristup iskusnih uzgajiva
a, ak je mogu, koje su muake , koje ~enske?
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
jun 2009.
jun 2009.#8
Imaa samo jedan intuitivni na
in za prepoznavanje,jaja i kaliksi,evo kako mo~ea da prepoznaa spol u najranijoj dobi...muake biljke sazrijevaju ranije i logi
no je da ako sadia istu sortu prije pokazati muake biljke,njih
ea prepoznati tako ato
e baciti parni broj jaja odmah iznad i malo sastrane rasta peteljke glavnih listova,ina
e ve
bi ti biljke trebale pokazivati spol ako su stare oko mjesec i pol dana,~enke
e ti izbaciti u najranijoj dobi...dakle prije nego izbaci dla
ice ili pistile izbaciti
e samo po jedan kaliks,to ti je kao izduljeno jajaace koje se se prema vrhu su~uje,kad se on raspukne izbacit
e pistile ali primjetio sam nakon godina saenja i razlikovanja muakih i ~enskih da kod tipi
ne domaica vutre koja se mota po hrvatskom tr~iatu,~enka izbaci samo po jedan kaliks iz kojeg ni nemora da rastu dla
ice nego ostane samo neato nalik izduljenom jajaacu a tek kasnije izbacuje sa sve
etiri strane dla
ice,ve
ina vas outdoor growera koji sade du~e vrijeme znaju o
emu pri
am!muake biljke ve
inom bace po dva ili
etiri jajaaca po paru listova i tako ih je najlakae prepoznat u najranijoj dobi prije nego se razviju u velike mudonje,uzmea pove
alo i detaljno pregledaa svaku biljke pa
ea uo
it o
emu ti pri
am,nije to atomska fizika,skontat
ea to nakon godinu dvije,i vidim da zemlju koju kupujea,neka jeftinjara izgleda kao biokompovit ili neko tako kuna po litri sme
e,ako mislia sadit u tome o
ekuj jako mali urod,ili kupi jako puno zemlje i jako velike posude,a eventualno se pripremi na daljnje presaivanje jer ti te posudice ne
e biti dovoljne za naae domaice,vjeruj mi to raste divlja
ki i baca korjenje puno ja
e nego ove biljke s pedigreom,ali su i puno izdr~ljvije...hehehe,ina
e biljke lijepo izgledaju,mogo bi razmislit da ih malo prive~ea radi odr~avanja visine,i da im daa malo sunca viae da guae rastu,i da ona promjena na listu ti je tipi
na kod previae zaljevanja,korjen ti trune pa ti liae po
ne tako jednostavno umirati,smanji sa tim zaljevanjem,jednom svaka 4 dana i to po malo zaljevaj da ti se korjen proairi i oja
a,nikad ne dopusti da ti zemlja totalno isuai ali gledaj kad povraina postane suha pa malo dolij uz rub saksije!ajde sretno s growom i postaj slike da gledamo!
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
jun 2009.
jun 2009.#9
a to ato si joa pitao sam zaboravio odgovorit pa
u ti sad,to ato su ti neke biljke uspjeanije od drugih ti je
isto stvar presaivanja i sli
no,ako si sadio prvo u vatu pa onda presaivao u zemlju itd...neke biljke su vjerojatno pro~ivjele malo aoka pa se to o
ituje tako ato slabije rastu,ina
e isto ovisi od polo~aja na balkonu,one biljke koje dobijaju jutarnje svjetlo bi trebale puno lijepae izgledati od onih koje dobijaju posljepodnevno svjetlo,ima puno faktora u tome,ali ovako,pitao si koliko bi mogao dobiti,doma
ice dosta grama~e daju,ja bi ti rekao otprilike da po tojim uvjetima ne o
ekujea previae,ili si brate ostavi dvije ili tri najbolje ~enske biljke,daj svakoj 20 litara neke do jaja zemlje,napravi lst
i topiraj ih pa
ea dobiti malo viae i bolje kvalitete dima,nego u ovom moru malih biljoza koje
e same sebe poguaiti!ina
e koliko vidim biljke su ti sativa dominantne,mo~da su u malom postotku indice ali ako jesu to se nevidi,sative viae udaraju u glavu i imaju psihodeli
ni rad,barem ove naae doma
ice koje dolaze iz bosanskog broda u hrvatsku!mo~ea o
ekivati lijep rad ako ih pravilno odradia...ina
e nemoj se sekirat svaka trava je dobra trava ako ju lijepo odradia!ako ne barem
ea dogodine mo
isplanirat neki bolji grow!
uvaj se nemoj da te susjedi snime da uzgajaa...hehehe
0 REP0%
→ Istraživač
jun 2009.
jun 2009.#10
Fala ti na odgovoru, gledam posude ovih ljudi tu na forumu i posude su tu negdje, a sad mislim da je kasno za presaivanje, pola bi ih propalo, sigurno bi im oatetio korjenje, nisam se usudio presaditi ni par njih koje rastu u istoj posudi, spretno ih je bilo presaivati dok su bile visoke kakvih 15-20 c.m
No da se pripremim i na tu aokantnu soluciju, ata e se u najgorem slu
aju desiti ako ih ne presadim u vee posude?
