VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaHrđavi listovi
LEGACY

Hrđavi listovi

37 odgovora2,090 pregleda

apr 2016.

poatovanje ,izvinjavam se na smetnji, itam i nigdje nemogu na i kako rijeaiti problem sa nedostatkom kalija na biljozima.Biljke su automatici rojal ak stare 55 dana i prije tjedan dana se lia e po elo udno ponaaati ,staljam i dvije fotke da mi mo~da vaaim super savjetima uspijete pomo i.
xcxAMBASADOR

apr 2016.

Gnojivo? Meni je tako bilo kad sam ih pregnojio.

apr 2016.

ja sam ih ju er flushao sa 50 l vod ei jos zalio sa ph korigiranom vodom ali vidim da nije puno pomoglo

apr 2016.

postoji tema u koju je mogao da ide tvoj prvi post, nemoj otvarati teme bez veze i procitaj pravilnik. ako si juce odradio flush ne moz ocekivati da joj je od jutros bolje, ako je odradjeno kako treba trebalo bi da se zaustavi propadanje listova, malo strpljenja. ako je to problem jer nisi opisao uopste kako je tekao grow i sta si sve stavljao u zemlju tih 55 dana
t@maraZMAJ

apr 2016.

Postoji tema za probleme tokom uzgoja. https://www.vutra.org/threads/ako-imate-problem-ovdje-mo~ete-pitati-iskusnije- lanove-za-pomo.11083/ Na prvoj stranici imaa upitnik koji ispunia i postaa tamo u temi. Ovako pogaati nema smisla,niti ea tako rijeaiti problem ;) Evo Power je bio prvi :)

apr 2016.

za gnojivo koristim plantela cvijet i po svom dnevniku vidim da sam gnojio u mj dana 3 puta ,zna i svaka 4 dana na po etku cvijetanja sa vodom pa nakon etiri dana sa vodom,dobro sad ea e tra~e vode

apr 2016.

zar na planteli ne pise jednom sedmicno. al tu si negde ako si stavljao svakih osam ne bi trebalo biti problema. ili si plantelu stavljao u vodu na svaka cetri dana... kolike posude, koja zemlja, kakav je ph poslednjih par sedmica bio... fali podataka, pogledaj upitnik koji ti sugerise tamara

apr 2016.

pa i piae,zna i u tjedan dana ili meni je bilo 8 dana i svaki drugi put bi zalio,zna i ispada u mj dana cvijetana su tri put zagnojene ,ju er bio flush sa 50 l i opet isto
xcxAMBASADOR

apr 2016.

[bez sadržaja]

apr 2016.

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?automatic rojal ak 2.Koliko su stare vaae biljke ?55 dana 3.Koliko su visoke vaae biljke ?90cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ?17 l 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, )Tera magma pomijeaana sa balkonijom 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ?sada svaka 3 dana , 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ?ph metar nemam ali je svaki put puatena cijeli dan u otvorenim bocama da izadje klor i korigirana sa limunskom kiselinom 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:p:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ?plantela list pa cvijet 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ?hps 400 24/0 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?sada na 40 cm 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?100/100 / 180 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ?temp je oko 27 do 29 vlaga oko 55 poslije zalijevanja oko 75 13.Koliki je ph zemlje ? ??? 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ?ne 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?prvi grow nakon dobivanja samopouzdanja a ata ti po tvom iskustvu mislia za ove listove meni sve smrdi na nedostatak kalija koliko sam uspio po forumu nai a neznam kako mo~da to rijeaiti ako ne pomogne flush

apr 2016.

mislim da si ovde nesto zeznuo. odokativne varijante nisu uvek precizne. niti znas koliki ti je ph realno niti na koliko spustis sa kiselinom. onda dodje neki lock i eto zaeba
t@maraZMAJ

apr 2016.

I ja mislim da si tu neato zeznuo. A voda se ne puata cijeli dan da stoji jel joj ph naraste i do 8 sigurno. 15-20 min je dovoljno da klor ispari.

apr 2016.

nadam se da ti je jasno da ako ovo nije pravi ph ne mozes ocekivati poboljsanje. ne znam kako si utvrdio da je pravi ako nemas merac

apr 2016.

pa nije ne mo~da,ali cijeli grow radim na isti sistem kako je jedan lan radio sa limunskom kiselinom zna i 55 dana i do prije tj dana nije sa biljkama bilo nikakvih problema a ima ih 4 u tentu,neznam dali nakon toliko dana sa tim sistemom zalijevanja biljaka odjednom mo~e biti tako zbog ph.Znam da je ph glavni adut u indooru ali 55 dana i sad odjednom da bi mogao biti ph u pitanju

apr 2016.

frrend, treba da prodje vremena dok se zemlja ne izdrnda i u njoj napravi nut-lock, ne vide se promene prvog dana neg obicno pred kraj. kako god, bez ph metra ne znas na cemu si ako si vec brljavio kiselinom odokativno, a ti sad kako hoces, ako ne razumes ja drugacije ne mogu objasniti. bas kao sto nece biti biljci odmah bolje nakon flusha. mora da prodje vreme da se nesto zabrlja, kao i da se nesto odbrlja. samo je pitanje koliko vremena imas, daj fotke celih biljaka da vidimo u kakvom su stanju

apr 2016.

izvine na kaanjenju sa slikama tamara stavio sam slike pa skicni malo kad vidia por
t@maraZMAJ

apr 2016.

Dali se to i dalje airi sada nakon flusha?
StipeZMAJ

apr 2016.

Cemu isto pitanje i iste slike na 2 mjesta?
t@maraZMAJ

apr 2016.

@Stipe ne ra unaa moj status...3 mjesta :D Samo se smiri @ninja666 pred sami kraj si i nemoj sada pani ariti :) Kada si postavio pitanje na jednom mjestu moraa malo pri ekati. Nismo svi stalno online :) Daj reci kako se biljka ponaaa nakon flusha,dali se i dalje airi na druge zdrave listove....kako si odradio flush i kako si korigirao ph??
DBROWNPOZNAVALAC

maj 2016.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-0/cp0/e15/q65/s320x320/13095858_1174551975901917_7830644617350401760_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=bb67016f4276fde21b6db4c66ec7dde3&oe=57AD0FBD Pogledaj tu,mozda pomogne :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se