VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaŠto poduzeti..crvici..presadjivanje itd
LEGACY

Što poduzeti..crvici..presadjivanje itd

12 odgovora899 pregleda
AfxISTRAŽIVAČ

maj 2020.

Pri a ide ovako: Pet sjemenki je stavljeno u salvetu koja je natopljena vodom. Nakon ata su sjemenke proklijale zbog nemogunosti kupnje bolje zemlje/neznanja posaene su u random zemlju za cvijee koja je u malenim vazicama. E sada..dodjimo na sadasnje vrijeme: Tri biljke su izrasle nekih 10-15cm..no dvije nisu, i naravno interesiralo me je sto se dogodilo s tim sjemenkama koje jednostavno nisu narasle, raspolovio sam jednu i na moje iznenaenje u njoj je bilo par malenih bijelo-prozirnih crvica. E sada..dolazi polako vrijeme kada ce se te tri uspjesne biljke trebati presaditi u normalne vaze, no strah me je da nije i u njima zaraza i neznam kako to provjeriti, te kako se zastititi da ne prosirim zarazu na ostale biljke. }ao mi ih je baciti, ogranicen sam prostorom..moze li mi tko reci koju pametnu?
mesterZMAJ

maj 2020.

Nabavi drugu zemlju.
AfxISTRAŽIVAČ

maj 2020.

Jesam, no strah me je da se ta "zaraza" ne prenese s malih vazica u normalne vaze. Realno znam da bi trebao mozda baciti sve skupa i krenuti s growom iz pocetka s dobrom zemljom..ali mi je zao baciti tri male biljke koje ovako ne izgledaju loae.
SvegapomaloAMBASADOR

maj 2020.

Probaj sve slikat, evidentirat, dobro to sve doe tu na forumu. Evo ja sam prije par growowa imal kao nekakve crvie u tanjuriu ispod tegle, nisam nikada doznal ato to bi. Mo~da netko tu zna? Neato se nakotilo u zemlji,pa isteklo u tanjuri kod zalijevanja, ali poslje toga puta viae se nisu pojavile.
AfxISTRAŽIVAČ

maj 2020.

Na~alost te crvie iz sjemenke nisam uspio slikati, no bude li ih jos svakako poslikam. Bi li bilo loae za te male bilj ice da ih tretiram necim da ocisti zemlju od mogucih parazita prije presadjivanja..da ne trosim zemlju i te skuplje dodatke za prehranu..i onda na kraju da se sve razboli..
SvegapomaloAMBASADOR

maj 2020.

Onda nova zemlja i ispoetka. Ja kupio Garcil rogis,,nekakav bio pripravak, mo~ea zalijevat, a i folijarno prskat. Spreman sam ako me napadne opet gamad.

maj 2020.

ma daj bre sta komplikujes? dve nisu izasle, tri su super? u dve si nasao crvice? da li ti to nesto govori? nisu izasle jer su crvljive? tri jesu jer su crvljive takodje? presadjuj to i uzivaj.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se