LEGACY
pravi post :))))
30 odgovora1,207 pregleda
23 REP46%
→ Istraživač
sep 2012.
sep 2012.#1
dakle izvinuo sam se zbog pogresnog posta...ovako: Ja sam posadio biljku 01.08.2012,ali sam uprskao stvar prije 5-6dana kad sam joj htio dati hemiju za bolji rast...tacnije prosulo mi se vise nego sto sam htio staviti...ja sam se prepao da je ne ubijem,odmah sam je presadio u vecu saksiju..pokidao sam malo korijenja slucajno,stavio u zemlju,zalio i ostavio....ovih dana listovi su spustemi ona je smorena i poceli su donji da se suse po malo...da li una umire?????ali mali listici na spoju velikih i dalje rastu ali se spustaju takodje dolje...sta da radim???
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
sep 2012.
sep 2012.#3
vidim da nisi pogledao https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/1937-help-upitnik.html :P ...ako si "slucajno" isipao puno gnojiva i pokidao korijen pri presadivanju nije ni cudo da je tuzna i zuti ;).....za pocetak ju dobro isperi sa 3 puta vise vode nego sto je kalj...znaci ako je kalj 10l zemlje ti poljevas dok kroz zemlju neprode 30l ciste vode...trebalo bi regulisati ph makar na zadnjih 10l vode..... s time ces isprati sav visak gnojiva i ocistiti korjen od nakupina soli...daj slikicu ako nije problem da nepricamo u prazno :)
PS: isprao si je nakon slucajnog izljevanja gnojiva?...ako jesi onda nemoras opet...od listova ako nema trihoma gore se bas i neces napusiti ....i da...dobro bi bilo da ventovi rade 24 sata na dan....zasto ? ---zato sto tvoja biljka u velikoj mjeri koristi CO2....zamisli si jedan list i oko njega kako nevidljivi stit zraka ...taj list moze apsorbirati onaj co2 koji je na par milimetara od njega .. ako nerade ventovi (simuliraju vjetar) nema strujanja zraka i mjesanja co2 u prostoru....znaci zato nam treba vjetar i izmjena zraka u boxu da bi dovodili svjeze kolicine co2 s kojima se hrani biljka ;)
23 REP46%
→ Istraživač
sep 2012.
sep 2012.#4
nemam sad sliku ali stavicu je....sad sam joj otkinuo par listova koji su zuti ostale popusio ;) da vidim dalje sta ce se desavati...isprao sam je u ovih par dana ali ne 3puta vise zavisno od zemlje nego manje...imam i jos jedno pitanje:da li ventilatori treba da rade stalno i kad je ugaseno svjetlo??? zemlja mi bas i nije nesto :( ne znam gdje ima da se kupe ovakve stvari kao sto su:zemlja,ph mjerac,hemija i koja za vegetaciju s obzirom dazivim u cg :(
loop
AMBASADOR4.835 REP95%
→ Legenda
loopAMBASADOR
sep 2012.
sep 2012.#5
sve vezano za biljke kupujes u bilo kojoj bolje opremljenoj cvecari,biljnoj apoteci,i sl. PH merace cak mozes naci i u akvaristickim radnjama.
a vala,ima toga i po pijacama(kako gde)
po mom iskustvu,ukoliko ventovi ne rade nocu,dolazi do velikog povecanja vlaznosti vazduha-tako da meni uvek jedan radi(najcesce vent za ubacivanje/mesanje vazduha)-ovo naravno zavisi ISKLJUCIVO od uslova u kome se nalazi prostorija gde je grow,kao i od samog boxa(tipa velicina,materijal itd.),da skratim,moraces da kupis merac vlaznosti,pa da sam skontas kako sta...
ja bi ti preporucio da dok ne budes sa sigurnoscu mogao da ustanovis sta se desava-bar jedan(ovaj na ubacivanju) radi 24h.moje misljenje.
fakat,tesko je govoriti ista ovako-malo si informacija dao....koja je velicina boxa,kakvo svetlo,temperatura/vlaznost-u proseku,udaljenost lampe....
i slike,naravno...
23 REP46%
→ Istraživač
sep 2012.
sep 2012.#6
nije nista pretjerano dobar box...velicina-kocka-40cm sa 150cm,svjetlo stedne sijalice 5komada po 250v,temperatura je stalno od 20-27stepeni,vlaznost ne znam ali ima je definitivno,lampe su udaljene oko 20cm od biljke a slike ovih dana :( mozda bi trebao pribliziti lampe ali oce li izgoreti???
23 REP46%
→ Istraživač
sep 2012.
sep 2012.#7
meni je box gotovo napolje..tacnije u garazi gdje je tamno i vlazno...ventilatori mi nisu radili stalno nego samo dok je svjetlo....sad ce raditi stalno...reci mi kako mogu sjeme da narucim i gdje ako znas???
loop
AMBASADOR4.835 REP95%
→ Legenda
loopAMBASADOR
sep 2012.
sep 2012.#8
ma nemas frke,stedne ne greju mnogo,mozes ti to nabiti i do 10cm od vrhova -u stvari sto blize to bolje,temperatura ti je super,vlaznost moras nekako da proveravas-prosto,treba joj dosta vlaznosti,ali ne i PREVISE,koliko sam skapirao-osnova ti je kvadrat 40cm a visina 150cm jel tako?
ne znam sta planiras za cvetanje,tu bi ti super legla jedna HPS od 150w,CUDO bi u takvom prostoru napravila...
pretpostavicu da je box oblozen nekom reflex-materijom,tako da-to ti je to..samo priblizi biljke lampama,i pazi sa zalivanjem-ako jos uvek nemas PH tester,
bolje da ih redje zalivas da ne shebes zemljin PH,ionako bolje podnose nedostatak vode,nego prezalivanje...
za seme imas seedbankove na netu,pa biraj
ili jos bolje-pogledaj review za iste,pa odluci koji ti odgovara
mislim i da ovde negde imas thread 'kako naruciti seme' pa pogledaj
otvori ti dnevnik,daj fotke pa ce sve da resimo u hodu,to ti je najbolje
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
sep 2012.
sep 2012.#10
prof..dobio si odgovor na par brzopoteznih a sad bi mogao malo citati forum ;) niko nije postao pametan preko noci ..kreni polako i vidjet ces da ti je sve jasno i sve mozes naci...
nemoj pisati post za postom nego stisni ....ispravi post...pa dopisi sto zelis..... kao ja na prvom odgovoru :)
23 REP46%
→ Istraživač
sep 2012.
sep 2012.#11
moze li neko da mi kaze sta da kupim u cvjecaru za vegetaciju od hemije????
loop
AMBASADOR4.835 REP95%
→ Legenda
loopAMBASADOR
sep 2012.
sep 2012.#12
prvo procitas ovo
https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/643-prihrana-biljki.html
dakle bilo koje djubrivo koje zadovoljava te odnose NPK(vise azota,u odnosu na fosfori kalijum).skuplja ne moraju biti bolja,prelistaj malo dnevnike vidi sta ljudi koriste,pa odluci sam..
23 REP46%
→ Istraživač
dec 2012.
dec 2012.#13
najzad sam dosao i do cvjetanja....sad je biljka na 12/12,6 nedelja ali hedovi su mali....da li je moguce da je zbog svjetla jer su cfl 5 komada....
23 REP46%
→ Istraživač
23 REP46%
→ Istraživač
dec 2012.
dec 2012.#16
bravo hvala :D evo i snimka :) mislim da jos treba cekati sta vi kazete???? ;) ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
sep 2012.
1 / 16
sep 2012.
dec 2012.