VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaNaglo sušenje listova nakon presađivanja
LEGACY

Naglo sušenje listova nakon presađivanja

70 odgovora7,443 pregleda

avg 2013.

Nakon ato sam presadio primjetio sam da se listovi suae,korijen nisam oatetio,pitanje je dali e hedovi moci rasti bez listova

avg 2013.

ovo premestam u temu o problemima tokom uzgoja, stavi fotku da vidimo situaciju, nakon presadjivanja nije neobicno da biljka oklembavi listove i da deluje kao na samrti, al ako se bas suse listovi nece valjati, naravno da nema heda ako nema lista. tek uz fotku moze detaljniji odgovor

avg 2013.

biljka stagnira par dana nakon presaivanja,to je normalno..no da se liae suai to nije normalno :) no slika bi pomogla viae od ove tvoje aturog pitanja,i uz sliku malo viae informacija o samom presaivanju...uzmi u obzir da su ovih dana velike vruine i ima li tvoja biljka dovoljno vlage u novoj zemlji

avg 2013.

nemogu slkat jer se nis ne vidi zbog loseg fotica i smetnji na kameri zbog lampe,visoka je pola metra ima par manjih hedova i jedan veliki na vrhu.bas su dobili smeu boju,a prokleti listovi ko da be~ivotno vise na njoj ps jos su zeleni a presadio sam prije 3 4 dana,odma sam prvi dan primjetio da su se listovi savinuli malo na vrhu,pomozite ako boga znate biljka nije u boxu kao ni ostale koje dobro rastu
M a n d o rAMBASADOR

avg 2013.

kako onda nemo~ea slikat ako nije u box-u.....presaivo si biljku u cvijetanju i ako su vrhovi tako smei...jel mouge da je auto...ma dao si niata informacija a oekujea pomo..dopuni,uslikaj a u meuvremenu itaj forum :)
BladeZMAJ

avg 2013.

Posljednih dana vruine su nesnoaljive i sunce nije prijatelj biljaka koje su netom presaene...presaivanje bi trebalo obaviti oko 7 popodne kako bi se biljkama osigurala hladovina prvih 12-14 sati...svako vee zaljevati i nadati se najboljem....
thc bossAMBASADOR

avg 2013.

onda je samo jedno, ne valja ti ta zemlja u koju si presadio. Sad kad si sj iae nema ti druge nego da ga nekako "zamjenia" poveanom gnojidbom, dobro flushaj zemlju i zalij otopinom gnojiva tako da tekuina nema viae EC od 2,2-2,5 jbga za to trebaa imat ec metar.
analinaISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Pozdrav svima! Opet ja, nadam se da sam sada odabrala dobru temu. Prije 7 dana sam biljke stavila pod Hps lampu od 400w, do tada je bila pod stednim lampama, vec sam tada pisala i trazila pomoc. Sad nakon 7 dana, kod 2 biljke su mi se poceli susiti gornji listovi, dobijaju zlatnu boju. Udaljenost lame je oko 40cm, biljke su puno izduzene zbog neadekvatne rasvjete. Da li je moguce da se sada suse zbog jaceg svjetla ili je mozda neka bakterija napala? Danas im je 23 dan cvjetanja.
M a n d o rAMBASADOR

mar 2014.

prije zbog neadekvatne ventilacije,na 40cm se nebi smjeli vrhovi suait,ja sam na 30 s istom lampom i ja im ventom koji izmeu puae,malo viae po lampi.... :)
analinaISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Da li bi ovaj ventilator mogao biti od pomoci?

mar 2014.

ako ga uspijes montirati da puse izmedu lampe i biljki onda je dobar.
analinaISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Uspjela sam ali sam danas opet nasla jos 2 lista da su se pocela susiti :( sada sam zamjenila mjesta, mozda joj bude od pomoci...
srbinratataISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Osuaila su mi se dva lista, ona takorei glavna iznad kotiledona,a joa oni manji iznad njih se ine ok pa ne znam da li da ih ia upam i da li e mi biljoze pre~iveti . http://24.media.tumblr.com/aea73706c975adf0e3a2f6be9ae6b4ab/tumblr_n3rfr5JDFN1ts84sxo1_1280.jpg

apr 2014.

jel to sve od rasvete sto koristis
srbinratataISTRAŽIVAČ

apr 2014.

da..tako sam u mogunosti, ali sam oblepio folije pa je sada dosta svetlije i ne rasipa se, ovo treba da bude outdoor..samo kada dodje lepae vreme i kada oja aju

apr 2014.