Toga sam se bojao, mislio sam da su sative u pitanju i kako ve sad biljke izgledaju,
ini se da e biti jako visoke, no balkon sam solidno(estetski-prakti
no) zaatitio od pogleda, neu joa stavljati drugu pregradu od trstike da im ne oduzmem sunca, tk dok prerastu rub ograde, balkon je u vinogradu...
Promjena na listu na onoj biljci je najvjerojatnije bio od prezalivenosti, no vjerovao ili ne zaljevam ih jedanput tjedno, a
ak se ni do tad zemlja skroz ne posuai(pa se iz tog razloga najvjerojatnije nakupilo neato vode ko d korjena biljke), nije baa vrijeme reprezentativno ovdje kod nas, tempreatura solidna, no dosta kianih pa sun
anih perioda...
Biljke sam svakako mislio privezati, al mi je opet problemati
no gurnut atap u teglu s biljkom bojim se da joj ne presje
em korjen, pa sam razmialjao da je mo~da prakti
nije staviti par kamenova okolo...
Zemlja je kupovna i nije baa bila jeftina, radi se o
istom humusu, no druge godine u svakako pomjeaati obi
nu zemlju i humus radi bolje
vrstoe u teglama.
Biljke malo pognojim jednom tjedno plantelom za listanje i zanima me, kad bi trebalo prestati s tim preparatom i koristiti neki s viae fosfora, a manje duaika, da li baa kad se pojave prvi cvjetovi ili ve sad kroz tjedan-dva?
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
jun 2009.
jun 2009.#11
Evo ovako ina
e kad se po
nu nakupljat bijele dla
ice iliti pistili prebacujea na drugo gnojivo ali kre
ea s laganijom dozom jel biljki joa nije potrebno toliko kao u kasnije cvjetanju,za presaivanje se nemoraa brinuti jer biljke sad imaju ve
dovoljno izgraen korjenski sustav i mo~da ti se na oko ne
ini ali unutra ima hrpa korjenja koja ve
prodire do dna tegle i nemoraa se brinuti da ne pokidaa korjen
ie,ne
e ti se to desiti,a za veli
inu tegle to ato mislia da imaa dovoljno velike imaa jednostavan odgovor,ljudi na forumu ve
ina sadi indoor i nemo~ea korisititi iste metode kao oni,njihove biljke idu na cvjetanje ve
nakon 3 tjedna i gotove su nakon maksimalno 3 mjeseca,a ti ovisia o vremenu vanjskom,i kako mislia da
ea uspjet otcvjetati biljke akona balkonuimaa pregrade od trske koje
e ubiti ve
inu sunca???ajde bolje malo radi lst i topiraj si vrhove dok joa imaa vremena,uduplat
ea si urod sigurno i biljke
e ti ostat kontroliranije,idi posudi digitalni fotoaparat i slikaj ato bli~e svaku biljku pred vrhom da ti mo~emo re
koje su ~enke a koje muake da se ne zeznea,jednomkad izbacia muake ostat
e ti manje biljaka i moi
ea bolje to organizirat sve na balkonu!
0 REP0%
→ Istraživač
jun 2009.
jun 2009.#12
Ok slikat u i poslati...
Ajd mi molim te objasni ata to zna
i "da radim list i da topiram vrhove"..., ako mislia na rezanje, pazi! to je kao da
ovjeku velia da pro
ita priru
nik i napravi kiruraki zahvat:-)
LegalizeIT
ISTRAŽIVAČ187 REP91%
→ Entuzijasta
LegalizeITISTRAŽIVAČ
feb 2011.
feb 2011.#13
Ovo za LST cu ti ja pokushati na lai
ki na
in objasniti, jer smo isti po tom pitanju :D, za ostalo
ekaj objaanjenje od PRO-a ;). Ne da radia "list" nego LST(low stress training) u biti ti je to savijanje biljke prema zemlji kako bi bila bujnija, a da ne ide u visinu... Imaa na forumu negdje detaljan tutorial o LST-u i nije nimalo teako, to svi po
etnici rade... Pregledaj malo slikice i upute i to je to ;)
LegalizeIT
ISTRAŽIVAČ187 REP91%
→ Entuzijasta
LegalizeITISTRAŽIVAČ
feb 2011.
feb 2011.#16
OOOOOOOOmmmmmmmmmGGGGGGGGG neka me zemlja proguta, nisam vidio, ali s razlogom Bogami, ru~na je ona stvar bila od sino ko vrag, gadna za puaiti a udara nekako glupo.... Lin
ujte me, bi
ujte me, razapnite me na krst pa mi kucajte eksere po glavi... :D... E da je za ovo negativni bodovi ili kako vec - ni jedne ne bih rekao... Sorry ljudi jbg...
maj 2009.
1 / 16
maj 2009.
feb 2011.