nema ti 'leba od ovoga . premalo svetla .dzaba ti folija ... evo o rasveti pa procitaj https://vutra.org/topic/9121-svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet/ izbaci odmah biljke na prozor da imaju vise svetla ,a neko iskusniji ce ti reci jel ima sanse da ih izvuces ... pozdrav !
srbinratataISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Kolike su cene i gde mogu da kupim neku pristojnu a ne skupu rasvetu..a to za prozor nikako ne mogu..

apr 2014.

zabranjeno je reklamiranje na forumu , google is your best friend ;)
srbinratataISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Odsekao sam te osuaene listove..jesam pogreaio negde ?

apr 2014.

sve ti jedno, pod tom lampom ce ugasiti, bolje ovih dana prebaci napolje pa mozda proguraju
srbinratataISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Planiram sutra da kupim onu atedljivu sijalicu..hou moi sa njom da guram jedan period dok se ne prolepaa za outdoor ?

apr 2014.

dok su tako male treba ti 30ak wati po biljci, i staviti ih na ne vise od 5cm od biljaka, iznad svake po jedna lampa, ako ti se isplati
srbinratataISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Jesu li dovoljne one sa 1000 i neato lumena ?
početnikENTUZIJASTA

apr 2014.

Kompa,pogledaj link http://www.zaslike.c...1ns1japr327.jpg neadekvatan prostor,loaa rasvjeta,i najvjerojatnije gnojivo raste mi u kanti 15l,nakon ato sam dobio tu boju izvadio sam ju van,na dvoriate,zaljevam svaka 3-4 dana,i mogu rei da raste ko blesava,100x bolje nego u pc boxu.bie slike u subotu probaj ju stavit na sunce,mo~da se oporavi kao moja sretno
srbinratataISTRAŽIVAČ

apr 2014.

ma odfikario sam te osuaene,kontam da sam ok postupio..a i taman u mo~da sledee nedelje prei na outdoor. Svaka ast sretno! :D
CIBOISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Evo mene opet ja :D Evo bas sam jucer presadio svoje 2 biljcice, i sad mi jedna stvara problem. Sjeme: 1x Black Jack, 1x White widow Zemlja: Supstral tera magma mjesana sa perlitom 60:40(zemlja:perlit) Tegla: 2x35L Izvor svijetlosti: Sunce :D Starost: 3-4 mjeseca WW je super nema problema, dok Black Jack mi se ponasa ko da je uvenuo, objesilo se lisce i bas bezivotno izgleda(nema ostecenja niti promjene boje na listovima, zapravo cijela biljka je malo potamnila). Ono sta znam da nisam bas najbolje napravio je to da kad sam mjeso perlit i zemlju previse sam ju zalio zbog toga da mi se perlit ne prasi, ali se taj visak vode ocijedio kad sam zemlju stavio u teglu. Sad ne znam da li je to samo stres nakon presadivanja ili bi nesto drugo moglo bit. Slike ne mogu stavit zbog sigurnosnih razloga :P EDIT: Posto su mi neplanirano pocele cvjetat, da li bi ih ja mogao sad nekako vratit u fazu vegetacije, ili bi bilo najbolje da ih samo pustim da rade dalje sta one misle da bi bilo najbolje za njih?

apr 2014.

Ako ces ih drzati vani,vratit ce se same u vege....malo me buni ovo 3-4 mjeseca starosti. Najvjerovatnije si ostetio korijen pa je tako odreagirala :( Bilo bi dobro vidjeti nekakve slike,neznam o kakvoj sigurnosti pises ;)

apr 2014.

mora da si je dobro iscimao ne moze biljka tek tako da se naglo osusi :D

maj 2014.

Da li moze biljci da pocnu da se suse listovi od mrava u zemlji? posto kad sam je presadio slucajno sam spustio saksiju pored mravinjaka i onu su usli u zemlju.. Biljka se susi Hvala unapred....

maj 2014.

Moracu sutra da kupim to jer steta je da mi propadne sad kad je lepo pocela da rasteee.. Hvalaa punoo

maj 2014.

Ovo je pomoglo i biljka nastavlja da raste ali ona dva lista su ostala onako suva... Da li da ih skidam ili da ih ostavim onako :/ tj da li smem da ih skinem??? HValaa unapred...

maj 2014.

Ako su skroz suhi skidaj.
fsdrrENTUZIJASTA

maj 2016.

Ma nemoj ih uopce dirati, i meni su se ti doljni listovi od gnojiva poceli susiti no medutim stalo je samo od sebe nakon nekoliko dana. Sto Himalaya Gold kaze skidaj jedino ako su skroz bas suhi... A ako na njima jos ima zelenila ostavi, vjerovatno jos imaju neku funkciju na biljci.
ChanZMAJ

maj 2016.

2014-2016 RIP :D:D:D
xcxAMBASADOR

maj 2016.

Ovo me podsjea na film Frequency :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se